ben sünnet kıyafeti imalatı yapıyorum cocuklar için snnet kulotu var bunun büyükler için olanı yapılabılır kesınlıkle süper olur .
ben sünnet kıyafeti imalatı yapıyorum cocuklar için snnet kulotu var bunun büyükler için olanı yapılabılır kesınlıkle süper olur .
benim motorun eski sahibi bu konuda kendi çapında şöyle bişey yapmış.
işte benim depo testisliği
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
ön takımlar için koruma varsa almak isteirm
kafadan bir arabaya giren motorcu arkadaşımızı görmüştüm. hiçbir yerini değil sadece testislerini tutuyordu. sıkışmış depoya.
ciddiye alınması gereken bir durum.
dalga geçenlerin bir gün başına gelirse ne yaparlar merak ediyorum
Bende cup var onda ne yapmalı bizim depo altta. Bide direksiyona yada gösterge paneline çarpma ihtimali nedir? Allah kimseye kaza vermesinde başımıza bu gelirse ne yapmalı?
Bu durum çarpacağınızı önceden farkederseniz geçerli yani anlık kazalarda bunu yapabilmek beceri ve şans ister, ayaklıklara abanıp hareket halindeki motosiklette ayaga kalkıp çarpışma anının sertliğinden kurtulup uçmak doğru sizi ilk çarpmanın zararından koruyor tabi yere düzgün düşebilirseniz, ama bu önlem için görebilmek lazım yani çok ani olan kazalarda kullanılabileceğini düsünmüyorum, kaymalarda da benzerdir, yanma ve sürtünmeden sakınmak için bir süre motorla üstte kalabilecek şekilde kayarsın baktın çelik bariyere gidiyor bırakırsın motoru bu seni yavaşlatır
Aman dikkat edin de oranıza taktığınız şey faydadan çok zarar vermesin... Malum, herhangi bir güvenlik standardı yok. Kaza esnasında evdeki hesap çarşıya uymayabilir.
Ben ilk büyük kazamda bunu yapmak ile yapmamak arasında kaldım baya. Çünkü önümde içinde ne olduğunu bilmediğim kapağı açık bir kamyonet vardı. E 5 te duruyordu. <2 saniye içerisinde buranın Türkiye olduğunu ve peyzaj çalışmasını e5 te sağ şeride(emniyet değil) kontrolsüz parkederek yapabilecekleri aklıma gelmedi. Gelseydi de içeride kürek, tırmık vardır diye yine atlamazdım herhalde. Frenleri hiç bırakmadım. Anca 80 den 72ye düşebilmişim. İki bilek kırığı ve bacakların morarması ile atlattık çok şükür. Buna rağmen bacaklardaki kaba et sayesinde testislere darbe gelmemesi şaşırtıcı idi.
bende sert frende bile bayagı acı yasamıstım. kaza olsaydı düsünemiyorum bile agrısını.
rahmetli barkın abi videolarında mt07 falan gibi agresif motorlara birden geçmeyin derdi hep. onun da etkisiyle iyi ki 500cc almısım diyorum yoksa mt07 yada er6 düşünüydm. eger mt07 olsaydı altımda halim duman olurdu.
Öncelikle Allah kimseyi bu uyarıları uygulamak zorunda bırakmasın ...
Çok faydalı bir paylaşım olmuş geçen gün bir arkadaş yzf R25 motoru ile taksiye çarparak kaza geçirmişti testislerini tepoya vurarak motorun üzerinden uçmuş ve yaklaşık 3 hafta kadar şişik kalmış çok kötü ve acı verici bir durum oldugunu anlattı...
Tekrardan teşekkürler paylaşım için..
Madem konu hortladı, geçen başına gelen olayı söyleyeyim.
İşten çıktım motora cici cici bindim gazi açtım ve çaaat, disk kilidini unutmusum , dalga depoya çarptı, yaklaşık 15-20 dakika küfür eşliğinde kıvrandım...
Umarım emanete birşey olmamıştır.
Sevgili yürekçe,
aradan geçen bunca yıldan sonra hâla aynı fikirdemisin merak ettim
Depo ve sele yüzünden olmasın bi acılar? 2 defa kaza geçirip hastaneye gittim, onda bile hassas bölgelerde hiç bir sorun olmadı. Sert fren vs. hiç sorun değil zaten. Bu tür acı verici olayları yaşadığınız motosiklet marka ve modelleri nedir?
Bence cok dogru ve mantikli.Yillardan beridir bunu her motor kullanna soylerim. Hatta bu forumda bir ara bi konuda boyle yapin diye de yazmistim. 1997 de bir aracla kafa kafaya carpistim. Ayağa kalktim ve uzun bir uçuş yere. Hic bir sey olmadi. ufak tefek cizikler haric. Mototsiklet pert oldu ada ayri konu. Ayağa kalkinca darbeyi emmiyoruz.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)