Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

SCOOTER MI? YBR TARZIMI? bi yardımcı olursanız sevinirim

REKLAM ALANI

selam arkadaslar, motor alıcam kararsız kaldım
    bizim eski bi scooter vardı onu kullanıodum bayadır ama yeni motor almanın vakti geldi :D
    vitesli motorda kullanmasını biliyorum ama çok profosyonel deilim
    boy 1,98cm kilo 95
    sağlam bi motor lazım bana ama kararsızım işte mondial 151rs çok hoşuma gitti uzun şanzımanlıydı geniş rahat bi alet
    ybr125te çok müthiş bi alet bayıldım tek kelimeyle
    ama benim korkum motorun altımda küçük kalması yani kambur durmak istemiyorum mondial geniş rahat motor ybr yada ybr tarzı bişi istiorum aslında ama dizlerim sığmaz diye korkuorum
    Amacım fazla uzun yola gitmek değil şehir içinde gezmek gidersemde maximum 50km den uzak biyere gidiceğimi sanmıorum
    SİZİN TAVSİYELERİNİZİDE ALMAK İSTERİM SIFIR MOTOR ARIYORUM
    3 BİN YTL Yİ GEÇMESSE İYİ OLUR
    BİDE BU YBR TARZI MOTORLAR NE KADAR YAKAR SCOOTERMİ DAHA AZ YAKAR YBR TARZI MOTORLARMI?
    ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kymco Movie XL 150
    150 lik scooter al. Her türlü işini görür. Altında kedi gibi de kalmaz.

Alıntı 45Kasabalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150 lik scooter al. Her türlü işini görür. Altında kedi gibi de kalmaz.
    abi ben biraz ses çıkarmasını istiyorum ara gaz bilmiorumki ilk basta alıcaktım mondial 151 rs yi ama bilmiorum

Motosikleti
    as t1
    hocam scooter alma ybr iyidir scooter çabuk dağılır ybr dağ bayır gider scooter km de 110 ila 140 arası yakar ybr nin yakacağı 70 ila 90 arası yakar ybr altında küçük kalmaz merak etme dediğin scooterde çok büyük motor olduğu söylenemez illa scooter istersen ozaman asya t1 i önereyim sana benim avatardaki motor oldukça büyüktür ama üstündeki motoru küçük geldiğinden çok yakıyor kmde 150 falan yakıyor sen bilirsin fiyatı 2.850 ytl civarlarında
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

Motosikleti
    F5SS&CBR125
    ya devamlı bu ve buna benzer konular açılıyor.yöneticilerden rica ediyorum.sabit bi başlık olsun.lütfen

Alıntı okayyorukcuoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam scooter alma ybr iyidir scooter çabuk dağılır ybr dağ bayır gider scooter km de 110 ila 140 arası yakar ybr nin yakacağı 70 ila 90 arası yakar ybr altında küçük kalmaz merak etme dediğin scooterde çok büyük motor olduğu söylenemez illa scooter istersen ozaman asya t1 i önereyim sana benim avatardaki motor oldukça büyüktür ama üstündeki motoru küçük geldiğinden çok yakıyor kmde 150 falan yakıyor sen bilirsin fiyatı 2.850 ytl civarlarında
    hocam valla mükemmel gözüküo googlede biraz araştırdım ama çok hoş motor çok taş bişiye benzio ama performansıda görünüşü kadar iyimi?
    memnunmusunuz motordan?
    kaç km de?

ixeywent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache (Kırmızı.08) (SATTI)
    150 hs al mondial 151 rs alma

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    benzin cimrisi,başlangıç için ideal,tertemiz-sorunsuz bir regal alıp-kalan parayı da korumalarınız için harcayabilirsiniz:

http://www.motosiklet.net/forum/satm...e-cruiser.html

Motosikleti
    as t1
    11 300km falan oldu dediğim gibi motorun şasesi büyük ama motoru küçük kalıyor altına motor seri bir şekilde kalkış yapamıyor rampalarda bayılıyor ama yinede sizi tatmin eder okadarda ölü değil düzde 100 110 arası rampa aşşarı ibresini sona dayadım benim için sürat önemli değil rahatlık ve konfor önemli diyorsanız öneririm ben memnunum bakımını yaparsanız gider uzun yola gidiyor 1 seneyi geçti benim motor servis yüzü görmedi daha birtek yağını değiştiriyorum okadar
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

ya arkadasla konustum biraz önce kanuniye bi bak dedi çok ucuz motorlar var

http://www.lideroto.com.tr/29.kanuni-racer-200.htm
    http://www.lideroto.com.tr/34.kanuni-breton-125.htm

arkadaşlar şu 2 linke bakarmısınız fiyatları görünce çok şaşırdım ben

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    YBR 125 Kanuniye felan bulasma sakın !
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    yakında geliyo :)
    YBR 125 Al
    yeniden Burdayım :bounce::rendeer:

Maverick35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN800- 2003
    Görkem,

Scooter alırsan ara gaz çektiremezsin, otomatik vites motorlarla aragaz çekilmez.
    Bu tip motorla ara gaz çekersen zarar görürsün.

Ara gaz çektireceğim, bağırtacağım diyorsan YBR al.

Ama, vitesle uğraşmayayım, kolay sürüş olsun diyorsan scooter al.
    Ben de Jingheng JC 150 var (ZAT 150) km. de 10 YKR civarı yakıyor, 150 cc motor kasaya ufak falan da gelmiyor, yeterli, hatta fazla bile, çünkü kasa bakalit gibi bir şey
    scooterlerin yakıt sarfiyatı senin elinde, bu nasıl oluyor?
    -Ani kalkış yapma,
    -Kırmızı ışığa yakalanacaksan veya önüne bir engel çıkacak sa; Gazı kes, ki motoru durdurmadan devam edebilesin.En fazla yakıt tüketimi duruş-kalkışlarda olur.
    -Motora çeyrek gaz ver, birden bire gazı açma, motor gittikçe hızlanır,benimki 40-50 Km ye çıkıyor (Ben 100-110 Kg.yim)

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    bir sene 20000 km mondial 150 hs kullandım.. almayı düşündüğün 151 rs de emsali bi modeli, ve 20000 km yi bir yılda yaptım. alırken toplamda 2100 ytl ye mal olan motoru 1 sene sonra 700 ytl ye sattım. ve bu bir sene içersinde dünyanın masrafını yaptım, çin malı alma, alacaksan ve benim gibi ben acımam gezerim diyorsan zaten yandın.. senede 3-5 bin km yaparım fazla gezmem diyorsan al kullan, ve şunu söyliyim, scooter yapı olarak tekerlek ve şasi, ufak olduğundan sarsıntı çok fazla ve mondial 151 rs de 150 hs de grenajlar kalitesiz plastik ve plastikler birine vidalanmış, sarsıntıya hiç gelmiyor. bir senede 3 tane arka bagaj kırıldı. Bunlarda bide yağ değişimi 700-800 km de bir.. kitapçıkta 1000 yazıyor ama,700-800 de bir değişmek istiyor, 20000 km/800 km=25 kere yağ değiştirmişim yağ 15 ytl ve bi senede sadece 375 ytl yağ parasxı vermişim, ve scooeter otomatik vites olduğundan seyir esnasısında devir genelde yüksek eğilimde olduğu için yakın daha fazla oluyor. Bi ybr 125 veya cbf 150 seçersen başın ağrımaz, bu iki motor arasında seçim yapmanı tavsiye ederim. ybr ufak kalır diyorsan cbf 150 alabilirsin. Daha iri ve kaslıdır..genelde parke ve tali yolda kullanacaksan büyük teker vitesli bişey al, sarsıntı az olur ve seyahat daha güzel olur. Scooterların mesela 151rs ve 150 hs nin 2000 de bir periyodik bakımı 700-800 km de bir yağ değişimi var. ama ybr ile cbf in periyodik bakım 4000 km de bir yağ değişimi 2000 km de bir. Bakım aralıklarıın uzun olması büyük bi avantajdır bunu unutma, ayrıca ybr veya cbf i tercih ettiğinde en fazla 50 km giderim uzun yol demişin ama, ehliyet varmı bilmiyorum bigün ehliyet alırsın, kendini sınırlanam gerekmez, eser kafana güneye tatile inersin. 150 hs ile 7 ytl ye gittiğim yola cbf 150 ile 5 ytl ye gidiyorum. Çin malı kazığı yeme, benim gibi bir sene sonra dünyanın zararını edersin, elden çıkarmaya çalışırsın. japon alırsan 1 bi kaç sene sonra satmaya karar verdiğinde benim gibi 3/1 fiyatına zararla satmassın. 3 e aldıysan 2,5 a satarsın vs. Ayrıca scooterda sarsıntıyla rahat bi şekilde kırılan veya kırılmaya meyilli grenaj masrafın olmaz. Cbf veya ybr alırsan ve kazasız belasız kullanırsan temiz bakarsan, tek masrafın 4000 de bir periyodik bakımlarında motora ve yürüyen aksama yapılan bakım ücreti yağ değişimi, fren balataları değişirse vs bunlar olur. İnan ki annemlere giderken yürürüm dedim.. 15 dk yürüme yolu, yinede çin malı sccooter almıyıcam, cbf 150 alırım, araba gibi kullanırım dedim ve aldım, scooer alınca 2 adımlık yolada onunla gidersin.. vücut hamlaşır, kilo alırsın tembelleşirsin. Aslında daha yazacak çok şey varda bu kadar yeter.. Çok canım yandı bu scooter işinden, senede 2000 ytl ortalama masraf yaptım.

cbf 150 al çok güzel motor gerçekten ama ybr de ii scooter alma bence
    [COLOR="Red"]Kontrolsüz Güç Güç Değildir[/COLOR]
    ::sapka::::gleam::

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    bende vitesli olayına çok yabancıydım cbf 150 yi alalı 10-12 oluyor. Merak etme,3-5 günde alışırsın ve vitesli sürerken motora tam anlamıyla hükmettiğini hissedebiliyosun, sürerken daha fazla zevk alıyorsun. vitesli deneyimim iyi değiş diye korkma. hele cbf 150 alırsan gösterge panelindeki vites göstergesi tam yeni vitesliye geçiş yapanlar için. Çok ideal.

Motosikleti
    kanuni racer 200 HEMDE ACİL SATILIK
    ybr 125 al benzin koy gez
    imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı grkeem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amacım fazla uzun yola gitmek değil şehir içinde gezmek gidersemde maximum 50km den uzak biyere gidiceğimi sanmıorum
    Alıntı grkeem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 BİN YTL Yİ GEÇMESSE İYİ OLUR
    Kendi scooter'umu tavsiye edebilirim. Amacına uygun ve fiyatıda istediğin gibi. Aynı düşünceyle aldım ve çok memnunum. Yakıt konusunda da beni üzmüyor. Çok sıkıştırmazsan 10 krş civarı yakıyor. Sağlam bir scooter ve sessiz bir yapısı var. Park ve tarfik sorununu tamamen ortadan kaldırdı. Şehir içinde viteslinin çilesi çekilmiyor. Karar senin....
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    Scooter'dan gün gelip sıkılacaksın. Ben 2 ayda sıkıldım. Şimdi ybr geliyor kısmetse
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    boş ver YBR'yi...
    alıp da başına bela mı alacan.
    bütün tamirci arkadaşlar küsüyor sonra... boşver

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler