Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Otomatik vitesten vitesliye geçişte sıkıntılar..

REKLAM ALANI
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    OTOMATİK VİTESTEN VİTESLİYE GEÇİŞTE SIKINTILAR :

slm ark..lar.. ben 1 sene 20 bin km mondial scooter kullandım ve 5 gün önce cbf 150 aldım. size alışmakta zorlandığım ve alışırken karşılaştığım riskli bi kaç anımdam bahsetmek istiyorum..

ne olursa zaten sol eldekinin debriyaj olduğunu unutmaktan veya hala onu scootırdaki gibi arka fren zannetmekten oluyor.. bi kere ilk gün bi kavşakta durdum.. kafam eskiye gitti..sıktığım debriyajı arka fren gibi algıladım.. tabi scooterda kalkmak için freni hemen bırakır ve gazlarsın ya.. bende cbf 150 de öyle yaptım gazladım gazladım freni bıraktığımı zannederek deb.. ı bi bıraktım.. önüm 50 cm kadar havalandı.. iyiki düşmedim.. ama baya korktum.

Mesela dik bi bayırda arkanızda yolcunuz varsa durup kalkmak ilk etapta hayli zor oluyor Dün çok dik bi bayırda durmam gerekti.. Arkamda hanım var.. Tabi ben biliyorum kalkamıyacağımı. (Hanım... atla aşağı) dediğimde ( Neden ?) diye sordu şaşırarak Scooter kullandım bi sene 20000 km yaptım. Hiç böyle bişeyle karşılaşmadığı için baya şaşırdı gerçi benim debriyaj ayar istiyor, çok geç kavrıyor.. Neredeyse bırakmama yakın kavramayı bırakıyor..daha yarım santim bi cm sonra kavramaya başlaması gerekiyormuş, bi deb.. ayarı istiyor sanırım..

bir de bu başıma geldi.. yine soldakinin debriyaj olduğunu unuttum ve durmadan önce basmam gerektiğini unutarak.. ön frenle yavaşlamaya başladım.. 2. vitesteyim.. yavaşladım yavaşladım.. freni sıkmaya devam ediyorum halen.. motor birden stop etti ve öne doğru bi atladım.. aniden arka tekerleği kilitledi çünki..

otomatikten vitesliye geçecek ark..lar.. pls sol eldekinin varlığını.. onun artık bi arka fren değil debriyaj olduğunu unutmayın ve kendinizi benim gibi riske sokmayın..

Sizlerdende bu gibi sıkıntılar yaşayan oldumu ? Olduysa paylaşabilirmisiniz ? İyi bayramlar herkeze..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    barrokas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    maxillofacialtrauma Hamamatsu
    alışırsın alışırsın

bi bakarsın altında r6 var
    Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......

North_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cf Moto CLX-700 sport
    walla ben ilk witesli motor olarak MHYEN in hyosungunu kullanmıstım hiç böle bi problemle karşılaşmadım!

Motosikleti
    F5SS&CBR125
    olur olur.alışırsın.ama dikkat et kendine hocam.1 yıl sonra scooter garip gelecek sana

no_name - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    harbidende 2 kişi yokus bayırda kaldırmak biraz zor geldi banada ilk vitesliyi kullandığımda
    Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    boş bi mekan bulup saatlerce bıkmadan duruş kalkış wesaire çalış bence, trafiğin içinde acemilik atmak epey riskli. ben 3. motopisikletimi aldım, yinede gözlerden ırak bi yerde motorumu tawlamaya uğraştım ilk aldığımda. bırak scooteri witesliden witesliye geçişte bile yabancılık çekmek normaldir, trafiğin 1001 türlü hali war, altındaki aletin huyunu suyunu, kawrama noktasını, duruş mesafesini wırtını zırtını iyi bilmek lazım.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    debriyajı sen biraz harcamışsın gibime geldi yani erimiş sanki.Vitesliye başlarken bir bilenden yardım al yoksa çook zorlanırsın ben başlarken öyle yaptım 3.denememde kaldırdım motoru sonra gerisi geldi.
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    ben de kanuni rokko scooter'a 1 sene bindim ben de tam 20.000km yapmıştım ama arada il grubumdan diğer arkadaşlarımın motosikletlerine binerek alıştırma yapmıştım ben sağolsunlar hiçbiri kıskanmadan motosikletlerini teslim ediyorlardı ve benim de sol elim ve ayaklarım koordinasyona alışmıştı şimdi ben de scooter'ı satıp 4 ay kadar önce bitane YB R125 aldım şimdi çok rahatım umarım biraz moral vermişimdir

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    aynen bende 1 seneyi aşkındır scutercıydım şimdi vitesliye gectim sanırım debriyaj nasibini aldı:D 3 ten 1 e takmalar fln çok hırpaladım motoru alışcaz şu son söledigimi yapma vitesleri tek tek gecir ara gazı fln ver devriyaja basarken yoksa katır kutur gecer viteslinin gözünü sevim scutera daha dönüp bakmazsın

Motosikleti
    bisan
    Alıntı barrokas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alışırsın alışırsın

bi bakarsın altında r6 var
    katılıyorum çok sürmez
    [B][I]DENGESİZ MOTORA BİNMEK ORGANLARINI BAĞIŞLAMAK DEMEKTİR...[/I][/B]

muratx22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni 2v - WindyS 125
    vitesli motorun ne kadar zevk li oldugunu anlayacaksın Abi km yaptıkca.
    MuraD THSDLN

C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Bir de unutmamamız gereken şeylerin listesine şunu ekleyebilirz, -nacizane, kanımca yani: ). Daha tam randumanlı kullanamadığımız bir motosiklete artçı alarak onun da (!) hayatını tehlikeye atmış oluruz.
    AsLaNLaR ve SıRTLaNLaR HiÇBiR ZaMaN DoST OLaMaZLaR..

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    alışkanlıklardan vageçmek zordur
    1 hafta sonra daha da rahatlarsın ama önce tek başına biraz antrenman yapman ailecek çok iyi olur...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    değişik ne kullanırsam kullanim hemen adapte olabiliyorum, araba olsun motosiklet olsun, hiçbişeyin yerini eski bir alışkanlıktan dolayı şaşırmadım şimdiye kadar

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    Araba ile aynı diyorlar birde bende ilk başlarda "hee araba gibi mi tamam o zaman" deyip şak diye bırakıyordum debriyajı . Sonra çözdüm sayılır.

Ama debriyaj vites koordinasyonunuz eksikse artçı almayınız lütfen
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)