Forumda pek bulunmayan Keeway Land Cruiser 250 cc... Yaklaşık 3 hafta önce, plaka ve ruhsat dahil 5.500 ytl'ye aldım. İşlerim nedeni ile malesef fazla kullanamadım. Henüz 160 km'deyiz.
Fotoğraf makinasının kalitesizliği nedeni ile görüntü çok net değil malesef.
Bence gayet gösterişli ve dikkat çeken bir motor.
Önden görünüş. Işıklandırma konusunda gayet iyi.
Kullanımı gayet rahat. Kontolü kolay. Güç konusunda, motorlar konusunda çok yeni olduğum için, beni tatmin ediyor diyebilirim.
Gösterge konusunda eksikleri var. Sadece, km, sinyal ve boş vites göstergeleri mevcut. Benzin göstergesi bence büyük eksik.
İlk sürüşümde, dönüşlerde direksiyonu dizlerime değiyor ve denge problemi oluşturuyordu. Direksiyonu yukarı kaldırarak sonu çözdük. Aynaların görüş açısı malesef pek iyi değil. Bu nedenle yakında yeni bir çift ayna alacağım.
Arka fern disk. Okuduklarımdan bunun çok daha avantajlı olduğunu öğrenmiştim. Egzozların sesi bence gayet güzel. Ne abartılı ne de bir cruiser için fazla az...
Malesef sizlere teknik konularda tecrübelerimi, deneyimsizliğim nedeni ile yazamayacağım. Ancak, motorumun bir kez bile çalışma problemi olmadı. Yokuşlu yollarda dahi güçlü. Performans konusunda yazabileceğim olumsuz bir not yok.
Motorun kontakt anahtarı ve benzin kilidi (kilit adını attım. İdare edin ) bu bölgede.
Ön fren de arka fren gibi tek disk. Frenler gayet iyi. Kendimi güvende hissettiğimi söyleyebilirim.
Direksiyonun sağ kısmında, sağ sinyal, far açma-kapama düğmesi ve start düğmesi var. Sinyallerin ayrı bölümerde olmasına alışmak biraz zaman alıyor.
Sol tarafta ise, jikle, korna, sol sinyal ve uzun-kısa far düğmeleri var.
Genel olarak Keeway Cruiser'den çok memnunum.
Artıları; Görünüşü, sesi, gücü, rahatlığı, titreşimin çok çok az olması, aydınlatması, yakıt tüketimi ve kaliteli işçiliği.
Eksileri; Benzin göstergesi, devir göstergesi, boyutu (biraz daha iri olabilirdi) ve fiyatı.
Gelelim teknik özelliklerine...
Engine Type: 2 cylinder, 4 stroke
Displacement: 248cc (250cc)
Power: 12.9 kW @ 8000 RPM
Torque: 16.00 @ 6000 RPM
Compression: 9.4:1
Induction: DOHC
Ignition: CDI
Starter: Electric
Cooling system: Air
Gearbox: 5-speed
Transmission: Chain