Arkadaşımıza geçmiş olsun, diğer insanları korumak için kendini tehlikeye atmış...ama maddi hasarla atlatmış , tekrar geçmiş olsun..
Arkadaşlar mesajların bir kısmı gerçekten üzücü...
Doğasının gereğini yerine getiren masum bir hayvan için, yok kafasını ezeceksin, üstüne süreceksin, şırrraaak diye demir copu geçireceksin , torpil patlatacaksın, karpit le yakacaksın filan mesajları görünce bayağı şaşırdım.
Arkadaşlar köpek 1 tanede olsa 5 tane de olsa sokak köpeği de olsa, köy ve çoban köpeği de olsa, siz durunca durur, elinize bir şey alırsanız da atmanıza filan gerek yok kaçar zaten,
Köpek saldırında ilk yapacak şey panikle gaza basmak değil frene asılıp durmaktır..Halen yaz tatillerimi köyde geçiririm ve bu söylediklerim tecrübe ile sabittir.
Yalnız !!!! Yine insanların kendi kendi vahşiliğini yansıtarak doğasını bozduğu pitbull bilmem ne köpekler için bunlar geçerli değildir. Bunlar ne durdan ne oturdan anlarlar en iyisi kaçmaktır. ..
Yine bizim orada yaylalarda olan adeta vahsileşmi çoban köpekleri vardır. Bunları da görünce kaçmak yahut o yaklaşmadan mümkünse bir ağaca çıkmak (yaptım oradan biliyorum
) en iyi çözümdür.
Köpekler , kediler istanbulun güzelliğidir, sizi ve motosikleti sevdikleri için koşuyorlar belki de peşinizden
Bu kadar abartmaya gerek yok..