Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

2009 yılı planlanan KIRGIZİSTAN gezisi

REKLAM ALANI
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Alıntı Arvasi3 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://74.125.77.132/search?q=cache:...=tr&lr=lang_tr

Üstte verdiğim linkteki orta asya gezi yazısını ve raporunu çok dikkatli okumalarını öneririrm bazı arkadaşların.ve bu yazının bir bölümünde şöyle yazıyor geziyi yapan hocamız dikkatle okuyup bundan sonra yorumları ona göre yapalım.

spartakus
    Katilimci Uye

Tarih: Pzr Ağu 27, 2006 2:45 pm Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

uzaklar demiş ki:
    Üstad tebrik ederim; yalnız birkaç konuda müsadenizle eleştiride bulunmak istiyorum;

1)Yetersiz iklimsel kıyafet seçiminiz

2)Tekrar tebrik etmek isterim ancak tek başına eşinizide bu geziye
    götürmeniz

3)Hidrasyona yönelik herhangibir önlem almayışınız

Her kademesi amatörce keşfetmenin keyfiyle dolu öyle "nazeninvari" olmayan, maliyet gerektirmeyen (!) tek kelimeyle muhteşem diyebileceğim bir gezi, hemde bazı dostların şile gezisi için bile yetersiz (!) bulabildikleri bir enduro ile üstelik iki kişi olarak yapılıyor. Üzerinde dolaştığınız coğrafyada temas ettiğiniz her insan evladı artık türkiyeyi daha farklı bir gözle görüyor emin olun.

Sizleri Ulan Baturda görmek isteriz!!!!

1)-Eleştirilerinizin giysiler bölümünde tamamen haklısınız. Uzun kollu sweetin altında holo-fiber içlikler vardı ama bunu sıcağa/tere karşı giydik. Yağmuru ve soğuğu temmuzun neredeyse ortasında hesaba katmadık. Belkide Mersinde yaşamanın verdiği bir bilinç altı ataletdi. Bir daha olmaz.

2)-Oraların güvenli yerler olduğunu (bunu kastediyorsanız) az çok biliyorduk. Eşimi götürmemi neden anlamadığınızı anlayamadım.

3)-Dehidratasyon için tüm önlemleri almıştık aslında. O dediğiniz borulu, trekingde tırmanışlarda, hatta sürüş esnasında bile rahatlıkla kullandığım (öyle bir kaç dolarlık da değil...) matarayı depo üstü çantaya koyunca iş bitti zannettim. Aşırı sıcakta, çantanın içinde bile olsa suyun içilemeyecek kadar ısınacağına gerekli itinayı göstermedim. İkinci ve üçüncü çöllerde daha dikkatliydik ve çok rahat geçildiler.

Nazeninvarilikle çöl geçilmez, Orta Asyaya seyahat yapılmaz.

Şile gezisi için bu makineyi yetersiz bulan arkadaşlarınız... Bilemem!

Ben bu gezide medeniyete doğru gittim, teknolojiye değil. Oralarda teknoloji yoktu. Dolayısıyla o yollar için dakar bence çok iyi bir seçim. Defalarca dünyayı dolaşmış, kendisini kanıtlamış, sorunsuz, basit bir alet. Bir çok yerine kendim müdahale edebilirim. Özbekde rafineri arıza yapınca 91 oktan bulamadım, 80 oktanı sorun çıkartmadan yedi... Yanımda götürdüğüm "octane booster"leri Phillipe'e verdim!

Biraz önce "long way round'a" bakıyordum. Özellikle Kazak'da ve Moğol'da adamların bağrı yerden kalkmıyor ama bunun nedeni çok net gözüküyor: Ağır makineler! Dirt'e girdiklerinde dönmüyor, tutamıyorlar. Kameraman küçük rus motoruna bindikten sonra düşmüyor. Aynı "yolu" gidiyorlar, o durup düşenleri kaldırıyor... 1.70 ile selvi boyluyum. Büyük motorlara gücüm yetmeyebilir. Makine şartlara uygun olmalı.

Sevgili doktor,
    sizin anlayışınıza saygı duydum.
    Hangisi olusa olsun, motor çok keyifli bir araç. Motorlarım sevgili oyuncaklarım. Statü sembolüm değil.

Seneye Mersin-İstanbul-Vladivostock gündemde. Çalıştığım seyahat acentasına vizelerle uğraşsınlar diye talimatı şimdiden verdim. İlgilenen arkadaşlara duyurulur. Kısmet olursa, seneye, yine temmuz başında.

