Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Trafik Kazası Geçirdim Karşı Tarafın Kaskosundan Alınan Para Yardım

REKLAM ALANI

Alıntı gulumse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Arkadalar Olumlu Olumsuz Yorumlarınız İçin tşk Ederim Hepinize.

Herkez diyorki:Hiç Bir Para Alamazsınız Karşı Tarafın Kaskosundan.

Ben Şimdi Karşı Tarafa İki Dava Açtım.
    Birincisi 3.Asliye Hukuk Mahkemesi: Sunuç Bir Ay Sonra
    İkincisi 2.Sulh Ceza Mahkemesi: Bu da Bir Ay Sonra

Şimdi Açtığım Bu Davaları Kazanırsam.
    Kazada Suçsuz Olduğum Kabul Edilmeyecekmi

Bu davaları Kazandığım Zaman Karşı Tarafın Araç Kaskosuna Dava Açarsam Kazanamazmıyım?

Bir De Sunu Ekliyeyim:

Benim Ehliyetim Yok,Plakam Yok
    Ehliyetim Ve Plakam Olsaydı Arabanın Yanındamı Geçecektim.Size Suruyorum

Şimdi Benim Ehliyetim Olsa da Olmazsa da
    Ben Kaza Yaptığım Yolu 12 Yıldır Motorla Gidip Geliyorum.
    Kaza Yapmadan Önce Hiç Bir Kaza Yapmadım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı morrigan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bir şey anlamadım, zaten %70 karşı taraf kusurlu bulunmuş , siz maddi bütün masraflarınızı bu durumda karşı tarafın sigortasından yada kaskosundan alabilirsiniz demek değil midir? Üzerine bir de tazminat davası mı açtınız onu anlamadım..

Karşı tarafın yerinde olsam , sürücünün ruhsatı ve sigortası yok bu şekilde trafiğe çıkamaz, bu durumda ben de ona çarpmamış olurdum diye dava açardım.. Büyük ihtimallede kazanırdım heralde.. Kazanmaz mıydım Savaş bey acaba

gulumse kişisel olarak algılama , kaza da suçsuz olabilirsin ama genel bakınca ben böyle düşünüyorum
    bu konu önemli.
    Bu memlekette kime sorsan hukuki,tıbbi,mali her konuda kesinlikle doğru olduğunu düşündüğü fikri vardır.
    Yanlışlığını da canı yanmadan kabul etmez.
    Ruhsatı,sigortası,ehliyetinin olmaması ile kişinin trafik kazasındaki kusuru farklı şeylerdir.
    Kazayı ruhsat yapmaz,kazayı sigorta yapmaz,ehliyet yapmaz.
    Kazanın sebebi değerlendirilirken bizzat sürücünün aracı kullanmasındaki kusur araştırılır öncelikle.Ehliyeti olmasa da adam gibi kullanmışsa,trafik kurallarına uymuşsa,aracının sinyali,farı,freni sağlamsa bu yeterlidir.

Merhaba

Arkadalar Olumlu Olumsuz Yorumlarınız İçin tşk Ederim Hepinize.

Herkez diyorki:Hiç Bir Para Alamazsınız Karşı Tarafın Kaskosundan.

Ben Şimdi Karşı Tarafa İki Dava Açtım.
    Birincisi 3.Asliye Hukuk Mahkemesi: Sunuç Bir Ay Sonra
    İkincisi 2.Sulh Ceza Mahkemesi: Bu da Bir Ay Sonra

Şimdi Açtığım Bu Davaları Kazanırsam.
    Kazada Suçsuz Olduğum Kabul Edilmeyecekmi

Bu davaları Kazandığım Zaman Karşı Tarafın Araç Kaskosuna Dava Açarsam Kazanamazmıyım?
    kazanırsın

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Bir De Sunu Ekliyeyim:

Benim Ehliyetim Yok,Plakam Yok
    Ehliyetim Ve Plakam Olsaydı Arabanın Yanındamı Geçecektim.Size Suruyorum

Şimdi Benim Ehliyetim Olsa da Olmazsa da
    Ben Kaza Yaptığım Yolu 12 Yıldır Motorla Gidip Geliyorum.
    Kaza Yapmadan Önce Hiç Bir Kaza Yapmadım.
    Ehliyetinde mi yok.

(dostum inşallah hasarını alırsın gönüllerde haklısın ama kanunlar gönüle bakmaz diye biliyorum ve mantıklı olanı yazıyorum)

Savaş bey o zaman ehliyetide boşuna alıyoruz, benim bildiğim kanun ehliyeti olmayan araç kullanamaz diyor, kullanamayacağı bir aracı kullanırkenki hatasına not vermek ne alakadır?

