Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yeni Başlıyorum Yardımm Ediinn Lütfenn

REKLAM ALANI

Motosikleti
    F650 GS
    Herkese Merhaba Arkadaşlar;

Küçüklüğümden beri süregelen bir motor tutkum var. Şimdiye kadar hiç kendi motorum olmadı. Ancak sanırım şimdi o harika duyguya sahip olabiliceğim. Bir acemi olarak hangi motordan başlayacağımı bilmiyorum. Bana kalırsa direk transalp ve ya f 650 gs ten başlıycam. Siz abilerimde yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada boyda önemli bir faktör. Benim boyum 1.71. Sizce uygunmudur bu iş için. Ayrıca sürekli internet ortamından bu tip şeyleri takip etmek gerçekten zor oluyor. Sürekli irtibat kurabiliceğim ne bilim yeni arkadaşlar edinebileceğim motorcu dernekleri vakıfları gibi bir şey var mı. Beni aydınlatırsanız çooooook mutlu olurum...

Şimdiden Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosiklet camiasıyla sürekli irtibatta olabileceğin yer burası. Bir çok dost edinebilir, buluşmalara katılabilir ve fikir edinebilirsin. Burası sadece sanalda kalmayan bir site.
    Edinmek istediğin motosiklet model ve markasına gelince, burada bir çok görüş ya senin kafanı karıştıracak yada doğru karar vermeni sağlayacaktır. Emin ol 1-2 saat sonra bir çok görüş şekillenecektir açtığın bu konunun içinde Bu arada aramıza hoşgeldin..
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

hurricane_cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Araç çok ama YaYa :)
    öncelikle yaş olayını söylesen hoşgeldin bu arada
    Ϝίάт dѳϐLѳ Ί.Ҙ мυLтίjέт || üstü kapalı hayabusa ||

Motosikleti
    F650 GS
    hoşbulduk bu arada yaşım 21. motora binmenin tam zamanı diye düşünüyorum herkes bana scooterdan başla dedi şimdiye kadar ama sanırsam benim gözüm daha yükseklerde yanlış mı bilmiyorum özellikle bu konuda desteğinizi bekliyorum

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Scooter kullanmak, vitesli bir motosiklet kullanmaktan daha fazla maharet gerektirir, ben bunu bilir bunu söylerim hep
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Motosikleti
    F650 GS
    başlangıç olarak nasıl bir motor seçmeliyim aslında sizden öğrenmek istediğim tam olarak bu pat diye 650 lik bi aletle başlamamın bana nasıl bir etkisi olur olumlu ve ya olumsuz

Motosikleti
    tabanway 1000
    valla bence hocam sana transalp felan biraz fazla kuvvetli gelebilir yani bi acemilik var bence ucuz 2. el kolay satılabilen tek silindirli küçük bişey al bi kaç kazadan sonra aramıza tam manasıyla katılmış olursun ya hakkatan 600 cc ne olursa olsun yanlış bi seçim olabilir dediğim gibi 2. el bi japon bak ybr cbr cbf fln

valla kardeş bi gaza gelirsin allah muhafaza basınca gider meret ses ivemelenme senmi kendine doğru çeker gaza gelmem deme gelmiyecek adam yok bizim burda albay emeklisi oturuyo adam 0 km gsxr-1000 aldı sabah bi gazlıyo 60 yasından geçgin heralde bence küçük hacimli bişilere bak

Speed_Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125 RR :) 07.07.2010 da sattı. :(
    Kardeş sana tavsiyem Honda cbf 150 ye bir bak derim. Benim bir arkadaş alacak.
    Bana sordu ben pek bilmiyorum motoru ama. Sıfır alıp 2. el satarsan zarar etmessin.
    Sonuçta alışmak önemli bence. Belki motor sevdasından vazgeçebilirsinde.
    Sıfır cbf 150 de fiyat düşmüş. Kurye motorsikleti diyorlar ama sen bakma.

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı bandist62 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese Merhaba Arkadaşlar;

Küçüklüğümden beri süregelen bir motor tutkum var. Şimdiye kadar hiç kendi motorum olmadı. Ancak sanırım şimdi o harika duyguya sahip olabiliceğim. Bir acemi olarak hangi motordan başlayacağımı bilmiyorum. Bana kalırsa direk transalp ve ya f 650 gs ten başlıycam. Siz abilerimde yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada boyda önemli bir faktör. Benim boyum 1.71. Sizce uygunmudur bu iş için. Ayrıca sürekli internet ortamından bu tip şeyleri takip etmek gerçekten zor oluyor. Sürekli irtibat kurabiliceğim ne bilim yeni arkadaşlar edinebileceğim motorcu dernekleri vakıfları gibi bir şey var mı. Beni aydınlatırsanız çooooook mutlu olurum...

