Çin malı motoru olanlar icin bir servis uyarısı!!
Reklamlar
-
18 Eylül 2008, 12:10
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Arkadaslar bu mesajdan anladigim şu ki servis yine suclu olarak kullaniciyi göstermiş ve su üzerine çikmiş bravo hocam bi sorum daha var ybr leri 150 cc yapabilirmisn? füze gibi gitmek istiyorumda
Arkadaşlar anlatamadıgım birşey var Barıs arkadasımız motoru ayak marşı dahil çalıştıramıyor. Yani yeni kullanıcı. Çalıştırma güçlüğü çekiyor. Motorunda sıkıntısı olabılır servisin su üstüne çıkmak gibi niyeti yok. Öyle olsaydı ücretsiz 2 kere yol yardımı vermezdik. Bizimde hatamız olabilir ama bu kardeşimiz 1 e 1000 katıp propaganda peşinde Cahil olabileceğini düşündüğü sizleri yönlendirme yapmak istediginin farkına bile varmıyorsunuz. Ben yazısamıyorum inanın çok yogunum Herşey duygusal ($$) degildir biz abi kardeşiz ama cahılce davranısla kuyuya bir taş atıp akıllıların o tasla ugrasmasını istemıyorum. Ben ekmegımle oynatmam kimsenın de cebınde gözümüz yok.
Ben bu kardesımızın pompasını degıstırmısım, 14 gun sonra motor piston sarmıs yağ ile motoru sıkıstırıp şişirmenın bi anlamı yoktur. Mantıgı da yoktur. Motorunu kitlemiş gelmiş servisten yararlanmıs Piston segman silindir yapılmış + eksoz saplamalarını kırdıgı için üst kapak, balatasını bıtırdıgı ıcın balata ve bujı de degısmıs toplam 250 ytl alınmıs. Üst kapagın balatanın benzın pompasının bujının arkadasın goturdugu zaman baska tamırcıye degısen alt satatorle ne ilgisi var ???
Saygı ve sevgıler...
ozan150zc adlı üyeden alıntı
!! Buraya araba ile geliyorsa çalıştırarak yolluyoruz. !!
Bu insan size neden geldi neden 400 ytl para harcadı?
Tabikide motoru calısacak
Ayrıca calıştırmak mesele değil..
Adam diorki..;
Bugun motorumu alıyorum ertesi gün calısacakmı calısmayacakmı diye heyecanlanıyorum..
Bu arkadasımın gönül rahatlıgı ile motosikletine binmesi gerekir
Öyle degilmi Hamdullah usta?
evet dogru.
rasıt664 adlı üyeden alıntı
slm arkadaslar bendemotorsıklet tamırcısıyım vebendede cın malı var ama cok hoskubamotor sj 123 hondacbr125lık tıpındeben tek eksuzvardı ıkıyaptım lastıklerı degıstırdım dıslı sını cok hosoldu
aman meslektas kardesım sakın fazla modıfıyeye gırme tas yagmuru var
contrary adlı üyeden alıntı
senın karbıratorunu de temızleyebılırım şerefli kardeşim. Terbiye sınırlarını aşma terbiyesizliğin anlamı yok ciddiyet yoksunu kardesım
ExTReMa adlı üyeden alıntı
Fiyatlara bak abi ya
Biz enayiymişiz o zaman
15 ytl ye değiştiriyoruz benzin pompasını
Adamlar 115 ytl alıyolar
Vay anasını be bide en pahalı parçaymış
Bizde tamirciyiz hamdullah usta
Sen istanbul gibi yerde daha ucuza parça alırken biz burada kargo parası v.s. verirken bile 15 ytl ye benzin pompası takıyoruz
Ayrıca o dediğin pompa temizleniyor
İçine su kaçması bozulma sebebi değil zaten o pompa sürekli benzin altında çalışıyor kimi kandırmaya çalışıyosun
Şimdi bunu okursun ama yazmaya nedense yemez
Verecek cevabın kalmadı sanırım..
Çık erkek gibi söyle ben bu arkadaşı keriz buldum ittirdim fiyatları de açık açık
sen temızlemeye devam et yan sanayı satmayada devam et temızledıklernden bır tanesı şerefsiz yaptı ama yıne yolda kaldım derse kulaklarını tıka Ben kargo parası verıp almadım kolı ıle gidip fabrıkasından aldım Nazıllı Asya listesine bak sizin sattıgınız fiyata almama bile olanak yok.