Ehliyetede para vermeyelim boşuna bunca yıl kandırılmışız.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

Tşkler Arkadaşlar
    Eğer Bu Konu Silinmezse Ben Buraya KArşı Taraftan Ve Aracın Kaskosundan Aldıklarımı Belkide Alamam Buraya Yazacam.

SAYGILARIMLA...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Tşkler Arkadaşlar
    Eğer Bu Konu Silinmezse Ben Buraya KArşı Taraftan Ve Aracın Kaskosundan Aldıklarımı Belkide Alamam Buraya Yazacam.

SAYGILARIMLA...
    Yok silinmez merak etme ve sonucu cidden çok merak ediyorum, her türlü gelişmeyi yazarsan çok sevinirim.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok silinmez merak etme ve sonucu cidden çok merak ediyorum, her türlü gelişmeyi yazarsan çok sevinirim.

25 Şubatta Mahkemelerim Var. 4 Avukat Tuttum. ADli Tıp Raporunu Bekliyorum. Gelince Sonuçlanacağını Söylüyor Avukatım.

Her Hangi Bir Değişiklik Olduğu Zaman Buraya Yazacam.

SAYGILARIMLA...;)

25 Şubatta Mahkemelerim Var. 4 Avukat Tuttum. Adli Tıp Raporunu Bekliyorum. Gelince Sonuçlanacağını Söylüyor Avukatım.

Her Hangi Bir Değişiklik Olduğu Zaman Buraya Yazacam.

SAYGILARIMLA...;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Arkadaşım konuyu anlamamakta ısrarla direniyorsun,elmalarla armutları toplamaya çalışıyorsun.
    Trafik kazalarındaki kusurlar 2918 sayılı kanunda belirlenmiştir.
    Bunların içinde ehliyetsizlik,ruhsatsızlık yoktur.
    Bu olayda arkadaşın kusuru % 70 ise ehliyetinin,ruhsatının olup olmamasına bakılmaksızın zararının % 70 ini Mahkeme kararı ile alır.
    Ehliyetinin ruhsatının olmaması yüzünden kazadan sonra aracının trafikçe bağlanması ve ehliyetsiz ve ruhsatsız oluşundan dolayı trafik para cezası ile cezalandırılması gerekirdi.

Hayatımda hiç bir zaman" apandisit ameliyatı nasıl yapılır"? diye bir doktorla
    tıbbi bir tartışmaya katılmadım,çünkü profesyonelliğe saygı duyarım.
    Ben buraya laf olsun diye yazmıyorum.Arkadaşın aklının karıştırılmaması için,
    diğer arkadaşlar bir kaza anında şaşırıp haklarından vazgeçmesin diye yazıyorum.

Sürücünün ehliyetsizliği asıl şurada dikkate alınır,Ruhsatlı,sigortalı bir araçla,
    ehliyetsiz sürücü tarafından başkasına zarar verilirse ve sigorta bu yüzden tazminat öderse sigorta araç sahibine karşı sen aracını ehliyetsiz sürücüye kullandırmışsın,ben bu yüzden tazminat ödedim,der ve tazminata hak kazanır

Ehliyetinde mi yok.

(dostum inşallah hasarını alırsın gönüllerde haklısın ama kanunlar gönüle bakmaz diye biliyorum ve mantıklı olanı yazıyorum)

Savaş bey o zaman ehliyetide boşuna alıyoruz, benim bildiğim kanun ehliyeti olmayan araç kullanamaz diyor, kullanamayacağı bir aracı kullanırkenki hatasına not vermek ne alakadır?

Ehliyetede para vermeyelim boşuna bunca yıl kandırılmışız.

Motosikleti
    Artık çok daha güzel bir şeye sahibim..
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ]
    Kazanın sebebi değerlendirilirken bizzat sürücünün aracı kullanmasındaki kusur araştırılır öncelikle.Ehliyeti olmasa da adam gibi kullanmışsa,trafik kurallarına uymuşsa,aracının sinyali,farı,freni sağlamsa bu yeterlidir.

O zaman niye ehliyet, ruhsat alıyoruz biz saf salak mıyız? Amacımız aracı kullanmak mı, trafikte kimliğimiziin olması mı?
    Yazmışsınız zaten "trafik kurallarına uymuşsa" diye, trafik kurallarında ehliyetsiz araç kulalnmak yasak zaten daha ne gibi bir savunma yapılabilir?

Keşke 13 yaşımda başlasaymışım araba kullanmaya pişman oldum şimdi...
    Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.

Maverick35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN800- 2003
    2007 Yılı Ağustos ayında bir kaza yaşadım.
    Ben, az alkol almıştım, kontrolsüz kavşakta benden daha fazla alkollü bir vatandaş (Ayakta sallanarak duruyordu) geldi bana çarptı.Ama, alkol muayenesinde 0.48 alkollü çıktı (Ne hikmetse.

