Motorsikletimizi Uzun Bir Süre Saklama_Depolama Yardım...!!!
Reklamlar
-
Merhabalar ;
Arkadaşlar önümüzdeki aylarda askere gideceğimden dolayı motorumu saklamak istiyorum.Fakat saklama yöntemleri ile ilgili sizlerin engin fikirlerinize çok ihtiyacım var.Motorsiklet Chopper olması nedeniyle krom kaplamalı ve nikelaj olan kısımlarının, bulunduğu nemli depodan dolayı paslanmasını veya çürümesini engellemek amacı duymuş olduğum yöntemleri sizlerle paylaşmak fikirleriniz almak istedim. Motoru su depolarının olduğu bir yerde saklamak zorundayım bu nedele motorcu bir arkadaşımız yapmış olduğu yöntemi uygulamak aklıma geliyor ama yöntemi uygulamadan önce fikir ve görüşlenizle beni aydınlatırsanız çok sevinirim...
Yöntemi adım adım yazıyorum ;
1. İlk olarak motorumuzu yıkadıktan sonra iyice kuruttuğumuza emin oluyoruz.Motoru en iyi şekilde temizliyoruz,
2. Motorumuzu bir süre çalıştırdıktan sonra sıcak motor yağını boşaltıyoruz ve yerine yeni yağı kullanma klavuzunda belirtilen seviyede dolduruyoruz,
(Ayrıca bujiyi çıkararak silindir bloğuna 15-20 ml yağ doldurularak motoru bir süre çalıştırıyoruz.)
3. Motorumuzda orta ayaklık varsa, bunu kullanarak motorumuzu bırakıyoruz. Hatta mümkünse lastiklerin altına uygun tahtalar hazırlayarak zeminle temasını kesiyor, lastiklerin havasını yarısına kadar indiriyoruz,
4. Yakıt deposunu tamamen boşaltıyoruz ve bir süre havalandırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz.Ayrıca karbüratördeki yakıtı tamamen boşaltıyoruz,
(Bazı kullanıcılarda aksine deponun paslanmaması için full yakıt doldurulması gerektiğini belirtiyorlar.)
5. Akümüzü motorumuzdan ayırarak daha stabil sıcaklıkta muhafaza için evde muhafa ediyoruz,
6. Eksozu ve karbüratörun hava girişine uygun bir malzeme ile hava içine giremeyecek şekilde tıkıyoruz,
En çok kafamı karıştırıan kısmıda ;
7. Temiz bir motor yağını depodaki benzin ile bir kapta karışıtırarak bulamaç haline getirip bir fırça yardımı ile motorun bütün metal, nikelajlı, krom kaplamalı ve Boyalı kısımlarına sürerek hava ile temsını engelliyor ve nemli bir ortamda dahi olsa paslanmasının çürümesini önüne geçeceğimizi belirtiliyor,
(Diğer bir fikir olarakta gres'i yağını aynı şekilde motorun metal, nikelajlı, krom kaplamalı ve boyalı kısımlarına sürebileceğimi belirtiliyor.)
8. Son olarak Baranda ile üzerini örtmeminin uygun olacağı...
(Bu konuda da başka bir görüşte, tamamen motorum hava almıyacak şelide büyük naylonlar ile kaplayarak naylonların birleşim yerlerinde yapıştırarak hava alması engellemek.)
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden çok çok teşekkür ederim...
Reklamlar
-
tertip nasılsın ya bende önümüzdeki ay gidiyorum seninle bi tanışamdık ya buluşalım bi ara hem orda anlatırım ben sana nası saklıcanı:D:DD:tertip olucaz bide::Dgerçi sen nası anlatçanı yazmışsın:D önümüzdeki hafta izmite gelicem parça bakmaya
imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:
-
41calamity41 adlı üyeden alıntı
tertip nasılsın ya bende önümüzdeki ay gidiyorum seninle bi tanışamdık ya buluşalım bi ara hem orda anlatırım ben sana nası saklıcanı:D:DD:tertip olucaz bide::Dgerçi sen nası anlatçanı yazmışsın:D önümüzdeki hafta izmite gelicem parça bakmaya
Tabi tertip müsait bir zamanda seve seve görüşmek isterim ama malum iş güç hiç bitmiyor birtürlü görüşemedik sölediğin gibi.İşin kötü yanı bende İzmit'e uzağım yakın olsam çok iyi olurdu görüşürsük.
Evet öğrendiklerimi duyduklarımı yazdım ama acaba doğrumu bu yöntem bir yanlış yapmıyayım.
-
dorudur ya sen nerdesindesinki benim msn varmıydı sende ya ?
-
arkadaşlar 15 ay motor durusa yazık..satın gelinece de yeni modellisini alın........
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
ben öyl yapıyorum işte satıyorum
-
cek bi branda benzin muslugunuda kapa olsun bitsin
-
sana tavsiyem özellikle 15 ay yapıcaksan askerliğini motoru orta ayaklığa al tahta üzerinde felan ve depoyu fulle yağ ve yağ filtresini değiştir, evde birine yada güvendiğin bir arkadaşına anahtarı ver 2 haftada 1 çalıştırsın 15 20 dakka motorun çok uzun süre beklemesi iyi olmaz
lastikleride geldikten sonra değiştirmen iyi olacaktır ne olursa olsun motoruda bi ıslak bir kuru bez felan kullanarak kromaj kısımlarını temizlerse üzerindeki tozu bişe olmayacaktır
en azından motorun belli aralıkla çalışıp temiz tutulması çok daha iyi olacaktır işlemeyen demir pas tutarmış neticede
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
Satıp asker dönüşü alman en mantıklısı.. Bu arada hayırlı teskereler...
Ayağa kalkmadan boyunu ölçemezsin.
-
41calamity41 adlı üyeden alıntı
dorudur ya sen nerdesindesinki benim msn varmıydı sende ya ?
MSN eklemişim ama msn çok kullanamıyorum malum....
-
motopisklet adlı üyeden alıntı
şu resimdeki gibi motora binenlere ve çocuklarına sonrada motora acıyorum yazık valla.
-
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 15 ay motor durusa yazık..satın gelinece de yeni modellisini alın........
ben öyl yapıyorum işte satıyorum
Satıp asker dönüşü alman en mantıklısı.. Bu arada hayırlı teskereler...
Arkadaşlar çok haklısınız motoru gelice satıp yenilemek istiyorum zaten ama şimdi satarsam birdaha evdekiler motor almama izin vermezler.
Şuanda benim için en uygunu paslanmasını engelleyerek saklamak motoru.
Teşekkür ederim...
motopisklet adlı üyeden alıntı
Bulunduğu ortam nemli olduğundan paslanır düşüncesindeyim.
sana tavsiyem özellikle 15 ay yapıcaksan askerliğini motoru orta ayaklığa al tahta üzerinde felan ve depoyu fulle yağ ve yağ filtresini değiştir, evde birine yada güvendiğin bir arkadaşına anahtarı ver 2 haftada 1 çalıştırsın 15 20 dakka motorun çok uzun süre beklemesi iyi olmaz
lastikleride geldikten sonra değiştirmen iyi olacaktır ne olursa olsun motoruda bi ıslak bir kuru bez felan kullanarak kromaj kısımlarını temizlerse üzerindeki tozu bişe olmayacaktır
en azından motorun belli aralıkla çalışıp temiz tutulması çok daha iyi olacaktır işlemeyen demir pas tutarmış neticede
Evet ben şuan binmediğimden hafta bir çalıştırıyorum.Fakat benden başka kimsede yok bu işi yapacak.Paslanmaması için son maddeleri uylasam olurmu acaba...
-
Temiz bir motor yağını depodaki benzin ile bir kapta karışıtırarak bulamaç haline getirip bir fırça yardımı ile motorun bütün metal, nikelajlı, krom kaplamalı ve Boyalı kısımlarına sürerek hava ile temsını engelliyor ve nemli bir ortamda dahi olsa paslanmasının çürümesini önüne geçeceğimizi belirtiliyor,
(Diğer bir fikir olarakta gres'i yağını aynı şekilde motorun metal, nikelajlı, krom kaplamalı ve boyalı kısımlarına sürebileceğimi belirtiliyor.)
Arkadaşlar bu madde üzerindeki önerileriniz nedir uygularsam bir zararı olurmu ne dersiniz...
-
Hamit gönderdiğin link için sana burdan tşk ederim.
Malum tatlı su motorcuları motosikletlerlerini bu günlerde kış uykusana yatıracaklar, bende aynı şekilde... tavsiyelerin için teşekkürler.
Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.
-
emomen adlı üyeden alıntı
Hamit gönderdiğin link için sana burdan tşk ederim.
Malum tatlı su motorcuları
motosikletlerlerini bu günlerde kış uykusana yatıracaklar, bende aynı şekilde... tavsiyelerin için teşekkürler.
Estf. rica ederim dostum. Söylediğin gibi yaza bomba gibi çıkmak için artık saklama olayını en doğru şekliyle yapmak gerekir.
-
Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.
-
emomen adlı üyeden alıntı
Eyvallah dostum
artık demir atları kışa beraber uyuturuz, bu işlemleri beraber yapıcaz haberin olsun
Tabi çok daha iyi olur...
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler