http://74.125.77.132/search?q=cache:...=tr&lr=lang_tr
Üstte verdiğim linkteki orta asya gezi yazısını ve raporunu çok dikkatli okumalarını öneririrm bazı arkadaşların.ve bu yazının bir bölümünde şöyle yazıyor geziyi yapan hocamız dikkatle okuyup bundan sonra yorumları ona göre yapalım.
spartakus
Katilimci Uye
Tarih: Pzr Ağu 27, 2006 2:45 pm Mesaj konusu:
--------------------------------------------------------------------------------
uzaklar demiş ki:
Üstad tebrik ederim; yalnız birkaç konuda müsadenizle eleştiride bulunmak istiyorum;
1)Yetersiz iklimsel kıyafet seçiminiz
2)Tekrar tebrik etmek isterim ancak tek başına eşinizide bu geziye
götürmeniz
3)Hidrasyona yönelik herhangibir önlem almayışınız
Her kademesi amatörce keşfetmenin keyfiyle dolu öyle "nazeninvari" olmayan, maliyet gerektirmeyen (!) tek kelimeyle muhteşem diyebileceğim bir gezi, hemde bazı dostların şile gezisi için bile yetersiz (!) bulabildikleri bir enduro ile üstelik iki kişi olarak yapılıyor. Üzerinde dolaştığınız coğrafyada temas ettiğiniz her insan evladı artık türkiyeyi daha farklı bir gözle görüyor emin olun.
Sizleri Ulan Baturda görmek isteriz!!!!
1)-Eleştirilerinizin giysiler bölümünde tamamen haklısınız. Uzun kollu sweetin altında holo-fiber içlikler vardı ama bunu sıcağa/tere karşı giydik. Yağmuru ve soğuğu temmuzun neredeyse ortasında hesaba katmadık. Belkide Mersinde yaşamanın verdiği bir bilinç altı ataletdi. Bir daha olmaz.
2)-Oraların güvenli yerler olduğunu (bunu kastediyorsanız) az çok biliyorduk. Eşimi götürmemi neden anlamadığınızı anlayamadım.
3)-Dehidratasyon için tüm önlemleri almıştık aslında. O dediğiniz borulu, trekingde tırmanışlarda, hatta sürüş esnasında bile rahatlıkla kullandığım (öyle bir kaç dolarlık da değil...) matarayı depo üstü çantaya koyunca iş bitti zannettim. Aşırı sıcakta, çantanın içinde bile olsa suyun içilemeyecek kadar ısınacağına gerekli itinayı göstermedim. İkinci ve üçüncü çöllerde daha dikkatliydik ve çok rahat geçildiler.
Nazeninvarilikle çöl geçilmez, Orta Asyaya seyahat yapılmaz.
Şile gezisi için bu makineyi yetersiz bulan arkadaşlarınız... Bilemem!
Ben bu gezide medeniyete doğru gittim, teknolojiye değil. Oralarda teknoloji yoktu. Dolayısıyla o yollar için dakar bence çok iyi bir seçim. Defalarca dünyayı dolaşmış, kendisini kanıtlamış, sorunsuz, basit bir alet. Bir çok yerine kendim müdahale edebilirim. Özbekde rafineri arıza yapınca 91 oktan bulamadım, 80 oktanı sorun çıkartmadan yedi... Yanımda götürdüğüm "octane booster"leri Phillipe'e verdim!
Biraz önce "long way round'a" bakıyordum. Özellikle Kazak'da ve Moğol'da adamların bağrı yerden kalkmıyor ama bunun nedeni çok net gözüküyor: Ağır makineler! Dirt'e girdiklerinde dönmüyor, tutamıyorlar. Kameraman küçük rus motoruna bindikten sonra düşmüyor. Aynı "yolu" gidiyorlar, o durup düşenleri kaldırıyor... 1.70 ile selvi boyluyum. Büyük motorlara gücüm yetmeyebilir. Makine şartlara uygun olmalı.
Sevgili doktor,
sizin anlayışınıza saygı duydum.
Hangisi olusa olsun, motor çok keyifli bir araç. Motorlarım sevgili oyuncaklarım. Statü sembolüm değil.
Seneye Mersin-İstanbul-Vladivostock gündemde. Çalıştığım seyahat acentasına vizelerle uğraşsınlar diye talimatı şimdiden verdim. İlgilenen arkadaşlara duyurulur. Kısmet olursa, seneye, yine temmuz başında.
Haydi hep beraber olsun!!!
sevgili arkadaşlar ve dostlar bu gün amerikanın colorado eyaletinde burslu olarak yüksek tahsilini yapmakta olan kızım ile msn de yaptığım görüşmede bana babacığım kesinlikle irana giriş ve çıkış yapmamamı ve pasaportuma iran vizesi vurdurmamamı aksi takdirde kendisinin tahsil hayatının Amerikada sona ereceğini önünde kocaman bir beş senesinin olduğunu bunu riske atmamam gerektiğini bildirmiştir.Amerikan hükümeti o kadar detaylı bir araştırma yapıyorlarmışki kesinlikle pakistan Afkanistan yemen iran vizeli pasaport sahiplerini sorgusuz ve sualsiz sınır dışı ediyorlarmış.ve bu ülke vizesi olanları ülkeye sokmuyorlarmış.bende kızımın tahsil hayatını tehlikeye atmaman adına bu geziyi şu anda iptal etmiş bulunmaktayım.fakat mart ayı sonuna kadar araştırmalarımı devam ettitreceğim.çünkü mart ayında kızım bir haftalığına gelecek.bu arada ben araştırmalarımı yapacağım.herkese çok telşekkür ederim.demekki her şey planlandığı gibi yürümüyor.