Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorla Giderken Köpek Saldirinca Ne Yapmali

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı mabetil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm arkadaşlara cevap yazdıkları için teşekkür ederim...Hepsini sakin sakin okudum...Bu arada Dazer2 köpekkovucu aldım...Eğer işe yararsa ve de canlı kalırsam tekrar yazarım.....
    Elmadağlı nasılsın...memnunmusun yerinden...

selamlar...iyi nöbetler...memleketini söyle sana nereye gideceğini söyleyeyim...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Soğukkanlı olmalısınız

Motosikleti
    Honda Shadow '07
    Elmadağlı nasılsın...memnunmusun yerinden...bi geçici görev patlatayımmı hocam sana...kuzdensakom itinayla devreye sokulur...herkes anlayamaz bunu...kriptolu mesajdır...

selamlar...iyi nöbetler...memleketini söyle sana nereye gideceğini söyleyeyim...

Teşekkürler Mete_han... Ama bu hafta acil mesajla M.S.B. Sağlık Şb'e tayin oldum...
    Kuzdensakom'a ne kadar yakınsın( hani lazım olursa )...Ben Ankara'lıyım ama gönlüm İzmir'de Yanlış anlama tayinden çok memnunum...Ha bu arada köpecik derdi de tayin yüzünden rafa kalktı...Dazer2 işeyarıyor gibi...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    valla dostum ben bir zamanlar muhasebe personeliydim...YKM de...neyse muhasebe müdürümün eniştesi Aydan Erol çıkmaz'mı...ilk zamanlar anlamazdım 3 yıldızın ağırlığını...sonra jeton düşüyor ortamda...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

mevlutgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xmax250abs Er6f650ABS ninja250R Cbr125R Today50
    iki el havaya kurşun at tamamdır bak bakim it kalıyormu şahsen bana olmadı ama olursa en iyi çözüm yolu odur yani yada biber gazı tam burnuna ağzına filan

a vagrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    Arkadaşlar belki saçma gelecek ama ben hep deniyorum işe yarıyor.İyice yavaşlayın gerekiyorsa durun.O da ansızın duruyor ve size bakıyor.Sonra yavaş yavaş yolunuza devam edin.Köpeğe el sallamayı unutmayın.

Motosikleti
    2007 Honda CBF 150
    köpekler:!!!!!! vur gitsin ne düşünücen

KAPTANTIGER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GSR 600
    Valla bi redline yaptınmı sesten öle bi kaçıyolarki
    anlatamam
    Söz Uçar Yazı Kalır...:cat:

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    durun , motordan inin , sevin
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

ressam8181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL RT 125
    Çok ilginç yaa hepsi birbirinden ilginç olaylar ve kişiler okurken epey güldüm,gerçi ben yeni üye oldum,genellikle okumakla yetiniyorum,bazen de katılmak ii oluyor..banada geçen haftalarda bir köpek saldırısı oldu iki kişi akşam üzeri sakin bir şekilde ana caddede giderken arabaların arasından çok sessiz bir şekilde köpek yanımıza yaklaştı önce bana saldırdı ayağımı salladım korkar gibi yaptı derken arkamdaki arkadaş birden bağırdı,o farketmeden onun ayak parmaklarına dişlerini geçirmiş öyle ki ayakkabısının üzeri diş izinden yırtılmıştı...köpek gitti ama olan ona oldu...sordum neden dikkat etmedin görmedin mi diye tel. konuşuyormuş dikkat etmek lazım....

Alcohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YK-200GY2
    kafasina bi tekme islem tamam aman dikkat edin dusmeyin
    İnsanlarla Ugraşmaktansa Makinalarla Uğraşmayı Tercih Ederim....

Motosikleti
    ramzey qm200gy
    Alıntı emoak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar çoğu hayvan ve özellikle köpekler bulundukları yeri, o mekan içindeki canlıları tanır ve sahiplenir. Kendilerine ayrılan özel bir alandır bu. Eğer bu alana müdahale edecek, bu sınırdan geçecek biri olursa kendilerini korumaya alırlar.
    Çoban köpeğinin diğer hayvanları koruması, bekçi köpeğinin evi koruması vb. bu sebeptendir.
    Bu özel alanı çevreleyen noktalara uygun şekilde koku izi bırakarak kendi cinslerinden dahi olsa başka bir hayvanın geçmesine bile izin vermezler ve havlayarak uzaklaştırırlar.
    Bu olay tamamıyla köpeklerin doğal ortamından genlerine işlenmiş bir tepkidir, siz motorunuzla onun alanından geçiyorsanız sizi alanının sınırına kadar takip edecek, havlayacaktır.
    Bu sırada korkmamalı ve sakin olmalısınız, korktuğunuzu hissedebilirler. Köpeğin direk suratına bakmamaya özen gösteriniz, sizi kendisine yönelen bir tehdit olarak görüp saldırabilir. Kendinize güveniyor, köpeklerle içli dışlı iseniz ve kaskınız başınızda değilse kendinizden emin ve güvenli bir bakış atabilir ve köpeğe sizin bir tehdit oluşturmadığınızı hissettirebilirsiniz (bu zor bir olay ve asla doberman, pitbull vb. gibi genleriyle oynanarak türemiş hayvanlarda denemeyin)

Köpeklerin havlamasının veya sizin peşinizden koşmasının tek nedeni bu olmayabilir de; örneğin mahalle aralarında dolaşan ve o civarda sokakta kendine yer edinmiş bir köpek insanlara daha sıcak olabilir. Sizinle sırf oyun amaçlı koşuyor olabilir.

