Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet kardeşliği

REKLAM ALANI
    TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Merhaba arkadaşlar! Sizlere bir anımı anlatacağım. Kesinlikle hayal ürünü değildir..2007 yılının sıcak bir Temmuz ayında hafta sonuna dek gelen bir günde eşimle günübirlik deniz gezisi (Kefken) planladık. Sabahtan çıktık yola Kefken'e vardık gün boyu denize girdik eğlendik yemeğimizi yedik akşam üzeri eve dönme vakti geldi. Kocaeli'ne doğru seyahat etmeye başladık Kandıra'yı geçtikten sonra öbür şeritte bir cup motorlu iki kişi tekerleği sökmüşler uğraşıyorlar.(lastik patlamış) Bizi gördükleri anda işaret ettiler hemen geri döndük yanlarına gittik. Patlayan iç lastiği sökmüşler yenisini takıyorlardı ama şişirecek pompaları yoktu. Abi dediler sende pompa varmı? (Ben kısa yol olsun uzun yol olsun yanımda pompa, yedek buji, anahtar takımı, tornavida, ıslak mendil vs. malzemeler bulundururum) Hay hay dedim yarım saatte işlerini gördüler Allah razı olsun dediler selamlaşarak tekrar yola çıktık ve evimize sağ salim döndük. Buradaki mesajım şu; yoldan yüzlerce araç geçerken pompa için bizi durdurdular yani motosikletliyi bugün onlar yolda kalır yarın ben ne zaman ne olacağı belli olmaz işte motosiklet kardeşliği budur diyorum. Sizlerde bu konuda anınız varsa paylaşırmısınız?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Dostum olay çok iyi denk gelmiş güzelde ben yazını okurken kendimi öyle bi şartlamışımki daha mucizevi bi hikaye çıkacak diye bekledim.

Sağlıcakla...
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum olay çok iyi denk gelmiş güzelde ben yazını okurken kendimi öyle bi şartlamışımki daha mucizevi bi hikaye çıkacak diye bekledim.

Sağlıcakla...
    Hayal kırıklığına uğrattıysam özür dilerim bana göre çok güzel bir olaydı..

ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 150
    istanbuldan çıktım van a 90 km kala kuskunkıran geçidinde sapa bir yolda,kayışım koptu 2 gün orda kaldım geçen olmadığı için,2 gün bitiminde bir traktör geldi sorunumu anlattım,keşke 2 km daha gitseydin köyde sorun olmazdı dedi bende köy olduğunu bilmiyordum dedim,sonra vana götürdük motoru orda mondıal servisinde arızayı giderdikten sonra yoluma devam ettim,çokzordu o iki gün allah hiçbirimizin başına vermesin.
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Alıntı ümmet perkitan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbuldan çıktım van a 90 km kala kuskunkıran geçidinde sapa bir yolda,kayışım koptu 2 gün orda kaldım geçen olmadığı için,2 gün bitiminde bir traktör geldi sorunumu anlattım,keşke 2 km daha gitseydin köyde sorun olmazdı dedi bende köy olduğunu bilmiyordum dedim,sonra vana götürdük motoru orda mondıal servisinde arızayı giderdikten sonra yoluma devam ettim,çokzordu o iki gün allah hiçbirimizin başına vermesin.
    Sanada geçmiş olsun ustam gezi yazılarını takip ettim gitmediğin yer kalmamış senin yaşadıklarının yanında bizimkileri hiç kalır herhalde

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    çok utanarak yazıyorum arkadaşımla sürekli motorları değişerek kullanırız benimse hep verdiğim motorda gözüm kalır bi kere sapanca gölüne gözleme yemeye gittik dönüşte benzin aldık parayı ödemeye girdi bende depoyu kapatttım o sırada anahtarı yamultmuşum 2 saat sogukta anahtarı düzeltmeye çalıştık pompacıdan pense istedik ama yaklaşık 2 saat uğraştık çok pis gözüm var koymayın motorlarınızın resmini =) hehe bi kerede ben motoru çalıştırdım ben kullanıcam dedi sinirlendim kalktım vites 3 te takılı kaldı :p sonra mili değiştirdiler puhahaha

arslanfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 390 düke-kmcyo 250 xciting
    İşte iki tekerin güzelliği burda

oğuz-antalya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 satıldı & cbr 125
    kadri abi yine güzel bi konu açmışsın
    benim de kazamda hemen motosikletli abiler yanıma geldiler bişeyimin olup olmadıgını sordular bıraz yanımda durdular çok sağolsunlar...
    Manavgat şimdilik . . .
    oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)

Motosikleti
    kanuni racer 200 HEMDE ACİL SATILIK
    iki hafta kadar önce motorun anahtarı kırıldı ve kontağı söküp anahtarı çıkardım fakat içinden küçük bi parça kırıldı ve bende acil kontak alamayacağım için basit bi sistemle kontak gibi düz kontak yaptım ve motorun anahtarını yanıma almıyorum bi kaç gün gezdim ve bi akşam arkadaşlar çağırdı apar topar çıktım anahtar yok ya nası olsa atladım gittim yolda benzinin az olduğunu gördüm para var aama benzin alamıyom ewe gitsem yolda kalcam kontörde bitti en son bi arkın anahtar benimkine uyuyodu onu çağırdım geldide öle kurtulduk baya bi güldürmüştü bizi
    imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:

Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Alıntı oğuz-AnTALyA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kadri abi yine güzel bi konu açmışsın
    benim de kazamda hemen motosikletli abiler yanıma geldiler bişeyimin olup olmadıgını sordular bıraz yanımda durdular çok sağolsunlar...
    Sağolasın Oğuz arasıra böyle ortalığı şenlendirmeye çalışıyorum geçmiş olsun sanada nasıl bir kaza oldu?

vioLence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL Z ONE 150 BEYAZ
    abicim iyi etmişsin valla bir gün bnde 50 km lik bi yola cıktım bnde yanımda buji buji anahtarı anahtar gibi şeyler bulunduruyorum gittim baktım aynı bnm motordan birisi yolda kalmıs işaret etti durdum bujileri eskimiş ateşleme yapmıyo kalktım kendi yedek bujimi verdm taktık motoruna calıstı ve tşk falan etti gitti sonra aradan iki üç gün geçtikten sonra onları bzm burda gördm bna iki tane buji verdiler :D istemedim ama vermeye calıstılar almadm dedm ztn bi yedek aldım gerek yok. ve devam ettim.
    AMMA VELAKİN, HER ŞEY NASİP

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Buna benzer bir olayı daha önce yazmıştım ama olsun tekrar yeri denk geldi kısaca anlatıyım hemen. Kızkardeşime oturmaya gitmiştim ve yine her zamanki gibi motoru yola paralel değil yanlamasına koydumki birileri gelip parka etmek isterse bir motor bir arabalık yer kaplamasın diye. Ama araba kullanma özürlü bir vatandaş benim motoru çekmek istemiş ve düşürmüş, e direksiyon kiltli becerememiş. Direksiyonu kilitleyen mil içeride yamulmuş açılmıyor sonra anahtar da çıkmadı. Gece saat 2.5 yoldan iki motorcu var, durummu anlattım sağolsunlar hemen koştular yardım ettiler. bir saat kadar sonra sağ salim evime ulaştım. Yolda kalanlara yardım etmeyip yanlarından zırt diye geçenlerde yarın sizin yolda kalmayacağınıza garantinizmi var?
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

Rakun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ER6-F 2006 Siyah Kırmızı
    İşte budur zaten otomobil sürücüleri bizi tınmıyolar bizim en azından birbirimize destek olmamız lazım.

Bir defa ben küçük bir kaza yaptığımda yanıma gelen ilk kişi bir motorlu oldu pazar sabahı saat 8:15 de orda ne işi vardı bilmem ama Allah razı olsun
    34 ZK 9442 ER6-F 2006 AKA "Sonic" & 34 RB 1940 Kia Carnival 2002 Nam-ı diğer "Nigga"
    Kartal/İstanbul

Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Alıntı vioLence adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim iyi etmişsin valla bir gün bnde 50 km lik bi yola cıktım bnde yanımda buji buji anahtarı anahtar gibi şeyler bulunduruyorum gittim baktım aynı bnm motordan birisi yolda kalmıs işaret etti durdum bujileri eskimiş ateşleme yapmıyo kalktım kendi yedek bujimi verdm taktık motoruna calıstı ve tşk falan etti gitti sonra aradan iki üç gün geçtikten sonra onları bzm burda gördm bna iki tane buji verdiler :D istemedim ama vermeye calıstılar almadm dedm ztn bi yedek aldım gerek yok. ve devam ettim.
    Benim anlattığım olayın anafikiri budur zaten.Paylaşım için sağol

Alıntı Sadık1453 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buna benzer bir olayı daha önce yazmıştım ama olsun tekrar yeri denk geldi kısaca anlatıyım hemen. Kızkardeşime oturmaya gitmiştim ve yine her zamanki gibi motoru yola paralel değil yanlamasına koydumki birileri gelip parka etmek isterse bir motor bir arabalık yer kaplamasın diye. Ama araba kullanma özürlü bir vatandaş benim motoru çekmek istemiş ve düşürmüş, e direksiyon kiltli becerememiş. Direksiyonu kilitleyen mil içeride yamulmuş açılmıyor sonra anahtar da çıkmadı. Gece saat 2.5 yoldan iki motorcu var, durummu anlattım sağolsunlar hemen koştular yardım ettiler. bir saat kadar sonra sağ salim evime ulaştım. Yolda kalanlara yardım etmeyip yanlarından zırt diye geçenlerde yarın sizin yolda kalmayacağınıza garantinizmi var?
    İşte bu motor kardeşliği bu

Alıntı Rakun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte budur zaten otomobil sürücüleri bizi tınmıyolar bizim en azından birbirimize destek olmamız lazım.

Bir defa ben küçük bir kaza yaptığımda yanıma gelen ilk kişi bir motorlu oldu pazar sabahı saat 8:15 de orda ne işi vardı bilmem ama Allah razı olsun
    Sağolun arkadaşlar motorcu yardımsever olur onu anlatmışsın ne güzel

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bir keresinde geçen kış yolda bir scooter kalmıştı. durdum, depodan hortum çıkmış, benzin akıtıyor. yağmur altında uğraştık. dolu bir çuvalla o motor da itilmezdi zaten. neyse hallettikten sonra çuvaldan 2 tane gül çıkardıp verdi. biri yarine, diğeri annene demişti hala saklarım onu

bir defasında da genç bir çocuk yolda kalmış, gördüm durdum ve sordum
    ben: hayırdır kardeş?
    cevap: ne hayırdır?
    ben: sorun nedir?
    cevap: ne sorunu yaw, sen durup artislik yapyosun'
    ben: yahu kardeş, yolda kalmışsın, yardım için durdum, ters ters konuşyosun gecenin bu saatinde.
    cevap: ben mi dur dedim, durmasaydın!
    ben: yav neden ters konuşyosun, insanlık yapalım dedik.
    cevap: benzin bitti
    ben: çekmemi ister misin?
    cevap: yok, 2-3 km sonra evdeyim zaten. istemez!!!
    ben: iyi akşamlar
    cevap: sessizlik ( ama dudakları oynuyor, belli ki hoş şeyler geçmiyor aklından)

işte biri gül verir, diğeri küfreder....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Yürekçe'nin tecrübesi çok tatsızmış.

Ben çok fazla sigara içiyorum. Uzun yolda sık sık kenara çekip sigaramı tüttürüyorum. Geçen yıllar içinde ben kenarda sigaramı içerken durup bir sorun olup olmadığını sorma inceliğini gösteren yüzlerce motorcu kardeşimle tanıştım.
    Üç boyoz bir kola

alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    Dağ yolundan ilçeme dönüyordum akşam üzeri. Tepeyi aşıp rampa aşağı inerken kenarda motorunun üzerine birnin beklediğini gördüm. Frene bastım yavaştan, anlamaya çalışıyorum. İyice yavaşladım. Baktım bir şeyle uğraşmıyor. Telefonla konuşuyor. Heralde yardım istiyor birilerinden dedim bir daha frenledim. İyice durmadaım yalnız. Genç biri. Henüz askerlik çağında. Telefonda gülüşmeler, öpücük yollamalar falan. Basıp gittim.
    Bir hafta sonra abi insan bir selam vermeden geçer mi dedi köyden bir genç. Nerede nasıl sorularından sonra anladım o olduğunu. Ne bileyim ben tanımaya değil yardıma uğraşıyordum. Motora dikkat ediyordum o sıra. Neyse yardıma ihtiyacı olsa dururdum.
    Bir kere de gecenin yarısında bir delikanlı patlayan tekerimi hemen hermen hiç bir alet olmadan ve kırk yıllık usta tavırlarıyla hemencecik tamir edivermişti. Hala şaşkınlık ve saygı karışımı bir duygu vardı ona karşı içimde.
    4

Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir keresinde geçen kış yolda bir scooter kalmıştı. durdum, depodan hortum çıkmış, benzin akıtıyor. yağmur altında uğraştık. dolu bir çuvalla o motor da itilmezdi zaten. neyse hallettikten sonra çuvaldan 2 tane gül çıkardıp verdi. biri yarine, diğeri annene demişti hala saklarım onu

bir defasında da genç bir çocuk yolda kalmış, gördüm durdum ve sordum
    ben: hayırdır kardeş?
    cevap: ne hayırdır?
    ben: sorun nedir?
    cevap: ne sorunu yaw, sen durup artislik yapyosun'
    ben: yahu kardeş, yolda kalmışsın, yardım için durdum, ters ters konuşyosun gecenin bu saatinde.
    cevap: ben mi dur dedim, durmasaydın!
    ben: yav neden ters konuşyosun, insanlık yapalım dedik.
    cevap: benzin bitti
    ben: çekmemi ister misin?
    cevap: yok, 2-3 km sonra evdeyim zaten. istemez!!!
    ben: iyi akşamlar
    cevap: sessizlik ( ama dudakları oynuyor, belli ki hoş şeyler geçmiyor aklından)

işte biri gül verir, diğeri küfreder....
    İkinci yaşadığın hiç hoş değil aslında o kadar terslemeye ne gerek var dimi? Ne güzel yardıma gelmişsin..

Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yürekçe'nin tecrübesi çok tatsızmış.

Ben çok fazla sigara içiyorum. Uzun yolda sık sık kenara çekip sigaramı tüttürüyorum. Geçen yıllar içinde ben kenarda sigaramı içerken durup bir sorun olup olmadığını sorma inceliğini gösteren yüzlerce motorcu kardeşimle tanıştım.
    Yaşadığın olay güzel ama sigaradan uzak dursan sağlığın için daha iyi olur.

Alıntı alisemerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dağ yolundan ilçeme dönüyordum akşam üzeri. Tepeyi aşıp rampa aşağı inerken kenarda motorunun üzerine birnin beklediğini gördüm. Frene bastım yavaştan, anlamaya çalışıyorum. İyice yavaşladım. Baktım bir şeyle uğraşmıyor. Telefonla konuşuyor. Heralde yardım istiyor birilerinden dedim bir daha frenledim. İyice durmadaım yalnız. Genç biri. Henüz askerlik çağında. Telefonda gülüşmeler, öpücük yollamalar falan. Basıp gittim.
    Bir hafta sonra abi insan bir selam vermeden geçer mi dedi köyden bir genç. Nerede nasıl sorularından sonra anladım o olduğunu. Ne bileyim ben tanımaya değil yardıma uğraşıyordum. Motora dikkat ediyordum o sıra. Neyse yardıma ihtiyacı olsa dururdum.
    Bir kere de gecenin yarısında bir delikanlı patlayan tekerimi hemen hermen hiç bir alet olmadan ve kırk yıllık usta tavırlarıyla hemencecik tamir edivermişti. Hala şaşkınlık ve saygı karışımı bir duygu vardı ona karşı içimde.
    İki ilginç olayda sen yaşamışsın ikincisinde yardım eden eli yatkın olduğuna göre anlıyor demek bu işlerden.

CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    motorcunun motorcudan başka dostu yoktur. espiri gibi olsada gerçekten öyle.

Rakun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ER6-F 2006 Siyah Kırmızı
    Alıntı CBF150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorcunun motorcudan başka dostu yoktur. espiri gibi olsada gerçekten öyle.
    Doğru söze ne denir?

Gerçekten bizi insan yerine koyan bir tek BİZ varız.
    34 ZK 9442 ER6-F 2006 AKA "Sonic" & 34 RB 1940 Kia Carnival 2002 Nam-ı diğer "Nigga"
    Kartal/İstanbul

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler