ölmüş AKÜLERİ diriltme yöntemleri
Reklamlar
-
Arkadaşlar hepimizin ortak sorunudur motorun başında kış ayında TIK sesi
Aslında içerisindeki levhaların oksitlenmesi sonucu kısa devre olup su kaynatması ve suyu kalmayınca levhaları eritmesi.
benim diyecegim şu çin malıda olsa levhalar yapışmadan yani tam kurtarılacak zamanında içini nasıl temizleriz
bir arkadaşım TOZ AMONYAK al suyunu boşalt her göze 1 çay kaşıgı koy su ekle 1 saat bekle içini normal su ile temizle ve safsu ile doldurup şarza koy dedi AMONYAK nerede satılır bulamadım aktar eczaneye eczane sallama yoluna kaçtı bildigim kadarıyla amonyak patlayıcı madde içeriyor DENEMEDİM.
2 Nette araştırırken bir link buldum
http://www.zaplat.com/video/ilginc_v...5%9Ft%C4%B1rma
adam şarap ı bitmiş aküye koyuyor ve marş basıyor elimde bitik yuasa aküsü var hafta sonu denemeyi düşünüyorum.
HERKEZ BİLGİSİNİ PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM UNUTMAYALIMKİ HER BASMAYAN AKÜ BİTİK DEGİL ŞARZ TUTMASA DAHİ SORUNU LEVHALARIN OKSİDİ
50 YTL YE ALACAGIMIZ ÇİNLİ AKÜ SORUNA ÇARE DEGİL ÖMÜRÜ KISA 1 SENEYİ DOLDURMUYOR BİLE DENEME YANILMA. SİTEDE AKÜCÜYE GİTTİM İÇİNİ DEGİŞTİRMESİNİ İSTEDİM O EBATTA LEVHA KALIBI OLMADIGINI İDDA ETTİ.
BİRDE BUNLARI AKLINIZA DÜŞÜRÜP İÇİNE NE BULURSANIZ KOYMAYALIM AKÜ BOMBA GİBİDİR AKIL DANIŞARAK YAPALIM.
Neye Nasıl Bakarsan Onu Öyle Görürsün.
Reklamlar
-
şarap bulsam kesinlikle aküye koymam
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
Ben daha önce böyle birşey duymamıştım. Videoyu açmaya çalışıyorum. Bakalım nasıl birşey ile karşılaşacağım.
= = = Be Aprilia racer! = = =
-
deneme sonucunu bir elektronikçi olarak merakla bekliyorum. acaba su dolu iken mi suyu boşaltıp mı koyuyor sarabi?
[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]ourageous [COLOR="red"][B]B[/B][/COLOR]eautiful [COLOR="red"][B]R[/B][/COLOR]acer...... [B][I]HoNDa RuLeZZzzz[/I][/B]... :cat:
-
Bi ülkede "KÖPEKLER" istedi diye atlar ölmez...!!!
Drift Religion
-
RoLa adlı üyeden alıntı
2 ytl lik köpek öldürenden bahsedio sanırım arkadaş. 500dolarlık fransız şaraplarından deil yani
walla motor kafayı bulur nağara atarsa karışmam siz deneyin bana söleyin
İŞİN ESPİRİSİDE GÜZEL FAKAT ELBET LEVHALARI TEMİZLEMENİN BİR YOLU VARDIR BENİM MOTORUN AKÜSÜ
Yuasa YTX20L-BS 12V 18Ah 175 x 87 x 155 276 YTL
BİRDE FİAT LİSTESİ VEREYİM ORTALAMA
Yuasa YTX4L-BS 12V 3Ah 114 x 71 x 86 69 YTL
Yuasa YTX5L-BS 12V 4Ah 114 x 71 x 106 92 YTL
Yuasa YTX7A-BS 12V 6Ah 150 x 87 x 94 119 YTL
Yuasa YTX7L-BS 12V 6Ah 114 x 71 x 131 119 YTL
Yuasa YTX9-BS 12V 8Ah 150 x 87 x 105 136 YTL
Yuasa YTX12-BS 12V 10Ah 150 x 87 x 130 156 YTL
Yuasa YTX14-BS 12V 12Ah 150 x 87 x 145 178 YTL
Yuasa YTX16-BS-1 12V 14Ah 150 x 87 x 161 257 YTL
Yuasa YTX20L-BS 12V 18Ah 175 x 87 x 155 276 YTL
Yuasa YIX30L 12V 30Ah 166 x 126 x 175 467 YTL
Yuasa YT4L-BS 12V 3Ah 114 x 71 x 86 74 YTL
Yuasa YT7B-BS 12V 7Ah 150 x 65 x 93 147 YTL
Yuasa YT12A-BS 12V 10Ah 150 x 87 x 105 191 YTL
Yuasa YT12B-BS 12V 10Ah 150 x 69 x 130 191 YTL
Yuasa YT14B-A 12V 12Ah 152 x 70 x 145 422 YTL
Yuasa YT14B-BS 12V 12Ah 152 x 70 x 145 422 YTL
Yuasa YTZ7S 12V 6Ah 113 x 70 x 105 192 YTL
Yuasa YTZ10S 12V 9Ah 150 x 87 x 93 221 YTL
Yuasa YTZ12S 12V 11Ah 150 x 87 x 110 238 YTL
Yuasa YTZ14S 12V 11.2Ah 150 x 87 x 110 271 YTL
-
şarap yerine başka sıvılarda olur.!!
amonyok karışımlı falan doğal
farkimi farketmedin ya artik farketsende farketmez
-
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Akünün bitmesi demek Bitmesi anlamına geliyor....
Başka açıklaması yok....
Yok içinin kurşunları oksit yapmış ondan iş yapmıyormuş.... O ayrı bir konu.....
Eğer akü bittiyse bitmiştir... Zamanla kurşun levhalar aşınır... Aşındıkça yok olur... Bitmesi budur... İçine değil şarap rakı da koysan geri gelmez...
Artı şarabın içindeki glikoz zamanla gözeneklerin kapanmasına da yol açabilir... Yani sağlam akü iş görmez de olabilir......
Dimyat a prince giderken eldeki kova dan olmayalım?...
ARKADAŞIM AKÜYÜ TAM DEVİRLİ TAM VERİMLİ HİÇBİR ZAMAN KULLANAMIYORUZ DOLMADAN BOŞALIYOR VE AKÜ TIK EDİNCE AKÜCÜYE GÖTÜRÜYORUZ SUYU TAMAMLANIYOR AMPERİNE GÖRE 6 8 SAAT YİNE AMPERİNE GÖRE YÜKSEK BİR AMPER VERİLİYOR ŞARZ TUTUYOR VE BİZ KULLANIYORUZ TAKİ ARACIN DOLDURDUGU BİZİM TÜKETTİGİMİZİ KARŞILAYAMAYANA KADAR ISIDAN SUYU AZALIP BAKIR ÇİNKO LEVHALAR OKSİTLENİR VE BİR SÜRE ERİR SONRA İLETKENLER ARACIMIZ ŞARZ EDERKEN AKÜ ISINIR ŞAR MARZ TUTMAZ AKÜ O ZAMAN BOZULUR
ŞARAP KOYMAYI BEN DESTEKLEMİYORUM VİDEODA GÖRDÜMM BURAYA LİNK KOYDUM.
GELELİM KONUYA BENİM SORUM ŞU OKSİTLENEN LEVHALAR ERİMEMİŞ HALİ İLE DURURKEN YADA ERİMİŞ OLSUN NASIL TEMİZLERİZ DENEME YANILMA PATLATMAYALIMDA POPOMUZUN ALTINDA HİÇ OLMASADA KIŞI ÇIKARIR YADA GARAJIMIZDA OYALANMIŞ OLURUZ!!!
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bitmiş akü
Değerli Kardeşlerim,
Videoyu izleyenler,şarabın markasına dikkat ettinizmi? "Fat Bastard" yani "Şişman P*ç" veya "Şişman Alçak".Bu ifadeler olayın tartışılacak bir yanı olmadığını anlatıyor.Şişe etiketi zaten olayın düzmece bir şaka olduğunu gösteriyor.
Gelelim toz amonyak'a.Nasıl bilgisayar denince önceden herkesin aklına IBM gelirdi.Ammomium Bicarbonate (NH4HCO3) da bizde toz amonyak olmuş.Pastacılıkta pasta tabanı ve kurabiye yapımında kullanılıyor.
Asitli suyu dökülüp içi yıkandıktan sonra aküye saf su konulmaz,ASİTLİ su konur.Bu işlemin kapasitesinin bittiğine inanılan değil,çok kullanılmamış olmasına rağmen bir veya iki gözü kısa devre olmuş akülere denenmesi fayda sağlayabilir.Plakalardan kopabilen kurşun zerreleri plakalar arasında kısa devreye sebeb olabilir.Yıkayarak bunu giderebiliriz.Kurşun plakaları elektron yayamayacak duruma gelmiş akülere ne yapsanız fayda etmez.
İyi geceler.
-
kurşun levhalar zamanla dökülür plakalar arasında kısa devre oluşur akü şarz tutmaz yada çabuk boşalır amonyağa filan gerek yok senin akünün her gözünde kapak varsa kapakları aç tam ters çevir boşalt bu işlemi birkaç kere temiz su ile yap daha sonra 28bome asitli su doldur şarz et bir süre idare eder çok eskiden büyük akülerde böyle bir yöntem uyguluyorduk yüzde elli altmış randıman alıyordukküçük akü için bir şey diyemem istersen dene kesin tehlikesiz bir yöntem.
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
Değerli Kardeşlerim,
Videoyu izleyenler,şarabın markasına dikkat ettinizmi? "Fat Bastard" yani "Şişman P*ç" veya "Şişman Alçak".Bu ifadeler olayın tartışılacak bir yanı olmadığını anlatıyor.Şişe etiketi zaten olayın düzmece bir şaka olduğunu gösteriyor.
Gelelim toz amonyak'a.Nasıl bilgisayar denince önceden herkesin aklına IBM gelirdi.Ammomium Bicarbonate (NH4HCO3) da bizde toz amonyak olmuş.Pastacılıkta pasta tabanı ve kurabiye yapımında kullanılıyor.
Asitli suyu dökülüp içi yıkandıktan sonra aküye saf su konulmaz,ASİTLİ su konur.Bu işlemin kapasitesinin bittiğine inanılan değil,çok kullanılmamış olmasına rağmen bir veya iki gözü kısa devre olmuş akülere denenmesi fayda sağlayabilir.Plakalardan kopabilen kurşun zerreleri plakalar arasında kısa devreye sebeb olabilir.Yıkayarak bunu giderebiliriz.Kurşun plakaları elektron yayamayacak duruma gelmiş akülere ne yapsanız fayda etmez.
İyi geceler.
haklısın hocam zaten bende amonyak falan derken espri babında
söyledim doğal falan nasıl dıyeyım şimdi
insanın kendi ürettiği üre cinsi... çişli mişli bişey işte
farkimi farketmedin ya artik farketsende farketmez
-
Sirke atsak daha etkili olur tahminimcede pek akü suyuyla oynamak iyi değil bi kere ayakkabıma geldi güzelim ayakkabı delik teşik olmuş
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
-
Merhabalar.
Biraz kitaptan kopya çektim ama idare edin..
Akülerin görevi kimyasal olarak depoladıkları enerjiyi istediğimiz anda elektirikenerjisine çevirmeleridir.
Bu çevrim çok hızlı bir şekilde yapılır yada uzun bir süre yapılmaz ise akülerin kurşun plakalar üzerinde sülfatlaşma başlar. Sülfatı çözmenin tek yoluda zaman dır..
Şarabı boşa harcamayın içeriz...
Aküler kapasitesinin 20 de biri kadar bir akım ile 20 saat sarj edilir ise hayata geri dönerler..
Örnek.. YTX7ABS 7AH kapasiteli bir akü.. Anlamı 1 amper akım çekerseniz aküden 7 saat bu akımı verir.
Bu aküyü 0,35 amper ile şarj etmek gerekir ki. Kimse beklemez. Uğraşmazlar..
Dikkat edin hemen akünüzü 2-3 amper ile şarj etmeye başlarlar.. Buda aküyü .....
Birde aküler kullanılsın kullanılması en az 3 ayda bir şarjedilmek isterler. Motor şarj etmiyormu ediyor ama hızlı ediyor oda sülfatlaşmaya neden oluyor...
Benden söylemesi..
Şarap kaldı mı?
-
MrSpark adlı üyeden alıntı
Merhabalar.
Biraz kitaptan kopya çektim ama idare edin..
Akülerin görevi kimyasal olarak depoladıkları enerjiyi istediğimiz anda elektirikenerjisine çevirmeleridir.
Bu çevrim çok hızlı bir şekilde yapılır yada uzun bir süre yapılmaz ise akülerin kurşun plakalar üzerinde sülfatlaşma başlar. Sülfatı çözmenin tek yoluda zaman dır..
Şarabı boşa harcamayın içeriz...
Aküler kapasitesinin 20 de biri kadar bir akım ile 20 saat sarj edilir ise hayata geri dönerler..
Örnek.. YTX7ABS 7AH kapasiteli bir akü.. Anlamı 1 amper akım çekerseniz aküden 7 saat bu akımı verir.
Bu aküyü 0,35 amper ile şarj etmek gerekir ki. Kimse beklemez. Uğraşmazlar..
Dikkat edin hemen akünüzü 2-3 amper ile şarj etmeye başlarlar.. Buda aküyü .....
Birde aküler kullanılsın kullanılması en az 3 ayda bir şarjedilmek isterler. Motor şarj etmiyormu ediyor ama hızlı ediyor oda sülfatlaşmaya neden oluyor...
Benden söylemesi..
Şarap kaldı mı?
süper bir yazı hele en sonda ki şarap kaldımı çok güzel olmuş villa doluca ise tmm köpek öldüren ise gitsin videodakı gibi araba çalıştırsın
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
-
Ölmüş aküleri canlandırmak kara büyüye girer, ayıptır.
Bu yöntemin sağlıklı sonuç vereceğini sanmıyorum.
-
Şarap aslında şu işe yarıyor olmalı...
20 saat beklenecek ya. İç iç vakit geçsin..
Birde kafadengi bir kaç kişi..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)