Bu konuda kim haklı kim haksız tam olarak bilemem ama, açık olarak gördüğüm şeyleri yazayım.
Bu topikte,
1. Karşı taraftan daha cevap gelmeden idam fermanı imzalayan,
2. Karşı tarafa saygısızca ve hakarate varan mesajlar yazıp, benzer şekilde karşılığını alınca "Saygı" bekleyen,
3. Çoğunluğun düşündüğüne göre "Haklıyı seçen", (Birşeyi çok kişinin aynı şeyi düşünüyor olması o şeyin doğru olduğu manasına gelmez)
olayları bolca mevcut.
Bu şekilde sorunların çözülmekten çok, çözümsüzlüğe gideceği kanaatindeyim.
Biraz daha sağduyulu olunmasının her iki taraf için de daha hayırlı ve faydalı olacağını düşünüyorum.
İnsanları kızdırarak, istenmeyen sözleri sarfettirerek sadece soruna sorun eklenebilir.
İyi forumlar...
İşte 1 nci sorun buradan kaynaklanıyor. Kişiler karşı tarafın ne anlatmak istediğini tam olarak anlamadan cevap vermeye çalışıyorlar.
Ben, yazdıklarımı genel olarak "Konuyu açan (yani siz) ve motor servisini" tam olarak hesaba katmadan yazmıştım ki sizle direkt olarak bir alakası olmadığı halde üstünüze alınmışsınız.
Ben yazdıklarımı, özellikle konuya dışarıdan gelişigüzel müdehale edenleri baz alarak yazdım.
Ama yazılanlardaki saygısızlık unsuru her 3 tarafı da kapsar ve servis ayıp etmiş olsa bile bu onunla "saygısızca" konuşulması hakkını vermez.
Onun haricinde,
a. Bir şeyde mağdur olunması, karşı tarafa hakaret etme hakkını doğurmaz.
b. Benim servisle sorunum olup olmadığını tam olarak nasıl bilebiliyorsunuz ?
Yani sorun derseniz bende de sorun var, hemen anlatayım,
Önceki motorum, park halindeyken bir araba tarafından yandan giydirilmek suretiyle duvara sokulmuştu ve epey bir hasar almıştı.
Motoru, direkt olarak kamyonet ile servise gönderdik ve hasar tespiti ve fiyat istedik.
İşte şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama şu şu şu değişecek, şu kadar tutar dendi ve biz de bunu çarpana ilettik.
Herneyse,
Motor yapıldı, teslim almaya gittik ve üstüne oturup bir baktım.
Motorun şase yamulmuş, ön teker ile arka teker arka arkaya durmuyor, biri sağda biri solda takılıyorlar
Servis arkadaşın bana söylediği, "Farketmemişiz" oldu ki motor 10 günden fazla serviste yattı
Tabi, bize söylenen fiyat içerisinde şase olmadığından dolayı karşı tarafla anlaştığımız fiyat arasında büyük bir uçurum oldu ve ben o motora o şekilde 3-4 ay kadar öyle binmek zorunda kaldım.
Daha sonra başka bir serviste şaseyi yeni şaseyle değiştirttim. 250 YTL bayıldım.
1 sene sonra motoru elden çıkartmak istediğimde, bir baktım bizim şase numarası yok piyasada Servis amcam eski şasedeki numara plakasını yenisine koymamış.
(Tabi bunların bir kısmı benim ilk motorum olması ve bilgisizliğimden kaynaklanan şeyler ama oldu işte)
Dolayısıyla, satacak alıcısı olmasına rağmen, muayeneye sokamadığımdan dolayı (aslında halledebilirdik belki ama çok uğraştırırdı), motoru diğer motorumuz için yedek parçaya ayırdık (Aynı aletten 2 tane var bizde).
Sonuç olarak, herşeyi sağlam olan bir motor servis hataları yüzünden "Pert" oldu.
Evet, şimdi servisler hakkında yaşayıp yaşamadıklarım hakkındaki yorumunuzu sanırım tekrar gözden geçirebilirsiniz.
Ben yazdıklarımı, servisi veya sizi korumak adına değil, genel olarak "üslup" manasında yazdım.
İyi forumlar...
Edit: Benim sorun yaşadığım servisin konudaki servisle alakası yoktur. Yanlış anlaşılma olmasın.
Edit2 : 1 nci servis, ilgili olaya kadar her zaman motorumuzla ilgilenmiş, beğendiğimiz ve memnun olduğumuz bir servisti.
2 nci servis de memnun olduğumuz, hatta tanıdığımız bir servis ki yeni motorumun istanbul'a geldiğim sürece de bakımını hala orada yaptırmaktayım. O malum hata haricinde herhangi bir sıkıntımız şimdiye kadar olmadı.
Arkadaşlar, uslubu uygun olanda, ilgili olanda, alakasız ve lakayıt olanda olabilir burada "moderator" diye bazı görevliler var ve sınırı zaten sürekli çizmekteler (Gerekirse kullanıcı banlamaya kadar yetkileri var). Lakin burada herkezin anladığı gibi istediğimiz şey, vardığımız nokta şu; servis neden bilmeyenin motor cc ni yükseltti ve neden çin menşei li bir motora müdahale ederken, japon menşeili ürünler kadar yüksek ücret aldı? (Vardığımız nokta ve aradığımız soru cevapları bunlardır ve nitekim aygül hanımda, şartlar uygun olduğu zaman 115 ytl lik değişimi yapılan parçanın alım faturasınıda yollayarak bir sorumuzu daha çözecektir.
Uslup konusunda, baştada belirttiğim gibi eleştirende var, yerende, haklı görende, herkezin farklı görüşü var ancak uslup farkı olan arkadaşları bence moderator'e bırakalım lütfen.
Saygılar.
Öncelikli olarak, bir forumdaki moderatörler forumun düzenini sağlamakla görevlidirler, doğrudur ve emin olun moderatörlerin ne işe yaradıklarını burada yeni bir üye olsam da gayet iyi biliyorum.
Fakat, moderatörlerin müdehale edecekleri veya etmeyecekleri şeyler vardır.
Onun haricinde, düzeni sağlamak, moderatörler kadar diğer üyelerinde sorumluluğu altındadır. Herşey, sınırı aşan üyeleri moderatörlerden ceza aldırmakla çözülemez, çözülse bile doğru olan bu değildir. Başka birinin gazlaması sonucu haketmediği halde insanlar sinirlerine hakim olamayarak gereksiz cezalar alabiliyorlar. Bu nedenledir ki, zaman zaman normal üyelerin de ortamı durultmak için çeşitli çabalar içine girmeleri gayet doğaldır.
Konudaki bütün mesajları okudum ve son mesajlara doğru gereksiz sataşmalardan dolayı "sorulan sorular ve cevapları" havada kalmış görünüyor.
Ben de bu konunun akıbetini merak ettiğimden dolayı, konunun biraz aslına dönmesi ve gerekli soru - cevapların rahat alınabilmesi için kendi çapımda bazı tavsiye, ve düşüncelerimi yazmıştım sadece. Bu kadar üstüne düşülmesine de pek bir mana veremedim açıkçası.
İyi forumlar...
Edit: Ben de şu malum yakıt pompası için "Referans olması" açısından TVS Apache için fiyat vereyim bari.
213 N9160640 APACHE YAKIT POMPASI 16,40 YTL
Bu fiyat www.tvsturkiye.com adresindeki
http://www.tvsturkiye.com/download/a...yatListesi.pdf
dosyasındaki 213 numaralı parçanın fiyatıdır. Aynı parçaysa diye fikir olması açısından koyayım dedim
TVS'nin yedek parçaları da bildiğim kadarıyla Hindistan'da TVS fabrikalarında üretiliyor.
TVS'nin civatalarında bile TVS markasını görebilirsiniz. (Dış ve iç lastiklerde bile :D )
Söylememin nedeni, kıytırık sağdan soldan toparlanmış parçalar değil.
Bu kadar üstüne düşülmesine de pek bir mana veremedim açıkçası.
Dikmen kardeşim sana ve yazdıklarına cevap veren sadece benim ne üstüne düşmesi? Aman kusura bakma üzerine fazla geldiysem.
Amacım bir şekilde bişeyler sonuç bulsun ve barış-Raptor'dan fazla alındıysa ortaya çıksın yada ilgili servis haklı ise itibar-ı iadesi yerini bulsun. ama bir şekilde sonuç bulunsun. Taraflı değil,heriki tarafında somut örnekleri irdelenerek mesaj yazıyoruz. Kimisi abuk subuk yazar kimi harikadır (bana göre başka, sana göre başkadır). "Milletin ağzı torba değil büzesin" derler senin benim uyarımla kendini toplayan değil yazdığını ekrana yazmadan önce aklında toplayıp yazan önemlidir. Yoksa, sen uyardıktan sonra mesajını ekrana yazmıştır ve çok geçtir çünkü okuyan okumuştur ve doğru yada yanlış olan mesajı almıştır zaten.
ben şu faturayı mereak ediyorum emrah ta gitti zaten
Konudaki bütün mesajları okudum ve son mesajlara doğru gereksiz sataşmalardan dolayı "sorulan sorular ve cevapları" havada kalmış görünüyor.
Ben de bu konunun akıbetini merak ettiğimden dolayı, konunun biraz aslına dönmesi ve gerekli soru - cevapların rahat alınabilmesi için kendi çapımda bazı tavsiye, ve düşüncelerimi yazmıştım sadece. Bu kadar üstüne düşülmesine de pek bir mana veremedim açıkçası.
Uzatmayacağım. Kusura bakma..Yorumsuz.
Ya yapmayın Allah askına o servısın kazıkcılıgı benımde Motorun Servısı Asya işte kendı servısı dün kayısım koptu goturdum actılar kayıs sarmısı ıyıce temızlendı Acmısken erımıs olan Varyotorun ıcındekı bılya mı denıyor burc mu denıyor bılmıyorum onlar degıstı Bando kayıs takıldı kaptıldı hepsı 50 Ytl.. Bende gecen degıstım benzın pompam arızalandı 1 ay once 15 ytl arkadaslar bu kadar kazık yemeye meraklı olup sonra da kotulemeyın mılletı onun o fıtaya olmayacagını bılmıyor musunuz ??? Benım 16 Bın bakımım 80 lıra tutmustu yag bujı hava fıltresı depo sokuldu ıcı temızlendı kırılan ayakları kaynak yapıldı ustu kapak acıldı subap ayarı yapıldı arka fren balatası degıstı karburator sokuldu temızlendı hava ayarı yapıldı aklıma gelenler bunlar 80 ytl vermıstım...
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
bu tarz olumsuzluklarda korunmak için aramızda birbirimize servis tavsiye etsek diycem ama bu seferde servisler çakma kullanıcılarla araya sızacaklardır mutlaka
Görebildiğim kadarıyla servis burada ,parça fiyatlarında anormal bir fark almış ve istediği fahiş fiyatları , kullanıcının teknik konulara vakıf olmaması ile bastırmak istiyor. tamam bir hizmet verilmiş , geçicide olsa bir takım çözümler bulunmuş bulunulmasında ortada izah edilmesi zor anormal bir parça fiyat farkı var.bulunması zor bir parça olsa veya yurtdışından özel sipariş gibi bir yolla getirilmiş bir parça olsa izahı mümkün ama görebildiğim kadarıyla böyle bir durumda yok.
Barış seni bizzat tanırım sende beni bizzat tanırsın.bir abin olarak senden rica ediyorum. bu olay ile alakalı tüm fatura ve evrakları scanner la taratıp veya fotorafını çekip burada yayınlarmısın ? .
Gördüğün gibi ortada evrak olmayınca konuşulanlar havada kalıyor.şu belgeleri bir görelim. o zaman olayın boyutları anlarız . yoksa konu karşılıklı suçlamadan ve savunmadan öteye gidemiyor.
amacın maduriyetini herkezle paylaşmak ise bunu belgelerle yap ki herkez kendince bir yorum yapabilsin.
fatura nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)