Trafik Kazasında Hastene Masrafları 2918 nolu yasa
Reklamlar
-
*Allah muhtac etmesim ama, bilmekte de yarar var...***
Yasayı bilmekte yarar vardir. Cunku, benzer olaylarda , Hastahane sizlerin 2918 nolu yasayi bilmediginizi zannederek;
'Yapilacak mudahele ve tedavi ucretlerini odeyeceginize dair su belgeyi imzalayin teklifi ile karsilasirsiniz...
Ancak siz;
'Bu belgeyi imzalamassam, bana mudahele ve tedavi etmeyeceginize dair bir belgeyi imzalayip getirin'
dedigiz anda, Hastanenin butun imkanlari sizin icin seferber olacaktir.
2918 SAYILI TRAFIK KANUNUNU MUTLAKA OKUYUN
Trafik kazasi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinan kazazedelerin, kanuna gore tedavi icin ucret odememesi gerektigi belirtildi.
Tuketiciler Birligi, kazazedelerin haklariyla ilgili bir rapor hazirladi.
Kaza sonucu yaralanan ve herhangi bir hastanede tedavi goren kazazedelerin bu tedavileri sonucu hastane tarafindan ucret talep edilemeyeceginin belirtildigi raporda, 2918 Sayili Trafik Kanunu'na gore herhangi bir trafik kazasi sonucu yaralanan kisi en kisa surede hastaneye yetistirilmek ve gereken tedavinin yapilmasi hukumlerini iceriyor. Yonetmelige gore, hastane
acil servisi, kendisine gelen kazazedenin maddi durumu, sosyal guvencesinin olup olmadigina ve hastanin ozelligine bakmadan gereken tedaviyi ve mudahaleyi herhangi bir ucret talep etmeden yapmak zorunda.
Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi Karayollari Trafik Doner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacaginin belirtildigi rapora gore, vatandaslarin haklarini bilmedigi icin sorunlar yasandigini ve hastanelerin bu kanundan bihabermis gibi gozukup vatandastan para talep etmelerinin suc oldugu belirtildi.
Lutfen tanidiginiz herkese bu duyuruyu iletiniz. Kazasiz gunler dilegiyle
Gökhan Şelale
Reklamlar
-
teşekkür ederim.allah kimseyi muhtaç etmesin ama faydalı bir bilgi
okuyan her arkadaş bu konuyu güncellemeli.
derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,
-
Ne kadar gerekli ve güzel bir bilgi,umuyorum ki buna ihtiyaç duyulmasın fakat bilmemiz çok iyi oldu,bittim bu yasaya bin asır yürürlükten kalkmasın...
Sym Joyride 200 ,Peugeot satalis 250 ,Ybr125 ,Suzuki Bandit 600, Yzf-r25...
-
Motosiklet Eğitmeni
2-3 yıl kadar önce bu konuyu forumumuzda uzun uzun tartışmıştık.
Hatta faydalı bir bilgi olduğu için sabit başlık haline getirilmişti..
Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz...
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
coq adlı üyeden alıntı
varmış hocam burada kusura bakmayın tekrar başlık açtıgım için...
ama söylemekte yarar var köprünün altından 2-3 yıl içerisinde çok sular aktı geçti..
-
paylaşım için teşekkürler
-
Motosiklet Eğitmeni
gokhan150zat adlı üyeden alıntı
varmış hocam burada kusura bakmayın tekrar başlık açtıgım için...
ama söylemekte yarar var köprünün altından 2-3 yıl içerisinde çok sular aktı geçti..
Yok ben gözünüze sokmak için yazmadım onları.
Bu tür faydalı başlıklar forumda bulunmasına rağmen zaman zaman tekrar açılsa da bir sorun olmaz görüşündeyim.
En azından hatırlatma anlamında faydalı oluyorlar.
Fakat sonuç itibarıyla veri tabanında yer işgal ettiklerinden muhtemelen kilitlenecektir.
Hani ne oldu benim başlığa diye aramayın..
Bir de orada hazır tartışılmışı var.
Bu da daha fazla bilgi demek.
Sonuçta amaç bilgilendirmek.
Burada da orada olmayan bir fayda bulunursa, kiltlemek yerine o başlıkla birleştirilebilir.
Hatta yönetime önerim de budur.
-
bilgi için teşekkürler.haberim yoktu çok iyi oldu...
-
coq adlı üyeden alıntı
O topikteki hangi üye sensin abi
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
-
Motosiklet Eğitmeni
efendy_iso adlı üyeden alıntı
O topikteki hangi üye sensin abi
Hatırlamıyorum.
Her 999 mesajda bir kullanıcı adımı değiştiriyorum.
Bunun da sonu gelmek üzere...
-
HEpsini tektek inceledim ama hiç bi ip ucu bulamadım,ne kadar gereksiz şeylerle uğraşıyorum dimi...
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
-
Motosiklet Eğitmeni
-
Çok faydalı bir bilgi fakat malesef o şekilde işlemiyor =( hastaneye gidiyorsunuz.. örneğin boğazınıza saplanmış bir parça cam ve lime lime olmuş sol eliniz ile... Size kağıt uzatıyorlar "imzala" diye. "hayır bunu imzalamak zorunda değilim, yasayı biliyorum.. benden para talep edemezsiniz" diyorsunuz. gelen cevap: "o zaman hastanemizde yer yok. üzgünüz. yer olsa dükkan senin ama doluyuz. hadi bakiim, boşalt burayı"
GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!
-
teşekkürler,çok faydalı bir bilgiymiş.....
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
ketchup adlı üyeden alıntı
Çok faydalı bir bilgi fakat malesef o şekilde işlemiyor =( hastaneye gidiyorsunuz.. örneğin boğazınıza saplanmış bir parça cam ve lime lime olmuş sol eliniz ile... Size kağıt uzatıyorlar "imzala" diye. "hayır bunu imzalamak zorunda değilim, yasayı biliyorum.. benden para talep edemezsiniz" diyorsunuz. gelen cevap: "o zaman hastanemizde yer yok. üzgünüz. yer olsa dükkan senin ama doluyuz. hadi bakiim, boşalt burayı"
öyle bi durumda başka bi hastanede aciliyeti hallettikten hemen sonra kaymakamlık valilik bakanlık artık önünüze gelen her yere şikayette bulunma hakkı doğar hocam. sonuçta bu hastanelerin daima biigisayarda kayıtları olur. inceleme yapılıp da dolu olmadığı görüldüğü anda başhekim ve sorumlular hakkında soruşturma açılır.
Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız
-
Evet. ketchup'ın yazdığı çoğunlukla doğru. Hastanelerce sık yapılan bişey. "Yerimiz yok" bahanesiyle karşılaşırsanız topiği açan arkadaşımızın çok isabetli şekilde önerdiği gibi: 'Bu belgeyi imzalamassam, bana mudahele ve tedavi etmeyeceginize dair bir belgeyi imzalayip getirin' şeklinde bir cümle hastane yönetimine, acil servis sorumlu hekimine ya da nöbetçi hekimlere endişe salmaya yeter. Vergi vermeye, yasalara uymaya, daha dünya kadar sorumluluğa gelince vatandaşız, haklarımız söz konusu olduğunda da vatandaş olduğumuzu her daim hatırlatalım.
ZEKA BOCALAR, DİL SÜRÇER, ZİHİN TÖKEZLER
LUCRETIUS
-
bilgilendirdiğin için cook saol ama allah kimseyi düşürmesin...
HaYaT 3 ŞeYdeN ibaRetTir..DüN,BugÜn,yArıN..Dün maZidE kaLdı,yarın kaRanLık,GüN BugüN dür... GöNLüNcE DiLeDiĞiN Gİbİ YaŞa....
-
acil müdahalede kontenjan yada oda boşluguna gerek yokki...
ee o saatten sonrada doktorumuzda yok diyemez zaten o imzalanan kagıtların odası yani kayıt odası acil müdahalenin girişinde yapılıyor...
yanlışım varsa lütfen düzeltin..
-
Benim bildiğim tedavi sonrasında yaparlarsa yapıyolar, o halde kime ne imzalatacaklar.. Bilgi için sağol inş. kullanmak zorunda kalmayız..
İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)