iranda benzinin kalitesi ve fiyatı!
Reklamlar
-
geçen gün iz tv de 2 tane v-stromlu arkadaşın doğuya olan seyahatini anlatan bir programa denk geldim, irandan geçerken aldıkları benzinin en kaliteli benzin olduğunu, türkiyede bir depo benzinle 300km giderken irandan aldıkları benzinle 400-410km yol gittiklerini söyledi. benzinin kalitesinin bu kadar fark yaratabileceğini hiç düşünmemiştim. fiyatıda litresi 300ykr a geliyormuş.. yani bizimkinden 10 kat daha ucuz...
Reklamlar
-
barisozcetin adlı üyeden alıntı
geçen gün iz tv de 2 tane v-stromlu arkadaşın doğuya olan seyahatini anlatan bir programa denk geldim, irandan geçerken aldıkları benzinin en kaliteli benzin olduğunu, türkiyede bir depo benzinle 300km giderken irandan aldıkları benzinle 400-410km yol gittiklerini söyledi. benzinin kalitesinin bu kadar fark yaratabileceğini hiç düşünmemiştim. fiyatıda litresi 300ykr a geliyormuş.. yani bizimkinden 10 kat daha ucuz...
malesef haklılar eğer o benzin türkiyede 30ykr olsa ortalıkta gezen arabalı serserileri düşünemiyorum
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
satoyama adlı üyeden alıntı
malesef haklılar
eğer o benzin türkiyede 30ykr olsa ortalıkta gezen arabalı serserileri düşünemiyorum
Valla benimde oraya seyahat eden iki arkadaştan duyduklarım benzini o kadar kötümüşki motorda karburatör ayarı yapmazsanız motor kesin yolda kalır oldu.
Benzinden dolayı araba motorları 3-4 yılda bir mafolan araclar varmış.
Ya göründüğün gibi ol. ya da olduğun gibi görün.
-
sbuyukkilic adlı üyeden alıntı
Valla benimde oraya seyahat eden iki arkadaştan duyduklarım benzini o kadar kötümüşki motorda karburatör ayarı yapmazsanız motor kesin yolda kalır oldu.
Benzinden dolayı araba motorları 3-4 yılda bir mafolan araclar varmış.
Yabancı bir sitede bende benzer bir yoruma rastlamıştım. İran gibi ülkelerde standardizasyon pek olmadığı için aslıdna iki yorumda doğru olabilir. Ama gerçek olan bir şey varsa, Suudi Arabistan ve Dubai'de bulunan benzinler en kalitelisi (gidenlerden duyduğum kadarı ile)
-
arabalarıda kalıtelı onların..lincoln cadıllac gmc
kawasaki er5
yamaha xjr 1300
-
Geçenlerde görüştüğüm KTM990 Adv. kullanıcısı arkadaşım iki 990ADV ile gittiklerinde 70 oktana kadar düşen benzin yüzünden çok sıkıntı çektiklerini paylaşmıştı. benimde merak ettiğim bir konu bu. Enjeksiyonlu bir motordan ziyade karbüratörlü bir motorla gitmek daha mantıklı olacak sanırım.
Endurocular neden genç görünür? Cevap: Çamur cildi gençleştirir.
Ride fast, yet ride smart!!!
-
valla iranı bilemem ama ben filipinlere gittiğimde hala orda 91 oktan normal benzinle 93 oktan süper benzin satılıyordu kurşunsuz 95oktanın ne olduğunu kimse bilmio ve 93oktan benzinin litresi yaklaşık 55 ykr civarindaydı,taksici bana benzinin pahalılığından yakınıyordu ,sonra bana türkiyede benzinin litresi kac para gibi bi soru sorma cahilliğinde bulundu yaklaşık 2,5 dolar diyince adam benle dalga gecmeye utanmıyormusun die çıkıştı inandırmam biraz zor olmuştu taksiciyi.
-
Gercekten de dısarıda Benzin gibi maddelerde ucuzluk söz konusu; En basiti Kıbrıs ta bile yarısından daha düşük benzin fiyatı ! Daha noolsun
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler