Arkadaşlar neden böyle bir kazık yediğini güzelce açıklamışlar.
Benim müdahil olmama aslında gerek yok ama radar konusunda bişeyler yazmam gerekiyor sanırım.
Çünkü bazı arkadaşlar radarın yerini bilenler orda yavaş gidiyor sonra yine özlerine dönüyorlar gibi bişeyler yazmışlar.
Başka benzeri şeylerde yazanlar var.
Olaya yakalanmak ve keklenmek gözüyle bakılırsa bu bakış açısı doğru olabilir.
Fakat olaya
"radar konulmasının ne amacı var?"
sorusunun gerçek cevabı açısından bakılırsa doğru değil.
Aslında geçtiğimiz yıllarda buna benzer bir topic açılmıştı ve oraya da yazmıştım.
Buraya yazacaklarımda aynısı.
Aradan geçen yıllar beni hala adam etmemiş anlayacağınız.
Radar denilen cihaz, hız yapanları yakalamak için değil, caydırmak için konulur.
Hatta orada radar olduğunu belirten kocaman da bir tabela konulur.
Yani asıl amacı tuzak kurup para dolandırmak değil, o bölgede hız yapılmasını önlemektir.
Bazı arkadaşların dediği gibi bazı sürücüler radarın olduğu bölgeye geldiğinde yavaşlar, sonra tekrar hızlanabilirler.
Ama zaten amaç o tipleri bu bölgede yavaşlatmaktır.
Türkiye'de iktidar yandaşlarından kimse sabit radar ithalatıyla uğraşmadığından şimdilik ülkemizde görülmemekle beraber, yakında uyanık bir damat ya da gemi sahibi bir genç delikanlı bu pazarı keşfedip,ülkeye bu radarları da sokacaktır.
Ülkenin daha sömürülecek çok kaynağı olduğundan şimdilik böyle ufak işlerle uğraşmıyorlar.
Fakat kaynaklar tükenince oraya da el atarlar merak etmeyin.
Sabit radarlar geldiğinde, ekip çevirmeleriyle uğraşmayacaksınız.
Evinize yakışıklı bir fotoğrafınızla ceza makbuzunuz gelecek.
Bu sabit radarlar eskiden sadece önden çektiği için önünden geçerken poz verir nanik yapardık.
Nasılsa motorların önünde plaka yok.
Fakat onunda çaresini buldular.
Artık yeni sistem radarlar arkadan çekiyor.
Yani demek istediğim, bu gün yine iyisiniz.
Yarın başınıza gelecekler var.