Buradan sonrası ilginç;

Ben kendi arabamı yaptırdım, 448 YTL alkollü araç kullanma cezasını ödedim, bu arada ehliyetim 6 aylığına gitti.Aradan 5 ay geçti, Benim mecburi trafik sigortası yaptırdığım sigortadan bir zarf, 2.625-YTL (İki milyar altı yüz yirmibeş milyon) ödeme talimatı.
    Vatandaş gitmiş, benim kaza sigortam aracılığı ile arabasını yaptırmış, ben %100 kusurlu olduğumdan sigorta benden bu parayı istiyor (İki kapı sacı ve arka tampon için.Araç 92 Model Vectra, opak renkte) ...Bir yazı da hanıma, araba O'nun adına olduğundan.Kuzu kuzu ödedim parayı.

Sonra araştırınca öğrendim ki, ben polis raporuna göre, % 100 suçlu olduğumdan paranın tamamını ödemişim.

Ayrıca, yeni bir araç alındığında, plaka ve tescil için fatura tarihinden itibaren 1ay süre var (Eskiden 3 aydı, sonra 1 ay yaptılar)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı morrigan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zaman niye ehliyet, ruhsat alıyoruz biz saf salak mıyız? Amacımız aracı kullanmak mı, trafikte kimliğimiziin olması mı?
    Yazmışsınız zaten "trafik kurallarına uymuşsa" diye, trafik kurallarında ehliyetsiz araç kulalnmak yasak zaten daha ne gibi bir savunma yapılabilir?

Keşke 13 yaşımda başlasaymışım araba kullanmaya pişman oldum şimdi...
    ehliyetsiz araç kullanmak trafik kazasına sebeb olan bir kusur değildir.

Motosikleti
    kewaay/superlıght
    buna benzer bir kazaya otomobil ile 4 sene önce karısmıştım karsı taraf alkollu halde araba kulanırken ( aşırı hızla) mahmutbey yolunda önce bana sonra bariyerlere carptı beraber karsılıklı taklalar attık. benim aracı yeni almıştık noter satışı yapılmıştı, sigortası vardı, ehliyetim vardı, ama araca yeni ruhsat cıkartmamıştık. zmanı geçmişti. gelen polisler beni ve arabanın durumunu ayrı değerlendirip kazayı ayrı degerlendirdiler. yani suclu karsı taraf bulundu ve benm masraflarımı karsıladı. ama ben ayrıca ruhsat için ceza ödedim. ne kadar örnek oldu bu kaza bilemeyecegim. ama bu kazada ne ehliyet ne de sigorta var belki durum biraz daha değişebilir.
    korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...!

AYGÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ehliyeti olmayan bile kazalarda sigortadan para alamazken plakası olmayan nasıl alır ya

Merhaba

Ben Tazminat Davası Açtım. Dava Halen Sürüyor.
    Kusur Oranı:Keşif Yapıldı Ve %70 Araç Sürücüsü Suşlu Ben &30 Suçlu Bulundum. Buna İtiraz Ettim. Kabul Edildi.
    Bir Ay Sonra Adli Tıp Raporu Gelince Karara Bakacağım.

Siz Bu Kısımda Bir Şeyi Gözden Kaçırmışsınız

Ben Tazminat Davası Açtım Dedim Ve BilirKişi Raporunda Aracın Sahibi %70 Suçlu Bulundu Ve Ben Buna İtiraz Ettim Hakim Kabul Etti.
    Neden İtiraz Ettiğimi Ve Hakimin İtirazı Kabul Ettiğini Sormuyorsunuz.

Cevabını Söleyeyim Hatta Hakime Ne Sölediğimi: Kelimesi Kelimesine Yazıyorum

Ben: Hakim Bey Ben İtiraz Ediyorum
    Hakim: Neden İtiraz Ediyorsunuz?
    Ben: Bana Neden %30 suçlu Olduğumu Sölüyorsunuz.
    Hakim: BilirKişi Raprunu Okur Şöyle Yazıyor: Motorsiklet Sürücüsü Ehliyetsiz Ve Tescilsiz Motorsiklet Kullandığı İçin %20 Suçlu Ve Hızdan Dolayı %10 Suçlu Bulunmuştur.
    Ben: Siz Keşif Yapılırken Ordaydınız Ve Bilirkişi Raporu Tutulurken Migrosun İçerisinde Yapıldı Değilmi
    Hakim: Evet Kaza Yerinde Yapılmadı
    Ben: Bilirkişi Raporunda Yazıldığı Gibi %10 Hızdan Dolayı Suçlu Bulunmuşum.Migrosun İçerisinde Yapılan Bir Keşifte Nasıl Olurda Kaza Yerine Gidilipte Gözlem Yapılmadan Benim Hızlı Gittiğim Söylenir Ve Benim Ehliyetim Olsada Olmazsada Bu kaza Olurdu Hakim Bey Ehliyetsizlik Ya da Tescilsiz Motor Kullanmak Kusur Yerine Girmez Hakim Bey.
    Hakim: Dedikleriniz Doğrudur. Yüzdelik Oranınız Düşülmesine ve Adli Tıp Raporunun İstenmesine Karar Verilmiştir
    25 Şubat Ertelenir

Hakim Ehliyetsizliğin Ve Tescilsiz Motor Kullanmanın Kazada Kusur Sayılmayacağına Karar Verdi.