Sopayla vurma olayına tamamen karşıyım, bir diğer çözüm denilen köpek kovucunun işleyişi şöyledir, insan kulağının duyamadığı ve köpekler dahil olmak üzere diğer hayvanların duyabileceği düşük frekansta bir çınlama sesi çıkartır bu cihaz. Bizim duyabileceğimiz benzer bir ses hani mikrofonların bazen çıkardığı cııııyyyk sesidir. Köpekler için tamamen anlamsız sadece onlar için ani gürültü verici bir sese sahip bu cihazları da pek tavsiye etmiyorum. Köpek eğer size kızmış durumda ise bu ses onu daha da çok kızdırabilir ve size saldırabilir, ayrıca sokak köpeklerinde sağırlık oranı oldukça yüksektir, boşa kürek çekebilirsiniz.
    Bu cihaz eğer öngörüldüğü üzere bir köpek üzerinde etki yaratıyorsa bilin ki o köpek zaten size saldırmayacaktır...
    Neyse uzun oldu ama sanırım biraz tarif edebilmişimdir.
    Kazasız sürüşler dilerim...
    Sevgiler...
    tamamen katılıyorum. onların bu doğal davranışlarına saygı gösterip, burunlarına tekme atmak yerine kendi yolumuza devam etmek daha uygun olacaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    köpeği ezmek olabilir mi ??

Motosikleti
    mondial MCT250

:)

bence hiç bişey ! hatta bırakın kovalasınlar ayağına falan yaklaşsınlar ben bızzat yaşadım yaşıyorum hatta bazen normal yol duruken ben dolaşıp onların olduğu yoldan gidiıomkı heycan yaşım gıgıg acayip heycanlı oluooo Adrenalın

megadeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bir motorum bile yohhh
    Alıntı R3N adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köpeği ezmek olabilir mi ??
    yaaaa çok etkili bi çözüm yolu helal be sana muhahahaa

Motosikleti
    Honda nt 700 deauville
    Bostancı sanayinin arkasında bir işim vardı. Yavaş sokak arasından geciyordum.
    Yüzü siyah bir kurt köpegi . Haylaya havlaya motorun yanına geldi.,
    Yavaş yavaş sürerek devam ettim. Bir süre sonra gelmedi.

Ama formda hiç yokmuş gibi yapın tavsiyesi işe yaradı.

Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    etkili çözümlerden ikincisi , sizde ona havlayın belki söylenmişte olabilir
    geyik bi yana bende ilk seferlerde bir iki sefer düşüyordum , panik olmadan normal şekilde sürmeye devam edilmeli fikrine katılıyorum, peace sells..

Alıntı R3N adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    etkili çözümlerden ikincisi , sizde ona havlayın belki söylenmişte olabilir
    geyik bi yana bende ilk seferlerde bir iki sefer düşüyordum , panik olmadan normal şekilde sürmeye devam edilmeli fikrine katılıyorum, peace sells..
    abi ben söyleyecektim onu yaa
    etkili bi yöntem köpek özellikle aynı yerden gelip geçtigini farkederse motorun sesini duyar duymaz hazırola geçiyor.bişey yapacagından deyil bağırıp çağırıp oranın patronu oldugunu zanneder sürekli

UYGULAMA_ köpeğe 150 200 metre yaklaşınca eger arkada artçı varsa derin bi nefes alır hazırlanır.bağırma moduna geçer.köpek kesinlikle sizin tam önüze atlamaz tam geçeceginizde bağırarak koşmaya başlar.tam o sıçrayacagı anda
    arkadaki köpeğe dogru son gücüyle bagırır.(havlama olursa daha etkili olur)
    sonuç köpek korkudan neye ugradıgını şaşıp kaçacaktır.
    not:denenmiştir

eroldayı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yoktur
    çorlu gezisi dönüşü baya bi muhabbete girdik ama bana pek birşey yapmadılar deer;_152 ve Hammer'i çok sevdiklerini biliyorum
    SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH

Motosikleti
    Honda Shadow '07
    Tanrılar sesimi duydu herhalde bu hafta tayinim M.S.B'a çıktı dert mert kalmadı rahat rahat binecem Ankara içinde...Ha bu arada Mete_han 3 yıldız gerekirse söylerim. Bu tayin 5 yildızlık oldu. Görüşmek dileğiyle MSB'a beklerim...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler