Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Bütün Çin Malları Kötü Deildir. İyi Bakarsan İyi Olur..

REKLAM ALANI
    iskampavya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF 1000L
    çin malları iyi degildir hernekadar zaman zaman bunun aksini idda edenler olsada.. forumda bukonuda acılmıs yüzlerce konu vardır iyimi kötümünün cevabı acık secik ortadadır.... ayrıca bakarsan iyi olur diil,bakarsan sadece bir yıgın para harcatır satarkende harcadıgının onda birini geri alamazssın buda tartısılmaz bir gercektir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kanuni Racer 200 // Northwing SLR 150
    Alıntı OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kulakları sağırmıymış o arkadaşın da vida eriyene kadar bişe duymamış
    moturunu tanıyorsan en ufak bir tersliğini anlarsın bence
    ya abi motora hava basmayı bılmeyenler bıle motor alıo sonra bamgum

Alıntı STeReO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben şu olaya sinir oluyorum. Arkadaş; zamanında çinli kullanmışsın, ama japon muamelesi göstermişsin motoruna ve sorun çıkarmış, ya da sağdan soldan sorun çıkartan çinli motorları görmüşsün, sonra gelip bende de vardı, arkadaşta vardı, ordan biliyorum, bunlar hep böyle fln. Ya bu nedir böyle? hemen butun çinlileri aynı kefeye koymak mı lazım? Tamam kaltesi düşük lafımız yok, ama bakınca da gidiyor sonuçta mekanik alet..
    yani cok mantıklı bı acıklma

Alıntı darkstingray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çin malları iyi degildir hernekadar zaman zaman bunun aksini idda edenler olsada.. forumda bukonuda acılmıs yüzlerce konu vardır iyimi kötümünün cevabı acık secik ortadadır.... ayrıca bakarsan iyi olur diil,bakarsan sadece bir yıgın para harcatır satarkende harcadıgının onda birini geri alamazssın buda tartısılmaz bir gercektir.
    bu konu forumda tartılmıs ama genelde japonlar gelıo kotu ıgrenc falan falan nese arkadaslar ben kendı motorumdan bahsedıorum bana tık demedı o yuzden hepsı dıe konusmayalım ben memnunum bır yıgında para harcamadım zevkıme harcadım

Alıntı cihantavuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genel anlamda çin malları kalite olarak gözle gorulur derecede yetersiz.En buyuk sebepte kalıte kontrol mekanızmasının çinde olmayışı.Yanı motorlarınız uretıldıkten sonra belırlı bır kalıte kontrol standarına gore denetımden gecmıyor.En azından bıze ıhraç ettıklerı motorlar boyle.Avrupayı bılemem.

Belırlı bır kalıte standardının olmayısıda işte bızde çin malı motor kullanıcılarının ve almayı dusunenlerın ikileme düşmelerine sebep olmakta.Yani bakıyorsunuz bir çin kullanıcısı hiç sorun yaşamazken, aynı motoru aynı şekilde kullanan başka bır kullanıcı sorun yaşamaktan kurtulamıyor.İşte bu durumun acıklaması bu.Yani şöyle ornek vereyım sıze;

aynı model çin malı motordan 2 adet satın alan bir kullanıcı eşit zaman dılımlerınde heriki motoruda aynı tarzda kullansa bıle yukarda acıkladıgım sebeplerden dolayı 2 motorun kullanım süreleri farklı olabılir.Ve aynı derecede sorun yaşama oranlarıda farklı olabılır.

Dıger bır etkense tabıkı kullanıcının kendısı.Bu etken her marka ve model motor ıcın zaten geçerli.Motor ıyıde olsa kullanıcı kotuyse yapacak bırsey yok zaten.

Ben çinlilerin kalıte standartlarının olmadıgını bılıyorum.Babam 6 defa çine iş yolculugu yapıp uzun sureler orda kaldı onun anlattıklarıda soyledıklerımı kanıtlar nıtelıktedır.

Kalite standardı olamadığından dolayı.Çinli almak tamamen kısmet meselesi.Kötusune denk gelırsenız ugrasıp durursunuz

Bence "Bütün Çin Malları Kötü Deildir. İyi Bakarsan İyi Olur.." söylemi çokda dogru değildir.
    şans tabikii onunda buyuk etkısı var

Motosikleti
    askerden sonra
    ne çinli motorlar gelip geçti hepsi pert oldu hiç unutmuyorum daha çinli motorlar ilk çıkmıştı piyasaya girmeye başladılar herkeste bi heves tabi parası olan alıyordu bi tane abi vardı 35 yaşlarında oda almış bi tane mondıal skutır geliyodu sanayiye kafamı şişiriyordu yok benimki arıza yapmaz yok ben çok bakıyorum ben hep servise gidiyorum falan bende yağ değiştiriyordum sanayide bana değiştirmiyodu güvenmiyodu aradan 1 ay falan geçti gitmiş servise yağını değiştiriyor servisteki adam bi dolduruyor yağı ağzına kadar serviste biraz uzaktı bizim oraya 30 km falan bu çıkıyor yola gelene kadar motorda ne kadar keçe varsa patlamış geldi yanıma anlattı böyle böyle yani diyeceğim motora çok aşırı bakmayacaksın ne kadar bakarsan bak ilk günkü gibi kalmıyor yıpranıyor bi şeyler oluyor yani bendede vardı ramzey bende çok bakıyordum özellikle motora düşün yani 1000 kmde 1 yağ değiştiriyordum ondan sonra allah ne verdiyse yüklen motora ne kadar gitti derseniz 21000di sattığımda sattığım kişi 1 ayda pert etti motoru çok özlüyorum motorumu bu çinlilerde olmasaydı zaten motor alacağım yoktu nerde o kadar para hele bu zamanda neyse yeter bu kadar saygılar

ha unutmadan 21000 bine gelene kadarda beni yolda bırakmadı sadece bi kere bobin yaktı onuda tahmin ediyorum çok yıkıyordum ondan olsa gerek çok zor şartlarda aldım onu helal paraymış demekki vaya şans diyebilirim keşke hiç satmasaydım onu
    ...ÖLÜM HAYALLERİ BEKLEMEZ...DEMİRKÖYLÜ...

Alıntı Mixata_CBR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne çinli motorlar gelip geçti hepsi pert oldu hiç unutmuyorum daha çinli motorlar ilk çıkmıştı piyasaya girmeye başladılar herkeste bi heves tabi parası olan alıyordu bi tane abi vardı 35 yaşlarında oda almış bi tane mondıal skutır geliyodu sanayiye kafamı şişiriyordu yok benimki arıza yapmaz yok ben çok bakıyorum ben hep servise gidiyorum falan bende yağ değiştiriyordum sanayide bana değiştirmiyodu güvenmiyodu aradan 1 ay falan geçti gitmiş servise yağını değiştiriyor servisteki adam bi dolduruyor yağı ağzına kadar serviste biraz uzaktı bizim oraya 30 km falan bu çıkıyor yola gelene kadar motorda ne kadar keçe varsa patlamış geldi yanıma anlattı böyle böyle yani diyeceğim motora çok aşırı bakmayacaksın ne kadar bakarsan bak ilk günkü gibi kalmıyor yıpranıyor bi şeyler oluyor yani bendede vardı ramzey bende çok bakıyordum özellikle motora düşün yani 1000 kmde 1 yağ değiştiriyordum ondan sonra allah ne verdiyse yüklen motora ne kadar gitti derseniz 21000di sattığımda sattığım kişi 1 ayda pert etti motoru çok özlüyorum motorumu bu çinlilerde olmasaydı zaten motor alacağım yoktu nerde o kadar para hele bu zamanda neyse yeter bu kadar saygılar
    ya çinli olmasa o kadar çok kimse ikinci motor olarak japon almazdı
    30.000 km ye kadar az bi masrafla idare edecek motor diyoruz işte ondan sonra at çöpe

fren balatası 3.50 lira hadi bakalım bi de burdan yakın
    hangi italyan yada japon balata 3.50 lira
    http://www.rialli.com/urunler/cin-gr...cup110-ft-4mm/

herşey iyi güzelde dostum bu motor sana kaça patladı ?
    ::evil::[COLOR="SeaGreen"]HAYATIN ANLAMI "KADINLAR ve MOTORLAR"[/COLOR]:joker:

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı dede350z adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herşey iyi güzelde dostum bu motor sana kaça patladı ?
    banamı ? eger banaysa bıseye patlamadı sanayi tanıdıktı butun gun sanayıdeydım vıdası gevsese kendım sıkarım haftada 1yag deıstırıdım yaptıgım yola gore max1000 mın 750 haftada km yapıodum cunku suan 15.000de falan ama tık yok daha bana aşırı bı masraf yapmadı bugune kadar yagımı deıstırdım 1-2kerede bujı deıstırdım okadar karbutor acılmadı motor acılmadı kavrama deısmedı kayıs degısmedı hersey orjınal suanda bı tek elektrıırk tesıstım orjınal degıl on gogus kapanmıo kablodan oda xenonu olsun sıs farı rolelerı neonları cakarları koltuk altı aydınlatma falan falan hatta arka stop lambamın bıle kabloları deısmıstır ozel 20tane led ısık yaptım tek stopu ıptal edıp onlarda benım zevkım oldugu ıcın fıyatıda bana ozel

Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fren balatası 3.50 lira hadi bakalım bi de burdan yakın
    hangi italyan yada japon balata 3.50 lira
    yani cın malı ucuzdur oyuzdende kolay yıpranıyo bakmassan dogrudur ama yalanda solemım yanı alıpta hurda yapanıda bılıorum 1haftada ben hep sanayıde durdugum ıcın gelen gıden motor arızaları tıpık oluyo adam motor kullanmayı bılmıo aragazı elınden bırakmıyo gelıo cok dandık gaz telı koptu dıo scooterla drıft yapmaya kalkıo fren yetmıo bu sefer ıyıce frenı sıkıo tel kopartıo dandık oluo cınlı motor demek bısıkletten motora gecmıs ınsan toplulugu demek oluo genlde %70 olarak motordan anlayana lafım yok ama dedıgım gerı kalanı akunn nerde oldugunu bılmeyen tayfa

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    basit ucuz çin malları alınmaz. ama çindede iyi motorlar varmış.
    Zongshen iyi derler.
    ybr de çinde üretiliyor ama markası var kullandığı malzeme kaliteli.

birsürü marka var, çin üretiyo zengin işadamlarıda ordan alıp marka vurup satıyolar.

param olsa asla almam bidaha dandirik marka, honda yamaha ve diğerlerini alırım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı kartalizma07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zongshen iyi derler.

birsürü marka var, çin üretiyo zengin işadamlarıda ordan alıp marka vurup satıyolar.

senin bilecegin birşey kardeşim ama alınmaz demek bıraz yanlıs almam dersen daha dogru olur

ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 150
    Alıntı darkstingray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ozaman senin tuzun kuru,sen japonlara takıl ama yedek bide motor bulıundur ne olur neolmaz,arıza yapınca motor parça beklerken yatacak ona binersin,ben yamahanın çamurluğunu kırdım 40 gün ön çamurluksuz bindim,çinlilerle 3 yılda 166000 km yaptım sanırım bu tecrübe bana yeter buda benim son noktam,isteyen istediği kadar japona takılır,bu arada çinli motorlar olmasaydı motor sürücülerini yolda tek tek sayabilirdik.

Zongshen iyi derler.

tecih senin güle güle bin
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

benim görüşüm alınmaz ve almamda.
    çünkü 2 tane var çinli habire bakım.
    para yedirirsen iyi.
    sana güzel bir örnek vercem,
    sanayiye git tamircilere bak çin malı motor doludur, hiç boş kalmaz.
    kanuni ve mondial ve diğerleri.
    yamaha servisine giderim arada 3-5 motor vardır.

bıktım motor titremesinden yaşayanlar bilir, keşke çin malları hiç olmasaydı

yarın yine bakıma götürcem gitti 40 kağıt

emekkoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bmwR1150gs & honda crf250l
    ümmet abicim bu konuda herkonuşmanın sonunda kulaklarını çınlatıyorum.. senin yaptığın yol en büyük ıspattır.. ve gerçekten acaba bu motorlar olmasaydı hem biz hem japonlara binenler bu kadar kolay alabileceklermiydi.. sonuçta onların fiyatlarını da çinliler çekiyor aşağıya.. hiç olmazsa durumu çok iyi olmayanlarda ikiteker tutkusunu yaşıyor.. saygılar..
    bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    para yedirirsen iyi.

katılıyorum ama sahip olanlara da sözüm yok kazasız belasız kullansınlar motorlarını şahsen yaptım bi akıllılık aldım 150 zc mondi pişmanım keşke ona okadar para harcamasaydım diyorum ama yinede karışmam alan alır
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Motosikleti
    bajaj boxer 150
    Alıntı STeReO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben şu olaya sinir oluyorum. Arkadaş; zamanında çinli kullanmışsın, ama japon muamelesi göstermişsin motoruna ve sorun çıkarmış, ya da sağdan soldan sorun çıkartan çinli motorları görmüşsün, sonra gelip bende de vardı, arkadaşta vardı, ordan biliyorum, bunlar hep böyle fln. Ya bu nedir böyle? hemen butun çinlileri aynı kefeye koymak mı lazım? Tamam kaltesi düşük lafımız yok, ama bakınca da gidiyor sonuçta mekanik alet..
    www.perkitan.com

Motosikleti
    bajaj boxer 150
    Alıntı emekkoray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ümmet abicim bu konuda herkonuşmanın sonunda kulaklarını çınlatıyorum.. senin yaptığın yol en büyük ıspattır.. ve gerçekten acaba bu motorlar olmasaydı hem biz hem japonlara binenler bu kadar kolay alabileceklermiydi.. sonuçta onların fiyatlarını da çinliler çekiyor aşağıya.. hiç olmazsa durumu çok iyi olmayanlarda ikiteker tutkusunu yaşıyor.. saygılar..
    emrecim kendi adıma konuşuyorum ben ozaman ancak motosiklet dergi ve fuarları seyrederdim bol bol
    www.perkitan.com

