kimse kusura bakmasın ama ufacık çocuklar daha 13-14 yaşında scooter üzerinde ona bisiklet gibi geliyo dolayısı ile kask da takmıyo yazık ki bir kazada . . . . aileler bu konuda dikkatli olmalı ve çevre faktörü . .
kimse kusura bakmasın ama ufacık çocuklar daha 13-14 yaşında scooter üzerinde ona bisiklet gibi geliyo dolayısı ile kask da takmıyo yazık ki bir kazada . . . . aileler bu konuda dikkatli olmalı ve çevre faktörü . .
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
Logaritma;
Hani ispat nerde?
Ben senin iddianı kanıtlayacak bir şeye rastlayamadım.
Yahoo linkleri ile neyi ispat ediyorsun?
Ben sana ehliyet alma yaşını mı ispat et dedim?
Yukarıda uzun uzun yazdım.
14 yaşında senin çocuk dediğin gençler, scooter kullanabilirler dedim.
16 yaşında ehliyet almaya hak kazanabilirler dedim.
Kaç yaşında ehliyet alabilirler diye sormadım.
Kaldı ki ehliyet alma yaşını da yazdım.
Motosiklet kullanabilir de yazmadım.
Scooter mopet gibi şeylerden bahsettim.
Hatta daha da ileri gidip, 24 kw'a kadar motosikletlerin motosiklet ehliyeti olmadan kullanılabildiğini yazdım.
Sen neyin hikayesini anlatıyorsun verdiğin linklerle?...
Ben de senin kurallarınla oynayayım o zaman.
Bana resmi link ver...
(Sen öyle istemiştin)
Hala benim asla yazmadığım şeyleri yazmışım gibi göstererek çamur atmaya çalışıyorsun.
Fransa da çocuklar bile motosiklet kullanır yazmışım.
Nerede yazmışım bulamadım.
Motosiklet kullanmaktan anladığın şey trafikte kullanmak olunca kafana göre cümlelerimi yönlendiriyorsun.
Halbu ki açık ve net olarak neyin nasıl olduğunu yazdım.
Yazdığım şeyleri tersine çevirip kafa bulandırmaya çalışıyorsun.
Üstelik bir de iftira atıyorsun.
Ben Fransa'da yaşıyorum çok akıllıyım, siz aptalsınız gibi cümleler mi yazdım ben?
Kendi beyin sınırlarını niye herkese mal etmeye çalışıyorsun?
Bakın bu size aptal dedi anlamına gelecek cümleler kurarak beni hedef göstermeye çalışıyorsun.
Hayır ben kimseye aptal demedim.
Sadece sana, cahilliğini bana saldırarak örtmeye çalışma dedim.
Ama hala aynı şeyi yapıyorsun.
Ben burada günlük hayatımda yaşadığım ve bildiğim şeyi yazıyorum.
Sen bana Amerika'nın bilmem ne eyaletinde yazılmış ve geçerli olup olmadığı bile belli olmayan kanunlardan bahsediyorsun.
Gelişmiş ülke deyince aklına Amerika geliyor olabilir ama bir çok eyaletinde kask takma zorunluluğu bile olmayan bir ülkenin neresini örnek gösterdiğini anlayamadım...
Neyse sen gene bir sürü link bulur buraya bişeyler yazarsın.
Fakat ben konuyu uzatma gereği duymuyorum.
Vermek istediğim mesaj, almak isteyenlerce alındı.
Sana bişey anlatmanın imkansız olduğu da tarafımca anlaşılmıştır.
Daha fazla uzatmanın anlamı yok....
Olgun ve ehliyetli insanların olduğu Türkiye trafiğinde mutlu ve uzun bir yaşam sürmeni dilerim...
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Abi bence siz birbirinizi tam olarak anlamadınız ve sorun bundan uzadı,
coq abinin demek isteği sanırım böyle yada ben yanlış anladım,
Çocukların ufak yaşlardan motor kullanmayı bilinçli ve gözetim altında,gerekli eğitimler verilerek motosiklet sürmeye başlaması...
Böyle olursa gerçekten eğitimli bilinçli düzgün bir kullanıcı olurlar.
Kimsenin canıda yanmaz..fakat ehliyet yaşıyla benim fikrime göre bir ilgisi yok..ehliyeti alan kaç kişi eğitimden geçiyormuki?
çoğu sürücü kursu eğitim vermiyor al ehliyeti git..çocuklara ufak yaşta eğitim verip bilinçlendirilirse trafik hakkında birşeyler öğretilirse zaten bukadar çok kazalar kötü durumlar söz konusu olmaz..isterse ehliyet alma yaşı 25 olsun eğitim olmadıktan sora birşey farketmez
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kavga mı var burada?
Dipnot: Çok yorgunum tartışmaya gücün yok şimdi.(görevden çıkış saatlerimiz)..Uyuyacağım valla..
Bir ara bu konuyu tartışırım..Tabi dinç ve sakin olduğum zaman..
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Konu Tartışmaya Döndü Gibi KısacA Genç Bir MT Ci Olarak Şunları Söyleyim
Ben 16 Yaşında İken Motorla Dolaşmam Gereksemese Bile Dolaşıyordum Buda Benim Secimimdi Yasak Oldugunu Biliyordum Ve Neden Bindigimide Yukardakİ Açıklamada Yazmıştım Tartışmanıza Gerek yok Bir Çok Genç Motorcuda Belki Benim Gibi Oldugu İçin Kullanıyordur
Seni Sevdimde Ne Oldu Efes Ve Turkcell Zengin Oldu
yok arkadaşım tartışma falan coq arkadamışımız kendiyle çatışma halinde yazdılarıyla çatışma halinde bir yazdığı bir yazdığını tutmuyor hayla çamur atma falan diye yazıyor sen kendin dediklerini kendin yalanlıyorsun üsütne yazdıkalrını kabullenemiyorsun her yazıda kendini biraz daha batırıyorsun
coq´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mopet, scooter gibi küçük hacimli araçlar, dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde ehliyetsiz kullanılabilir.
coq´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
16 yaşında ehliyet almaya hak kazanabilirler.
Kaç yaşında ehliyet alabilirler diye sormadım.
Kaldı ki ehliyet alma yaşını da yazdım.
Bir yazısında böyle yazan ve bir yazısında tam zıttını yazan bir insandan bahsediyoruz burdan ben bu insanla hangi fikri paylaşa biilrimki bir yazısında ak diyen sonra ben akmı dedim o kara diyen bir insan neyse ben bu tartışmaya artık uzatmıycam bu konuyada bir şey yazmıycam konuya giren arkadaşlar yazan yazıları okurlarsa kim haklı kim değil görürler
coq arkadaşımızda tribünlere oynamaya devam etsin elbet yaşı küçük arkadaşlarımız onun arkasında olucakdır hesaplarına geldiği için mantıklı düşünenlerde okuduklarından bir ders fikir çıkarıcaklardır..
Siz Hala yaşı küçük diyip duruyorsunuz!!
Kaç yaşında başlanmalı motora 25 yaşındamı?
Kçük yaşta trafiğe çıksınlar diyen biri varmı?
motosiklet eğitimine küçük yaşta gözetim altında başlayıp,yaşı geldiğinde ehliyet almaktan bahsediyoruz.kimse onaylamaz zaten ehliyetsiz çıkmayı.bende burdaki tüm arkadaşlarda öle.
siz hala yaş yaş diyosunuz ama yaşla bi alakası yok küçük yaşlardan gözetim altında eğitim almış bir arkadaşımız,20 25 isterse 30 yaşında eğitimsiz bir arkadaşımız abimizden daha bilinçlidir..yaşla bir alakası yok eğitimle Var!
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Gördüğüm ihtiyaç üzerine mesajlarımı siliyorum......
herkes sizin gibi düşünse ve hareket etse de küçük yaştan eğitime başlasa
yurtdışında ki kuralları görmedim.. duyuyorum sadece... ehliyetsiz kullanabildiklerini duydum ama aynı zamanda eğitimini aldıklarını da duydum (asya ülkelerinde)
yani herşeyin başı eğitim..
değişiklikler tek başına yapılmamalıdır...
kanun ve kurallar 5 dakkada oluşturulan şeyler değildir, yaşam biçimi onları oluşturur.. ve değiştirilmesi de bir çaba ve zaman gerektirir...
yani.. yazınıza tamamıyla katılıyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)