Gelin Şimdi Beni Suçlu Olduğumu Söleyinde BEn Hiç BirŞey Olmamış Gibi davranayım...

Motosikleti
    cbf 150
    benim anlamadıgım sende ruhsat yok bişi yok nası trafik rapor tuttu anlamadım direk motoru baglaması lazımdı..

sende otomatik yüzde yüz suçlu olman lazım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    gecmiş olsun,kardeş.
    Allah beterinden korusun.

Siz Beni Ve savaskayan Abimizi Bir Türlü Anlamak İstemiyorsunuz.

Ben Eliyetim Olmadığı İçin 600 Ytl Cezamı Verdim.
    Ehliyetsiz Ve Plakasız Araç Kulansanda Kullanmasanda Bir KAza Olacak (şunu Ekliyeyim Benim Ehliyetim Olsada Olmasada O kaza Olacaktı Ve Oldu)

Tamam Ehliyetsiz Ve Ruhsatsız Motorsiklet Kullanmak Yasak.

Benim Diyelimki Ehliyetim ve Motorsikletin Herşeyi Kanunlara Uygun şekilde Üzerimde Bulunur Vaziyette Olsun.

Aynı Saatte Aynı Saniyelerde Kaza Yaptığım Yerde Geçtim.
    O zaman Benim Ehliyetim Ve diğer motorsiklet Belgelerim Var diye Aracın Yanından mı geçecektim.
    Araç Benim Belgelerim Tam Ben Durayım Sen mi Geç Diyecekti...
    Cevap Verebilen Varmı Kırmızı Yazı İle Yazdığım Soruya.

AYGÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Siz Beni Ve savaskayan Abimizi Bir Türlü Anlamak İstemiyorsunuz.

Ben Eliyetim Olmadığı İçin 600 Ytl Cezamı Verdim.
    Ehliyetsiz Ve Plakasız Araç Kulansanda Kullanmasanda Bir KAza Olacak (şunu Ekliyeyim Benim Ehliyetim Olsada Olmasada O kaza Olacaktı Ve Oldu)

Tamam Ehliyetsiz Ve Ruhsatsız Motorsiklet Kullanmak Yasak.

Benim Diyelimki Ehliyetim ve Motorsikletin Herşeyi Kanunlara Uygun şekilde Üzerimde Bulunur Vaziyette Olsun.

Aynı Saatte Aynı Saniyelerde Kaza Yaptığım Yerde Geçtim.
    O zaman Benim Ehliyetim Ve diğer motorsiklet Belgelerim Var diye Aracın Yanından mı geçecektim.
    Araç Benim Belgelerim Tam Ben Durayım Sen mi Geç Diyecekti...
    Cevap Verebilen Varmı Kırmızı Yazı İle Yazdığım Soruya.
    kazanın ehliyet yada diğer belgelerle alakası yok bunu bizde biliyoruz. Sadece demek istedigim belgelerin olmadan haklı da olsan benim bildigim kadarı ile ödeme alamayacak olman

Motosikleti
    kewaay/superlıght
    diğer bir mantıga göre motorlu aracın sürücüsü ehliyeti ruhsatı sigortası olmadıgı için hem devlete ceza ödeyecek, hem de kazaya sebebiyet veren arac sürücüsüne mi ödeyecek? yani iki kez mi bedel ödenecek? o zaman ehliyeti olmadığı için alınan 600 de geri iade edilmeli?
    korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...!

kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Asrın davası oldu. Ben de takipçisi olacağım. Gülümse arkadaşımız gelişmeleri ve sonuçları buraya yazarsa sevinirim. Saygılar.
    O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.

En çok direnenler, en çok bilenenlerdir

Tabiki Yazacam

Benim Şunu Söylemek istiyorum.

belki Bilirmisiniz bilmiyorum Ama.

Bu kaza Yapanlarla İlgilednen Sigorta şirketleri Var.

Bir Kazada 8/1 Haklı Olsan Dai Karşı tarafın sigortasından Para Alıyorsun Diyor.
    Bu işi Kendileri Yapıyormuş.

Bunun İçin Bu konuyu Açtım Ama nerelere Gelid:D:D

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)