Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

bir zamanlar benzin diye birşey vardı ve bu kadarda pahalıydı :)

REKLAM ALANI
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09

Arkadaşlar bu resmi 22 haziran 2008 tarihinde çekmiş ve 21-22 haziran hayatonda.com gezimizde ( http://www.hayatonda.com/detay.asp?id=90 ) yayınlayarak altınada şu yazıyı asmıştım.

----------------------------------------
    Son fotoğrafı da hatıra olsun diye çektim. İlerde çocuklarımıza bir zamanlar benzin diye birşey vardı ve bu kadar da pahalıya alıyorduk diye göstermek için.
    .................................................. .......

Şimdi PAHA aşaması tamamlandı. 6 ay sonra benzin fiyat 2.78 ytl ye düştü.
    o gün 25 ytl ye 7 litre almıştım bugun 22 ytl ye 8 litre benzin aldım

Bir dahaki topikte ..bir zamanlar benzin diye birşey vardı ve bu kadarda pahalıydı" diye gerçek bi başlık açmak isterdim

Siz ne dersiniz ileride "bir zamanlar benzin diye birşey vardı" diyebilecek miyiz ?
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vlamix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oksijen ve elektrikle çalışan arabaların yapımları devam ediyor hatta bmw'nin müthiş bir konsepti var 130km'ye çıkıyor discover'da izlemiştim.7-8 sene sonra niye bunlar motorsiklete uygulanmasın ki ?

Motosikleti
    MCT 250
    sene 1990 civarı . Almanyadayız. Babamla amcam benzin fiyatı tartışması yapıyorlar. şu benzinlikte 53 fenig, diğer benzinlikte litresi 51 fenig muhabbeti. şimdiki haline bak

53 fenig = 0,25 euro
    Fatihbey yazdığına bakmayın. Bana kısacası Fatih Araz diyebilirsiniz :P

extreme1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X Max250 & Yamaha Cygnus X
    benzinin maliyeti 47 kuruş ve biz benzini 2,78 den alıyoruz
    o zamanları hatırlıyorum bir varil petrolün fiyatı için tahmin edilen 150 dolar şu an 40 dolara kadar indi...
    o zaman ki dolar fiyatıyla şimdi arasında ne kadar 40 kuruş olsa da benzini 2,78 den almamamız gerektigini düşünüyorum
    teget geçen krize !! yükselen fiyat indexleri olmasına ragmen
    paritelerin esnekliğinin fiyatlara yansıması ve benzin fiyatında ciddi bir indirime gidilmesi gerekiyor
    saygılar...
    Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım Mustafa Kemal ATATÜRK

caracalstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    normalde izmirim tam 35 şimdilik istanbul...
    Motosikleti
    honda cbf 1000fa
    bildiğime göre arkadaşlar 2029 senesinde butun petrol rezervleri bitecekmiş bunun yerine bor madenı alacakmıs dunyada bor % 70 gibi önemli bi sewıyeyı topraklarında barındıran türkiye suankı ırak ve arabistan gibi önemli bi ülke konumuna çıkacakmış herşey güzel de inşallah ırak gibi ezilmeyiz bu benı düşündürüyo ayrıca suan kı teknolıjıyle çıkan bor mıneralını türkiyede işleyebilen bi teknolojı bulunmuyor amerıkada bu önemlı madenı yok pahasını turkıyeden tırlarla ithal ediyor suan roket yakıtında kullanılıyor bu maden oldukça önemli ama işleyemiyoruz :S:S:S biri çıkıp durun diyene kadar da bu şerefsizler bizi soymaya dewam edecek .... zzz :S

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    benzine olan talebin azalması petrol fiyatlarını düşürüyor. Ha bizim ülkemizde gerektiği kadar azalmıyor o ayrı..

otogaz ile çalışan aarbaların artması için dua ediyorum. ne kadar az benzin alırlarsa o kadar iyi. Bizim motorlara outogaz takılma ihtimali olmadığı için biz benzine mecburuz. Elektrikle çalışan hybrit motosikletleri yollarda görene kadar ne kadar ucuz benzin kullanırsak o kadar iyi.

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dün benzin fiyatlarında günümüzdeki vergi oranının %410 (evet, dörtyüzon) olduğundan bahsediyordu bir yazarımız..

daha ne olsun!!

Durmak yok, yola devam!!
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

TOP SPEED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250 VESPA 125 3 V İE
    Halen çılgın pahalı varili 45 doların altına düştü bizde hÂlen 2.77 yuh ya ayıp valla.1 lira olması lazım ama asla yapmazlar devletin en büyük geliri benzin den aldığı verdi yani daha çok uzun yıllar kullanırız biz bu dünyanın en pahalı benzinini.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

Motosikleti
    honda cbf 1000fa
    bu arada i.e.t.t. mazotu tamı tamına 80 kuruştan alıyomuş yanı eski para 800 yuz bın dun muhabbet vardı ordan ögrendım ötv falan vermıyolarmıs beledıyenın ya ama izmirdeki eshot ne kadar dan alıyo onu bılmıyorum

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı caracalstar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada i.e.t.t. mazotu tamı tamına 80 kuruştan alıyomuş yanı eski para 800 yuz bın dun muhabbet vardı ordan ögrendım ötv falan vermıyolarmıs beledıyenın ya ama izmirdeki eshot ne kadar dan alıyo onu bılmıyorum
    kimbilir başka daha ne dümenler dönüyordur.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bildiğime göre arkadaşlar 2029 senesinde butun petrol rezervleri bitecekmiş bunun yerine bor madenı alacakmıs dunyada bor % 70 gibi önemli bi sewıyeyı topraklarında barındıran türkiye suankı ırak ve arabistan gibi önemli bi ülke konumuna çıkacakmış herşey güzel de inşallah ırak gibi ezilmeyiz bu benı düşündürüyo ayrıca suan kı teknolıjıyle çıkan bor mıneralını türkiyede işleyebilen bi teknolojı bulunmuyor amerıkada bu önemlı madenı yok pahasını turkıyeden tırlarla ithal ediyor suan roket yakıtında kullanılıyor bu maden oldukça önemli ama işleyemiyoruz :S:S:S biri çıkıp durun diyene kadar da bu şerefsizler bizi soymaya dewam edecek .... zzz :S
    etibak bünyesinde olan bor madenleri ne yazık ki, etibankın satışıyla birlikte amerika diye bir pisliğin pardon şerrrr.... nasıl denyodu ona yaa ha buldum -adını ağzıma alıp kirletmeye değmez "o malum ülke" ye peşkeş çekildi :( diye biliyorum
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    biri cikip dur diyemiyor maalesef cunku ambargo altindayiz.. eger o bor madenlerine dokunursak maalesef ki ulke olarak kaldiramayacagimiz bir yukun altina gireriz.. yapilan antlasmalara gore su anda Turkiyenin kendine bor cikarmasi ve islemesi demek bizim disaridan aldigimiz her destegin durmasi ve ambargonun baslamasi demek.. ha buna DUR diyebilecek biri yok mu? cok zor.. baskan, basbakan olmakla bitecek bir is degil bu.. ulke olarak goze alinacak bir adim.. kisacasi anca Ataturk'un attirabilecegi adimlardan biri..yani gecmis olsun..
    Wildgoose Rider - Transalp 650

bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Arkadaşlar bu resmi 22 haziran 2008 tarihinde çekmiş ve 21-22 haziran hayatonda.com gezimizde ( http://www.hayatonda.com/detay.asp?id=90 ) yayınlayarak altınada şu yazıyı asmıştım.

----------------------------------------
    Son fotoğrafı da hatıra olsun diye çektim. İlerde çocuklarımıza bir zamanlar benzin diye birşey vardı ve bu kadar da pahalıya alıyorduk diye göstermek için.
    .................................................. .......

Şimdi PAHA aşaması tamamlandı. 6 ay sonra benzin fiyat 2.78 ytl ye düştü.
    o gün 25 ytl ye 7 litre almıştım bugun 22 ytl ye 8 litre benzin aldım

Bir dahaki topikte ..bir zamanlar benzin diye birşey vardı ve bu kadarda pahalıydı" diye gerçek bi başlık açmak isterdim

Siz ne dersiniz ileride "bir zamanlar benzin diye birşey vardı" diyebilecek miyiz ?
    saçma bir konu.merak etme bu ucuzlukçok gitmez 5 lira olur önümüzdeki yıl başına
    bazen bir saat bir ömre bedeldir.yaşadığın anın tadını bilmek gerek.mutluluk denilen şey kolay bulunmaz ki,kaybetmemek için düşünmelisin.paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir(çok atmiim bir de bilgi).

quadro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda innova ANF125i
    Allahım tez zamanda bu saçmasapan adamların yönettiği ülkeyi terk etmeyi nasip et...

Sam Amca'nın kucağına oturmuş, kömür-pirinç dağıtıcısı bir hükümetle olmaz bu iş!

Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı quadro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allahım tez zamanda bu saçmasapan adamların yönettiği ülkeyi terk etmeyi nasip et...
    Ya terk edicez ya sevicez yada düzeltmek için çalışacağız.

Terk ettiğinde Kaçtı derler :(
    Sevdiğinde enayi derler :(
    Çalıştığında darbeci/düşman diye damgalayıp içeri atar ya da ayağını kaydırırlar...

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Suan da dunyanın en pahalı benzinini kullandıgımız dogru İleride dunyanın muhtaç olacagı bir kaynagın %70 inin elimizde oldugu da dogru. Ama biz suan bu kaynagı gederinin cok altında bir fiyata veriyoruz... Hayırlısı allahtan. Yarın ne olacagını kimse bilemez. benim halan yarından ümidim var...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Suan da dunyanın en pahalı benzinini kullandıgımız dogru İleride dunyanın muhtaç olacagı bir kaynagın %70 inin elimizde oldugu da dogru. Ama biz suan bu kaynagı gederinin cok altında bir fiyata veriyoruz... Hayırlısı allahtan. Yarın ne olacagını kimse bilemez. benim halan yarından ümidim var...
    BOR aldatmacası..

Biraz araştırmanızı tavsiye ederim! Bor madenin teknolojik altyapısının bir türlü oturtulamaması ve aslında hiçte bizim kendimizi avuttuğumuz kadar değerli bir yeraltı kaynağı olmadığını göreceksiniz..

Araştıralım.. Mesela google'dan başlayabiliriz..

----

Öte yandan bu ülkenin vatanını çok sevdiğini iddia eden evlatları nedense ilk fırsatta toz oluveriyorlar yurtdışına..

ister hain desinler, ister satılmış!! Fırsatım olursa, arkama bile bakmam!
    Bu ülkeyi sokakta yürünemeyecek hale getirenler utansın! ATAM'ın kemikleri sızlıyordur şimdi...

YAZIKLAR OLSUN!!

(çok doluyum ulann, çok!)

fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    5 saniyede bulduklarim.. cok da degersiz degil hani..

Endüstride kullanımı
    Bor Aliminyum ile aynı grupta olmasına rağmen metal olmayan (non-metal) elementlerin kimyasal ve fiziksel özelliklerini taşıyan Karbon ve Silikon özelliklerini göstermektedir.Ancak Bor, Karbon gibi iletkenlik özelliği de taşımaktadır. Bu yüzden Bor element olarak yarı metalik element sınıfında kabul edilir. Endüstride oynadığı rol gerçekten dikkate değer ölçüdedir.Mıknatıslarda,ABD manyetik tren ile ulaşım teknolojilerinde iletken ve manyetik teçhizatın yapımında zımpara kağıt ve taşlarında Bor kullanılmaktadır.Ulaştırma sektöründe;Antifrizlerde,motor yağlarında,fren sıvılarında,araçlarda,uçaklarda hidrolik sıvılarında,Halojen aydınlatmada mesela 32 millik Fransa ve Ingiltere arasındaki tünel bu sistemle aydınlatılmıştır.Yüksek teknolojide;kapasitör,transistör,yarı iletkenlerin üretiminde ve mikroelektronik teknolojilerde, ekonomiye geri dönüştürülen kağıtlarda kaliteyi ve parlaklığı artırmada,Fiber Optik kablo imalatında,lazer yazıcıların tonerlerinde, Kamera ve fotoğrafçılıkta,Nükleer enerji kullanımında koruma ve temizlemede ve nükleer artıkların korunmasında, bu konuda ABD’de yapılan çalışmalarda 2009 yılından itibaren ABD Enerji Bakanlığı kullanılmış nükleer yakıtların Bor içeren camlarla kaplı paslanmaz çelik kaplar içinde Yucca Mountain’de saklamayı planlamaktadır,Eski bina ve gemilerin onarımında,Mikroskop ve teleskoplarda kullanılan cam tüplerde,Tıpta kanser tedavisinde ve ilaç sanayiinde,Dezenfekte edicilerde, Antseptiklerde,Lens sıvılarında,parfüm imalatında,kemik gelişiminde,Zırhlı plakalar,seramik plaka imalatında,Kompozit fiberglass üretiminde,Endüstride kullanımı ile ilgili olarak Bor yaygın olarak kullanılmasına rağmen sayılan kullanım alanlarının birçoğunda sınırlı miktarlarda kullanılmaktadır. Örneğin fiber cam tekstil alanında, ( bu ürünler uzay ve havacılık sektörü ile askeri alanda ve sanayiinin diğer birçok alanlarında kullanılmaktadır) üretilen üç tip üründen ikisinde Bor kullanılmasına rağmen diğerinde (Vetrotex R Type glass-fiber) kullanılmamaktadır. Diğerlerinde ise (E ve D type) %5-8 ile % 23’ varan oranlarda kullanılmaktadır.

Tarım alanında kullanımı
    Bor’un tarımda kullanımı ile ilgili bilgiler 8 nci yüzyıla kadar dayanmaktadır, ancak insanoğlu bilmeden bitkiler için büyük öneme haiz Boru tarımın yapılmasından bu yana sürekli kullanmışlardır. Bor’un bitkilerdeki önemi bitkilerin iç beslenme koşullarının oluşturulmasında ortaya çıkmaktadır. Çok küçük miktarlardaki Bor bitkilerin çiçeklenmesinin kontrolü, polen üretiminde, yeşermesinde tohum ve meyve gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Aynı zamanda bitkilerde yakıt pompası işlevini de yapmaktadır, buna göre bitki üzerindeki yaşlı yapraklardan yeni yetişenlere ve köklere şeker taşımasında rol oynamaktadır. Bor doğal olarak toprakta bulunmasına rağmen bazı bölgelerdeki yoğun yağışlar, coğrafik koşullar ve tarım yöntemlerindeki farklı uygulamalar nedeniyle Bor oranı azalarak bitkilerin ihtiyacı olan ve yukarda belirtilen fonksiyonları yerine getiremeyecek oranlara düşmüş olabilir. Böyle alanlarda kullanılan gübrelerde Bor kullanılması bitkilerin yetişmesinde önemli rol oynamaktadır. Böyle alanlarda kullanılacak Bor miktarı hektar başına 0.2 ila 4 kilogram arasında bir hektar arazi için değişmektedir. Pamuk,mısır,soya fasulyesi gibi bazı bitkilerde daha yüksek oranda Bor’a ihtiyaç bulunmaktadır.

Gıda endüstrisinde kullanımı
    Bitkilerde Bor kullanımı konusunda yukarda yapılan açıklamalarda da görüleceği gibi birçok bitki belirli oranlarda Bor içermektedir. Bu bitkilerin tüketimi esnasında da insanlar belirli oranlarda Bor’u kullanmaktadır. Çeşitli çalışmalarda bitkilerden, sudan ve diğer yiyeceklerden 1-3 miligram düzeylerinde Borun insanlar tarafından beslenmesinde kullanıldığını ortaya çıkarmıştır. Henüz insan sağlığı için Bor’un gerekli olduğu konusunda kesin kanıtlar olmasa da bilim çevrelerinde ve Dünya Sağlık örgütü’nde insan sağlığının devamı için Bor’un gerekli olduğu konusunda genel bir inanış bulunmaktadır. İnsan için gerekli olduğu düşünülen Bor insan hayatında hergün yediğimiz gıdalardan birşekilde alınmaktadır. Veya birçok içecekte kahvede, şarapta birada da bulunmaktadır. İnsanların günlük olarak aşağıda belirtilen miktarlarda Bor tüketmeleri de tıbbi çevreler tarafından tavsiye edilmektedir. Çocuklar için:1.5 Mg, Erkekler için: 2.0 Mg, Kadınlar için: 2.0 Mg, Hamile bayanlar için: 2.5 Mg.

Bazı çevrelerde hafızanın kuvvetlendirilmesinde, algılamanın artırılmasında ve el göz koordinasyonunun sağlanmasında rol oynadığı ifade edilmektedir. Mafsal iltihaplarının tedavisinde debenzer şekilde etkili olduğu konusunda araştırma sonuçlarına ulaşılmıştır.Borun kullanımı ile ilgili olarak daha farklı bir fikir vermesi açısından bir ev içinde gördüğümüz birçok eşya içinde Bor kullanıldığını düşünmemiz yanlış olmaz. Ev içinde kullanılan ağaç eşyaların, plastik ya da fiberglasların korunması bir kısmının imalatı esnasında küflenmeye ya da bazı böcek türlerine karşı koruma,yanmayı geciktirici olarak günlük hayatımızda kullandığımız birçok eşyada Bor bulunmaktadır.Ev içinde seramik cam kaplar, emaye kaplar, dolap içindeki birçok yiyecekte, banyoda birçok sabun ve deterjanlarda, şampuanlarda, yapıştırıcılarda Bor kullanılmaktadır.Bor’un yukarıda belirtilen kullanım alanlarını daha da artırmak mümkündür, ancak bu kadar çok kullanım alanına rağmen tüketimin çok olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Çünkü kullanıldığı alanlardaki kullanım miktarı oldukça azdır. ABD’de üretilen toplam Bor ürünlerinin iç piyasada tüketilen miktarı 360.000 Ton civarındadır.
    Wildgoose Rider - Transalp 650

Motosikleti
    honda cbf 1000fa
    o kadar kötü ki yukarıda yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum tekrar ewet kendi madenimizi kullanamıyoruz yada izin vermıyorlar yahu bızım topragımız bızım madenımız nasıl bu kadar kolayca karısip işlememize karışabiliyorlar ki :S çok acı bişey.. ne yazıkki :S saygılar..

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler