Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yol Üstünde Mazot

REKLAM ALANI
    Guclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yere dökülmüş mazot bizler için ciddi bir tehlike , hele ağır motor kullanıyorsanız motor hemen kontrolden çıkıyor , forumda arama yaptım mazotla ilgili bir konu konuşulmamış , ancak eminim hepimizin başından küçük veya büyük konuyla ilgili olaylar geçmiştir .

Bugün sabah erken saatlerde bir iş için sahilden tuzlaya doğru gidiyordum , kartal denizotobüslerini geçtikten sonra yolun en sağ şeritin tamamen mazotla kaplandığı gördüm , neredeyse 6-7 km. sıvı halde mazot dökülüydü şerit , hemen orta şerite geçip , dikkatli bir şekilde yoluma devam ettim , ileride bir kaza gördüm , 2 motor mazota girmiş ve kaldırıma fırlamışlar , güç bela yolun kenarına gelip durdum , birini hastaneye kaldırdık , uzatmiyim , bu yolu kullanan arkadaşlar dikkat etsinler mazotun etkisi hemen geçmiyor .
    Caffe La Notte / Suadiye Çınarlı Sokak

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Evet, ya çok tehlikeli, aslında belediyeye haber verilince toprak serpiyolar galiba. gerçi toprak da gayet sağlıksız ama mazottan iyidir.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

evet haklısın sitede bi arkadaş bahsetmişti dikkat edin diye gündüz neysede gece belli olmuyo birde sadece motorsiklet için değil otomobiller içinde tehlike
    ´´Tek bir hayatiniz var ve bir gün sona eriyor.. Umarim her gününüzü değerlendirirsiniz..\"
    A Rh +

musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 125
    bende bir kere denk geldim kaydım bayağı
    arkama aynadan baktım sıralı arabala şerit değiştirdi birdn

Luckdove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZR250
    Dogru bu oldukca onemli bir konu. ozellikle ulkemizdeki dizel araclarin bir cogunun bakimsiz oldugunu dusununce. Ingiltere'de her sene bu konuya dikkat cekip bakimsiz ve depo kapagi arizali araclardan mazot sizmasini onlemek icin konvoy halinde bir motor gezisi yapiliyor. Turkiyede motor camiasi cok kalabalik ve etkili olmadigi icin bu tip seyler gozden kaciyor maalesef. Ornegin kamyon ureticileri bir kampanya baslatip yakit arizasi olan araclari ucretsiz ya da indirimli onarmak icin bir kampanya baslatsa cok olumlu tepkiler ceker..

motorsiklet sürücüleri için keşke tek sorun yola dökülen mazot olsa bu ülkede en sağdan giden araca sellektör yapıp yol isteyen sürücüler var
    ´´Tek bir hayatiniz var ve bir gün sona eriyor.. Umarim her gününüzü değerlendirirsiniz..\"
    A Rh +

Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    ben motorla deılde bısıkletle trenlerın yuklemesının yapıldıgı platformdan yakasık 80 cm yuksekten mazotta kaymak suretıyle raylara dusmustum.kol ve bacak catlaklarıyla hastaneye dooru yola cıktım sonra orda her zaman oluyo mazot. ve ben eve motora bınmedıgım zaman bısıkletle gıdıp geldıgım ıcın yolda cokca karsılasıyom.evım sehır dısında oldugu ıcın cevre yolunu kullanıyom.ve ozellıkle sag serıtte fazlasıyla mazot oluyo.cok dıkkat gerektırıyo bu arkadaslar.hadı onun acıkken neysede ondekı arabanın altından bı anda koca bı karaltı cıkıyo.fren yapmaya bıle waktın olmadan kendını mazotu ıcınde buluyosun.aahhhh bu memleketın yolları ahhhh....

benzinin kaygan olduğunu ilk defa motoruma benzin alırken biraz sızıp ayağıma bulaştığında anladım. benzinlik çıkışında yolu kontrol etmek amacıyla durmak için ayağımı yere basmak istediğimde ayakkabım (spor) sanki tereyağına basmış gibi kaydı ve az daha motorla beraber düşecektim, neyseki dengeli duruyordum ve diğer ayağımı bastımda kurtardım paçayı.

piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar izmir den karşıyaka çiğli tarafına ve ya çiğli tarafından izmir e gelirken Altın yolda çok dikkat edin aliğa rafinerisinden yüklü gelen tankerler o yolda yağ ve mazot döküyorlar yol hem çok kaygan ve hem de bu kimyasallarla kirlenince buz pisti gibi oluyor aman dikkat.

TYP-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SES150 Dylan(2008)
    Bende motoru ilk aldığım zaman kartaldaki bir bayiye gitmiştim dönüşte(beykoz)a doğru E-5'ten emniyet şeridi kullanmak sureti ile yavaş yavaş geliyordum.Gözüm hep yolda olmasına rağmen,ileride uzun kara bir leke gördüm ilk zamanlar acemi olmam nedeni ile pek önemsemedim nedeni ise o karartıyı ,yolları yapan firmanın çatlakları kapatmak için döktükleri zift sandım uzaktan öyle gözüküyordu...!Haliyle yavaşlamadım motor kaymaya başladı beni bir heyecan aldı ne yapacağımı bilmiyorum?o anda soğuk kanlı olmaya çalıştım gaz vermeyi kestim frene dokunmadım kayma olsada,kaza yapmadan,düşmeden o bölgeden geçmeyi başardım......!

emre1159 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (haojin 125t )Artık As150T
    Arkadaşım mazot yüzünden Bursa'da bulunan telefoncu Şenol abimiz kaza yaptı ve komada dendi fakat komada değilmiş o an orda bulunanların yaygarasıymış motrla kayıp düştükten sonra ayağı ve vücüdunda darbeler almış. Şu anda hastanede ve 6 ay ayağa kalmakmıyacak. Sürekli ayağından ameliyat tedavi falan yapıyolarmış..

yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ya mazot olayı çok tehlikeli, ben dikkatli olmaya çalışıyorum ama temiz yol yok gibi istanbulda...

Motosikleti
    henüz yok ama bu yaz ALLAH nasip ederse
    dfbdfb dfb dfb df dfg dfg dfg dfgdfg

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı 06caracal32 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dfbdfb dfb dfb df dfg dfg dfg dfgdfg
    bu dili bizim forum bilmez, şimdi bundan ne manalar çıkartırlar ki sorma
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

mevlutgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xmax250abs Er6f650ABS ninja250R Cbr125R Today50
    şimdi Sizlere Bişi Anlatıcam Hepiniz üzüleceksiniz:(:( Benim Gibi Ben Arçelik Beko Yetkili Servisinde çalışmakdayım ömrüm Trafikde Geçiyor Bu Pendikde Sülüntepede Toki Konutlarını çoğu Kişi Bilir Bn Tam Arabayla Onun Ordan Gidrken Sağımdanda Bir Activa Geçdi 70 80 Km Hızla Ama Kask Filan Vs Tam Takımdı Neyse Yolun En Sağından Gidiyordu Ve Yağ Dökülmüşdü Yada Benzin Heneyse Motorcu Arkadaş ütünden Geçdi:(:( Ve Göslerimin önünde 10 15 Saniyeye Kalmadı Patt Yerde:(:( Hemen Koşduk Ama Allah Dan Hiç Bişi Olmamışdı Adama Su Içirdik Tokatladık Kendine Gelmişdi:(:( Yani Gerçekden çok Sakat Oluyor Bizler Açısından:(:(

caner22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu dili bizim forum bilmez, şimdi bundan ne manalar çıkartırlar ki sorma
    .

Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn

muzaffer1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 CBF1000F
    mazot bu kadar ucuzmuki yere döküyorlar
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

alpibox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER
    belki benim topiği okumuşsunuzdur (başımdan geçen bir olay) diye başlık mazot yağ su bunlar çok sakat şeyler mümkünse ıslak zeminde olabildiğince yavaş yada geçmememiz dah güvenli...

buralpdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık var
    varedero ile sivasa giderken, izmit körfezi geçerken ilerisine baktığımda yolu ıslak zannettim 80km. ile mazota girdim. girmemle beraber motorun arkası yanıma geldi debriyajı sıkamadan bir baktım yerdeyiz motor önde ben arkada döne döne kayıyoruz. ben dönerken hiç unutmam bir ağaçları bir motoru bir evleri birde bana doğru gelen yolcu otobüsünü sırasıyla seyrediyorum çaresizce.motor koruma demirinin üstünde döne döne gidiyor kabus gibi.yolcu otobüsünün şöförü kan ter içinde eksoz freniyle zor durmuş.bende ve motorda birşey yok kalktık ama inanırmısınız ayakta sanki buzun üstünde duruyor gibiyiz. koruma demirinin dışında bir zarar yok şükrediyoruz ama üstüm başım mazot.hemen polis çağırdım sonuç koca bir hiç............ polisler çaresizce ellerinden birşey gelmediğini anlattılar. bende onlara şunu söyledim birgün sizin arkadaşınız ölürse o zaman birşeyler yaparsınız. benim zorumla itfaiyeyi çağırdılar yolu yıkattılar.
    İlo 50cc-Jawa250-Jawalazer-Honda Strada200cc-Honda Titan-Mondial 110ft-Cbr600-Dr 800-Afrikatwin-Varedero-QM200GY-Honda İnnova-Cb125e-Mondial Prostreet

Mazot yaş vs.. kaygan maddeler genellikle yola kötü durumda olan buyuk vasıtlar tarafından akar. Bir şerit düşünün araç ilerliyor motorlar ortada olduğundan yolun ortasına dökülür.ŞERİTTE İLERLERKEN ŞERİTİN SOL TARAFINDAN İLERLEYİN HEM YAĞLARDAN KAÇMIŞ HEMDE ÖNÜNÜZDEKİ ARAÇ AYNASINA BAKTIĞINDA SİZİ GÖREBİLİR.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler