Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motordan gelen zırıltı canımı çok sıkıyor,ne yapmalıyım?

REKLAM ALANI
    mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Motor zinciri bence boşluk yapmış.
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    22somer22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR 200NS
    Merhaba arkadaşım.
    Benim tahminim senin motorun krank kol bilyalarını dağıtmış ve krank kolu boşluk yapıyor. Bu boşlukta krank kolunun vuruntulu olarak çalışmasını sağlıyo ve durmadan cırlayan bi ses çıkıyo. Benim de başıma geldi ordan biliyorum. Motorun sesinden çok bu cırlama sesi geliyo insanın kulağına.
    Başladığı Yerde Biter Tüm Yolculuklar

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı 22somer22 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşım.
    Benim tahminim senin motorun krank kol bilyalarını dağıtmış ve krank kolu boşluk yapıyor. Bu boşlukta krank kolunun vuruntulu olarak çalışmasını sağlıyo ve durmadan cırlayan bi ses çıkıyo. Benim de başıma geldi ordan biliyorum. Motorun sesinden çok bu cırlama sesi geliyo insanın kulağına.

evet hocam, benim de tahminime en çok sen yaklaştın, aynen bahsettiğin şekilde normal giderken cırlama şeklinde geliyo ses, gaza yüklendiğimde ise çok daha fazla bir zırıltı oluyor,sanki 2 metal birbirine vurup da titreşim yapıyormuş gibi.

peki senin başına neden geldi belli mi, ve tamiri nasıl, ne kadara oldu vs. bilgilendirirsen sevinirim.

benzer durum bi arkadaşımın başına gelmişti, fakat detaylarını tam olarak bilmiyorum,şimdilik konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımzı olursa daha iyi olur.

Motosikleti
    Bmw F650
    o sorunun aynisi bende de olmustu ve kranktan gelen ses ve bi sure kullandigin zaman git gide daha cok ses yapip dagitmaya basliyor en iyisi en kisa surede guvendigin bi ustaya veya garanti kapsaminda ise garantiden yaptirmanda fayda war

kolay gelsin

22somer22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR 200NS
    Arkadaşım dediğim gibi sorun bilyalarda ise motor açılması lazım. Krank açılıp bilya değişecek ve tekrar çakılacak. Bu işin parça olarak pek fazla tutacağını sanmam en fazla kol değişir mil değişir contalar falan değişir ama bunu yapıcak usta ne alır onu bilemem.
    Başladığı Yerde Biter Tüm Yolculuklar

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler