Merhaba Arkadaşlar,
Gerçekten traji komik bir olay. Şimdi bende ruhsatıma baktım ve SÜRÜCÜ DAHİL 1 KİŞİ yazıyor. Olacak şey değil diye düşündüm. Yani eğer bu makineyi biri kullanacaksa o zaman SÜRÜCÜ DAHİL 1 KİŞİ yazılmaz ya da ruhsata hiç böyle bir şey yazılmaması lazım diye düşünürken aklıma motorlarımızın UYGUNLUK BELGESİNE bakmak geldi ve baktım. Orada KOLTUK SAYISI olarak 2 belirtilmiş. Yani ruhsata yazılan 1 sayısı yanlış, oraya 2 yazılması gerekiyor. Bence bu hata ruhsat/trafik işlerini yapan muamelecilerden kaynaklanıyor. Bende yarın hemen motorumu aldığım galeriyi arayıp bu hatanın düzeltilmesini isteyeceğim. Ohh bea ;) zaten tek kullanıyorum ama nolmaz nolmaz
benim asyada bile 2 kisi yaziodu
4+1 ama barbeküüüü yokmuş bea, kalsın istemiyom
benim ybr dede bir kişi yazıyor ama çok saçma olur polisin ceza yazması... bana polis böyle bir ceza yazsın direk olarak yargıya intikal ederim... çünkü russatta yazan sürücü hariç olandır... yok ama gercekten bir kişiyse bu seferde yamaha yı dava ederim.ikinci ayaklık ve motorun koltuğu iki kişilik diuye....
Gecen gun gemlık donusu bızıde polıs durdurdu altımızda ınnova vardı bıze polıs nıe ıkı kısı bındınız felen bıse demedı o polıs kılmıs bence...
arkadaşlar o ruhsatta yazan yolcu sayısıdır ve 1 kişi olarak gecer yani pilot ve 1 yolcu
::tutkuy::
bana da jandarma aynısını söyledi sonra bu seferlik geç dedi...
sanırım bu konuda epey bir bilgi eksikliği var.
███████ 4
Benmkinde 4+1 yazıyor
arkadaşlar istihap hatti diye yazan yerde 1 yazıyosa o şoför hariç sayıdır .şoförle birlikte iki olur. bilindik polis motorlarında bile ole yazar:D
benim ruhsat yeni nesil çift sayfalı olanlardan güvenlik şeridi falanı filanı var aynen şu ibare yazıyo:
(S.1)KOLTUK SAYISI(Sür.Dahil):2
Arabayada 5 kişi binenleri çevirsinler o zaman. arabada 4 kişi yazar.
evet 100 cc lerde var biliyodum. ama 125 ve üzeri 2 olması gerekir. benim ruhsatta koltuk sayısı 2 (sürücü dahil) istiap haddi 1 kişi yazıyo. istiap ne demekse.
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Benim ruhsattada Sür.dahil 1 ve Kullanım amacı; hususi-yolcu nakli yazıyor bir şey tutturamazlar bence yunuslar hep iki kişi dolaşıyor ona bakarsan..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)