Haydi hep beraber olsun!!!

sevgili arkadaşlar ve dostlar bu gün amerikanın colorado eyaletinde burslu olarak yüksek tahsilini yapmakta olan kızım ile msn de yaptığım görüşmede bana babacığım kesinlikle irana giriş ve çıkış yapmamamı ve pasaportuma iran vizesi vurdurmamamı aksi takdirde kendisinin tahsil hayatının Amerikada sona ereceğini önünde kocaman bir beş senesinin olduğunu bunu riske atmamam gerektiğini bildirmiştir.Amerikan hükümeti o kadar detaylı bir araştırma yapıyorlarmışki kesinlikle pakistan Afkanistan yemen iran vizeli pasaport sahiplerini sorgusuz ve sualsiz sınır dışı ediyorlarmış.ve bu ülke vizesi olanları ülkeye sokmuyorlarmış.bende kızımın tahsil hayatını tehlikeye atmaman adına bu geziyi şu anda iptal etmiş bulunmaktayım.fakat mart ayı sonuna kadar araştırmalarımı devam ettitreceğim.çünkü mart ayında kızım bir haftalığına gelecek.bu arada ben araştırmalarımı yapacağım.herkese çok telşekkür ederim.demekki her şey planlandığı gibi yürümüyor.
    İranı rota dışına çıkarbilirsiniz bence...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Arvasi3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 250[Kırmızı gülden ayrıldık]
    iranı rota dışına çıkardıktan sonra bu gezinin bence hiç bir anlamı yok
    Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular

Motosikleti
    Dragstar 650
    iranı rota dışına çıkardıktan sonra bu gezinin bence hiç bir anlamı yok
    Tabi içinize sinmiyorsa olmaz ama üzüldüm gerçekten...

Konuyu yaklaşık 5 gündür okuyorum bu ülkeler hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için yorum yapmak istemedim ama çok fazla duymuştum kırgızların hırsızlıklarını rüşvetlerini neyse şimdi bunları geçelim.İmkanım olsaydı ki(daha motorum yok ehliyetim yok (komik gelebilir))gerçekten geziye katılmak geziyi dolu dolu yaşamak isterdim.Ve sizleri çok imrendim cesaretinizi kutluyorum.
    Şimdi konuya yeni yazılan mesajları görünce Arvasi abinin başına gelen kötü durum demek istiyorum kızıyla alakalı oluşan problem gerçekten üzüldüm umarım gezinizi bir şekilde yaparsınız çünkü çok güzel ilerliyordu konu çok hevesliydiniz belki daha başka bir rota çizersiniz siz kendi aranızda bir konuşursunuz şimdi umarım a.b.d'nin uyguladığı böyle bir kural yoktur şimdi kalın sağlıcakla.

halilihsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hayırlısı..

Motosikleti
    silver o bir kral,simdilik prenses brg 07

Bu arada dönüşte Allaha nasip ederde bu geziyi çıkıpta tamamlayabilirsem size en ince ayrıntılarına kadar rapor edeceğim.
    umarım yapalirsiniz..

Arkadaşlar gitmeye artık karar verdiklerine göre artık uyarıları yapmaya gerek yok.Artık destel olmak lazım.Daha önce yazdığım gibi yine tekrarlıyorum.
    Zaman destek olma zamanındır.Ben elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.Benim gibi pekçok arkadaşında destek olacağına eminim.
    hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.

Motosikleti
    O ŞİMDİ ANILARDA YAŞIYOR...
    Gidecek arkadaşları yürekten kutluyor ve destekliyorum.işallah kazasız belasız gider ve gelirsiniz. benim de amacım 5 yıl sonra yaşarsak tabi :Ş) iran ,afganistan, pakistan, hindistan ,nepal çin ve güney amerikadır ki yapacagıma eminim.

bu gezinizin takicisi olacagım ve sizlere destek olmak için içinizden bir arkadaşın bir çift lastik tedarikçisi olmayı isterim.

