Sizce karayolları ve bunları takip eden bağlantı yollarındaki emniyet şeridini daha güvenli olduğu için motor kullananların kullanması şerit ihlalimidir. (EDS yüzünden ceza yemek göze alınmalımı)
Sizce karayolları ve bunları takip eden bağlantı yollarındaki emniyet şeridini daha güvenli olduğu için motor kullananların kullanması şerit ihlalimidir. (EDS yüzünden ceza yemek göze alınmalımı)
hazır cevap beklerken bende 1 soru sorim konuyla alakalı, ikisi birden ceevaplansın..
köprü yolunda herkes sürekli eds den gitmekte, özellikle kameraların olduğu yerlerde bile..
eds den ceza yiyen motosiklet sürücüsü varmı aramızda?
GKN MOTORS
bilgidim kadariyla serit ihlalidir. gkn abi senin soruna cvp veremicem kusura bakma:D
Her durumda ve her koşulda emniyet şeridi kullanımı bir şerit ihlalidir ve asla daha güvenli değildir. EDS cezasını göze almak uğruna değil, arıza veya acil durum karşısında kalınmadıkça zaten girilmemelidir.
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
Benimki ilk soruya cevaptı
EDS cezası yiyen motosiklet sürücüsü var da köprü yolunda EDS cezası yiyen birini bilmiyorum henüz.
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
Emniyet şeridine çok fazla girmemeye çalışıyorum ama özellikle işe geç kaldığım zaman o ölümcül köprü trafiğine girmemek için eds yazılarının üzerinden kameralara el sallayarak geçiyorum, henüz ceza yemedim
daha öncede emniyet şeridi ile ilgili bir topic açılmışdı orada bir arkadaş tanıdığı bir polise sormuş aldığı cevap ise emniyet şeridine motorcuların girmesi yasak ancak herkes kullandığı için polislerin insiyatif kullanıp ceza yazmadığı olmuş, yani birgün insiyatif kullanmazlarsa büyük vurgun yapar devlet, zaten kriz ortamı dikkatli olmak lazım
[B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]
Birde emniyet seridindeki arızalı arabaların yağ birikintilerine ve cam kırıklarına dıkkat etmeli. Civi v.s bilimum yabancı maddelerde cıkabilir. Bazen cok yoğun trafıkte şeride mecbuten giriyorsunuz Zaten yogun trafık dışında neden kamyonlarla bu şeritte yan yana gidilsin. Aslında aynı zamanda bisikletlere yol yapanlar bu konu içinde biraz fıkır uretse motosıkletleri şehir içinde arada derede kalmaktan kurtarır.
Çeşitli topiklerde kırmızı işiklarda motosıkletler için ayrılmış cızgıler yapılmış. Sanırım İtalyada.
Ya göründüğün gibi ol. ya da olduğun gibi görün.
Emniyet şeridinden gitmek bazı durumlarda motorlara serbest olmalıdır.
mesela ümraniyede şile otoyolu üzerinde 2 adet tünel mevcut. köprüye doğru gidişte sabah 2.tünel oldukça sıkışık oluyor ve tünel içerisinde EDS kameraları var.. tamam ben şerit ihlali yapmayayım tüm araçlar gibi sırama gireyim.. tünel içinde ilerlerken egzost gazı birikiminden gebereyim
bu nedenle emniyet şeridi kullanımı bazı durumlarda ( onun harici yasak olabilir ) biz motor kullanıcıları için serbest olmalıdır..
Arabada VOLVO , Motorda KYMCO... Kalite ve sağlamlıktan vazgeçmeyenler için..
1.köprüden avrupa yakasına doğru giderken sıkışık tarfikte emniyet şeridini kullanıyorum eğer alternatif bir yol bulamadıysam. Yine böyle bir günde tam beylerbeyi durağının orda motorize bir polis arkadaşımız (bmw r1200) (benimle birlikte şerit ihlali yapan önümde arkamda 1-2 motor da olduğu halde ) beni durdurdu. ehliyet ruhsat, kontrolden sonra şerit ihlali konusuna geldik biraz motor muhabbettinden (kaç yapıo kaç yakıo servis durumu vs.) sonra bana acil durumlar hariç bir daha kullanmamamı tavsiye etti ve devam ettim.
Genelde bende köprüyü kullanıyorum ancak harem - sirkeci arabalı vapur seferini vaktim varsa tercih ediyorum. Deniz havası alıyorsun elinde çayın seyahat eden diğer motosiklet sürücüleriyle sohbet ediyorsun anılar, kazalar vs... Keyifli oluyor sizede tavsiye ederim sıra falan da beklemiyorsunuz bileti alıp ilk sıradan gelen ilk vapura biniyorsunuz.
it's just living and leaving::145::
Gökhan ben bu soruyu en az 2 ay evvelinden bir takım konu ile alakalı başlıklarda dile getirdim ama kimseden net bir cevap gelmedi.
EDS yüzünden ceza yiyen bazı arkadaşlar var. Mesela Ümmet Abi adrese posta yoluyla ceza geldiğinden bahsetmişti. Fakat senin de dediğin gibi herkes (sanıyorum ben hariç) EDS'den gitmekte. Bu kadar motorcuya ceza gelmiyor da arabaların arasında 10 km hızla tın tın giden biz özellikle yazın sıcağın altında pişiyoruz.
İsterse yasağı kaldırsınlar ben güvenlik şeridinden gitmem çünkü hakikaten emniyetin en az olduğu yer orasıdır.
= = = Be Aprilia racer! = = =
Ewet Eds. ceza yıyen var arkadaslar.Benım bır arkadasım Goztepe -Yenısahra arasındakı yolda gıderken Eds bolumunu kullandıgı ıcın 178 ytl cik cok şık fotosunun da oldugu ceza makbuzu ewıne geldı ve kendısıde paşa paşa gıdıp odedı.Acıkcası sıkısık trafıkte bende gırıyorum eds kısmına ama su ana kadar bana ceza gelmedı tabı bu gelmeyecek anlamına gelmıyor her seferınde eds gırdıgımde hadı hayırlısı ınsaflı bır memur olsa kameralrın basında da yazmasa yıne dıyorum...
Kurtlar Sofrasında Çakallara Yer Yok!!!
C'est moi!!!Je suis seul loup!!!
www.salihkalic.spaces.live.com
Muhtarlar binlerce ceza makbuzlarıyla dolu. Postacılar evde bulamadıkları an muhtara bırakıyor. Ancak satış aşamasında görlüyor
peki internetten böyle bir ceza alıp almadığımızı öğrenebileceğimiz bir yer var mı arkadaşlar.
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40
TESCİL TARİHİNİDE BURDAN ÖĞRENEBİLİRSİN TC NO YETERLİ VERGİ NOSUNA GEREK YOK
http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgul...sorgulama.aspx
108 YTL mi? ben 50 civarı biliyordum. Orta şeritten gidiyordum artık en solun da solundan giderim.
= = = Be Aprilia racer! = = =
Benim işten bir arkadaşım yazın motorunu sattı ancak ruhsat devir işlemi yapmadıklarından cezalar arkadaşıma geldi. Ancak bir süredir köprü yolundaki EDS kameralarının kaldığıldığını farkettim, o yüzden de herkes emniyet şeridini kullanıyor. Acaba kameraları gizlediler mi? Sanıyorum birinci köprü yolunda yol genişletme çalışması yapıyorlar, kameraları da bu yüzden kaldırdılar herhalde.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)