Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ben çok mu dalgınım, kör müyüm, aptal mıyım neyim?

REKLAM ALANI
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Dün saat 4 sıraları Ankara'nın bulvarlarından birinde yaklaşık 70 km hızla seyrederken bir motosiklet-yaya kazasını mucize eseri ucuz atlattım. Bir yayanın kesinlikle olmaması gereken bu yolda (zira şeridi ayıran refüjde yüksek parmaklık var, karşıya geçmek te mümkün değil, nereye gidiyordu anlamadım) bir anda yolun en sol şeridinde karşıya sakin ve daldın şekilde yavaş yavaş yürüyen iyi giyimli orta yaşlı bir adamı farkettim. Ancak o kadar geç farkettim ki, mesafe 10 metreden azdı ve kornaya basma fırsatım bile olmadı. Panik halde frenlere asıldım ancak o mesafede ne fayda. Tam "çarptım" dediğim anda adam beni farkedip durdu ve kendini panik bir tavırla geriye atmaya çalıştı. Bu arada refleks olarak ellerini havaya kaldırırken sağ aynam gerçekten şiddetli bir şekilde sol eline çarptı. Bu çarpma öyle şiddetliydi ki yalpalamama neden oldu. Metreler sonra durup trafik akışı nedeniyle sağa yanaşamadığımdan iyice sola yanaştım, motoru yan sehpaya alıp park niyetine sol sinyali açıp motordan indim. Geriye dönüp baktığımda orta refüje çıkıp parmaklıklara dayanmış, yüzünde bir acı ifadesiyle elini tutuyordu. Yanına yürümeye başladığımda "tamam gelme bişey yok" tarzı bir işaret yaptı. "E hadi eyvallah o zaman" diyemedim ve yanına gittim. Velhasıl gerisini yazıp daha da uzatmaya gerek yok, adam yoluna, ben yoluma şeklinde ayrıldık.

Olay benim için çok moral bozucu idi. 2 neden psikolojik olarak bir süre çökmeme neden olmuştu. Birincisi malum, kaza atlatmış olmanın verdiği moral bozukluğu. İkincisi ise adamı geç farketmem idi. O kadar kötü olmuştum ki ilk fırsatta durup bir sigara içtim, aşırı derece su içme ihtiyacı hisettiğim halde su bulamadım.

Şimdi asıl canımı sıkan mesele şu. Trafik ışıklarında hareket etmişiz. Arkamdaki araçlar hareket edene kadar ben vitesi dörtlemişim. En önde benim, önüm bomboş, arkamdaki bana en yakın araç belki 100 metre geride. Bir yaya karşıya gayet sakin, yavaş bir şekilde geçiyor ve ben bunu görmüyorum. Önüm bomboş, meydan benim. Önümde şurda burda gidip bu yayayı benden saklayacak bir araç ta yok. Ben bu yayayı belki 100-200 metre geriden farketmeliydim. Adam dalgın olduğunu itiraf etti, peki ben neyim, kör müyüm??? Dalgınlığın bu kadarı üstelik bir motosiklet sürücüsü için fazla değil mi? O an kafama takılmış bir konu, bir sıkıntım falan da yoktu. Nasıl aramızdaki mnesafe 10 metreye düşene kadar ben bu adamı görmedim hala inanamıyorum.

Ve inanın, bu olaydan sonra motosiklete binmeye devam edip etmemem gerektiğini düşünmeye başladım. Adeta bu sabah işe gelirken her zaman ki zevkle binemedim sanki motoruma. Bu psikolojik durum sürermi geçermi bilmiyorum. Şu an bu psikolojideyim. Ve moral bozukluğum kesinlikle kaza atlatmış olmaktan değil, nice kazalar atlattım ama böyle olmamıştım. Canımı sıkan konu yayayı son ana kadar görmemiş olmamdı.

