arkadaşlar yaptıgım incelemelere göre son tahlilde çalıntı motor vakaları baya artmıştır sizce en iyi önlem nedir görüşleriniz için şimdiden teşekkürler...
arkadaşlar yaptıgım incelemelere göre son tahlilde çalıntı motor vakaları baya artmıştır sizce en iyi önlem nedir görüşleriniz için şimdiden teşekkürler...
önce kasko calıntıya karşı şirkete baglarsan senın ıcın daha iyi olur
sonra bır alarm takman yada eskı bır cep telefonu motorda taşıman ve email nosunu alman
dırekson herzmn kıtle ön dıske herzmn kılıt tak
yada arac kıtlerı yanı takıp cıhazları
Ayrılık vakti geldıgınde sessizce cekilir giderım yüzümü önüme düşürüpte
sigortacı olarak kasko yaptırman tek çözüm bu ...
Benim hırdavatçıdan aldığım 5 metrelik en kalınından zincirim için burada bir sürü insan "hırsız çalmak istedikten sonra onu hiçbir şey durduramaz" dediler. Ama bakıyorum da çalınan motorların hiçbirisi için açılan topiklerde kalın zincirle bağlı olduğu belirtilmemiş. Yani bana bir tane olgu gösterin kalın baklalı zincirin kesilip hırsızlığın gerçekleştiği...
Sanırım zincir oldukça iyi bir caydırıcılık gücüne sahip. Kabul ediyorum, isteyen kolayca kesebilir tabii. Ama hırsızların pek itibar etmediği motorlardan oluyor zincirlendiğinde...
GKN da haklı elbette. Kapalı garaj çözümü de iyi. Ancak evinin bahçesinden, apartmanın içindeki boşluktan bile çalınanları gördük. Metehanın balkonunda aldığı önlemler hatırlıyor musunuz..?
Hırsızlığa karşı sizi en iyi koruyacak önlem ise KASKOdur.
Üç boyoz bir kola
Gözlemlediğim kadarıyla motorlar genellikle günlük yapılan geziler esnasında anlık veya kısa süreli parketmeler esnasında çalınıyor
Sanırım en saglıklısı nerde ne kadar süre ile park edersek edelim her halükarda motoru zincir kilit ile biryerlere baglamak. ilave olarak disk kilidide takılabilir.
Büyük oranda caydırıcı olacaktır. Ama yinede çözüm olacagını sanmıyorum.
arkadaşlar alarm demişsiniz her motora alarm takılabiliniyormu acaba
alarm olarak disk kilitli alarmlar var onlara bak istersen bi...
http://www.feyizoglu.com/alisveris/category.php?cID=194
burada var bi sürü alarmlı kilit sistemleri ... ama KASKO da en garantilisidir bunlarla beraber...
Kapalı garaj en iyisi çünkü motosiklet göz önünde olmuyor ve dikkat çekmiyor. Ancak garaja girerken ve çıkarken fazla kimse olmamalıdır. Yani park ettiğiniz yerde bir motosiklet olduğu bilinmemeli. Özellikle genç-orta yaş arası erkekler evin önünde yürüyorsa bir tur atıp öyle girin içeri. Çıkarken de dışarıya dikkat edip öyle çıkın. Ayrıca çeşitli zincirlerle sabit yerlere bağlanıp bir de disk kilidi takın. Bunların dışında kasko olması çok iyi olur.
Alarmlı disk kilitlerinin hiç bir ses bakımından etkisi olmayacaktır. Denemedim ama ses çıkaran deliğin üzerine bir sakız yapıştırırlarsa sesinin kısılacağını sanıyorum.
sakınan göze çöp batar !!!!
brandayla kapat zincirle bagla %90 bişe olmaz!
ama %10 luk ihtimal herzaman war!
bizim mahallede bi wespa ne kilit ne zincir kösede duruo aylardır çalan yok
branda, bazen kalın zicirden bile daha etkili olabilir diye düşünüyorum brandalanmış bir motor hiç dikkat çekmez,ama genede eşşeği sağlam kazığa bağlamalı önce,sonra Allaha emanet etmeli yani kalın bir zincirle bağlamanı tavsiye ederim önce..
sonra hırsızın hiçmi kabahati yok dersin...
Masai Grand Eagle 250 ESKİŞEHİR:cat:
Ben park sorunu yaşıyordum, şöyleki;
Oturduğumuz apartmanın deposu var, ama, benim depoya motor koymam diğerlerinin zoruna gitti, depo kapısının önünü araba parkederek kapatmaya başladılar.
Ben de...(Hoh hoh hoo...heh heh heee...) gittim bir minübüs aldım.
Bu hafta içinde minübüsü teslim alacağım, 14+1.
Arka kapaklar açılıyor, arkasında gerekli düzenlemeyi yaptırıp, motoru minübüsün içine koyacağım.
Ayrıca şehirdışına giderkende minübüsle gideceğim, motosiklette arkada gelecek, gittiğim yerde de motoru çıkarıp binebileceğim.
Motorum ve Ben, öküzün bir çift boynuzu gibi olacağız; Ben nereye motor oraya, motor nerede Ben orada...
Minübüsün arka ve yan kapılarına içeriden önlem almayı düşünüyorum, bir de sadece kapılar açıldığında çalacak bir alarm (Alarm sadece kapılar açıldığında çalacak, çünkü; apartmandakilerin zoruna gidecek gene, çocuklarına öğretirler, çocuklar top oynuyormuş gibi yapıp, habire benim araca vururlar, alarm da çalar çalar...ta ki, akü bitene kadar).
Direksiyona da baston kilit takmayı düşünüyorum.
Size biraz ZİHNİ SİNİR PROJESİ gibi geldi, ama, ne yapayım?
Öyle acayip insanlarla oturuyorum ki...tarif etmek imkansız, böyle bir önlemler paketi almak zorunda kaldım.
tamamiyle katılıyorum, çoğu zaman arkadaşlarım eve geldiğinde soruyorlar motor nerde diye, halbüki önünden geçiyorlar, branda o kadar etkili diye düşünmekteyim, dikkat çekmiyor, bazen uykulu uykulu kalkıp balkondan aşağı baktığımda ben bile göremiyorum, yerler gri, branda gri, her yer gri (:
[B]to Live is to Die...[/B]
Köpeğe uyku ilaçlı et atarlar, hem o pahalı köpek hem de motor gider.
Kardeşim, köpek möpek hava civa.
İşim gücüm yok bir de köpek mi besleyeceğim?
Ayrıca MrColl'un dediği de doğru, köpeğe zehirli kıyma atarlar, köpek ölür, motor gider.
Ben, minübüse 3.000-YTL verdim, içinde yapılacak düzenleme ve noter+trafik tescil 4.000-YTL gidecek, ama kulağım dinç olacak.
Hiç olmazsa minübüs çalmak motor çalmaktan daha zor.
Bu arada motoru, minübüsün içinde de olsa gene kilitleyeceğim ve yan taraflara sabitleyeceğim.
arkadaş şakasına söylemiş be ya hemen ciddiye almışsınız
Gözünün önünden ayırmamak iki dakikalığına olsa bile kilitlilemek
WwW.MoToSiKLeT.NeT
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)