Kaç tip pompa oldugunu yaz. Aliminyum gövdeye suyun krovizyon (deformasyon) oldugunu bilmeyen cahıl bı kardesımızsın uslubundan hoşlanmadıgım gibi taiwan malı, çin malı, kore malı fiyatlarının içinden en dandıgının fiyatını verıyor zar temızlıyor defarmasyon temızlıyor kendını bırseymı zannedıyorsun. O zaman sen beni tanımıyorsun hayırlı işler kardeşim. Muhattab almayacagım kendı kendıne yaz okumayacagım neyın ne oldugunu bılmeden konusan boş bir insansın benım ıcın kendını bılen insana ihtiyac duyar insan .
Reklamlar
-
18 Eylül 2008, 12:41
az kaldı anladınız
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
18 Eylül 2008, 13:43
-
18 Eylül 2008, 14:03
şimdi yazılanları kısım kısım okudum. Ana fikrinide anladığımı sanıyorum.Yalnız şöyle bir durum var. Zar zor bi motor alıp arıza çıktığında da hasbel kader bir tamirciye bi şekilde gidiyorsunuz.Gerekli hayır işlerini de yedikten sonra akıllanıp Aman ALLAH diyoruz.Bi daha da gitmiyoruz bu adrese.
Ne kadar akıllı olursak olalım sanırım benzer tezgahtan en az bir kere geçmemiz gerekiyor.
Burada Kendi açısından Haklı bile olsa Hamdullah Ustanın tavrını hiç beğenemedim.
güzel bakan , güzel görür.
-
18 Eylül 2008, 14:56
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
18 Eylül 2008, 15:00
BANA İTHAFEN KONUSMAYIN LUTFEN
Sonucta burada çalışıyorum. Bana gelen fiyatın fotografını cekıp sıze özelden atarım. Yalnız iş yerındekı pc ye yukleyemıorum ve evdekı pc arızalı ama bi cafeden falan hallederım.
-
18 Eylül 2008, 15:02
AYGÜL adlı üyeden alıntı
BANA İTHAFEN KONUSMAYIN LUTFEN
Sonucta burada çalışıyorum. Bana gelen fiyatın fotografını cekıp sıze özelden atarım. Yalnız iş yerındekı pc ye yukleyemıorum ve evdekı pc arızalı ama bi cafeden falan hallederım.
Tamam bekliyorum şu 115 ytl lik benzin pompasının faturasını
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
18 Eylül 2008, 15:47
Arkadaşlar,topiği baştan sona okudum ve tarafsız olarak yorum yapmaya çalışacağım.Az çok motordan anlayan bir insanım.
Anladığım kadarı ile motor ilk arızasında gerçekten pompa arızası yapmış ve değiştirilip çalıştırılmış.İkinci seferinde motor kilitlemiş ve yine gereken yapılmış.Motor kilitlemesinin benzin pompası ile alakası yok.Burda motorun 150 cc ye yükseltilmesi olayı tartışılır.Eğer motor bloğu ve krank 150 cc liklerle aynıysa bence fazla sakıncası yok.Zaten 125 lik lerle 150 likler arasında çok fazla performans farkı da yok.Şase ve frenlerde hemen hemen aynı bu motorlarda.Burda servisin hatası 3. kere yol yardımına gitmemiş olması.Eğer gitseydi sonradan oluşan elektrik problemini de çözeceğine eminim.Benim anladığım motorun her arızası başka bir yerden çıkmış.Eğer baştan beri elektrik arızası olsaydı motor hiç çalışmazdı zaten.Motor her seferinde çalıştırılıp teslim edilmiş.Ben buraya kadar olanlarda servisin kötü niyetini görmüyorum.Haa nedir,yapılan işin ve parçaların parası çok yüksek söylenmiş olabilir.Bu kesinlikle servisin hatası ve affedilmez.
İşin özü,tabii ki servis seçerken dikkat etmek lazım.Tabii ki şikayeti olanların bunu başkalarıyla paylaşması lazım.Ama yargısız infaz yapmadan önce işin özünü tam olarak öğrenmekte fayda var.Burda ustanın da,kullanıcının da hataları olabilir.Mühim olan bu hataları konuşup paylaşarak ve en önemlisi kırıcı olmadan tarafların arasında halletmesidir.Bilinçsizce iftira atmak kimsenin haddine değildir.Ben böyle şeylere çok önem veririm ve burdan yazmak yerine Hamdullah ustayla ve Raptor arkadaşımızla gerekirse yüzyüze görüşüp işin aslını tam olarak öğrenmek isterim.Eğer arkadaş mağdursa onun hakkını tabii ki ararız.Ama usta mağdursa adamın ekmeğiyle boşuna oynamayalım.Herkese saygılar ve sevgiler sunarım.
ALTAN.
Bu arada kimse şüphe etmesin ki,ne Hamdullah ustayı ne de Raptor arkadaşımızı tanımıyorum.
-
18 Eylül 2008, 17:29
essegesse adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar,topiği baştan sona okudum ve tarafsız olarak yorum yapmaya çalışacağım.Az çok motordan anlayan bir insanım.
Anladığım kadarı ile motor ilk arızasında gerçekten pompa arızası yapmış ve değiştirilip çalıştırılmış.İkinci seferinde motor kilitlemiş ve yine gereken yapılmış.Motor kilitlemesinin benzin pompası ile alakası yok.Burda motorun 150 cc ye yükseltilmesi olayı tartışılır.Eğer motor bloğu ve krank 150 cc liklerle aynıysa bence fazla sakıncası yok.Zaten 125 lik lerle 150 likler arasında çok fazla performans farkı da yok.Şase ve frenlerde hemen hemen aynı bu motorlarda.Burda servisin hatası 3. kere yol yardımına gitmemiş olması.Eğer gitseydi sonradan oluşan elektrik problemini de çözeceğine eminim.Benim anladığım motorun her arızası başka bir yerden çıkmış.Eğer baştan beri elektrik arızası olsaydı motor hiç çalışmazdı zaten.Motor her seferinde çalıştırılıp teslim edilmiş.Ben buraya kadar olanlarda servisin kötü niyetini görmüyorum.Haa nedir,yapılan işin ve parçaların parası çok yüksek söylenmiş olabilir.Bu kesinlikle servisin hatası ve affedilmez.
İşin özü,tabii ki servis seçerken dikkat etmek lazım.Tabii ki şikayeti olanların bunu başkalarıyla paylaşması lazım.Ama yargısız infaz yapmadan önce işin özünü tam olarak öğrenmekte fayda var.Burda ustanın da,kullanıcının da hataları olabilir.Mühim olan bu hataları konuşup paylaşarak ve en önemlisi kırıcı olmadan tarafların arasında halletmesidir.Bilinçsizce iftira atmak kimsenin haddine değildir.Ben böyle şeylere çok önem veririm ve burdan yazmak yerine Hamdullah ustayla ve Raptor arkadaşımızla gerekirse yüzyüze görüşüp işin aslını tam olarak öğrenmek isterim.Eğer arkadaş mağdursa onun hakkını tabii ki ararız.Ama usta mağdursa adamın ekmeğiyle boşuna oynamayalım.Herkese saygılar ve sevgiler sunarım.
ALTAN.
Bu arada kimse şüphe etmesin ki,ne Hamdullah ustayı ne de Raptor arkadaşımızı tanımıyorum.
ŞÜKÜR
işte anlatmak istedigimizi anlayan birisi çok teşekkür ederim
-
18 Eylül 2008, 18:42
AYGÜL adlı üyeden alıntı
ŞÜKÜR
işte anlatmak istedigimizi anlayan birisi çok teşekkür ederim
Aygül hanım,yanlış anlamayın ama ben bu yazıyı sadece sizi savunmak için yazmadım.Olaya objektif olarak baktım.Eğer hatanız varsa,karşı taraftan özür dileyip telafisini de yapmalısınız.Aynı şey Raptor için de geçerli.Saygılarımla.
-
18 Eylül 2008, 18:51
bize anlama özürlü diosanız aygül hanım siz sadece bu arkadaşla iş yaparsınız biz de anladığımız yerlerle çalışırız sonuçta topiği baştan sona okuduğunuz zaman yanınızda 1kişinin olduğunu görürsünüz ki bu kişi de %100 sizin yanınızda deil biz burada o usta işini ii yapıo bu usta işini kötü yapıo derdinde deiliz tabi ki ustalar da insandır hata yapar fakat önemli olan hatayı anlamaktır telafisi için gerekeni yapmaktır fakat hala haklı olmakta yağ gibi üste çıkmakta inatçısınız tamam işte parayı almışsınız arkadaşımızın deneyimsiz olmasından faydalanmışsınız(ki en dürüst ustalar bile bunu yapar)daha fazla uzatmayın.bu arada siz en başta ben daima tüketici yanındayım şöyleyim böyleyim dediniz(her topikte olma nedeninizi de zaten bu topiği okuyunca anladım reklam gibi kokuo bu bana)fakat görüorum ki bir kaç gün geçtikten sonra tüketici yanından olmaktan nedense vazgeçtiniz acaba umduğunuz gibi mi gitmedi işler heh ?
-
18 Eylül 2008, 19:01
biko90 adlı üyeden alıntı
bize anlama özürlü diosanız aygül hanım siz sadece bu arkadaşla iş yaparsınız biz de anladığımız yerlerle çalışırız sonuçta topiği baştan sona okuduğunuz zaman yanınızda 1kişinin olduğunu görürsünüz ki bu kişi de %100 sizin yanınızda deil biz burada o usta işini ii yapıo bu usta işini kötü yapıo derdinde deiliz tabi ki ustalar da insandır hata yapar fakat önemli olan hatayı anlamaktır telafisi için gerekeni yapmaktır fakat hala haklı olmakta yağ gibi üste çıkmakta inatçısınız tamam işte parayı almışsınız arkadaşımızın deneyimsiz olmasından faydalanmışsınız(ki en dürüst ustalar bile bunu yapar)daha fazla uzatmayın.bu arada siz en başta ben daima tüketici yanındayım şöyleyim böyleyim dediniz(her topikte olma nedeninizi de zaten bu topiği okuyunca anladım reklam gibi kokuo bu bana)fakat görüorum ki bir kaç gün geçtikten sonra tüketici yanından olmaktan nedense vazgeçtiniz acaba umduğunuz gibi mi gitmedi işler heh ?
kimseye hiçbişi demek istemiyorum. Yanlış anlaşılmak istemem.
Saedece demek istenilen arkadaş sürekli ayrı arızalardan servise geldi. Ayrıca reklam yapmama da gerek yok gelen olsada olmasada benım aldıgım maaş belli. Bu siteye üye olmamdaki sebep buraya müşteri çekmek degil sadece motor sevgımdır. Ben evet müşteri yanındayım bunları ilk okudugumda ona göre yazdım ama Barış bey plakayı verdıkten sonra patronumuz hatırladı onu ve o yazılanlar ustanın ve patronun soyledıklerı. Ki zaten gelmış oldugu arızalar farklı. Şahsımı kötülemeye siz dahil kimsenin hakkı yok unutmayın!!!
-
18 Eylül 2008, 19:12
bırakın sizin şahsınızı ben yanınızda çalışan ustanın bile şahsını kötüleme taraftarı deilim okursanız mesajımı zaten anlarsınız sadece bir ara çok ilgili olurken bir anda neden kesildi bu ilgi onu merak ettim yoksa mt her motor severe ona gönül verene açık(ki burada isterseniz bağıra bağıra kendi reklamınızı yapın işi ii yapıosanız zaten reklamı sizin yapmanıza gerek kalmaz ÖR:darphane ali usta:adam bir kere topiğe katılmamıştır fakat her topikte ismi var neden işini iii yapıo dürüst yapıo 10 yerine 100 alıp 1000müşteriden olmuo 10 alıo 1000müşteri kazanıo hem kimsenin ahını almıo hem de 100alandan daha fazla kazanıo ;)
-
18 Eylül 2008, 19:23
konu benım topic e olan ilgimemi dönüştü şimdi. Ben hergün zaten burayı okuyorum. Ben okuyorumki ustamız cevap veriyor dimi????
Ayrıca müşteri farklı arızalardan geliyorsa ve her seferinde motoru yapılıyorsa ne diyebilirim söylermisiniz?
-
18 Eylül 2008, 19:27
biko90 adlı üyeden alıntı
Arkadaşım hala anlamadan dinlemeden suçlama yapıyorsunuz.Benim zaten çok iyi bir ustam var ve aynı zamanda yakın arkadaşım.Ben kimseye yalakalık yapmıyorum burda.Birbirinize hakaret boyutlarına varan şekilde hitap etmenize gerek yok.Bu şekilde kimse biryere varamaz.Daha yumuşak uslup kullanmanızı rica ederim.
-
18 Eylül 2008, 19:32
Biz farklı arızaları falan düşünmüyoruz zaten
Şu orjinali 8 ytl olupta arkadaşa 115 ytl ye takılan benzin otomatiğinin faturasını bekliyorum..
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
18 Eylül 2008, 19:56
Yol yardımından 1 kere yararlandım 2.sıne gelmedınız. Ayrı ayrı sorunlar cıkmadı bır sorun vardı o hıc bır zaman haledılemedı. Pıstonla sekmanları taktıgın gun eve gıttım ertesı gun motor calısmadı aradım gelmedınız. Baska bır usta bunlara hıc gerek yoktu tek sorun elektırık sıstemıymıs sen sanssız bır servıse dusmussun dıyerek 30 dkk da motoru teslım ettı bıdahada herhangı bır sorun yasamadım. Ayrıca ben kımseye ıftıra atmıyorum olan olayları soyluyorum. Bana motor calıstırmaktan acız dıyorsun sen baska ustaların 30 dk cozdugu sorunu cozmeyı beceremıyorsun.
[B]Biz sunrooflara degil,gokyuzune ınanırız..[/B]
-
18 Eylül 2008, 22:31
Whitehair adlı üyeden alıntı
Öyle olsaydı ücretsiz 2 kere yol yardımı vermezdik.
(500 YTL almışsınız artık 40-50 daha alıpta gebertmeyelim demişsinizdir herhalde )
Ben ekmegımle oynatmam kimsenın de cebınde gözümüz yok.
Kimin ekmeğine dil uzatılıyor? Mağdur olanın durumu anlatılıyor ve soruluyor (infaz değil) "Neden bilmeyenin motorunu 125 likden 150 cc ye getirdin" diye?
Ben bu kardesımızın pompasını degıstırmısım, 14 gun sonra motor piston sarmıs yağ ile motoru sıkıstırıp şişirmenın bi anlamı yoktur. Mantıgı da yoktur. Motorunu kitlemiş gelmiş servisten yararlanmıs Piston segman silindir yapılmış + eksoz saplamalarını kırdıgı için üst kapak, balatasını bıtırdıgı ıcın balata ve bujı de degısmıs toplam 250 ytl alınmıs. Üst kapagın balatanın benzın pompasının bujının arkadasın goturdugu zaman baska tamırcıye degısen alt satatorle ne ilgisi var ???
Bu satırları anlayamadım.. Kusurabakmayın.
sen temızlemeye devam et yan sanayı satmayada devam et temızledıklernden bır tanesı şerefsiz yaptı ama yıne yolda kaldım derse kulaklarını tıka Ben kargo parası verıp almadım kolı ıle gidip fabrıkasından aldım Nazıllı Asya listesine bak sizin sattıgınız fiyata almama bile olanak yok.
Kaç tip pompa oldugunu yaz. Aliminyum gövdeye suyun krovizyon (deformasyon) oldugunu bilmeyen cahıl bı kardesımızsın uslubundan hoşlanmadıgım gibi taiwan malı, çin malı, kore malı fiyatlarının içinden en dandıgının fiyatını verıyor zar temızlıyor defarmasyon temızlıyor kendını bırseymı zannedıyorsun. O zaman sen beni tanımıyorsun hayırlı işler kardeşim. Muhattab almayacagım kendı kendıne yaz okumayacagım neyın ne oldugunu bılmeden konusan boş bir insansın benım ıcın kendını bılen insana ihtiyac duyar insan .
İnanamıyorum yahu!! :Bu siteye üye olan amatörler hadi anlamıyor diyelim üye olan tamirci arkadaşlarda yapılır diyorlar ama hamdullah usta'nın cevabına göre ondan iyisi yok pes yemin ederim pes.[/QUOTE]
işte bu kadar helal olsun
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
18 Eylül 2008, 22:45
arkadaşlar aküyü 1 ayda 3 kere değiştirdiler 3 cü de garantisi doldu şimdi ayakla çalıştırıyorum akü fabrikası açacam yakında ustalara lafım yok ama servis olayı hikaye sanayii de çırak olsa anlardı herhalde şarj dinamosu çalışmıyormuş meger
önemli olan çabuk varmak deil tek parça varmaktırrr:mrgreen:[COLOR="Red"][B][/B][/COLOR]
-
18 Eylül 2008, 22:54
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)