şasiye elektrik vericeksin dokunan puf
şaka maka kasko en iyi çözüm
..:: Nerde O Eski Günler? ::..
Kasko en iyi çözüm, doğru, ama, 150 cc.lik scooterimıza kasko yapacak şirketi nereden bulacağız.
Ben, sigorta şirketlerinin sitelerinde arama yaptım, hiç 150 cc motosikletten bahsetmiyorlar.
Ayrıca 2.750-YTL.lik motora 900-YTL kasko parası ver...
Seneye bir daha, motorun ömrü zaten 3 sene, 3 senede ben vereceğim 2.700-YTL.
eee... bu hesapla ben 3 senede sigorta şirketine bir motosiklet almış olyorum.
Sigorta şirketleri, Allah korusun başınıza bir iş gelinceye kadar güzel.
Siz paşa paşa priminizi ödeyin, bir risk tte gerçekleşmesin, sigorta çok iyi.
Başıma gelen bir olayı anlatayım:
Bir bankanın sigorta şirketinden 8 yıldır Ev Paket Sigorta hizmeti alıyorum,
örneğin; cam kırıldı, takacaklar.
yapmıyorlar, telefondaki hain kız diyor ki:-"Siz camı taktırın, kırık camın fotolarını ve faturayı bize gönderin, biz paranızı bankaya gönderelim"
ölme eşşeğim yaz gelsin
Bu kadar uğraşacak olunca ben neden her sene bir dünya prim ödüyorum?
Arkadaşlar kasko iyi güzelde konu başlığı açan arkadaş caydırıcı tavsiyeler istemiş.Malum o işi yapan şerefsizler kaskolu, kaskosuz dinlemiyor...kendi sistematiklerinde uygun şartlarda olanları götürüyorlar... çoğumuz burdan canı yanan arkadaşlarada üzülerek , geçmiş olsun biranönce bulunur mesajı gönderiyoruz..
Şahsen ben kasko yaptırdım 6.500,00 ytl teminata 354,00 ytl ödedim, taksitleride yeni bitti.
Konuyu toplamak gerekirse
1- Çalınmasını zorlaştırmak ( hertürlü kilit...alarm..örtü..güvenli park )
2- Çalındıkdan sonra bulmayı kolaylaştırmak ( gsm/gprs takip sistemi )
3- Çalıdıkdan sonra maddi kaybımızı telafi etmek. ( kasko)
1_ Gecelik park için dayanıklı kilitler
günlük kullanımda da yaygara çıkaran disk kilitleri güzel çözüm
2_ Bunlarla ilgili tecrübem yok, olan arkadaşlar paylaşabilir...
3_Kasko eskisi kadar pahalı değil.Ve en önemlisi artık çok yaygınlaştı.
Dikkat: poliçenizi tek tek tek okuyun...poliçenizde yazılı olmayan hiç bir tahüdü kabul etmeyin..mutlaka yazılı olarak eklenmeli...
eğer kaskonuz varsa ve bu şerefsizler sizede uğradıysa...kasko teminat tutarını alacağınız düşünmeyin...Poliçedeki % lik bir kesinti var..ona birşey demiyorum asıl sıkıntı motorun fiyatının belirlenmesi..
arkadaşlar bugun el emegi bi disk kilidi yaptım hem pratik hem saglam en azından hiç olmamasından daha iyi olcagını umuyorum en kısa zamanda fotograflarını koyucam bakalım begenecekmisiniz
benim kedilerim var döşemeyi yırtmadan depoyu cizmeden gece uyuyorlar selede, , sabah kaldırıp gönderiyorum. sıkıysa benden başkası açsın . orda yagmur dan kardan uzak sıcacık uyuyorlar branda altında . dırek ınfaz ederler allahıma
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
arkadaşlar
kilit için bi önerim olacak. Pahalı çelik olduğu söylenen kilitler yerine kalın çelik zincir ve çok iyi kalite bir asma kilit alın. Gerçi fiyat olarak belki daha pahalıya bile gelecektir ama motoru kitlediğinizde içiniz rahat uyuyabilirsiniz. Bu çelik zincirlerin inşaat makasıyla falan kesilmesi imkansız. satın aldığım yerde bizzat denedim, Makasın ucu kırıldı. bu zincirleri kesebilmenin tek yolu taşlama makinesi. E zaten şerefsiz hırsız taşlama makinesiyle dolaşıyosa çalsın artık naapalım hakkıdır...
Ben de senin gibi yaptım, 2 metre zincir ve asma kilide pazarlıkla 30 lira verdim. Satarken adam taşlama makinesinden başka şeyle kesemezler dedi. O makine de malum deli gibi ses çıkarıyo. Kıvılcım yapıyo... Gece o şekilde zinciri kesmeleri biraz zor.
Tereddütüm sessiz el matkabıyla falan kilidi oyup açabilirler mi acaba? Asma kilit ne derece dayanıklı?
Videolar da cabası...
http://www.zaplat.com/video/beceri_v...7ilingir_Osman
http://www.bilgisayardelisi.com/vide...il-acilir.html
overrider,
iyi kalite çelik asma kilitleri matkapla delmeleri çok zor. Ama, sen hem zinciri hem asma kilidi biraz ucuza almışsın. Zincir çelik mi? kilidin markası ne?
özellikle mul t lock markalı israil yapımı bir kilit var. Açılması imkansız gibi birşey
aşağıda verdiğim linkte yapım aşamasında tabi tutulduğu testleri görebilirsiniz. Ama tabii tek kötü tarafı fiyatı. tam hatırlamıyorum ama ben çok pahalı diye alamamıştım. iyi kalite çelik zincir + mul t lock = rahat uyku
http://www.muratoglukilit.com/icerikler.php?catID=2
http://www.multlock-turkey.com/
Kilit dost içindir. Çalmayı kafaya koymuş hırsız motosikleti altından alıp götürür. Kapalı garaj çok iyi bir alternatif olmakla birlikte kesin çözümü yok hırsızlığın.
elektiriğe ver
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Bencede gsm/gprs çok mantıklı , küçük bir mekanizma ve bir tane sim kart(kontorlüde olabilir )Konuyu toplamak gerekirse
1- Çalınmasını zorlaştırmak ( hertürlü kilit...alarm..örtü..güvenli park )
2- Çalındıkdan sonra bulmayı kolaylaştırmak ( gsm/gprs takip sistemi )
3- Çalıdıkdan sonra maddi kaybımızı telafi etmek. ( kasko)
işte size motor takip sistemi, sele altına yada görülmeyecek bir yere,
Yakalanan hırsızlarla beraber hırsız sayısının da azalacağını düşünüyorum.
Gün içerisinde gittiğim yerlerde motor 2-3 saat dışarıda kalabiliyor bu sürede motoru nasıl korucaz .. alarm caydırırmı acaba ...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)