Tekerlerimizin gezmedigi yerler bizim degildir
    derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
    Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,

KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V

bu gün amerikanın colorado eyaletinde burslu olarak yüksek tahsilini yapmakta olan kızım ile msn de yaptığım görüşmede bana babacığım kesinlikle irana giriş ve çıkış yapmamamı ve pasaportuma iran vizesi vurdurmamamı aksi takdirde kendisinin tahsil hayatının Amerikada sona ereceğini önünde kocaman bir beş senesinin olduğunu bunu riske atmamam gerektiğini bildirmiştir.Amerikan hükümeti o kadar detaylı bir araştırma yapıyorlarmışki kesinlikle pakistan Afkanistan yemen iran vizeli pasaport sahiplerini sorgusuz ve sualsiz sınır dışı ediyorlarmış.ve bu ülke vizesi olanları ülkeye sokmuyorlarmış.bende kızımın tahsil hayatını tehlikeye atmaman adına bu geziyi şu anda iptal etmiş bulunmaktayım.fakat mart ayı sonuna kadar araştırmalarımı devam ettitreceğim.çünkü mart ayında kızım bir haftalığına gelecek.bu arada ben araştırmalarımı yapacağım.herkese çok telşekkür ederim.demekki her şey planlandığı gibi yürümüyor.
    hasan kardeşim yürür yürür merak etme ...
    daha öncede yazmıştım bürokratik engeller çıkabilir ve bir B planın olması gerek diye....
    iranı görmek yada irandan geçmiş olmak sana çok bir şey kazandırmaz..rotan buradan azerbaycan olacağı için belkide 2.gün azerbaycana geçecektin..

gürcüstan- azerbaycan güzergahını kullanabilirsin...orta asya ülkelerine kara yolu ile gitmenin en uygun yolu budur. iran üzeri gitmiş olmak daha maliyetli olup ayrıca kmde fazladır.

ama gürcistan üzeri gitmiş olmak yolculuğunuzu çok daha keyifli hale getirir. gürcistan yol kalitesi çok daha iyi durumda. gürcistana geçtikten sonra 40 -50 saat sonra azerbaycana geçiş yaparsınız.

zaten batum tiflis vadisini görünce hala türkiyede olduğunu zannedeceksin..karadenizin devamı her yer yemyeşil vadi.

daha sonra azerbaycandan feribot ile türkmenistana geçer yoluna devam edersin.

gürcistana kara yolu ile taşımaclıkta yapılıyor. ben yollarda yük taşıyan otobüsler görüyordum. hem yolcu hem yük taşıyorlar. azarbaycana 7-8 otobüs firması çalışıyordu bildiğim kadarı ile..motorları sınırdan bunlara yükleyip de azarbaycana geçebilirsiniz..
    ama motorla seyahat etmek çok daha güzel bu güzergahta..

öyle hemen pes etme yahu.. irana ise daha sonra özel bir gezi yaparsın..

hoş zaten görmesen bile çok bir şey kaçırmış olmazsın..yada tüm geziyi iptal edecek bir sorun değil..

o karadenizde bulunan geziye katılacak arkadaşın çok daha iyi bilir buraları..yada daha iyi bilgi edinebilir.. bu gürcistan -azerbaycan yolunu bir düşün derim . yalnız bu gürcistan 6 aylık pasaportta mızıkçılık yapıyor 1 yılık isterim diye tutturuyordu.. şu anki durumunu bilmiyorum..

süper güzel yollar. baştanbaşa karadenizi geçiyorsun..mis gibi.. ne yapacan iranı ..bu gezinin sana en sıkıntı yaratacak sorun yaratacak bölümü zaten iran.
    iranda motor kullanımı ve iran giriş çıkışı..

Alıntı ysrgnys adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayın arkadaşlar, konuyu santim santim izliyorum..çünkü tek olarak bile türki,ata vatana gitmeyi uzun zamandır hayal ediyorum. sizinle fuarda konuşmayı bekliyorum. ama merak ettiğim bir konu var.hazar denizinin kuzeyinden yol güzergâhı varmıdır,yoksa neden yok? merak ediyorum.beni aydınlatırsanız sevinirim..görüşmek üzere hoşça kalın..
    yukarıdaki mesajım bu sorunuza cevap olmuştur belki....daha kuzeyini kasdediyorsanız çok mantıksız olur.

Motosikleti
    hasan kardeşim;
    gürcistan üzeri orta asyaya yapılacak yol en ideali olduğu için

kızının durumu ile ilgili konu hakkında yazmak istemedim..ama o konu içinde bir şeyler yazayım..

kendi pasaportunda iran giriş çıkışın varsa us seni ülkesine sokmaz. bu doğru. yada us vizesi için çookk terletirler. vermezler zaten.

ayrıca kızının tahsil durumunu etkileyen bir sorun değil.us bunun takipçisi değil yapmıyorda.. sen us ye gitmek istersen sorun çıkar..

senin irana girip çıkmış olman kızın için bir tehdit asla değil.. ama sen günün birinde us ye gidecem dersen seni almazlar ülkelerine..senin için önemini kendin bilirsin..
    bunu iyice araştır,görürsün..

sakın yıkılma herşeyin bir çaresi vardır.umarım en güzel yolu buluruz.
    diyorsunda ortada ne yıkılacak durum var,nede çare bulunacak sorun var.. hiç bir şey yok ...

böylesine uzun bir gezi için bir haftada cayar gibi olmak biraz tuhaf kaçıyor..bilgin olsun

fatih sultan mehmet han haliçe gemilerini sokamayınca donanmasını karadan dolaştırmıştı . sende motorunla birlikte havadan git azerbaycana direk..gürcistan güzergahınıda beğenmiyorsan eğer..

Motosikleti
    Alıntı kaldera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hasan kardeşim;
    senin irana girip çıkmış olman kızın için bir tehdit asla değil.. ama sen günün birinde us ye gidecem dersen seni almazlar ülkelerine..senin için önemini kendin bilirsin..
    bunu iyice araştır,görürsün..

.
    Benim Amerikaya mulak gitmek gibi bir planımda var ve onuda göz ardı edemem.

Motosikleti
    Dragstar 650
    Alıntı yusuf_yusuf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam ne oldu bir yusuflama durumu var herhal,ucuz bi sebep gibi geldi bana. Kaldera sanada helal olsun ne gazcımıyşsın be. Siz varya siz dolmuşa binip çarşıya gidemezsiniz, boş geyik.
    Geri zekalılık mı var arkadaşım sende senin ne mal olduğun nickinden belli...

Motosikleti
    Alıntı yusuf_yusuf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam ne oldu bir yusuflama durumu var herhal,ucuz bi sebep gibi geldi bana. Kaldera sanada helal olsun ne gazcımıyşsın be. Siz varya siz dolmuşa binip çarşıya gidemezsiniz, boş geyik.
    sanada helal olsun ilk mesajında dalga geçmeyi seçtin demek..?

ben o coğrafya ile ilgili az çok bilgimi paylaştım..ister gitsinler ister gitmesinler..
    ben desteklerim sadece o kadar..
    hasan arvasi yerine tanımadığım biri olsa ciddiyetinden emin olmadan müdahil olmazdım konuya zaten.

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    draggy ye katiliyorum..
    tanimadigi etmedigi insanlar hakkinda boyle konusmak yanlis..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Motosikleti
    Dragstar 650
    Bu vatandaşın girdiği IP bellidir, kesin başka nickle de girmiştir ( bu kadar geri zekalı olduğuna göre ). Araştırılması gerekmez mi?

Motosikleti
    Suzuki GSXR 600 Suzuki Sv 650
    degerli arvasi3,
    Ben uzun suredir Amerika'da yasiyorum. Pasapotumda da Iran'a giris cikis var (2000 yilinda 2 ay kaldim). Simdiye kadar vize, gocmenlik islemleri, amerikaya girisde, vs.,... hic bir problem yasamadim. Bu konuyu iyice arastiriniz derim veya Iran'a girip ciktiktan sonra masrafi goze alip yeni pasaport cikartiniz (eger oluyorsa).

Motosikleti
    TÉNÉRÉ
    Alıntı gsxr_rider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    degerli arvasi3,
    Ben uzun suredir Amerika'da yasiyorum. Pasapotumda da Iran'a giris cikis var (2000 yilinda 2 ay kaldim). Simdiye kadar vize, gocmenlik islemleri, amerikaya girisde, vs.,... hic bir problem yasamadim. Bu konuyu iyice arastiriniz derim veya Iran'a girip ciktiktan sonra masrafi goze alip yeni pasaport cikartiniz (eger oluyorsa).
    Sayın gsxr_rider haklı masrafını göze alarak pasaportunuzu yenileyince önceki vizeleriniz ve giriş-çıkışlarınız da silinmiş olacak zaten. Böyle bir geziyi göze alan bir kişi için de pasaport masrafı çok sorun olmaz sanırım.
    Ayrıca pasaporunuzu yenilemeseniz bile yine gsxr_rider'ın dediği gibi hiçbir sorun olmuyor, zaten olsaydı İran'dan ABD'ye uçuşlar olmazdı herhalde

Motosikleti
    Alıntı gsxr_rider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    degerli arvasi3,
    Hocam biz şu andan itibaren motorumuzu ve gerekli lojistik malzemelerimizi hazırlamaya devam ediyoruz.Bir aksilik çıkmazsa bak her cümlemde belirtiyorum Allah nasip ederse diye.nasip olursa yola devam edeceğiz.yani yusufcuk yusufcuk gibi bir durumlar bizde yok.sevgili Kaldera uğur abinin dediği gibi bizi bilen bilir.Ama sizde bilirsinizki aynı zamanda devlet memuru olmamız sebebi vede bizim yurt dışı izinlerimizi Valilik kanalı ile içişleri BAKANLIĞINDAN ALDIĞIMIZDAN DOLAYI her şeye Allah izin veririse dememiz lazım.ama büyük bir aksilik olmazsa biz bu geziye çıkacağız.bütün formülasyonları masa üzerine yatırıp ondan sonra.öyle körü körüne değil.anlaşılmıştır umarım.daha önümüzde kocaman bir kış var ve biz arkadaşlarla devamlı irtibat halindeyiz.anlayacağınız üzre her şeyi burada konuşmuyoruz.özelimizde var.selam ve saygılar.ayrıca öyle yususf yusuf diyemesaj atan arkadaşıda kınıyorum.ben 47 yaşındayım ve belkide onun yaşında oğlum vardır.yazık hede çok yazık.böyle seviyesizlik ne kendine nede başkasına bir fayda sağlamaz.halbuki burada insan gibi insan olma erdemiyle yaşıyarak ve yaşadıklarımız paylaşarak hepimiz mutluluğu bulma arayışları içerisinde değilmiyiz.isterdimki o kötü sözlerin sahibi arkadaşta kendi kimliği ile barışık olup bana telefonla ulaşıp abi veya hasan bey ne oldu diye adam gibi delikanlı gibi sorsa benden gerekli cevabı alırdı.ben kimliğimi asla saklama ihtiyacı hissetmem.her forumda gerçek kendi kimliğimle yazar çizerim.Benden küçük bile olsa gönlünü kırmam incitmem.nedenmi yaradılanı severim yaradandan ötürü.selam ve dualarımla herkesi selamlarım.eğer özel bir sorusu olan merak ettiği bir konusu olan varsa hiç sıkılmadan çekinmeden bana 05354913768 nolu telefonumdan ulaşabiliriler.yolu düşen her kardeşimide Sakaryanın şirin ilçesi Taraklıda her daim ağırlamaktan onur duyarım.

Öncelikle herkese merhaba.

Rota gerçekten çok cezbedici, süre daha kısa olabilseydi katılmayı çok isterdim.

Kırgızistan ve Türki cumhuriyetler için bende aynı şeyleri duymuştum, ama emin olun New York'a da gitseniz başınıza bazı kötü şeylerin gelmesi ihtimali var. Sadec biraz daha fazla temkinli olursanız çok keyifli bir gezi geçireceğinizi düşünüyorum.

Bende Keeway SL 150 var ve bu yaz bir şehir dışı yapmak istedim. İstanbul -Düzce - Ankara yaptım 1 hafta sonrada aynı rotadan döndüm. Günde yaklaşık 3,5 - 4 saat kullandım. Motor fazla sürat yapamadığı için yol uzun sürdü. Ancak yolculuk yaptığım günü sounuda inanılmaz bir yorgunluk çöktü ki bu derece bir yorgunluk hatırlamıyorum. 45 günde yaklaşık 12000 km yol alacaksınız günde 250-300 km arası ederki alışık olmayan arkadaşlar varsa ve motorları benim ki gibi küçük hacimliylse biraz fiziken yorgunluk yapar. Fazla uzun yol tecrübesi olmayan arkadaşların gezi başlangıcına kadar idman yapmasında fayda var diye düşünüyorum.

Yolunuz açık olsun, hazırlık aşamanızı ve gezi sonuçlarını heyecanla bekliyoruz...

Motosikleti
    FYM 250 cooper
    hasan hocam,( ben 60 yaşındayım inşallah size böyle hitâp etmemde bir sakınca yoktur) yazıları devamlı takip ediyorum.merak etmeyin.hocam iran üzeri yolu düşünmenizin bir sebebi var mı? merak ettim.bana kalsa gürcü,azeri rotasını tercih ederdim..yanlış anlamayın size uyarım sadece fikrimi belirttim. pazar günü tlf.da konuşuruz .şimdilik hoşça kalın.

Motosikleti
    FYM 250 cooper
    ben zaten onu bekliyorum.giderken hasan kardeşime de uğramayı düşünüyorum.ist.da çamlıca kısıklı da ablam var ona zaten devamlı giderim. fuar kaçgün ise orda bulunacağım. görüşmek üzere, hoşçakalın Y.G.

7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler