Evt hala bitmedi mi bir kişide mt ye haber verse olmazmı
Evt hala bitmedi mi bir kişide mt ye haber verse olmazmı
Eveeeet, sonunda yorucu bir günden sonra nihayet evdeyim. Şimdi herkes sonucu merak ediyordur ama söylemeyeceğim hahahahhahahaaa
Pist bayağı kalabalıktı, yaklaşık 15-20 motor vardı. Murat daha piste çıkmadan "olm amma adam var, bunlar bize patlar, bunlar apaçi" gibilerinden tırsma belirtilerini gösterdi. Kalabalık olduğumuzdan iki grup halinde 20'şer dakika süre içerisinde pistte döndük.
Şimdi gelelim herkesin merak ettiği sonucaaa.. Benim ortalama bir tur sürem 51-52 saniye, Murat piste ilk çıktığında pisti 1 dakika 17 saniyede döndü ve gün içerisinde en iyi süre olarak 1 dakika 10 saniyeye inebildi. Bu arada benim geçen sene 1000RR ile piste ilk çıktığımda yaptığım süre 58 saniyeydi. Yani aramızda yaklaşık 20 saniye var, bu da 2,5 turda tur bindirmek anlamına geliyor. Zaten 20 dakikalık antremanda Murat'ın yanından 4 kez geçtim. Bizimle gelen Alparslan arkadaşımız BMW 1200GS ile 60 saniye tur zamanı çıkarttı ki bu süre Murat'tan 10 saniye daha iyi, o motorla gerçekten güzel bir süre. Pistte iki kişi düştü ama birşeyleri yok sadece motorlar kırıldı. Bizim gruptan kimse düşmedi. Kazasız belasız bir şekilde günü tamamladık.
Özet olarak en iyi süreler :
1. boy (Mehmet) - 600RR - 51'00
2. Alparslan - BMW 1200GS - 60'00
3. muRRat (Murat) - 1000RR - 70'00
Kıssadan hisse :
1. Caddede motor sürmekle pistte motor sürmek farklıdır.
2. Altınızdaki motor ne kadar güçlü olursa olsun, önemli olan onu ne kadar kullanabildiğinizdir.
3. Pist tecrübesi olan birine asla kafa tutmayın.
4. Murat ile her konuda iddaya girebilirsiniz, kazanmanız garantidir.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Fotoğraf yok mu mehmet?
[B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
::fool::
Bir de cadde de kapışın rövanş olsun.
Ya Mehmet Kenan' ı izlemek varken dönmek için piste mi gidilir, bir yerlerden bul da bir an önce izle.
Dönüşü muhteşem oldu.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
. Tebrikler boy.Kazasız belasız bitmesi sevindirici.
4. Murat ile her konuda iddaya girebilirsiniz, kazanmanız garantidir.
@tugcetugce
Valla ben hep pistte olduğumdan ben fotoğraf çekemedim. Arkadaşlarda fotoğraf makinası vardı, onlar birşeyler çektiler. Diğer sitelerde de bugünle ilgili bol bol resim koyacaklar, takip ederseniz bana da haber verin. Çok kalabalık olduğundan diğer gruptan güzel makinalarla resim çekildi. Sen şimdilik şu aşağıdaki ile idare ediverFotoğraf yok mu mehmet?
@aYe
Otobanda benim motor 283 km/h de bitiyor. Daha yüksek sürat için yarış dişlilerini çıkartıp standart dişlileri ve zinciri takmam lazım. Eh senin dediğin gibi benim motor pert ya ancak bu kadar gidiyor.Bir de cadde de kapışın rövanş olsun.
Yarışta destek olmak için de piste gidilmez değil mi? Ekip ruhunu senden öğrendimYa Mehmet Kenan' ı izlemek varken dönmek için piste mi gidilir, bir yerlerden bul da bir an önce izle.
Ben görmedim valla motorunu, 200'le pamuk tarlasına düşmüş bişi olmamış, olabilir dünya hali.
Şu itiraf güzel oldu ama, izmit küçük pist 1000lik makine oraya büyük, senin makine 1000'lik aratmıycak beygir gücüne sahip, sende slic lastik vardı, sanırım Murat standart lastiklerle girdi, senin dişliler piste uygundu(tork), diğeri standart motor.
Ben senin yerinde olsam bunu başarı diye yazacağıma Murat'ı tebrik ederdim.
Standart ve nispeten eski bir makinayla ilkkez piste giren birisi için 70sn tur zamanı gayet güzel.
Cesaretinden dolayı tebrik ederim arkadaşı, ben o pistte 2dk da bile dönemem, malum pistten başka herşeye benziyor.
Şöyle Kenan gibi 3 motor birden geçeceksin, geçerkende durup 2 osmanlı tokatı sallayacaksın, sonra havası atılır diyecem ama Kenan mütevaziliğin dibine vuruyor.
Tebrikler..boy
@aYe
Görmediğin motor hakkında yorum yapma o zaman, hala pert olduğunu iddia ediyorsan motoruna iddiaya girelim, motoru servise götürelim, bu motor perttir raporu verirse motor senin olsun, kaskosu var, parasını garantiden alırsın. Ama motorda hiçbir şey yok, sapasağlam derlerse motorunu alırım. Gerçi senin bütün motorlar pert ama olsun yine de para eder..Ben görmedim valla motorunu, 200'le pamuk tarlasına düşmüş bişi olmamış, olabilir dünya hali.
O pistte CBR125 ile 1 dakika 3 saniye dönüyorlar be, 70 saniye o piste ilk defa giren herkes için kötü bir süre. Esas BMW GS1200 ile 60 saniye dönmek başarıdır. Ben de standart 1000RR ile o piste ilk defa girdiğimde 58 saniye dönmüştüm. Bugün o piste en az 20 motor girmiştir, herkesin motoru standart ama cayır cayır dönüyorlar. Yapamayacağın şey için iddaya girmeyeceksin, bu kadar basit.Standart ve nispeten eski bir makinayla ilkkez piste giren birisi için 70sn tur zamanı gayet güzel.
Olaya kişisel başarı,yani kişinin kendini geliştirmesi açısından bakarsak, Murat arkadaşımız için başarılı bir pist günü olmuş.
İki tur atıp, kendini 7 saniye geliştirmek büyük başarı.
Her iki turda böyle 7saniye hızlı olsa,
20 tur sonra,pisti 1 saniyede döner.
Saçma gibi görünüyor ama matematik bilimine göre durum bu.
Neyse, kazasız belasız bitirmenize sevindim.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
tbr iminem cok zeyvkli gecti keske orda olsaydık,neyse ben boya bastan oy verdim...
[B]joker[/B]
[B]live to ride-ride to die[/B]
@coq
Kişisel başarı konusunda yine bir yorum yapmak istiyorum, Murat'ı senelerdir tanırım, birçok kez de beraber gazlamışlığımız var. Pistte beni bırakın geçmeyi, benim piste ilk girdiğim gün yaptığım en iyi süreden çok daha kötü bir süre yapacağını biliyordum zaten. Ama bu kadar da kötü olacağını tahmin etmiyordum. Ama BMW 1200GS ile dönen arkadaşın da pist deneyimi yok ama 60 saniye süre yaptı. Mantık olarak zaten pist deneyimi olan biriyle olmayan birinin pistte kapışması çok saçma. Ama çok daha iyi bir performans bekliyordum, ona üzüldüm. Piste ilk girdiğinizdeki sürenizin döndükçe aşağıya inmesi doğal birşey, beyniniz pisti öğreniyor, refleksleriniz ona göre gelişiyor.Olaya kişisel başarı,yani kişinin kendini geliştirmesi açısından bakarsak, Murat arkadaşımız için başarılı bir pist günü olmuş.
şunu anlıyorumki sitemizde 1000lik motora binince kendini motorcu sanan çakma motorcular varmış
Tebrikler boy
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
Abi sen yazdın 200'le düştüm diye, ben daha önce 100 üstü bir süratte hiç düşmedim, ama motor hep pertingen, şans faktörü senden yanaymış olabilir, itirazım yok.
BMW'nin o pistte daha iyi tur zamanı yapması bence normal, çünkü pist delik deşik, engebeli, yamalı v.s.
1000RR daha agrasif ve asfalt makinası olduğu için BMW'ye kıyasla amortisörleri son derece serttir ve asfaltın durumunu sürücüye çok sert şekilde yansıtır.
Doğal olarak pist acemisi gaz keser.
BMW daha yumuşak süspansiyonlara sahip olduğu için asfaltın ne kadar kötü olduğunu anlayamamış, dolayısıylada gaza abanmış, 2 gün daha gitsin 4. güne gidemeden patlar, bunu sende çok iyi biliyorsun.
Hatta bugün patlamamış olması mucuze...
Murat'ı yolda beraber gazlanabilecek kişiler listeme ekliyorum abi, bilinçsizce gaza abanan insanlar beni tedirgin ediyor, tedbirle frene asılanı seviyorum.
@barrokas
Çakma motorcu demeyelim de tırt motorcu diyelim, zaten adamın lakabı TIRT MURAT Murat gerçekten çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Birçok teknik konuda da çok akılcı yaklaşır, herşeyi araştırır, en egzantrik şeyleri bulur çıkarır. Bu iddianın ciddi bir iddia olmadığını size baştan söyledim, sadece bu yazıları okuyan birçok kişi olayı çok ciddiye aldı. Sonuç zaten baştan belliydi. Ama dediğin gibi altında her 600cc veya 1000cc motor olan da iyi motorcu değildir, çoğu çakma motorcu. Çok iyi kullanan arkadaşlar tabi ki var, ama bu işi bilinçli şekilde yapmak gerekiyor yoksa çoğu otobanda gazlayıp ölüp gidiyor.şunu anlıyorumki sitemizde 1000lik motora binince kendini motorcu sanan çakma motorcular varmış
Tebrik ederim ''boy''...
:rendeer: [COLOR="Red"][B]Herkes insanlığı değiştirmeyi hayal eder; ama kimse kendini değiştirmeyi düşünmez.[/B][/COLOR] :rendeer:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)