Ahmet arkadaşım (gitarci1453) ilerde yunus olmaya karar verdi.Bu işi bilen birilerinin kendisine yardım etmesini rica ediyorum bu sitede üye olan varsa ona yardımcı olurlarsa sevinirim iyigünler.msn:gitarci1453@hotmail.com
Ahmet arkadaşım (gitarci1453) ilerde yunus olmaya karar verdi.Bu işi bilen birilerinin kendisine yardım etmesini rica ediyorum bu sitede üye olan varsa ona yardımcı olurlarsa sevinirim iyigünler.msn:gitarci1453@hotmail.com
matrix benim bildigim kadarıyla normal polislik okumanız gerekli yani öss puanıyla orantılı olmak üzere polis meslek yüksek okulunun kriterlerinide barınmanız gerekli.Normal polislik okurken durumunuza göre sizi geri plan veya çevik kuvvet veye yunus yaparlar.Benim bildigim bunlar.
Dalından Kopan Yaprağın Akibetini Rüzgar Tayin Eder
ya konuyla alakası yok kusura bakmayın ama aklıma geldi...
motorlu polis-yunus
motorlu sivil- ?
soru işaretinin yerini neyle dolduracağımı bulamadım.
konu sahibinden de özür dilerim.
███████ 4
sapık
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
yunuslar asayiş ve diğer kısımlara bakıyorlar
şahinler trafik
normal motorlu polis kalmadı artık ikiye ayırdılar bir yunus var bir şahin
birde jandarmanın motorlu timleri var trafiğe bakan polislerin olmadığı yerlerde onlar bakıyor onlarında bir adı vardı ama unuttum onlarında altındaki motorlar çok sağlam
Jandarma ekibi araç konusunda zengin.
- BMW R1100 ve diğer BMW serileri başta olmak üzere; Yamaha TDM, Honda Varadero, Suzuki V-Strom...
Örn:
http://www.jandarma.gov.tr/ust_menu/...%B0/MOTO-3.JPG
bıldıgımız trafık polısı yanı sarı olanlar...beyaz eskı bmw kullanıyorlar ankarada yada ybr 125 kullanıyorlar ama sundan emınımkı kafalarında kask yok arkalarındakı polıs lambasına takalı onun yerıne byaz delıklı polıs kasketlerınden kullanıyorlar...yunuslar kask takıyo ama trafık falan kapalıysa ters yonden gıdenmı dersın kaldırımdan 50yle gıdenmı dersın kırmızı ısıkta gecenmı ohhoooo...
sen ve arkasın polıs olursanız gozunuzu seveyım sakın boyle ıslere kalkısmayın...onları denetleyen bırılerı yok dıye cok rahatlar...
[COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]
bir de mavi kıyafetli "toplum polisi " ( ki oldukça sempatik insanlar. ben birkaçıyla sohbet ettim) var. mersin'de ybr 125 kullanıyorlar ama harika bir görevleri var. şöyle ki, baktıkları semtte herkesle bire bir tanışıyor, komşulara komşuları soruluyor, kimin kiml sorunu varsa kaydediliyor. aile içi şiddet uygulayan aileler tespit edilip sık sık ziyaret ediliyor, rehabilite ediliyor, alkol ve uyuşturucu bağımlısı bireyler sürekli telkin ve takip ediliyor. mesela işyerimin muhitine bakan polis arkadaşla şöyle tanıştık. belediye yardım paketleri dağıtırken, yardım paketlerinin teslimatında aileyle tanışıyor, o anda sohbet ediyor, kendini tanıtıyor ve kartvizitini veriyor. yani onların asıl amacı olay veya olayların büyümeden, karakol veya mahkemeye gitmeden olayları tatlıya bağlamak. hatta muhitin gençleriyle oturup sohbet ediyor. bir çeşit, "büyük abi" ya da "arabulucu" görevi. ve mahlledeki bütün çocuklar bu "abiyi" çok seviyor.
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
istanbulda öyle sevgi kelebeği toplum polisleri yok en azıdnan ben hiç görmedim :D
bizim burda toplum polisleri piaggio x9 ve sym gts 250 kullanıyorlar hemen karsımızda karakoları var hatta bir ara resimlerini çekerim
aslında karışık kullanılıyor bunlar ilçe ve ilçelere göre deisiyor mesela:ist/gaziosmanpaşsada yunuslar VARADERO kullanıo,Eyüp te 2 yunus gördüm gs 1150 ve 1200 sonra bu lüks semtlere göre motorlar deişmeler gösterebiliyor.
Vay be işini biliyormuş acaba bende polismi olsam Varedero için
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
walla ben 200 u geçebilrsem giricem bu sene olurda olursam yunus olmayı isterim.. çevik kuvvet yapmazlar... motor kullanmışlığım war derim.. ah bi girebilsem isterse yunus yapsınlar isterse balina
Benim komuşumun oğlu girdi imtihana kazandı o zaman lise mezunu alıyorlardı,trafik şubede görev yaptı 2 yıl sonra yunus yaptılar 5 yıl istanbulda yunus olarak görev yaptı sonra tayini adanaya çıktı yada çıkardı annesinden(Kanser)dolayı burdada karakollarda görev yaptı şimdi cinayet masasında sivil olarak görev yapıyor.Ama aşamaları nasıl oldu bilgim yok bu konuyu en iyi Murat Gergerli kardeşim bilir
önce polis meslek yüksek okulu sınavını kazanmalısın.2yıl okuduktan sonra tayin oldugun ilde bu bölüm varsa seçilirsen olursun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)