Her zaman bildiğim konuyu kötü bir ders ile hatırlamış oldum. DİKKAT, DİKKAT, DİKKAT... Motosiklet kullanırken kafamız yerinde olmalı ve gerçekten pür dikkat gitmeliyiz. Sağ, sol, aynalar, ilerisi, gerisi her yer her saniye adeta kontrolümüz altında olmalı. Ama işte her zaman böyle yapamıyoruz demek ki.

(Bir not: Konuşmamız sırasında adam, arkamdaki araçları gördüğünü, ancak beni farketmediğini söylemişti.)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Ülkemiz trafiğinde araba,motor kullananları pimpirikli hale getiren tipler var.

Bunların içinde zurnanın zort dediği yerden çıkayan yayalar da var.

Kendilerine kırmızı dur ışığı yanmasına rağmen gelen arabaları hiç umursamayan artist beyler,manken edası ile süzülen bayanlar var. Yaşlılar ki onlar pür dikkat etmeliler ama malesef canları yanıyor çoğu zaman karşıdan karşıya geçişlerde.

İnsan herzaman herşeye karşı uyanık olmayabilir.

Keşke herkes kendine düşeni yapsa yaya yayalığını bilse,araç kullanısı şoförlüğünü bilse de kazalar olmasa.

"Herşeyi ben mi düşüneceğim anasını satayım" diye bu hususta çok sinirlendiğim oluyor bazen ama evet herşeyi ben düşüneceğim Türkiye trafiğinde malesef!

Geçmiş olsun.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

rochas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250
    Olmaması gereken bu dalgınlıklar bazen oluyor, önemli olan bundan ders çıkarmak ki sizde zaten kendinizi sorgulamışsınız. Bu durum sık sık oluyorsa kendinizi sorgulayın, motora binmeyi gözden geçirin. Ben çoğu zaman motora bu dalgınlıktan kurtulmak için biniyorum inanın. Çünkü motora bindiğimde bedenin her tarafı çalışmak zorunda ve pür dikkat etmek zorundasınız ve koltuğa oturduğunuzda bu bilinçle oturursanız ve kendinizi böyle motive ederseniz yolculuk bitene kadar gözünüzden, dikkatinizden birşey kaçmayacaktır. Farlarımız mutlaka açık olacak, bu çok önemli. GEçmiş olsun.

arslanfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 390 düke-kmcyo 250 xciting
    Geçmiş olsun arkadaşım kafanda seni meşgul eden her ne ne varsa ondan
    kurtulmadan motora binme.Yani kafan rahat olsun sana kendimden yaşadığım
    bir olayı anlatayım;işyerinde iken kuzenimin lösemi olduğu ve durumunun çok
    ağır olduğu haberi geldi.Çok üzülmüştüm ve hemen hastaneye gitmem gerekti
    ve yola çıkınca motorumla aklımda beraber geçirdiğimiz güzel günler dolaşırken
    Hastaneye çok az kalmıştı düz yol kimse yok bomboş kaldırıma nasıl çıktım nasıl
    motordan uçtuğumu hatırlamıyorum.Bu kazadan sağ baş parmağım kırık olarak
    kurtardım.Hastaneye gittiğimde kuzenim vefat etmişti malesef.O günden beri
    kafamda birşeyler beni rahatsız ediyorsa motora binmiyorum

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Kazalar böyle oluyor işte. Bir anlık dikkat dağınıklığı ve hayatın film şeridi gibi gözünüzün önünden geçmesi. Ne kadar dikkatli olursak olalım insanın dikkati dağılabiliyor. O ana gelmiş işte sizinki de. Neyseki ucuz atlatmışsınız. Yaya karşıdan karşıya geçerken bile göremiyorsa düşünün arabaların halini. Gerçekten farkedilemiyoruz işte. Ben araç kullanırken bile o kadar dikkat etmeme rağmen, her an motosiklet geçebilir düşüncesiyle hareket etmeme rağmen yine de bazen göremediğim oluyor. İlginç.. Artık araba ve motosikletlerin aynı yollardan gitmemesi, motosikletler için ayrı bir yol açılması gerektiğini düşünüyorum. Hem motosikletler için hem diğer araçlar için en mantıklı çözüm bu. Çok geçmiş olsun bu arada...
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

Motosikleti
    GSXR1000RR1
    geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın, ama senin suçun yok bence dalgınlık herkeste olabilir, heleki bende aşırı derecede

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçmiş olsun..evet kafamız da birşey olduğunda dalgın olabiliyoruz her insanda olduğu gibi tekrar geçmiş olsunnnn ALLh birdaha yaşatmasın
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    NX 400
    Tüm geçmiş olsun dilekleriniz ve düşüncelerinizi yazdığınız için teşekkürler arkadaşlar. Bu arada aslanfb, sende gerçekten kötü olay yaşamışsın, geçmiş olsun ve başın sağolsun.

saltuque - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650gs
    bi diğer husus da belki farın yanmıyordu o sırada... adam o yüzden de seni görmemiş olabilir...

lütfen farlarımızı güzdüz de yakalım...

Motosikleti
    NX 400
    Alıntı saltuque adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi diğer husus da belki farın yanmıyordu o sırada... adam o yüzden de seni görmemiş olabilir...

lütfen farlarımızı güzdüz de yakalım...
    Yok yazmamışım ama farımı her zaman açarım. Hatta güpegündüz ne far yakıyorsun diye milletten eleştiri bile almışımdır. Adam da fena dalgınmış demekki işte naapalım :(

Motosikleti
    aRora aR150t Yamaha yßr-125
    aRkadaşıom önceLikLe Sana VE Yayaya Geçmiş oLsun.
    ßu Her kede oLa ßiLir Çünki ßahSettiğin yoLu ßiLmiyorum ama Tahminimce ana Cadde ßu ön Yargıdan KaynakLanıyor Sanırım.
    Çünki Kafamısda tasarLadığımıs oRada ßir yayanın oLmayacağı ihtimLi Ve ßu ŞekiLde Hareket eDiyorus emin oL hiç ßekLemediğin YErden imkansıs diye ßiLeceğin yerden ÇohK FarkLı ŞeyLer çıka ßiLir.
    ALLah Kasa ßeLa VermeSin inŞ.
    [B][I][COLOR="DarkRed"]aRamızdaki Tek Fark Şanzuman!. Sen: 6 viteS, 5 iLeri, 1 Geri.
    ßen iSe: 5 Vites,5 iLeri.[/COLOR][/I][/B] [COLOR="Black"][B]Saadettin KartoğuLLarı Sado.. O Rh (-)[/B][/COLOR]

haluka28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    geçmiş olsun 3-4 gün motora hiç binme hatta yanına bile gime sonra bak içinde yanan ateşe
    2008 Regal Raptor 250 2009 Hyosung GV 650 2010 Bianchi 150
    2011 Honda Transalp XL700 2013 Kymco Xciting 250 2015

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Gecmiş olsun kardeş. Sen kndine gereken dersi cıkartmışşsın zaten ama su da bir gercek ki Trafik de tum suruculerin ve yayalartın cok dikkatli olması gerekir. Senin durumun bircogundan iyi. Bazıları farkettiklerinde coktan biryerlere carpmış oluyor....
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    Geçmiş olsun.Böyle durumlarda hep aynı şeyi söylüyorum; Allah bir daha yaşatmasın.
    Motosiklet Misyoneri Etrafımda motosiklet ve motosiklet sürücülerine karşı cephe almış, sığ görüşlü veya olumsuz düşünen her tipteki insan itinayla bastırılır, yıldırılır, görüşlerinin olumlu yönde değişmesi için var güçle konuşulur.

Motosikleti
    NX 400
    Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin durumun bircogundan iyi. Bazıları farkettiklerinde coktan biryerlere carpmış oluyor....
    Evet, ucuz atlattık şükür. Eğer adama çarpsaydım ikimiz için de tam bir felaket olacaktı

Motosikleti
    hONDA CBF-150 (YAKINDA) :)
    geçmiş olsunm kardeş .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler