hepinize merhaba,
40'ından sonra azanı teneşir paklar derler ama ben azmamaya azimliyim
yeni bir sevdam oldu : motorsiklet. bu zevkin akılla ve yürekle yapıldıgına inandığım için, ciddi bir kurstan, ders alarak ve hocaları can kulağı ile dinleyerek tadına varmak amacındayım. bu sebeple isim veremeyeceğim ama cok cıddı bır kursa katıldım ıstanbul'da.
yakında insallah ehliyet alacagım ve ardından da bir motor dusunuyorum. dedım ya, haddını bılmelı ınsan azmamak ıcın, aklımda ve gonlumde hep bır curiser / chopper almak var. soyle bır formu ve tabıı kı satıcıları dolastıgımda karsıma 3 marka cıktı : harley davidson, honda ve yamaha.
markaların modellerı arasında da , yenı baslangıc ıcın ve daha ılk anda cok da acılmamak ıcın, gozume carpan modeller : HD 883 veya HD 1200 Custom ; Honda VT 750 Shadow Spirit veya VTX 1300 ; Yamaha XVS 1100 Dragstar veya yenı cıkacak olan 950 Midnightstar.
motoru bazen evıme yakın olan ( 10 km ) ısıme gıtmek ıcın kullanmayı , bazen de guzel havalarda sahılde tur atmak , ıstanbul ıcındekı yakın yerlere gıdıp gelmek ıcın kullanmayı dusunuyorum. hız yapmak vs gıbı bır amacım yok. adrenalın sevıyemı yukseltmek ıcın daha az tehlıkelı sporlarla ve ugraslarla vakıt gecırmeyı sevıyorum
bu ısın " km yapmakla " alakalı oldugunu hıssedıyorum. sele ustunde pantolon eskıten bırılerıden tavsıye, yardım rıca edıyorum. bu motorların ıcınde , demın saydıgım ozellıklerıme en uyanı , benı en mutlu ettırecek ( mekanık ve kullanım acısından vs ) hangısıdır ? tabıı kı bu aynı zamanda bır goz zevkı ısı ama o kısım ancak benım gozumden anlasılabılır. sızler bana motorların kullanıcıları olarak hangısını tavsıye edersınız ? ıkıncı ellerı nasıldır? bakımları - servıslerı nasıldır ? ve benzerı seyler.
bır de ne gıbı urunler almalıyım motora yenı baslayan bırı olarak ? ozellıkle kask ve koruma urunlerı arastırdıgımda bır suru marka, cesıt , model var. kendınden korumalı montlar, sonradan takılan sırt ve dırsek korumaları , kask seklı ve cesıdı , gogusluk koruması vs vs.
ozetle , sıfırdan baslayacak bır motor sevdalısı ıcın , belkı de bayagı uzun yer kaplayacak bır yazı , tavsıye rıca etmekteyım. bız acemılere yardımcı olursanız sevınırım.
hepınıze guvenlı , kazasız surusler dılerım.
saygılarımla