Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklette alırken neye dikkat edilmeli....

REKLAM ALANI

Arkadaşlar diyoruz ya. Çin motorları alanın vah halineee. Bende bu söze aslında katılıyorum. Ama şöyle bir tırnak işareti koyarak katılıyorum. Biliyoruz japon motoru avrupa motoru ve çin motoru diye 3 ayrılıyor motorlar bence. Hiç araştıran oldumu acaba motor neden arıza yapıyor kısa sürede neden dökülüyor diyee. Ben şunu bilirim motorun ömrünü kısaltan vibrasyondur (Yani titreşim). Düşünün insanın bütün gün bir hilti ile çalıştığını ne olur sizce bütün eklem yerleri gevşer ve ağrıdan uyuyamaz. Motosiklette de durum bundan ibarettir. Çoğu avrupa motorlar motordaki vibrasyonu kesmek için balancer denen vibrasyon emici aparat kullanmkatadırlar. Bu sistemi japon üreticiler de kullanmaktadırlar. Çinli üreticilerden de paradan ziyade önem verenler bu sistemi kullanmaktadırlar. Maliyet açısından motorun fiyatını biraz arttırdığı için çinli üreticiler pek tercih etmemektedirler. Ayrıca bu sistem gizli olarak motorun içinde de olmakda ama motordan iyi anlayamayan birisi olursa bunun farkına asla varamaz. Bazı motorlarda bu sistem motor buloğunun dışında açıkça belli olmakta. Ayrıca çoğu motosiklet servislerine giderseniz tabi işi bilen ustalar ile konuşursanız. Şu soruyu sorun motosiklette motor buloğunun üstten mi yoksa alttan mı egsantrikli olması daha iyi olur diye sorun bakalım ne cevap verecekler. Şu anda çoğu motorlar üstten egsantrikli ve bu sebepten dolayı aşırı bir titreşim hissedilmekte. İkinci ana sebepten biride bu. Size tavsiyem motor alacaksanız şiddet ile alttan egsantrikli motor almanızı tavsiye ederim. bu motorun ömrünü daha uzun tutacaktır. Ayrıca 150 cc lik motor hacmini tavsiye ederim 125 cc de iyi tabi ki de motorun torku ve beygir gücü de çok önemli yüksek torklu motorlarda titreşim her zaman az olur. Yakıt tasarrufu açışından da arasında pekde fark yok. Vergi açısından da 125 cc ile 150 cc arasında hiç bir fark yok. Gerisini siz düşünün......

Motosiklet Sevdalısı Bir DOST!!!!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Paylaşımınız için teşekkürler...

http://www.motosiklet.net/forum/fayd...etmeliyiz.html

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler