Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motordan gelen zırıltı canımı çok sıkıyor,ne yapmalıyım?

REKLAM ALANI
    schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    125lik regalimin motorundan son zamanlarda acayip bi zırıltı gelmeye başladı.İlk kalkışta ve ara hızlanmalarda(motoru sıkıştırdığımda) motordan sanki 2 metal birbirine değip de titreşim yapıyormuş gibi bi zırıltı geliyor.Özellikle motor soğukken daha da fazla geliyor ses ve gitgide artıyor gibi.Henüz performansı etkileyen bişey yok ama, ileride daha büyük sorunlar çıkarabilecek gibime geliyor.Tam da motoru satmaya niyetlenmişken bu durum hiç de hoş olmadı, alıcıya da bu şekilde satmak insafsızlık olur diye düşünüyorum.

Yetkili servisindeki ustaya gösterdiğimde subap patlatmış, değişmesi gerekir diyerek 100ytl istedi, ben garantiden yararlanmak isteyince kabul etmedi, ben de bıraktım.(Sorunun ne olduğunu kesin olarak öğrendiğimde işin peşine tekrardan düşeceğim)Ama başka bikaç ustaya gösterdiğimde sorunun subap patlatmasından olamayacağını, öyle olsa motorun yağ yakması gerektiğini ,sorunu bulmak için motorun açılması gerektiğini, kranktan kaynaklanabileceğini söylediler,bana servisteki usta para koparmak için subap patlatması gibi bişey uydurdu gibi geldi.Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    aparat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    sübap vuruyo olabilir ama motorda bir yerlerde gevşemiş olabilir titreşim başladıgında zırıldaya bilir
    ...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
    Drift Religion

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı aparat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sübap vuruyo olabilir ama motorda bir yerlerde gevşemiş olabilir titreşim başladıgında zırıldaya bilir
    biyerlerin gevşemiş olması gibi bi ses değil, ara hızlanmalarda, motora yüklendiğimde ses yükseliyor, normalde yok gibi bişey.Sübap vurması olayını araştıracağım

shule - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ninja250r-600RR-gs650
    zincir gevşemiş olabılırmıbende buna benzer bısıyle karsılasmıstım
    Düş kurmaya cesaret edenler,onları gerçekleştirmeye de cesaret eder

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı shule adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zincir gevşemiş olabılırmıbende buna benzer bısıyle karsılasmıstım
    hayır,zincirden gelen bi ses değil, direk motorun kendisinden geliyor.

aparat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Alıntı schumacher__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biyerlerin gevşemiş olması gibi bi ses değil, ara hızlanmalarda, motora yüklendiğimde ses yükseliyor, normalde yok gibi bişey.Sübap vurması olayını araştıracağım
    benim başıma geldi elli tane şey söylediler moto indireceklerdi neredeyse sonunda kendim buldum arka çantanın bağlantı demiri kırılmış bir metal sürtünme sesi kafayı yedirtti bana...
    ...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
    Drift Religion

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    anladım da, dediğim gibi ses öyle parça sürtünmesi sesi değil, tanıdığım bi ustaya da gösterdim, motor kısmından kaynaklandığı kesin, ama garanti dışı kalmasın diye motoru ona açtırmadım, garanti yolunu zorlayarak yaptıracağım fakat öncelikle sorunun ne olabileceği konusunda fikir sahibi olmam lazım, diğer türlü adamlar saçma sapan şeyleri yutturup para istiyolar

bu arada şunu tekrar vurgulamak istiyorum, ses özellikle ara hızlanmalarda, gaza yüklendiğim zaman çok artıyor, diğer zamanlarda çok az çıkıyor(ivmelenme tamamlanıp, yüksek hıza çıktıktan sonra)

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    Bujiler kontrol edildi mi ?
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı muratcan7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujiler kontrol edildi mi ?
    evet değişti

osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Arkadaşım nerede ikamet ediyosun. Öğnebilirmiyim.. Senin gbi Mondial marka motosikleti olan arkaşın motorundanda garıp sesler geliyodu. Sanki patlak lastik hava kaçırır gibi. Onada motor sibibobundan deyip motorunu açtılar sorun karburatör hava giriş hortumundan çıktı. Eline pense tornovida elan kendine usta diyor. İştem anlamadıktan sonra insanları parmakta oynatıyolar. Birkaç başka ustaya göster..

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kaynağı tespit edilemeyen zırıltı denildiğinde benim aklıma ilk benzin deposu kapağı gelir. çünkü Regalin en zor anlaşılan gürültü kaynağı benzin deposu kapağıdır. benzin deposunun kapağını çıkartarak dikkatli bir şekilde gaz açın.hatta kısa mesafe gidin. eğer zırıltı kesiliyorsa yapacağınız iki çözüm var. ya kapağın contasını bulup değişreceksiniz. ya da depo üstü pad alıp takacaksınız.

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı osmanba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım nerede ikamet ediyosun. Öğnebilirmiyim.. Senin gbi Mondial marka motosikleti olan arkaşın motorundanda garıp sesler geliyodu. Sanki patlak lastik hava kaçırır gibi. Onada motor sibibobundan deyip motorunu açtılar sorun karburatör hava giriş hortumundan çıktı. Eline pense tornovida elan kendine usta diyor. İştem anlamadıktan sonra insanları parmakta oynatıyolar. Birkaç başka ustaya göster..
    sakaryada ikamet ediyorum şu an, söylediğinizi de not aldım, bakalım düzgün bi usta bulabilirsem bahsedicem hemen.

S40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monero Angel
    bendede bi kuş sesi war
    yagmur yagınca kesiliyo
    motor aksamı kuruyunca cıyık cuyuk idare ediyoruz bakalım

kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Alıntı S40 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bendede bi kuş sesi war
    yagmur yagınca kesiliyo
    motor aksamı kuruyunca cıyık cuyuk idare ediyoruz bakalım
    Allah iyiliğini versin çok güldüm yaa
    O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.

En çok direnenler, en çok bilenenlerdir

S40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monero Angel
    :d:d:d:d:d

motoru değiştiricem ya bu çin malı ne yaptıı belli olmuyo .
    Sym vs 150 2009 a girmeden inş

kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Alıntı S40 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    :d:d:d:d:d

motoru değiştiricem ya bu çin malı ne yaptıı belli olmuyo .
    Sym vs 150 2009 a girmeden inş
    hadi hayırlısı inşallah
    O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.

En çok direnenler, en çok bilenenlerdir

arkads cın malı deılmı motoru kokten soksen cope atsan coptende zırıltı yapar ben pamuk tıkıyorum artık

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Schumacher arkadaş,

Motor performansında pek değişiklik yok demen bana sübaplar dahil herhengi bir ciddi sorunun olamayacağını çağrıştırdı. Hele sübap patlamış-yanmış-zortlamış gibi laflar sadece laf! Zırıltı dediğin ses her yerden her bir sebeple gelebilir ama sübaplarda, segmanlarda vs olacak sorunlar ciddidir ve anında motor performansı düşer.

Şanzuman dişli yataklarından tut da zincir donanımına kadar bir çoık sorun gelebilir akla. Hele biz kafamızla kask ile anlayamıyoruz ses nerden geldi??

iyi bir servis olmalı güvendiğin, her tarafına bakılmalı ki anlaşılsın. Marka motorlarda yılların getirdiği bir deneyim var ustalarda, derlerki bu motor buradan arıza yapar genelde vs...

Motor özellikle sabahları (soğuk iken) rahatlıkla çalışıyor ise bence Motorun yanmasında, içinde vs bir şey yoktur

Bu topiğin sonucunu yani arızayı ya da sorunun ne olduğunu bekliyorum

Geçmiş olsun arkadaşım, umarım en kısa zamanda çözersin.

Herkese kazasız belasız sürüşler
    Poturdak

Motosikleti
    HONDA CGL 125
    slm sorun ıcın bır kac sey tafsıye ederım eger motorunda motor takozu yok ıse motor somunları gevsemıs olabılır veya motor un yagı deısmesı gerekır veya sekman degıstırme zamanı gelmıs olabılır arkadasım

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Schumacher arkadaş,

Motor performansında pek değişiklik yok demen bana sübaplar dahil herhengi bir ciddi sorunun olamayacağını çağrıştırdı. Hele sübap patlamış-yanmış-zortlamış gibi laflar sadece laf! Zırıltı dediğin ses her yerden her bir sebeple gelebilir ama sübaplarda, segmanlarda vs olacak sorunlar ciddidir ve anında motor performansı düşer.

Şanzuman dişli yataklarından tut da zincir donanımına kadar bir çoık sorun gelebilir akla. Hele biz kafamızla kask ile anlayamıyoruz ses nerden geldi??

iyi bir servis olmalı güvendiğin, her tarafına bakılmalı ki anlaşılsın. Marka motorlarda yılların getirdiği bir deneyim var ustalarda, derlerki bu motor buradan arıza yapar genelde vs...

Motor özellikle sabahları (soğuk iken) rahatlıkla çalışıyor ise bence Motorun yanmasında, içinde vs bir şey yoktur

Bu topiğin sonucunu yani arızayı ya da sorunun ne olduğunu bekliyorum

Geçmiş olsun arkadaşım, umarım en kısa zamanda çözersin.

Herkese kazasız belasız sürüşler

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler.Motorun performansında, sabahları rahat çalışmasında hiçbir sıkıntı yok.Tek marşta çalışıyor sabahları, performansı da gayet güzel, o konuda hiçbir sıkıntım yok.Ama sesin kaynağını bulmam lazım, çünkü sizin de tahmin edebileceğiniz gibi, küçük bi sinek yemekte mide bulandırır, ben de satmak üzere olduğum motoru bu halde verirsem, alıcının içi hiç rahat olmaz diye düşünüyorum. Bu nedenle küçük de olsa bu sorunu halletmem lazım.

En iyisi detaylıca bi inceletmek, ama o işi de yetkili servisi dışında kimseye yaptırmak istemiyorum(garanti dışı kalmaması için) Servisi de para koparmak için bişeyler uyduruyor gibi.

Konu hakkında bilgisi olanlardan tahminlerini bekliyorum.Dikkatimi çeken noktaları özetlemek gerekirse:

-Ara hızlanmalarda gaza yüklendiğim anda ses çok artıyor, ivmelenme bittiğinde çok azalıyor.
    -Motor soğukken daha çok ses geliyor.
    -Motorun performansını, çalışmasını etkileyen hiçbirşey yok.
    -Ses motor(silindir) kısmından geliyor gibi, ve aynen 2 metalin titreşimi gibi bir zırıltı çıkıyor.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler