Nedir bu BENZiN fiyatları?!!
Reklamlar
-
Dünyada petrol 50$'ın altına indi, biz hala 2.78'den benzin alıyoruz!..
Nedir bu arkadaşlar..? Varil fiyatı 147$'ken 3.40 lira idi benzin litre fiyatları.
Yani o günün kuruna göre yaklaşık 3$/lt
Bugün yaklaşık 3'te birine inmiş durumda petrol fiyatları. Ancak bizde hala neredeyse 2$/lt civarında! (kur farkı hesaplandı)
Nedir bu yaa..? Dünyada yolunacak kaz bitek bizmi kaldık?
Orada burada çıkıp "hamdolsun, teğetlerdeyiz" diyen devlet adamları hiçmi görmüyor bu dengesizliği?!!
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Reklamlar
-
yasadıgın ulkenın adı TURKİYE!!!
-
Benzinden olağanüstü vergi kazanılıyor kasaya para giriyor birdenbire bundan vazgeçmemek için gıdım gıdım indirime gidiliyor.
-
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
Nedir bu arkadaşlar..? Varil fiyatı 147$'ken 3.40 lira idi benzin litre fiyatları.
Yani o günün kuruna göre yaklaşık 3$/lt
Bugün yaklaşık 3'te birine inmiş durumda petrol fiyatları. Ancak bizde hala neredeyse 2$/lt civarında! (kur farkı hesaplandı)
Nedir bu yaa..? Dünyada yolunacak kaz bitek bizmi kaldık?
Orada burada çıkıp "hamdolsun, teğetlerdeyiz" diyen devlet adamları hiçmi görmüyor bu dengesizliği?!!
Gelecek sene bu zamanlar ve diğer senelerde hala bunu konuşuyor ve yazışıyor olacaz
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
-
30 senedir benzin alıyorum ve bu feryadı 30 senedir işitiyorum.
Vatandaşın feryadının Davulcu yellenmesi kadar kıymeti yok.
Kokusu bile duyulmuyor
-
öyle demeyin hocam krizin tepe noktasına çıktık şimdi aşağıya iniyormuşuz ya;
koskoca PETKİM, VESTEL gibi devler üretime ara verdiler. 1000 lerce kişi işten çıkartıldı ve işten çıkartmalar devam edecek. Uzmanlar krizin derinleşerek devam edeceğini, seçimlerden sonra çok daha zor günlerin bizleri beklediğini bangır bangır bağırıyorlar ama bizim yöneticilerimiz Türkiye de yaşayıp İsviçre standartında yaşadıkları için krizi farketmiyorlar
Garibanların zorda olmasından fayalanıp küçük yardımlarla kendilerini koltuklarına perçinliyorlar.
tüm yakıtların üzerinde %100 ün üzerinde vergi yükü var ve imf hala kdv yi arttırın diye baskı yapıyor.
daha çok şey varda inanın yazdıkça sinirleniyorum allah hepimizn yardımcısı olsun
-
acaba bu politikacıları (daha çok başı çekenleri) avrupa insan hakları mahkemesine versek...
sizce kazanırmıyız...
ama bu seferde mahkeme çoooooooooooooooooook uzun sürer,ne onların nede bizim ömrümüz yeter...
-
temiz para,bizden iyi enayi yok, keyfimizden asla ödün vermeyiz eeeee bunların üstüne be olsam bende indirmzdim o benzin fiyatlarını
2008 Regal Raptor 250 2009 Hyosung GV 650 2010 Bianchi 150
2011 Honda Transalp XL700 2013 Kymco Xciting 250 2015
-
2.78 mi Ben 2.85 ten aldım bugün
-
05 Aralık 2008, 20:44
PIERzig adlı üyeden alıntı
2.78 mi
Ben 2.85 ten aldım bugün
2.78 yazıyordu.. şu sıra akbille seyahat ediyorum ama benzin fiyatlarını sürekli takipteyim!
http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNO=24849
---
Allah(c.c) sonumuzu hayır etsin!
-
05 Aralık 2008, 20:45
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
05 Aralık 2008, 20:49
TORAMAN adlı üyeden alıntı
Benzinden olağanüstü vergi kazanılıyor kasaya para giriyor birdenbire bundan vazgeçmemek için gıdım gıdım indirime gidiliyor.
Hocam, ben Finans öğrencisiyim. Az çok içli dışlıyız reel piyasayla.
Akaryakıttaki vergi oranı %113 civarı. Ancak sonuçta buda orantılı bir vergi. Fiyatlar düştükçe tüketiciye yansıtılan vergidede düşme olur..
ÖRNEK; 10 liraya 11,3 lira vergi veriliyorsa 5 liraya 5,65 lira verilir.
Ayrıca gıdım gıdım indirimde neyin nesi oluyor..? Bunun adı FIRSATÇILIKTIR, İNSAFSIZLIKTIR sadece!
-
05 Aralık 2008, 20:50
Allah(c.c) sonumuzu hayır etsin!
Amin..
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Öle deme kardişimm Ben bindiğimde motora en az 120 km yapıyorum
ay sonu gelmiyo yoksa
-
05 Aralık 2008, 20:53
-
05 Aralık 2008, 20:58
sedat_57 adlı üyeden alıntı
hacı daha az yakanida yokki
sence istanbuldan ybr ile kastamonuya (600km) bu havada (havalarin nesi varsa) gidilir mi?
Şimdi göreceli bu aslında sedat bazen kendimi çok yorgun hissederim ya da hastayımdır motosiklet süresim gelmez bazende bi şevk gelir bi gazla hiç durmadan 3oo km giderim
-
05 Aralık 2008, 21:01
Bugün tüm rafineriler özel sektörün elinde. Aynı zamanda büyük bazı gazetelerinde sahibi olan bu sektörün sahipleri, en küçük bir artışta yükselttikleri fiyatları, petrol fiyatları %70 düştüğü halde bize sadece %30 luk kısmını yansıttılar. Gazete ve tv'leri de elinde tutunca bu sektör, doğal olarak kimse eleştirip aleyhte yeteri kadar kamuoyu oluşturamıyor.
-
05 Aralık 2008, 21:09
Naci63 adlı üyeden alıntı
Bugün tüm rafineriler özel sektörün elinde. Aynı zamanda büyük bazı gazetelerinde sahibi olan bu sektörün sahipleri, en küçük bir artışta yükselttikleri fiyatları, petrol fiyatları %70 düştüğü halde bize sadece %30 luk kısmını yansıttılar. Gazete ve tv'leri de elinde tutunca bu sektör, doğal olarak kimse eleştirip aleyhte yeteri kadar kamuoyu oluşturamıyor.
Yanlışın var. Kastettiğin kurum yalnızca Petrol Ofisi ki o da rafineri değil zaten. Doğan Holding'in bünyesinde. Bunun dışında medya patronlarının akaryakıt sektörüyle çok bir alakası yok.
Kaldıki geçenlerde böyle bir yasa çıktı; "Petrol fiyatlarındaki düşmeyi pompa fiyatlarına yansıtmayan akaryakıt istasyonlarına ağır cezalar verilecek" dendi..
Ama burası Türkiye... Uygulayan yok, sadece laf!!
-
05 Aralık 2008, 21:09
TORAMAN adlı üyeden alıntı
ahh be abicim kasaya girse o paralar icimiz yanmicak indiren cebe indiriyo...
-
05 Aralık 2008, 21:13
biz eşşek oldukça semer vuran çok olur feryat ta etsek hiç bişe olacağı yok memlekette... Birazcık sesini yükseltenide indiriyorlar hemen aşağı...
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
-
05 Aralık 2008, 21:16
PIERzig adlı üyeden alıntı
Şimdi göreceli bu aslında sedat bazen kendimi çok yorgun hissederim ya da hastayımdır motosiklet süresim gelmez bazende bi şevk gelir bi gazla hiç durmadan 3oo km giderim
benimde tek marşla rekorum 200 km bu km sonunda biraz üşümüştüm yaklaşik 3 hafta önce düzceye gittimde buzlarim zor çözüldü
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)