Ehliyet sınavı artık internetle
Reklamlar
-
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yılda yaklaşık 2 milyon kişinin başvurduğu ehliyet sınavlarını sil baştan değiştiriyor.
Artık, motorlu taşıt sürücü kursu sınavları klasik yöntemlerle değil, internet üzerinden yapılacak. Adayların belirlenen sınav merkezlerinde olacağı "e-sınav"lar, hafta içi ve hafta sonu, günün her saatinde yapılabilecek. Katıldığı kurslarda teorik dersleri tamamlayan adaylar sınava hemen girebilecek. Direksiyon sınavına girmek için de adaylar, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasını 1 ay boyunca beklemeyecek. Sınavlar anında sonuçlanacak. Bütün adayların belirlenen bir gün içinde sınava girmesinden kaynaklanan izdiham da tarihe karışacak.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Reklamlar
-
iyiymiş bu hadi hayırlısı çıkmasın bundanda bişey
ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜNDÜR ODA BUGÜNDÜR
-
dostum, ben 14 şubatta yazılı sınava girip 7-8 mart'tada direksiyona girecektm. şimdi bu bahsettiğin durumda ne şekil olacak.bu konuda bilgin varmı?. yazılıdan sonra direksiyon için bu kadar uzun süre beklenmesi çok saçma ve boş yere zaman kaybı
-
cikar cikar... internet kopar, bilgisayar kilitlenir, server coker... olur ya illa ki bisey..
Wildgoose Rider - Transalp 650
-
bu bilgilerin kaynağı neresi
-
Artık çoluk çocuk hep beraber pc nin başına toplanıp el birliğiyle sınav sorularını cevaplarız 100 puan almak işten bile değil bilenler bilmeyenlere anlatır iş biter.
Böyle saçma bi uygulama Nisan 1 şakası bile olmaz ama haberin mutlaka devamı vardır.
-
Analadığım kadarı ile sınav merkezinde özel bir ağ üzerinde yapılacak sınavlar.
Sanırım amaç, kağıtları ve bilgileri okumakla uğraşmamak ve anında sonuçlandırmak. Evde cevaplamıyacağız yani soruları... bence..
Detayların iyi oturması ve genel ciddiyeti bozmaması kaydı ile gayet güzel bir uygulama..
-
ibrahim16 adlı üyeden alıntı
Artık çoluk çocuk hep beraber pc nin başına toplanıp el birliğiyle sınav sorularını cevaplarız 100 puan almak işten bile değil bilenler bilmeyenlere anlatır iş biter.
Böyle saçma bi uygulama Nisan 1 şakası bile olmaz ama haberin mutlaka devamı vardır.
sinav merkezlerinde olacak diyor... evinizde gireceksiniz demiyor gozunden kacmis sanirim... ama benim anlamadigim sinav merkezine gidince yine kuyruk olacak yine yogunluk olacak.. bi arti yonu aninda sonuclanmasi olacak o kadar.. ama yukarida da dedigim gibi bizim altyapimizla o sinav iskenceye donebilir, hacklenebilir, cokebilir, kilitlenebilir, mantarlayabilir...
Wildgoose Rider - Transalp 650
-
kesinlikle patlar bu sistem türk milleti mutlaka bir yolunu bulur bilmesede geçer bu sınavdan. sonra yollar kasap kaynar her köşede bir kaza görmeye başlarız. trafik zaten allak bullak bir de böyle peynir ekmek gibi ehliyet dağıtılırsa vay halimize.
-
Türk milleti zaten bilmesede geçiyor bu sınavdan!
Sistemin tek farkı sınavlar belirli günlerde değilde, hergün yapılabilecek ve sonuçlar anında açıklanacak. Böylece teori ve pratik sınavları arasındaki zaman kaybı önlenecek.
Yani kurs bittikten sonra 3-4 gün içinde ehliyet alabilecek kullanıcılar.. Tabii pratik sınavını nasıl halledecekler orası muallak. Olaya pozitif bakmaya çalışıyorum!
Bu arada haberin kaynağı Hurriyet
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
-
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
doğru valla.. Ben okuma yazma bilmeyen görmüştüm sınavdaa
-
tak bi tane flash dick çaktırmadan bütün soruları full çözersin
şaka bi yana da aslında andında sonuş güzel bi uygulama olur ama türk milleti işte bi yolunu bulur.
-
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
Sistemin tek farkı sınavlar belirli günlerde değilde, hergün yapılabilecek ve sonuçlar anında açıklanacak. Böylece teori ve pratik sınavları arasındaki zaman kaybı önlenecek.
Yani kurs bittikten sonra 3-4 gün içinde ehliyet alabilecek kullanıcılar.. Tabii pratik sınavını nasıl halledecekler orası muallak. Olaya pozitif bakmaya çalışıyorum!
Bu arada haberin kaynağı Hurriyet
NoVaRiX kardeşim bizi aydınlattığın için teşekkürler. Çağımız bilgi, teknoloji çağı bence uygulamaya geçilirse çok güzel olur ve zamandan tasarruf sağlar.
-
Çok güzel ve kıymetli bir gelişme.Daha da ileriyi düşünürsek: uzaktan eğitim sayesinde, gelecekte ösys de olmayabilir.
Hemen kötümser olmayalım.
güzel bakan , güzel görür.
-
bir an önce çıksa güzel olur zaten 15 gün için 2.5 ay daha bekleyecem
4 temmuz gelsede bir an önce su sınava girsek
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
-
Ukraynada biz bazı sınavları bu şekilde veriyoruz. Fakat internetten değil , kapalı sistemde bilgisayarlar üzerinden.
Bu sayede , kağıda işaretleyip cevap anahtarına geçirme gibi birşey olmadığından, sınav süresi kısalıyor , sınav kontrollerini bilgisayar hallettiği için anında kontrol edilebiliyor , kağıt kullanılmadığından doğaya zarar verilmiyor.
-
GorkeM adlı üyeden alıntı
Ukraynada biz bazı sınavları bu şekilde veriyoruz. Fakat internetten değil , kapalı sistemde bilgisayarlar üzerinden.
Bu sayede , kağıda işaretleyip cevap anahtarına geçirme gibi birşey olmadığından, sınav süresi kısalıyor , sınav kontrollerini bilgisayar hallettiği için anında kontrol edilebiliyor , kağıt kullanılmadığından doğaya zarar verilmiyor.
Bizde Ukrayna'yamı gitsek ne? Şaka bir yana umarım bir an önce uygulamayı hayata geçirirler ve sınava girenler günlerce beklemekten kurtulurlar.
-
Microsoft un sertifika sınavları da bu şekilde yapılıyor. Belirli sınav merkezleri var ve randevu alarak gidiyorsun. Sana bir kabin ayarlıyorlar. telefon çanta vs.üzerinde ne varsa bırakıp içeri giriyorsun. sınav süresi dolunca da sistem otomatik kapanıyor.
Bence güzel uygulama olur. Ama denildiği gibi sistem güvenliğinin çok sıkı sağlanması lazım
-
Böyle bişeyin olacağını sanmıyorum!
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
Ya peki böyle birşey olursa yani haftanın her günü ve saati diyo o zaman sorular ne olucak herkes için başka sorular mı olucak??
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler