Motosikleti Yağmur Altında Bırakmak
-
Merhaba arkadaşlar, daha önce motosikletimi hiç yağmur altında bırakmamıştım, bugün aniden yağmur yağınca ben de işimi gücümü bırakıp motor için uygun kuru bir yer aradım ve zaman kaybettim, ama bu her zaman tabiki böyle olamaz.
Acaba motoru yağmur altında bırakmak motor için sorun teşkil eder mi, gösterge paneline su kaçar mı, alarmın bulunduğu ön kısma su kaçarsa bi sorun olur mu, vs. herhangi bir sorun?
Not: Motoru yağmur yağacaksa kullanma demeyin çünkü İzmir'de yaşıyorum, bilirsiniz İzmir'in havasına da, kızına da güvenilmez derler, o yüzden hava koşulları bir anda değişebiliyor.
[B]to Live is to Die...[/B]
Reklamlar
-
Motosikletlere genelde yağmurda birşey olmaz ama tedbiri elden bırakmamakta yarar var, mümkün olduğu kadar yağmurdan kaçırmak elektronik aksamları için iyi olabilir. Yoksa motosikletler yağmur durumu göz önünde bulundurularak üretilmişlerdir. Benim motosiklet 3 defa sağanak yağmur altında kaldı, üstelik bir defasında yarım saatten fazla. Ofisimdeyken dışarıda yağmur yağdığını farketmemiştim. Ancak bu nedenle en ufak bir sorun yaşamadım.
-
gösterge paneline, alarmın bulunduğu yere su kaçacağını zannetmiyorum. Asıl endişelenmen gereken yer benzin deposu. geçen hafta depo kapağım kapalı olmasına rağmen su girdi depoya ve çalıştırırken zorlandım. Şimdi bir sorun yok ama yine de dikkat etmek lazım..
-
Rize de sürekli yağmurda kullanıyorum ki batı daki yağmura hiç benzemez.. Bişi olmaz yani...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
iyi ama ya yoldayken yağmur yağarsa? Bi sorun çıkartmaması lazım diye düşünüyorum. Tabi yine ustalar bilir: )
AsLaNLaR ve SıRTLaNLaR HiÇBiR ZaMaN DoST OLaMaZLaR..
-
şu anda yağmur yağıyor ve benim motosikletim dışarda. bu hep böyle oluyor. yağmurda herhangi bi sorun çekarmadı daha. ama dikkat etmek lazım. elektrik aksanları paslanma yapacaktır mutlaka.
-
Önceki motorumu hep yağmur altında bırakıyordum.. Gidonu falan hep paslanmıştı.. Artık bıranda ile örtüyorum...
Elektronik aksamına falan zarar geleceğini sanmıyorum ama benzin deposu kapağında sorun var ise(kapağı paslandığından veya lastik contası çürümüş ise) içine su gidebilir
-
arkadaşım geçen sene 3 saat hem yağmur hem kar altında kaldı valla hayatımda o kadar motor çalıştırmadım marşa basar basmaz saniye bilem demedi hemen aldı
-
Benim asıl korktuğum motor yağmur altında kaldığı için çalışmaması aslında, ama öyle bir sorunla da karşılaşan olmamış, cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.
-
Asıl sorun yağmurda motorun sabit kalması değil hareketli haldeyken yağmur altında motosiklet kullanmak zorunda kalmak heran kaza yapma tehlikesi var!
-
valla bende izmirdeyim, bi anda bi baktım yağmur bastırmış motorda dükkanın önündeydi içim gitti ama nafile. branda bulmak gerek.. feyizoğlunda bitane var herkez memnun alanlar... denemek gerek dicem ama 50 ytl denemek içinde fazla alan varmı feyiz oglundan ? held marka imiş..
yada fazla brandası olan varsa branda kabul edilir
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=43946
-
bişey olmaz ya ne olcak yağmuru bırak ben motoru haftada en az3 kez yıkıyorum hiç bişey olmaz
imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:
-
Feyizoğlundan almadım ama resimdeki held brandam var. Gayet güzel koruyor içi astarlı ve çizmiyor. memnun kalırsın arkadaşım.
-
Bende branda var 35 YTL'ye almıştım yağmur geçirmiyor ve içten ve dıştan yanmıyor, erimiyor, aynı resimdeki gibi rengi ve çok memnunum, markası "Klein & Klein"
-
en son noktayı ben koymak istiyorum. ben motorumu ilk aldığım zamanlarda hergün yıkar silerdim artık yıkayıp silmiyorum yağmurlar sağolsun
-
northern adlı üyeden alıntı
en son noktayı ben koymak istiyorum. ben motorumu ilk aldığım zamanlarda hergün yıkar silerdim artık yıkayıp silmiyorum yağmurlar sağolsun
Yanlış nokta bence...SİLERDİM demişsin... Sorun da buradan kaynaklanıyor zaten. Tuzlu su hareketsiz şekilde metalin üzerinde uzun süre durduğundan paslanma oluyor
Ve de özellikle uzun süre motorun metal aksamının üzerinde duran çamurlar paslanma nedeni
-
Eger motorunda kromlar var ise, onlarin paslanmasina yol acabilir. Onu haricinde yagmurun motora zarar verdigini gormedim. Hatta ben bazen, motor cok tozlu ise biraz yagmur altinda kalmasini bekleyip ondan sonra ustune brandayi ortuyorum.
Tabii kis gelince, branda ile de problemler yasanacak her zaman ki gibi Ah o kediler...
-
seker degil erimez merak etmeyin ....
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
-
Whitehair adlı üyeden alıntı
Feyizoğlundan almadım ama resimdeki held brandam var. Gayet güzel koruyor içi astarlı ve çizmiyor. memnun kalırsın arkadaşım.
tşkler bayramdan sonra 1 tane sipariş etmek şart o zaman
-
hafta sonu Ceyhan'da hiç durmaksızın yağmur yağdı, dısarı çıkıp bakmadım bile, Feyizoğlundan aldıgım Held marka branda sağolsun, çok sağlam çok kaliteli.
Reklamlar gibi oldu ama inan aklın motorda kalacagına al bitane rahat et.
Safety First..!!!!
Kaza
Anında
Seni
Korur
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler