Benzin Deposunu Yeni Gibi Nasıl Temizlerim???
Reklamlar
-
Slm Moto Dostlarım,
Benim Bir Sorum Ve Sorunum Var...???
benım motorumda hiçbir sorun yoktu fakat son 1 hafta içinde anlayamadığım bir sorun çıktı,
motor stop edıldıkten sonra bazıanlarda çalışmıyor,
(benzin gelıyor,buji ateşlıyor,hiçbir sorun yok görünüşte)
motor 15.20 dk bekledıkten sonra çalışmaya başlıyor,
bu durum benım çok canımı sıkmaya başladı,
umulmadık yerde başıma gelıyor çünki,
ben sanıyorum ki,
motorum yaklaşık 25000 sularına geldi,
bu güne kadar çok çeşitli yerlerden benzin aldım,
sanırım deponun dibinde pislikler oluştu ve arada bu pislikler karbüratörün içine akıyor,
ve bende bekletınce karbüratörün dibine çoküyor...
Depoyu Nasıl Temizleyebilirim sağlıklı bir şekilde
Yada Sizce Sorun Başka Nerde Olabilir
Yardımlarınız İçin Şimdiden TeşekkürleRR...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Reklamlar
-
-
benımde aklıma gelenler oydu zaten,
teşekkürler,
kesınlıkle bende oyle yaacagım,
fakat olurya,
belkı içine dokulen ve temizleyen bir madde vardır,
bu nedenle sordum,
ve olurya el elden üstündür,
belkıde yanlış biliyorumdur diyede yazdım,
başka neden olabılır dıye,
Yardımların İçin Teşekkürler...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
ya abi bendede var aynı sorun
ama benimki çalışmamazlık yapmıyo çalışıyo ama tekliyo dediğin gibi biraz bekledikten sonra normal oluyo deli oluyom
ama biz karbiratörüde temizledik
depoyuda
elektiriğinede baktık ama bulamdık bujide değiştik
kafayı yicem benimde son iki haftadır oldu bu olay
imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:
-
arkadaşım bence depoyu yerınden sok benzını tamamen bosalt sonra içine su koy çeregıne kadar ondan sonra onuda bosalttıktan sonra yarım litre sirke koy 15 dk. bekle sonra bosalt tazyıklı hava bas ve ardından fıltresını temızle ımkanın olursada karburatorude temızle hepsını taktıktan sonra yola devam et saygılar...
41calamity41 adlı üyeden alıntı
ya abi bendede var aynı sorun
ama benimki çalışmamazlık yapmıyo çalışıyo ama tekliyo dediğin gibi biraz bekledikten sonra normal oluyo deli oluyom
ama biz karbiratörüde temizledik
depoyuda
elektiriğinede baktık ama bulamdık bujide değiştik
kafayı yicem benimde son iki haftadır oldu bu olay
arkadasım sende bobın ve kablolarını kontrol et atesleme atlama yaparsa tekleme yapar ama egerkı dedıgın yerlerı temızledıysen...
-
bişe sorcam acil cevap yazarmısınız motor düzgün çalışıyordu 2 senedir yatan motorun benzinini koydum benzin pismiş bilmiyordum yg katmışlar için motoruma koyunca motorum çalışmıyor gaz yemiyor
-
Mersin İl Temsilcisi
muty adlı üyeden alıntı
arkadaşım bence depoyu yerınden sok benzını tamamen bosalt sonra içine su koy çeregıne kadar ondan sonra onuda bosalttıktan sonra yarım litre sirke koy 15 dk. bekle sonra bosalt tazyıklı hava bas ve ardından fıltresını temızle ımkanın olursada karburatorude temızle hepsını taktıktan sonra yola devam et saygılar...
arkadasım sende bobın ve kablolarını kontrol et atesleme atlama yaparsa tekleme yapar ama egerkı dedıgın yerlerı temızledıysen...
sirke ne için sorması ayıp?
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
muty adlı üyeden alıntı
yarım litre sirke koy
Elma sirkesi var, üzüm sirkesi var.
hangisini tavsiye edersin?
Markası da önemli mi?
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
Mersin İl Temsilcisi
Gültekin adlı üyeden alıntı
Elma sirkesi var, üzüm sirkesi var.
hangisini tavsiye edersin?
Markası da önemli mi?
valla yahu, ne içindi bu sirke, acaba pası mı çıkartıyor? o zaman da depo malzemesi üstünde korozyon yapmaz mı?
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
Depoyla ilgili sorunun olduğunu sanmıyorum dostum,dediğin gibi pislik varsa o şuan karburatördedir zaten.sorun dediğin gibi pis yakıt ise karbiratör temizlet ve benzin filtresi(yakıt filtresi) taktır,yola devam. Ayrıca benzinde pislik olsa bile motor çalışır fakat istediğin randımını alamazsın. karbıratördeki meme komple tıkalı olmadıktan sonra motorun çalışması lazım.
-
depo ıle karbüratör arasına benzin filtresi takın işe yarıyor
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
-
Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez
-
depo da paslanma karıncalanma varsa söküp içine küçük bir zincir atıp sirke ile temizleyenleri ğörmüştüm pas kalmamış pırıl pırıl olmuştu ama ne ğibi bir reaksiyon verir bilmiyorum
ama sizin sorun benzinde bence 100 lira indirdiler ya 200 liralık su katmışlardır
müzisyen agırsiklet şampiyon
-
geçmiş olsun serkan ,
benim düşüncem manifolt hortumun hava yapıyo olabilir . .
karbüratör bağlantı hortumlarına bi bak çatlak patlak olmasın . .
tekrar geçmiş olsun. .
-
geçmiş olsun,
benim yazabileceklerim zaten yazılmış..
umarım sorunu çabuk çözersin.
-
sirke genelde hem temizlik hemde kaynak yapılacaksa benzinin yanıcı etkisini almak için yapılıyor.onun dışında mazotla temizletende var.bendede tam gaz açtıçımda yüksek devirlerde tekleme yapıyordu.cdi değiştirdim buji değiştirdim sözüm ona karburatör temizlettim falan ama hala sorun devam ediyordu.en son motoru ist servise bıraktım depo cok pis dediler ve karburatör camur gibi olmuş dediler oysa temizlenmişti yada ben öyle sanıyorum bakalım pazar günü motoru alacam inşalla olmuştur.
ayrıca cincon motorlar bu benzindeki su olayında son derece kötü etkileniyor depoyu söküp küvette temizlediğimde içinden çıkan parçalara inanamadım değil motorsiklet kamyonu bile yolda bırakır buna nasıl bir çözüm yolu bulacaz açıkçası bilmiyorum. hava filtresi ile beraber depo temizliği
-
yani enjeksiyon temizleyen sıvı karbüratör temizleyen sıvılar benzin katkıları kedi kovar gibi sıvılar bile varsa piyasada herhalde depo temizleme sıvısıda vardır
-
logaritma adlı üyeden alıntı
yani enjeksiyon temizleyen sıvı karbüratör temizleyen sıvılar benzin katkıları kedi kovar gibi sıvılar bile varsa piyasada herhalde depo temizleme sıvısıda vardır
O DEDİKLERİNİ BENDE KULLANDIM TİTİZİM YA DEPODAKİ TÜM PİSLİĞİ ALDI VE KARBURATÖRÜ TIKATI BELKİDE DEPOMDAKİ BU AŞIRI KOROZYON BUNDAN KAYNAKLANDI RESMEN ÇAMUR GİBİ OLDU KARBURATÖRÜN İÇİ VE PİSLİĞİ ATAMADI O NEDEN LE BELKİ TÜM MOTORSİKLETLERDE DEĞİL AMA ÇOĞUNDA BU TÜR MADDELERİ KULLANMAK YARARDAN COK ZARAR GETİREBİLİR
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler