Her yerden ayrı ayrı fikirler , düşünceler çıkmış .
2 kere okuyorum yazıları. Hepsini birleştirmeye çalışıyorum olmuyor bir türlü tutmuyor birbirini 25 şubat ı bekliyorum ben de
Her yerden ayrı ayrı fikirler , düşünceler çıkmış .
2 kere okuyorum yazıları. Hepsini birleştirmeye çalışıyorum olmuyor bir türlü tutmuyor birbirini 25 şubat ı bekliyorum ben de
Manavgat şimdilik . . .
oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)
sımdı geldım dukkana okuyamadım bi ara okuyacam işler bitsin =)
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
bütün yazıları okudum aye arkadasımın yazdıkları doğru biz ozman boşuna ehliyet almak için çabaladık 17 yasında ehliyetimi alıyım diye nekadar peşinden koşmuştum bekleseydim ozman 18i arabayla aynı anda alırdım ben hep ehliyetisiz olan birinin haklı olsa bile haksız sayılacağını bilirdim demekki yanlış biliyormuşuz bakalım 25 şubatta ne olacak
Yarını düşünmeden, özgürlüğe yelken açmışcasına..
bu kazazedenin başına gelen banada geldi we benm plakam ruhsatım war sadece ehliyetim yoktu virajda benm istikametimden qelen araçla kafa kafaya qirdik arabada 5 milyar hasar kullandığım motor pert ve 1 milya civarı trafik cezası ödedim..görünürde karşı taraf benm şeridimde ayriyetten hız yapıyordu...yani suçlu onun olması gerekirken ehliyetim olmadığından dolayı %1oo kusurlu sayıldım!!Sonuç:karşı tarafın sürücüsüne bişey olmadı ben 1 ay yatalak yattım..karşı tarafın aracında 5 milyar hasar wardı benm motorum pert ikiside bana kaldı..ehliyetim yok diye 1 milyarda ceza yedim..yani ehliyetimin olmaması olan motorumu yok etti we olmıyan 6 milyarımı aldı üstüne bide 1 ay yattım
scooter modifiyesi yapılcak yer aranıyo:silent:
[COLOR="Red"][B][U]ÇekiK GözLü Scooter[/U][/B][/COLOR]:queen:
Aslında olay çok basit. Adam ehliyetim yok ruhsatım yok ama ben sütten çıkmış ak kaşığım dememiş. Sadace Ehliyetimin ve ruhsatımın olmaması beni KAZADA KUSURLU yapmaz demiş. Ötekilerde senin ehliyetin yok ruhsatın yok kazada suclusun çünkü öyle trafiğe çıkmasaydın kaza yapmazdın gibi bana görede saçma olan bir düşünce sergilemişler. Habuki deselerki senin ehliyetin yok ruhsatın yok bu yaptığın yanlış bi durum keşke yapmasaydın ozaman mahkemelerle uırasmana gerek kalmazdı düzgün düzgün alırdın kaskodan sigorttadan paranı... Yada "bizim bildiğimiz bundan ibaret kardeşim sen artık bu durumu bir bi kişiye avukatlarına danış bizde seni yanlış yönlendirmeyelim" olmalıydı...
i.V.i.B.i
25 şubatta da mahkeme olur ...
1 ay ertelenir. malum gündem yoğun ....
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
Mantık ile düşünürsen .
savaşkayan ve gülümse konularında hakli .
kanuna göre ... anladığım kadar .
"Kaza kusuru" ile
"Belgesiz araç kullanmak" farklı şeyler.
İhtilaflı konu bence bu nokta.
1.kez okudum banada saçma geldi .
bazı bölümleri iki kez okudum ...
gülümse ye ve savaşkayan a teşekkür ederiz.
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
Ya nasıl farketmez ninjet.. En basiti 14 yaşındaki biri, bir bacağı olmayan biri, akli dengesi yerinde olmayan biri , tek gözü görmeyen biri , herkes dediğine göre trafiğe çıkabilir ve kaza yapabilir. Tabiki kaza yapacak başka alternatifleri yok çünkü
Kaza olduktan sonrada trafikte bulunması bunun hakkıdır mı diyeceğiz :S
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
Bunda merak edilecek bi durum yok halis, tabiki isteyeceğini adamların senin sözüne güvenerek iş yapmayacağını , tabiki bu aleti kullanabildiğine ve aletin varlığını ispatlayacak belgeler iisteneceğini ve istenmesi gerektiğini vede hukuken bunun böyle olmasının lüzumlu olduğunu herkes gibi, sen , ben ve onlar biliyonruz dimi...
Asla "MOTORU EHLİYETMİ KULLANIYOR" zihniyetini savunmadım, savunmamda. Sadece ülkemizde bir kaç sürücü kursu haricine, diğerleri sakız satar gibi ehliyet dağıtıyor. Onun için "ehliyetin yok kaza yaparsın tabi, kaza yaptın ehliyetin yoksa tabiki suclusun" görüşünü gereksiz buluyorum. Bu ülkede bu savunma geçerli değildir... Buda bu kadar basittir.
i.V.i.B.i
Abi sen bambaşka bir açıdan bakıyorsun konuya, benim anneminde ehliyeti var, ama trafiğe çıksın kurban bayramına çevirir ortalığı, allahtan benimki sırf komşilerine şekil olsun diye aldı da toplu katliam olmuyor.
Ehliyetin yok kaza yaparsın diye bir şeye batıl derim, hoş düşünene de kızmam mesela ben kaskosuz araca bindiğimde hatam olmasada kaza yaptığıma inanıyorum ki hep öylede oluyor.
Ama ehliyetin yok tabiki suçlusun derim, suç olmasa cezası olmazdı.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
Ardaşlar dediklerimi saptırmaya programlanmış gibisiniz hakikaten .. Şimdi aye ne ilgisi var bunun benim dediğim hukuken neyin neyi getirdiği değil. Kazaya sebebiyet vermenin ehliyele ilgisi olmadığından bahsediyorum.
Örnek olarak GKN vermessekte X biri desek daha doğru olur.
X birini ehliyetle yada ehliyetsiz sürücü ezmiş benim için sonuç ve olayın nasıl olduğu önemli...
1- Ehleyiteli bir sürücü kaza yapmış çünkü arabayı bilinçsizce sollamış ve kazaya sebebiyet vermiş...
2- Ehliyetsiz bir sürücü kaza yapmış çünkü arabayı bilinçsizce sollamış ve kazaya sebebiyet vermiş...
Arkadaşlar yukarıdaki 2 olayın gelişmi aynıdır ve sonuçlarıda aynıdır. Dolayısıyla bu adamın birini ezebilmesi için ehliyetinin olmasına değil EĞİTMİNİN olmasına gerek vardır... Bunuda tüm Türkiye gibisizde çok iyi biliyosuz ama muhalefet olamk için elinizden geleni yapıyosunuz.. Bununda nedenini anlamış değilim. Ben ne ehliyetsiz sürücüleri savundum nede buna benzer bir cümle kurudm..
Bakın anlamadıysanız tekrar açıklıyorum
EHLİYETSİZ YADA EHLİYETLİ OLMAK DEĞİL, BİLİNÇLİ VE EĞİTİMLİ OLMAK ÖNEMLİDİR... EHLİYETSİZ OLMAK , KESİNLİKLEDE YANLIŞTIR HUKUKEN YASAKTIR... AMA EHLİYETSİZ OLMAK KAZA SEBEBİ DEĞİLDİR... BİLİNÇSİZLİKTİRRRRRRRRRRR... Zaten adam bilinçli olsa ehliyetsiz araba yada motor kullanmaz.. niye anlamak istemiyosuzki bunu yaa..
Suçlusun diyebilirsin. Ama "Sebeptir diyemessin" i savunuylorum.. Anlatabiliyomuyum... Diğer görüşlerinizle hem fikirim zaten sadece SEBEPTİR diye bişey olamaz...
i.V.i.B.i
Bilinçli bir kişi herşeyden önce ehliyetini alır zaten, kavram karmaşası yaşıyorsun bence.
Ne alakası var yaa benim dedeğim şeyle şu yazdıklarının vallah anlamadım..
Ben zaten bu görüşü savunuyorum her önüne gelene ehliyet veriyolar kazaların sebebi ehliyet değil diyorum, eğitimsizlik ve bilinçsizlik diyorum. EHLİYETSİZLİK YASAKTIR, YANLIŞTIR diyorum. Ama Türkiyede Eliyetsizlik kaza sebebi değildir diyorum. Çnükü ehliyeti olanda olmayanda zaten kör topal bilinçsiz olabiliyo diyorum...
i.V.i.B.i
Aynen katılıyorum, sebeptir mi demişim bir yerde.
Hızlı yazarken felan yazım hattasıyla çıkmıştır asla böyle birşeyi savunmam savunamam.
(Tabiki sürücü hatası anlamında, kanuni olarak ehliyeti olmayan kişi o aracı kullanmaya yetkisi ve bilgisi olmayan kişi demektir, bu durumda kanunen suçlu(tabiki bence bence bence (bunuda elli kere bence diye yazmak gerekiyor)))
Malesef ülkemizde böyle bir yanlış var. Gönül isterki herkes benim gibi eğitim alarak ehliyet almış olsun. İsterizki ehliyet düzgün kurslarda düzgün eğitimciler eşliğinde ve haklı hukuklu bir sınav sistemi çeçevesinde verilsin.. İşte ozaman "ehliyetsizlik kaza sebebidir" görüşünün sonuna kadar arkasında olurum. Ama Biz Türkiyede yaşayoruz ve onun şartlarında görüş bildirek durumundayız.
i.V.i.B.i
sonucu çok merak ediyorum neyse gitti bi gun 25 Şubat a ne kaldı
ehliyetsiz ve tescilsiz motor kullandıgı için arkadası sucluyoruz haklı bile olsa bu onu haksız duruma düşürüyor doğal olarak. Ama kanunen yada sigorta şirketlerine göre evrakları olmadıgı için hiçbir hakkı olmuyor yada olmamalı bence
kusur oranını ehliyet ruhsat vs. belirlemez evet ama ödeme alacağı zaman bunlar isteniyor ve ben bu yüzden yazmıştım buraya evrakları olmadıgı için ödeme alamaz diye... Alırsa da alamayanlara haksızlık olur ki ben sadece ehliyeti yok diye ödeme alamayanları tanıyorum...
evet 4 avukat isi gercekten ilginc..
konuya hakim olmadigimdan sadece izliyorum..
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
Şimdi konu ülkedeki ehliyet sınavlarına gidecek
Sorunlu sadece ehliyette değilki , ehliyetin yanında bonuslarda var, ruhsat, plaka ve sigortası olmaması
Şimdi konuyu genişleteyim madem ehliyette ısrarcısın.. İşe girerken niye diplomasız adam almıyorlar? Bir şey bil ya da bilme önce diplomaya bakılır.
Sistem kötü kabul ediyorum, ama böyle. Senin olan hakkı savunman için önce seninle alakalı olduğunu belgelemelisin, kimlik gibi..
Araç kimliksiz, sen ehliyetsiz peeh.. Araç çalıntı bile olabilir :S
Ninjet, ehliyetsiz kazaya karışsak gelip sorucaklar mı sen bilinçli misin abi kültürlü müsün saygılı mısın . Dediklerinden yola çıkarıyorum, bilinçli birinin de kaza yapmaması lazım. O zaman hepimiz lüzumsuz ehliyetli şapşileriz
Bende ehliyetsizlik kazaya sebebiyet verir diye bir şey savunmuyorum ama, sana böyle bir seçenek sunuyor devlet. Araç kullanacaksan bunu alacaksın diyor almadığın takdirde araç kullananın suçlu olması gerekir. Ehliyet almak eskiden çok zordu, günümüzde de vasat durumda açıkçası çok çok kötü bir eğitimimiz var diyemem. Ama bir sürü eksiği var. Hiç yoktan %60'lik bir topluluğu eleyebilecek bir durumda bunu görmezden gelemezsin. Ve gulumse de o %60'lik kısmın içinde, lise diploması olmadığı için. Dediğin gibi belki bilinçlidir , ruhsatsızi plakasız ehliyetsiz bir bilinçli!
Aygül evet işin özü bu
gulumse gerçek olsun ya da olmasın çok güzel bilgiler yerini aldı.. O yüzden kendine teşekkür ederim
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)