Alıntı canercamalan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    katılıyorum ama sahip olanlara da sözüm yok kazasız belasız kullansınlar motorlarını şahsen yaptım bi akıllılık aldım 150 zc mondi pişmanım keşke ona okadar para harcamasaydım diyorum ama yinede karışmam alan alır
    sahiplerine benimde sözüm yok bendede 2 tane var, kazasız sürüşler herkese,

ama pişmanım aldığıma yolda bırakmadı ama zırıl zırıl öter, telefon gibi titrer

bunada şükür diyoruz. allah para versinde iyisini alalım hep beraber. ama

alacaklarada almayın ikinci el yamaha honda alın derim.

satabilsemde ikinci el ybr veya cbf alabilsem diyorum.

Motosikleti
    abi ben müzik öğretmeniyim ve keman çalıyorum.. .. eskiden kimse yanına yaklaşamıyordu kemanların fiyatlarından.. şimdi bir sürü insan müzik aleti çalabiliyor.. çünkü 75 liraya çin malı keman alıp, öğretmenim öğretirmisiniz bana diyebiliyorlar.. müzik hayatına girincede çocuklar kötü şeylerden uzak duruyorlar.. tamam sesi çok güzel değil belki ama müziği yaşatıyormu yaşatmıyormu.... ümmet abicim geçen fuarda tanışmak nasip olmadı inşallah bu fuar tanışırız.. görüşmek üzere..

Motosikleti
    bajaj boxer 150
    abi ben müzik öğretmeniyim ve keman çalıyorum.. .. eskiden kimse yanına yaklaşamıyordu kemanların fiyatlarından.. şimdi bir sürü insan müzik aleti çalabiliyor.. çünkü 75 liraya çin malı keman alıp, öğretmenim öğretirmisiniz bana diyebiliyorlar.. müzik hayatına girincede çocuklar kötü şeylerden uzak duruyorlar.. tamam sesi çok güzel değil belki ama müziği yaşatıyormu yaşatmıyormu.... ümmet abicim geçen fuarda tanışmak nasip olmadı inşallah bu fuar tanışırız.. görüşmek üzere..
    inşallah tanışırız hergün fuardayım ben şimdi çıktım daha
    www.perkitan.com

Motosikleti
    tamam o zaman cumartesi inşallah orada olacağız hyosung gv 250 topicindeki arkadaşlarla.. görüşmek üzere..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    para yedirirsen iyi.

bıktım motor titremesinden yaşayanlar bilir, keşke çin malları hiç olmasaydı

yarın yine bakıma götürcem gitti 40 kağıt
    git ozaman kendıne yamaha r1 al ve arkadasım bende sanayıcıyım yazın 10saatten fazlam sanayı ıcınde gecıo ama aklında bulsun harleyın gırdıgınıde bılıyorum sanayıye cbr600de gırdıgını bılıorum bı kac kere sanayı onunden gecıp ona gore konusma + sanayı dedıgın yerde mondıal bayısı gorduysen o farklı mondıal servısı yamaha alıcak hali yok +ben yazın altınoluktayım yamaha bayıde war mondıalde war yamahaya dedıgın gıbı gunde 1-2 motor mondıale 5-10motor gelıo ama altınolukta 200scooter warsa 10tane yamaha var

aşırı mantıklı bı ornek tesekkruler

Alıntı StoneOfDeath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    git ozaman kendıne yamaha r1 al ve arkadasım bende sanayıcıyım yazın 10saatten fazlam sanayı ıcınde gecıo ama aklında bulsun harleyın gırdıgınıde bılıyorum sanayıye cbr600de gırdıgını bılıorum bı kac kere sanayı onunden gecıp ona gore konusma + sanayı dedıgın yerde mondıal bayısı gorduysen o farklı mondıal servısı yamaha alıcak hali yok +ben yazın altınoluktayım yamaha bayıde war mondıalde war yamahaya dedıgın gıbı gunde 1-2 motor mondıale 5-10motor gelıo ama altınolukta 200scooter warsa 10tane yamaha var
    r1 alcak para olsada alsam keşke

ben bir kere gittim demedim sanayiye, 4-5 tane gittiğim motor ustaları ve dükkanları var hemen hepside serbest çalışır ama hep çin motorları vardır hiç çıkmıyolarki zaten.

marka motorlar bozulmaz demedik zaten bizde onlarda tamire gider ama azdır sayısı.

amacım kötülemek değil. bunlar gerçekler ve yaşadığım şeyler. sinirlenmeye gerek yok.

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)