Bugün ; Trafikte Fazla Kaldım...
-
Selam arkadaşlar :
Bugün saat 13.00 ile 16.30 arasında Eskişehir trafiğinde deli gibi gezdim...
Güzel bir hava ve boş bir vakit benim için gerçekten bulunmaz bir malzemedir. Hemen gerekli tertibatı aldım ( mont , kask , eldiven , maske ) ve motorumun yanına gittim.Önce selamlaşma sonra marş ve hangardan çıktım. Havanın güzel olması sebebiyle sadece mont ve kask bana yetti.Diğer malzemeleri bagaja attım.
Hemen en yakın benzinci ve 10 YTL lik kurşunsuz.(HUSSAR 125)
Eskişehir küçük bir yer olmasına rağmen oldukça yoğun bir trafiği vardır.
Önce ne zamandır gitmediğim eski dostların yanına uğradım.Daha sonra gezdim , gezdim , gezdim ...
Asıl anlatacaklarıma geldi sıra ; ya beni buldu bütün tesadüfler , ya da bugün trafik böyleydi. Belki her zaman böyle ...
Gezdiğim her kavşakta cam kırıkları , antifriz suları , motor yağları ... Birkaç kazaya tanık oldum.
Motorlu olduğum için dikkat edilmedim.
Yayalara sürekli korna çaldım.
Otobüs ve dolmuşçularla sürekli göz göze geldim.
Bisikletçilerle burun buruna geldim.
Sizlerin daha önce forumda yazdıklarını ben bugün bir seferde gördüm , yaşadım..
Ama çok ders aldım.
1.Trafikte kimse takip mesafesine uymuyor.1 tane kaza oldu.
- Adam öndekinin 15 cm arkasından geliyor.Öndeki frene basınca tamponlar selamlaştı.
2.Onlar için sinyale gerek yok ," sadece direksiyonu çevirirken bir defa yak-söndür yeterli."
- Önümdeki ticari taksi birden frene basıp sağa döndü.Ben de arkasındaydım.Ben , motorun arka tekerleğini kilitleyince kokusunu herkes duymuştur.
3.Değerli yaya vatandaşlarımız ışıkları kullanmayı gerek görmüyor."Ne yapacaksın ışığı , kırmızı - yeşil , eskiden renk mi? vardı.Siyah-beyaz sağa sola bak geç..."
- Bugün bizim mahallede pazar vardı.Herkes delibaş gibi oradan buradan karşıya geçiyor.
4.Toplu taşımada kullanılan tramway kullanıcıları da sıkıntılı."Adam diyor ki?Önce ben arabamla geçeyim.Tramway beni bekler.Tramway diyor ki? Geçiş üstünlüğü benim..."
5.Ama yinede kırmızı ışıkta durduğum zaman , yanıma gelen diğer motorlularla muhabbet etmekten kaçınmadım...
Motoculara da bir tavsiye , büyük araçların arkasında fazla seyretmeyin , hemen sollayın , ya da aynaların görüş açısında devam edin yoksa sizi görmüyorlar. Aniden freeeeeenn ve arkadaşın motorun ön kısım dağıldı...
Aslında anlatacak şey çok , ama fazla yazıpta kalabalık olsun istemem.
Şunu da hatırlatmak isterim.Ben ; trafiğin kötü yanını anlattım.
Birçok da iyi yanı vardı....iyi yanı daha fazlaydı.
SELAMLAR
Reklamlar
-
İyi tecrübe 1 günde
-
-
Bizim caddeler çok dar...
Motor geçsede , aynalar çarpıyo sağa-sola.
Öyle emniyet şeridi falan da yok.Herkes aynı şeritte...
Zaten dediğim gibi , ben geziyordum ...
Biryere yetişmeme gerek yok.tu
-
Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
Gereksiz alıntı yapmak yasaktır, kişiye hitap etmek istiyorsanız mesaj başına kullanıcı adını yazmanız yeterlidir.
Alıntılar forumlarda yer kapladığı için silinecektir.
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... info@motosiklet.net
+****************************************+
aynaları indir
kanına girecem
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
aman arkadaslar allah kaza bela vermesın motorcu arkadaslara....
-
Böyle gidersen 2 günde pro olursun bence bu kadar tecrübe yeter racinge geçebilirsin
-
aman allah korusun zaten geçen bi arkadaşımın kaza haberini aldım çok üzüldüm allah korusun
-
viper aman sana birşey olmasında trafik böyle işte,insanlarımızda böyle malesef
-
Dün akşam capitolden çamlıcaya gelinceye kadar 5 kaza gördüm. Neyseki hiçbirinde motor yoktu..
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler