Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor,Sıkıştırılma,Korku,Ölüm..vs. Motordan Vaz mı Geçmeliyim?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    YAMAHA CYGNUS RS
    arkadaşlar ehliyete yazıldım ve mart ayında bir scooter almayı düşünüyorum. para vs herşey hazır. yanlız kaza, ölüm haberleri aldıkça tedirgin oluyorum. bir arkadaşın imzasında yanlış hatırlamıyorsam şöle birşey yazıyordu "motor kullananların ya gözü karadır, ya da tehlikenin farkında değillerdir." (yanlış yazmış olabilirim). benim gözüm kara değil ( ) acaba tehlikenin farkında mı değilim !!! trafikte motor kullanmak gerçekten çok mu zor. sürekli 4 tekerlekliler sorun mu çıkartıyor? ilerde motoru alınca hergün sıkıntı mı yaşayacağım ben? açıkçası ben scooterı zevk olsun diye alıyorum ama gözlemlediğime göre herşet toz pembe olmuyor. daha önce motor kullanmadım çok acemiyim.

ama tüm bunlara rağmen motordan soğumak istemiyorum, scooterıma atlayıp işime gitmek istiyorum. bu kadar tedirgin olmam yersiz mi acaba?

şimdi diceksiniz bu ne diyor? ben sadece korkularımı anlatmak istedim. siz tecrübeli arkadaşların düşüncelerini öğrenmek istiyorum bu benim için önemli. saygılarımla...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Valla arkadaşım eğer korkuyorsan hiç bulaşma bu işe..
    Motor kullanmak için kendine güvenmek gerekir
    Sende güven eksik gibi duruyor şuan
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla arkadaşım eğer korkuyorsan hiç bulaşma bu işe..
    Motor kullanmak için kendine güvenmek gerekir
    Sende güven eksik gibi duruyor şuan
    gözün kara olması gerekli tabiri doğrudur ama kendini bilerek bunu yapmalısın dikkat ederek başka kaza yapanların çoğunu bilinçsiz sürücüler oluşturmakta

hemde şu var kaza yapmayan kimse yoktur sadece kaza yapmamış insan vardır
    bu motosiklet içinde araba içinde geçerli bi yazıdır
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Evet, motosiklet kullanacak insanın gözü kara olmalıdır. Benim de gözüm karaydı bi zamanlar. Sadece kendimden örnek vermek istiyorum; yağmur çamur dinlemeden, yaz kış soğuk sıcak farketmeden her gün her yere motosikletimle giden biriydim ben. 2,5-3 senede yaklaşık 45000km tecrübem oldu. O kadar seviyordum ki motorumu. Bir gün görmesem, binmesem deli oluyodum diyebilirim. Şimdi de binmeyi çok istememe rağmen korkularım ağır basıyor. Utanmadan, sıkılmadan, çekinmeden söylüyorum, evet artık motosiklete binmeye korkuyorum. Kendi açımdan bir korkum yok, ama ben karşımdakilere güvenmiyorum. Nitekim 19 nisanda bir halk otobüsü yüzünden kötü bir kaza geçirdim. Üst üste ameliyatlar, tekerlekli sandalyeler, koltuk değnekleri... 4.ameliyatıma kadar motosikletime tekrar bineceğim günü iple çektim hep. Ama ne olduysa dördüncüden sonra oldu. Bazı şeylerden çok etkilendim ve motosiklete veda etmeye karar verdim. Evet belki çok zevkli, çok pratik, çok ekonomik vs... Ama motosiklet bu ülkede malesef çok tehlikeli. Dikkatini çekerim, bu ülkede diyorum. Çünkü dünyanın hiç bir yerinde motosikletler bu denli saygısızlık görmüyor ve bu denli saygısızca hareket etmiyor. Karşılıklı olarak motosiklet - otomobil düşmanlığı var ülkemizde. Onlar bizi sevmiyor, biz de onları. Bunu nasıl yeneriz, nasıl üstesinden gelir de nasıl avrupa ülkeleri gibi modern oluruz bilemiyorum. Eğer bunu başarabilirsek, motosikletler için trafikteki haklarımızı kazanabilirsek ancak tekrar binmeyi düşünebilirim. Çok uzun oldu kusura bakma, özetleyerek sana fikrimi söyliyim. Motosiklet güzel bir icat, binme demiyorum. Korkularını bir şekilde yenersin. İyi bir eğitimin ardından ufak ufak alıştırmalarla çözebilirsin. Hiç kimse motosiklet ustası olarak doğmuyor. Senin o korkuyu yenmen benim yenmemden daha kolay emin ol. Sen yeter ki tüm önlemleri al, korumalarını giy hiç üşenme ve çok ama çok dikkatli ol. Bir kere değil, iki kere de değil, çok çok çok dikkatli ol. Yaşanılanlardan ibret alman için anlattım bunları, seni korkutmak gibi bir amacım yok bu arada. Bunları düşünerek gazı aç diye... Kazasız belasız günler şimdiden.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    buradaki çoğu kişi korkularını anlıyor merak etme..
    herkes başlarken aynı korkuları yaşıyor. en azından ben de yaşamıştım.
    sadece biraz fazla dikkatli ve ihtiyatlı olmak lazım.

Motosikleti
    Hyo GT250R
    Arkadaşlarında dediği gibi motorsiklet kullanmak cesaret işidir,toplumun % 80 i motor dediğinde korkar hatta arkaya binmeye dahi korkar.Sen önce bu cesareti,kendine güveni yakala sonra motorunu al
    Kimseye iyi motor kullanıyorum diye kendimizi ıspat etmemiz gerekmiyor,yani sakin sakin kurallara uyarak yolumuza devam edersek Allahın izniyle hiç bişe olmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    vlla kardeş dalgın biriysen bulaşma derim dikkat işi bu iş gözün açık olmalı

Motosikleti
    vz 800 marauder oldu :)
    öncelikle samimi olup burda bu forumu açtığın için teşekkürler bende daha acemi sayılırım 6 aydır yağmur çamur dinlemeden motor kullanıyorum ve benim bir parçam o inan kız arkadaşıma bile değişmem...yeri gelir herkese karşı savunurum kollarım maddi manevi zarar anlamında.Türkiye şartlarında yolda yürürkende ölme riskin çok fazla,alışveriş yaparkende evde tv seyrederkende sigortacıyım risk oranı en yüksek ülkelerden birindeyiz...Fakat...sen terbiyeli ve muntazam sürdükce,sürdüğün makinaya dikkat ettikçe absurd tavırlar içerisine girmediğin sürece riskleri azaltmış olursun ben de 2 kere birisi ciddi asvaltı öptüm arkadaşım şevkim sadece 2 gün kırıldı sonra devam ama o kazaların herbiride 2000km yol yapmayla aynı tecrübeye sahip olmana yarıyor.Ben eğitimini almadım fakat sen mutlaka al ama mutlaka! yukarıdaki arkadaş(Atlantic) sanada çok çok geçmiş olsun Allah daha kötüsünü göstermesin arkadaşım...Acıyı çaresizliği bilirim bende babamı kaybettim bi kaç ay önce bütün sıkıntılar atlatılır yeterki irademizi saygımızı ve iç huzurumuzu kaybetmeyelim...hepinize hoşçakalın iyi akşamlar
    zavallı şeytan..bana ne verebilirsinki?-faust

hollanda /tilburg okulum bitince (2 Sene Sonra) izmir
    Motosikleti
    smdilik yok 2009 yazinda gt250r ins
    ya akilli adamin bi kere motosikletle isi olmaz smdi millet uStume cullanmsin :D???? kardesim motordaki tehlike arabadan daha yuksek ama motor tutkudur , yasamdir ,nefes almaktir... ama diikkatli full korumali binersen ve trafikte yeteri kadar dikkatli olup obur araclardan olgucunca kacarsan biraz daha rahat olabilirsin ;)

Motosikleti
    Hyo GT250R
    Alıntı Sa_ayberk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya akilli adamin bi kere motosikletle isi olmaz smdi millet uStume cullanmsin :D???? kardesim motordaki tehlike arabadan daha yuksek ama motor tutkudur , yasamdir ,nefes almaktir... ama diikkatli full korumali binersen ve trafikte yeteri kadar dikkatli olup obur araclardan olgucunca kacarsan biraz daha rahat olabilirsin ;)
    Kimse üzerine çullanmaz motor kullanan herkes biliyor farklı olduklarını ya daha akıllıdır ya daha deli

killing_machine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Yzf R1 05
    Senin yazdıklarını okuyunca nerden aklıma geldi bilmiyorum ama bir ara bu yazıyı okumuştum.
    http://www.motosiklet.net/forum/ayse...le-bilgic.html
    istersen bir bak.
    MoToCroSS RuLeZZ

shule - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ninja250r-600RR-gs650
    sen daha başlamadan korkmaya başladım diyosun.ben her gecen gün tecrubem arttıkca korkularım da artıyor.daha önce duymazmıydım yoksa sımdımı cogaldı bu kazalar bilmemkaskın içinde kendımı mekanık çevre kollayıcı gıbı hıssedıyorum.önumdekı arac anı durabılır,arkadan arac hızla farketmeden gelebılır-buyuzden sık fren basarım farkedıleyım dıye-her olasılıgı dusunmeye calısırm.arabaya gore cok daha dıkkat edıyorum.her bınısımde kalbım hala hızla atıyor.ama bu sevgımın önune gecemıyor.gülü seven dikenıne katlanır.umudunu kırma ve bişileri işte burda hepbirlikte kıracagız.
    Düş kurmaya cesaret edenler,onları gerçekleştirmeye de cesaret eder

bence motora pratik diye binmek isterseniz yanlış yaparsınız

benim her motora binip inişim bir tören oluyo ceketi git kaskı tak eldiveni giy kaskı alttan bağla vs. vs.

ama bu yaptıklarım geçen gün geçirdiğim kazada çok işime yaradı

bir tek dizliği takmıyordum ve sadece dizimden yaralandım geri kalan yerim sapasağlam

oktay33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW 1600 GTL
    Korkuyorsan Motora binme.
    Sevdiklerini göz yaşına boğma,burada kaza haberi yazdırma.
    Belki sert bir cevap ama,bana göre böyle soruya böyle cevap gerekir.

CengizhanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 '09 ve Orijinal Honda Kinetic '00
    orta 2 yanlış duymadınız orta2 den beri aktif olarak kullandığım honda kineticim ile bir kere düştüm :!: şimdi lise 3 teyim motor tutkudur doğru bi söz korkma bin ..

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    niye hiçkimse ağız dolusu korkmadan bin diyemiyor? vebal almaya kimse yanaşmıyor, çünkü motosiklet kullanmak gerçekten TEHLİKELİ!! ülkemizde bu durum tawan yapmış durumda, görgüsüzü bol, trafikte geçilmeyi hakaret kabul eden, saygısız, kural çiğnemeyi marifet sayan bir toplulukta yaşıyoruz. sıkça görülen bi kırmızı ışık ihlali motorcu için ölüm veya sakatlık demek olabilir. sıradan bi tokatlama müsabakası arada kalan motorcuyu biçebilir. adam sinyal vermez, aniden döner ölen motorcu olur. tehlikeli gerçekten. kaza yapmadan uzun seneler boyunca motora binmek imkansız! kazanın şiddeti ve sonuçları ise kısmet!!!!

afedersiniz, ağız dolusu korkma bin diyen genç bi kardeşimiz var imiş. gençliğine veriyoruz. 10 puan 10 puan 10 puan 40 puanla şampiyon cengizhan. afferim cengizhana.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

CengizhanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 '09 ve Orijinal Honda Kinetic '00
    trafik sorunları yüzünden bu tutkudan vazgeçmek bence biraz saçma bunu dile getirdim bi kusurumuz olduysa affola belkide büyük şehir tabiri trafikte hiç motor kullanmadım diyedir bu düşüncelerim ancak seviyorum 2 tekeri ..

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bana sorarsanız istanbulda motora ulaşım amaçlı binilmez. Araba sürerken maddi hasar bile olmıcak ufak dokunmalar motor sürerken sizi komaya bile sokabilir.

Hergün trafige motosiklet ile çıkmak, dikkatli ve bilinçli kullanmak tehlikenin farkında olmak değil, yok saymaktır, kötüyü akla getirmemektir bence!

Türkiyede motosiklet kullanmak rus ruleti oynamaktan farksız... Bazılarımız bir kaza geçirip motoru bırakıyoruz , bazılarımız bir yakınımızı kaybedip kendimize dur diyoruz , bazılarımız hiç uğruna bu dünyadan ayrılıyoruz....

Dünyanın en tehlikeli hobisi ve tutkusu türkiyede motosiklet kullanmaktır belkide?

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Bi kere yeltenmişsin ; istesen de vazgecemezsin
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)