İyi Akşamlar.Kanuni motorumu bir ustaya yani tanıdığıma böyle böyle anlattım.Motorumda duman falan var egzosttan purçuk purçuk yağ atıyor ne yapmam gerek diye Rektefe ile işin hallolur dedi?Rektefe ne demek ve bana kaça patlar?
İyi Akşamlar.Kanuni motorumu bir ustaya yani tanıdığıma böyle böyle anlattım.Motorumda duman falan var egzosttan purçuk purçuk yağ atıyor ne yapmam gerek diye Rektefe ile işin hallolur dedi?Rektefe ne demek ve bana kaça patlar?
Rektefe olmaz silindir ve piston komple değişir çinli scooterlarda 250 ytl gibi bişey
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Genellikle 2 zamanlı motorlarda yapılan bir işlem
Slm arkadaşlar şakamı bu sorular...rektefenin ne olduğunu nasıl motor kullanıpta bilemezsiniz.yapmayın allahaşkına
neymiş ya ilk defa duydum?
rektefe: Ustalar söleyince ağızlarından ( rektifiye ) şeklinde çıkar aslı rektefedir.
piston veya silindir aşınırsa motor düzgün çalışmaz bu yüzden silindir taşlanır (genişletilir) ve taşlanan silindire göre orjinaline göre daha büyük piston (veya segman) takılır
bildiğim kadarıyla bu..
Ϝίάт dѳϐLѳ Ί.Ҙ мυLтίjέт || üstü kapalı hayabusa ||
Rektifiye : Silindir yuvasına yeni bir metal plaka çakılarak , taşlanmasıyla silindire uygun hale getirmek demektir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)