Şimdiden Teşekkürler.
    Arkadaş,

Öncelikle hoşgeldin, umduğunu bulur, katkını da esirgemezsin işallah

Burada senin gibi yeni kardeşlerimiz gelip hemen hemen hergün aynı konuyu açıyorlar. Herbirine aynı cevapları, yani bildiğimiz inandığımız şeyleri tekrar yazmak gerçekten bizler için de sıkıcı olabiliyor.

Daha önce hiç motor kullanmamış ya da: bir iki tur-tatilde köyde-arkadaşın motorun artçısı olarak vs. motorla ilişkin olmuş ise, kesinlikle öncelikle Donald duck Amcanın Motosiklet Kitabını ve yazılarını okumalısın. Oldukça basit bir dille inanılmaz büyük tecrübelerini bizlere hediye etmiştir.

Koruma konusunu herşeyden önde tutmalısın, bahane kabul etmeden hemde.

Başlangıç olarak, düşük beygir kuvvete sahip, çok atak olmayan, dengesi-yol tutuşu vs iyi bir model tercih etmelisin. scooter tavsiye etmeyeceğim, çünki gerçekten farklı motorlardır. Tabi üstte yazdıklarımı tamamen yaptıktan sonra bu paragrafım geçerlidir. Eğer, motosiklet eğitimini profesyonel kişi ve kurumlardan alacak isen (Basic-Temel değil yalnızca, ileri eğitimler dahil) ilk motorunun 40 BHP kuvvetlere kadar olması dahi sorun olmayabilecektir. Yok ben kendimi eğiteceğim dersen, çook daha temkinli olman gerekecektir. Bu yüzden de 10-15 BHP kuvvete kadar motorları tercih etmelisin. Bunların içinde en efektif olanı (efektif: verimli demektir, ama her alanda verimli, az yakan, bakım masrafları az olan, kolay arıza yapmayan, satışında 2.el olarak çoook değer kaybetmeyen, servisi ve kullananı bol olan, basit ve arkadaşlarından edineceğin tecrübeler ile şahsen bazı yerlerini kullanabileceğin ve böylelikle kendini Motorcu Olma Yolunda ilerletebileceğin...) motorlar şunlardır:

Naked olarak: Honda CBF 150, Yamaha YBR.
    Scooter olarak. Honda Dylan, Yamaha 125, Piaggio nun 200 cc ye kadar olanları.

Ben bu kadar yazayım, umarım faydası olur. Bizlere bunları üşenmeyerek yazdıracağına aslında topikleri kurcalasaydın dünya kadar fikri 1-2 saatte edinirdin.

hoşgeldin
    Poturdak

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TT ;]
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scooter kullanmak, vitesli bir motosiklet kullanmaktan daha fazla maharet gerektirir, ben bunu bilir bunu söylerim hep
    kesinlikte katılıyorum.. scooter diyipp geçmemeli bi çokk scooter viteslilerin canına okuyoo ve scooter kullanmakta kabiliyet isterr.. ama doğal olarak bi çokk insan vitesli bi motorr hayali peşinde.. 16 yaşında bende ölee yapmıştım 250 FYM almıstım =) smdı 18 e gırcemm mart ta we altımda suan 250 gt r warr hyosung.. herkeze İnşallah kısmet olur

Dogin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    evet hyosung 250 al sonrada ister 600lük al ister 1000lik senin tercihin ama bence hyosung 250 ile başla 15-20000km kullan başka hiçbişey düşünme

Motosikleti
    piaggio x9 evolution
    yüksek cc ile başlamak istiyosan önce ehliyetin varmı bilmiyorum yoksa ehliyetini al
    daha sonra sürüş eğitimi almanı tavsiye ederim motor kullanmak sadece dengede durmak değil ince detaylarını öğrene bileceğin kurslara bak ve daha çok,
    interneti kullan bilgilerin çoğu mevcut sitemizde uzman.tv de de sürüş konusunda birçol video var tavsiye ederim .
    [COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)