1-motorunu yakma
2-bağlatmak la uğraşma
3-bunu söylicem
4-trafikten men için ruhsat ve plakanla başvurman gereklidir.
*önce vekaleti verdiğin noteree gidip verdiğin vekaleti iptal ettir.( vekaletini iptal ettireceksin)
*sonra adamı arican telefonu var heralde sende
dicen ki "arkadaş sen benim motorumu gap ettin çaldın ben karakola gidiyorum ordan da savcılığa gideceğim ben gitmeden yetişirsen motorumu verirsen şikayetçi olmam getirmezsen sen düşün " diceksin.
*sonra duruma göre gelir motorunu getirirse öpüşür ayrılırsınız
* getirmezse karakola gider durumu anlatır şikayet dilekçesi verirsin. ama bu yetmez birde savcılığa suç duyurusunda bulunursun sonra adam uğraşsın
bir dene ve gör.
harbi vicdansızmışsın yaw, bari kurşuna dizseymişsin daha az acı verirmişsiniz ama doğru olanı söylemişsiniz o başka
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Başlıktanda anlaşılacağı gibi sınırsız vekaletle motorumu sattım..
Bu işin ticaretini yapan birisine sattığım ve güvendiğimden dolayı üzerine alıp masraf etmemesi için böle bir aptallık yaptım!
Motor benden sonra 4 el değiştirmiş ve şuan nerde ve kimde olduğu belli değil
Motor hala bizim üzerimize...!!!
Motoru borçlarıyla sattığımıza dair elimizde kagıtlar var ama bir anlam ifade edeceğini sanmıyorum..
Aklıma gelenler;
1-)Adamın yerini bulup motoru yakıcam
2-)Motoru bağlattırcam(ehliyetsiz yakalanırsa vay haline arkadaşın)
3-)Çalıntı ihbarı vericem
4-)Motoru trafikten men ettircem
Hangılerini yapabılrım yada ne yapmam mantıklı olur...
Aramızda avukat-muameleci arkadaşların oldugundan ve yardımlarını esirgemiyeceğinden eminim
arkadaşım ben galericiyim sen vekalet vermişsin sattıgın adamda nasıl olsa bende süresiz vekalet var die geniş davranmış motor şu anda yasal olarak sana ait tabi her türlü kaza bela cezasıda sana ait. o adamla arnda yaptıgın sözleşme yasal olarak yani mahkemede pek işine yaramaz.
1-motoru yakarsan ve bunu ispatlarlarsa suclu durumuna düşersin
2-motoru baglatamassın cünkü bunun icin bi sebebin olmalı onlar baglatsa bile verdigin vekaletle cıkartabilirler
3-calıntı ihbarı verirsen mahkemede calınmadıgı senin anlaşılırsa (vekalet verdin cünkü)suclu duruma düşersin
4-motoru trafikten men ettiremessin evrak yok elinde
yapman gereken sattıgın adamla irtibat kur ve işi güzellikle halletmeye yapabilirsen bu senin icin en masrafsız yol olur olmassa ilk önce vekaleti verdigin noterden iptal ettir. sonra trafikten kayıp belirterek yeni ruhsat cıkar ve trafikten men ettir tabi bunlar maliyet isteyen işler dava acarsan mahkemede öyle tabi yapıcagın en iyi şey yine güzellikle halletmeye calışmak bu arada vekalette motoru belirmediysen genel vekalet vermişsen oda kötü işinde baya zor Allah kolaylık versin tüm arkadaşlara söylüyorum her yerden otomobil veya motor almayın güvenebileceginiz esnaflarla mümkünse tanıdıgınız kişilerle alışveriş yapın bu gibi pürüzler bu işde cok cıkar.
1-motorunu yakma
2-bağlatmak la uğraşma
3-bunu söylicem
4-trafikten men için ruhsat ve plakanla başvurman gereklidir.
*önce vekaleti verdiğin noteree gidip verdiğin vekaleti iptal ettir.( vekaletini iptal ettireceksin)
*sonra adamı arican telefonu var heralde sende
dicen ki "arkadaş sen benim motorumu gap ettin çaldın ben karakola gidiyorum ordan da savcılığa gideceğim ben gitmeden yetişirsen motorumu verirsen şikayetçi olmam getirmezsen sen düşün " diceksin.
*sonra duruma göre gelir motorunu getirirse öpüşür ayrılırsınız
* getirmezse karakola gider durumu anlatır şikayet dilekçesi verirsin. ama bu yetmez birde savcılığa suç duyurusunda bulunursun sonra adam uğraşsın
bir dene ve gör.
Ben motoru motorcuya-->motorcu X kişiye--->Xkişi Y kişiye sattı!
Al gülüm vergülüm hesabı ..
Motorun suan borcu felan yok ve benim üzerime..
Y kişinin ne adresini ne telefonunu biliyoruz
X kişi motorcuya bırakmış motoru satsın diye oda Y kişiye satmış..
Umarım anlatabılmıstırım bu olaylar cok kafamı karıstırdı..
En sonunda lanet olsun deyip işin peşini bırakıcam yada
Savcılıga dilekçe yazıcam
Ben motoru motorcuya-->motorcu X kişiye--->Xkişi Y kişiye sattı!
Al gülüm vergülüm hesabı ..
Motorun suan borcu felan yok ve benim üzerime..
Y kişinin ne adresini ne telefonunu biliyoruz
X kişi motorcuya bırakmış motoru satsın diye oda Y kişiye satmış..
Umarım anlatabılmıstırım bu olaylar cok kafamı karıstırdı..
En sonunda lanet olsun deyip işin peşini bırakıcam yada
Savcılıga dilekçe yazıcam
canım kardeşim yapacağın çok basit git vekaletini iptal ettir gerisi gelir sıkma canını sonra da çalındı malındı bişeler yaparsın bir arkadaş yeni ruhsat demiş o da gayet akılııca ve çok para gitmez en fazla 100 200 liran gider kimseye acıma
yürekçe adlı üyeden alıntı
harbi vicdansızmışsın yaw, bari kurşuna dizseymişsin daha az acı verirmişsiniz ama doğru olanı söylemişsiniz o başka
acırsan acınacak hale düşersin
canını birisi yakıyorsa sende onunki yak ki anlasın başkasının canını yakmasın
deCCaL1234 adlı üyeden alıntı
arkadaşım ben galericiyim sen vekalet vermişsin sattıgın adamda nasıl olsa bende süresiz vekalet var die geniş davranmış motor şu anda yasal olarak sana ait tabi her türlü kaza bela cezasıda sana ait. o adamla arnda yaptıgın sözleşme yasal olarak yani mahkemede pek işine yaramaz.
1-motoru yakarsan ve bunu ispatlarlarsa suclu durumuna düşersin
2-motoru baglatamassın cünkü bunun icin bi sebebin olmalı onlar baglatsa bile verdigin vekaletle cıkartabilirler
3-calıntı ihbarı verirsen mahkemede calınmadıgı senin anlaşılırsa (vekalet verdin cünkü)suclu duruma düşersin
4-motoru trafikten men ettiremessin evrak yok elinde
yapman gereken sattıgın adamla irtibat kur ve işi güzellikle halletmeye yapabilirsen bu senin icin en masrafsız yol olur olmassa ilk önce vekaleti verdigin noterden iptal ettir. sonra trafikten kayıp belirterek yeni ruhsat cıkar ve trafikten men ettir tabi bunlar maliyet isteyen işler dava acarsan mahkemede öyle tabi yapıcagın en iyi şey yine güzellikle halletmeye calışmak bu arada vekalette motoru belirmediysen genel vekalet vermişsen oda kötü işinde baya zor Allah kolaylık versin tüm arkadaşlara söylüyorum her yerden otomobil veya motor almayın güvenebileceginiz esnaflarla mümkünse tanıdıgınız kişilerle alışveriş yapın bu gibi pürüzler bu işde cok cıkar.
Savaş Kayan Hocam'ın dediği gibi önce ruhsat hâlâ senin adına mı kesin
öğren..Trafik Şubesi'nden veya Maliye'den bu işlemi yapabilirsin...
Sonra ise Savcılığa dilekçe ile suç duyurusunda bulun..
Dilekçende "işlenen suçun 2 maddesinden de" detaylı ve elindeki noter belgenin aslı/fotokopisi olduğunu belirt..
Daha sonra da dilekçenin (savcılıktan imzalı) aslıyla Notere git ve vekaletini
iptal ettir..
Gerisi kendiliğinden gelecektir..
Savcılığa dilekçe vermendeki sebep; ortada işlenen bir suçun olması.Ve ileride başının
ağrımaması içindir..(kaza- ceza- vergi gibi şeyler işte)
"Dilekçede 2 maddeden" bahset demiştim ya.. 1)Emniyeti suistimal yoluyla dolandıcılık. 2)Güveni kötüye kullanarak dolandırıcılık..
"Güveni kötüye kullanarak dolandırmak" suçu alışverişin; noterdeki vekalet işlemiyle başlar ve şimdiye kadar,
"Emniyeti suistimal yoluyla dolandırmak" suçu ise alışverişin başından başlayıp;
noterdeki vekalet işlemiyle RESMİYET kazanmış ve şimdiki zamana kadar işlenmiştir..
Peki bu işlenen suç nasıl birşeymiş..Yenilir mi? İçilir mi?
Okuyalım bakalım... Altını çizdiğim ve koyulaştırdığım yerleri dikkatli, anlayarak ve idrak ederek OKUYUN arkadaşlar..
Demek ki ne YENİR, ne de İÇİLİR miş...Allah muhafaza..Ve Alim Allah..
Verdiğin bilgiler için çok teşşekür ederim..
Motor benim üzerime görünüyor..
120 ytl vergi borcu var oda zaten
Ben motoru satarken admla öle anlastım o benim motorun borcunu bende onun motorun borcunu oduyecektm(takas usulu yaptık)
Bende vekaletle aldım ondan motoru vergisini odeyip sattım satışınıda verdim sattıgım kişiye..
O ise motorun 5 el dolaşmasına müsade etmiş
Bu saatden sonra hiç kimseye acımak yok
İyi niyeti suistimal ettiler..
Dediğin işlemleri adım adım uyguluyacağım..
Abi sence kesin sonuç alırmıyız bu yöntemle_?
Yarın birgün herhangi kaza-ceza-borc durumunda başımız ağrırmı_?
muratgergerli adlı üyeden alıntı
Daha sonra da dilekçenin (savcılıktan imzalı) aslıyla Notere git ve vekaletini
iptal ettir..
Abi dilekçeyi bilgisayarda uygun bir şekilde yazdıktan sonra uygulanacak adımlar nelerdir _?
Dilekçeyi imzalı haliyle hemen alabılırmiyiz_?