TRAFİK POLİSLERİYLE BARIŞAMADIK...
Reklamlar
-
Selam Arkadaşlar :
Öncelikle ESKİŞEHİR de başımızdan geçen olayları anlatmak istiyorum.Zaten bu olaylar tüm büyük şehirlerde yaşanmaktadır.
2005 yılı YAZ aylarında SCOOTER tarzı motosikletler ve de ardından diğer modeller son derece yüksek müşteri sayısı ile trafiğe çıktı.Tabi ki kulaklarda gezen söylentilerde eklenince tüm ehliyetsiz vatandaşlar trafikte kol gezmeye başladı.
Trafik polisleri her köşe başında bekleyip , motorları durduruyor , hiçbir şey sormadan kontak anahtarına el koyuyor ve ağır para cezaları veriyordu.
Yaz aylarının sonlarına doğru artık herkes motorlarından inip (tabi cezayı yemiş halde) ehliyet sınavlarına girdi ve şu sıralarda çoğu kişi ehliyetlerini aldı.
Ehliyetini almış haldeki sürücüler de artık A2’nin tadını çıkarmak için tekrar trafiğe döküldü.
Yine başroldeki Trafik Polisleri , kendilerinden emin bir şekilde motorcuları durdurup KASK , YOLCU SAYISI , AKSESUAR gibi nedenlerden cezalarını kesmeye başladı.
Yaz ayının başından beri motoruna rahatça binemeyen vatandaş da , soğuk kış günlerine cebinde parası sömürülmüş bir biçimde motorunu bodruma koyarak girdi.
ASIL KONUYA GELDİK :
1.Trafik Cezaları Kanunu :
- Sürücü belgesi sınıfı dışında araç kullanan,
- Sürücü belgesi olmayana ; aynı cezayı veriyor.
Yapılan hataya dikkat edin :
- Benim ehliyetim var : İlkyardım bilgim , trafik bilgim var.Sadece motor bilgim yok.
- Diğerinin hiçbir bilgisi yok.
TAMAM.TRAFİK KANUNU DEĞİŞTİRİLMESİ KOLAY DEĞİL….
2.Emniyet Müdürlüğünün uygulaması :
- Ehliyetim yok , trafikçi beni durdurdu.Bana hiçbir şey sormadan veya söylemeden ceza yazıyor.Motora el koyuyor
- Ehliyetim var ama B , trafikçi beni durdurdu.Bana hiçbir şey sormadan veya söylemeden ceza yazıyor.Motora el koyuyor.
3.Artık A2 Ehliyetim var :
- Ehliyetim var.Hem de A2. Trafikçi beni durduruyor.Hiçbir şey sormadan , “senin kaskın takılı değil” diyip ceza yazıyor.
- Ehliyetim var.Hem de A2. Kaskım da var.Eldiven de.Trafikçi beni durduruyor , “sen niye 2 kişi bindin , ruhsatta 1 kişi yazıyor” diyip yine ceza yazıyor.
YİNE CEZA , YİNE CEZA , YİNE CEZA ……….
4.Bizlerin beklediği davranış :
Trafik polisleri yolda gidenleri durdurdu.
“Kask takmamışsınız , eğer kaza yaparsanız sizin sağlınız tehlikeye girer.Lütfen kaskınızı takınız.Kask hayatınızı korur.”
diye bizi uyardıktan sonra , Telsizle merkeze plakamızı bildirse.Merkez , plakayı kaydedip bir dahaki çevirmede sorulduğunda , kendisi uyarılmış , artık ceza yazabilirsiniz.diye komut verse…..
“ Motorunuz 1 yolcu taşıma kapasitesinde , siz 2 kişi binmişsiniz , lütfen hayatınızı tehlikeye sokmayın”
diye uyarsa veya
“ehliyetiniz bu aracı kullanmanıza izin vermiyor” dese…
Hem Trafik polislerinin çoğu motorize ekip , yani onlar da motorsikletli...
MOTORLU ARKADAŞLAR : BİZ NE ZAMAN BU TRAFİK POLİSLERİYLE BARIŞACAZ... NE ZAMAN , YANLARINDAN GEÇERKEN ; GÜLEREK BİRBİRİMİZE KAFA SALLAYACAZ??
ONLARDA TRAFİKTE 2 TEKERLEK ÜZERİNDE GİDİYOR , BİZDE...
+ Bu Mesaj Moderator tarafindan kilitlenmiştir.
+ Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkıldığı için başlık kilitlenmiştir!
+ Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden site yöneticileri ve site sahibi sorumlu tutulamaz!
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... info@motosiklet.net
Reklamlar
-
viper_1, sen inanıyor musun ki? her polis motorsiklet ya da trafik kanununa hakimler ben hiç san mıyorum!
-
1, 2, 3 ve 4. konularla ilgili anlamadığım birşey var; sizin şikayetiniz polislerin B sınıfıyla A2 sınıfı ehliyet sahiplerine aynı cezaları yazması mı? Yani B Ehliyeti olana hiç ehliyeti olmayandan daha az ceza yazılmasını mı istiyorsunuz? Ya da bunun gibi birşey?
1. konuyla ilgili; kamyon sürücüsünün kamyon ehliyeti yoksa trafiğe kamyonla çıkması ceza yerine sadece uyarılmayı mı gerektirir sizce? İkisi çok farklı araçlar. İlkyardım ve trafik bilgisi olması farketmez. Tehlikeli.
2. konuyla ilgili; Ehliyetiniz A' sınıfı değilse, bu motor ehliyetiniz olmadığı anlamına geliyor. B sınıfı ehliyetin hangi araçları kapsadığı kanunda belirtilmiş. Bu nedenle bence polis altınızdaki araca bakıyor, ehliyetinize bakıyor, isterseniz uçak ehliyeti sahibi olun, kullandığınız araçla ehliyetiniz uymuyorsa bu kanuna aykırı ve ceza gerektiren bir durum. Tehlikeli.
3. konuyla ilgili; Kaskınız takılı değilse ceza yazılmasını eleştirmenizi anlamadım. Kasksız motor kullanmak kanunlarca yasaklanmamış mı? Neden uyarılmayı bekleyesiniz ki? Bir insan Motor ehliyeti aldıysa kasksız motora binmenin yasak olduğunu da biliyor olması gerekiyor. Demek ki kuralı bile bile ihlal ediyor, cezayı fazlasıyla hakediyor. Polis yine haklı.
4. konuyla ilgili; polisin işi gücü yok, herkesi uyarıp seceresini mi tutacaktı daha önce uyarıldı mı diye kayıtları mı araştıracak. Polisin mesaisini böyle şeylerle meşgul etmek yerine kurallara uymak devlet için de insanlar için de daha faydalı. Polisin sizi “ehliyetiniz bu aracı kullanmanıza izin vermiyor” diye uyarmasını istiyorsunuz ama neden? Ehliyetinizin limitlerini kendimiz bilmiyor muyuz da polisin bizi uyarmasını istiyoruz?
Polis de motor kullanıyor diye motorculara torpil mi yapmalı?
Benim düşüncem, denetlemeler hem motorlar hem arabalar için daha da katı ve sert bir şekilde uygulansa, caydırıcı olsa kazalar da azalır, trafik de daha emniyetli bir hal alır. Daha yeni bir mesajımda yazdım 2 gün önce; Şişli'de kasksız bir şekilde herkes beklerken yanlarından gayet rahat, vurdumduymaz şekilde geçip bilinçli olark kırmızı ışıkta yola çıkan iki tane motosikletli çocuğun trafikte böyle bir tehlike yaratmasına kim göz yumabilir? Ayrıca bu cesareti onlara veren nedir? Tabii ki denetimlerin zayıf olması. Demek ki sizin sehirdeki trafik iyi çalışıyor ki bak millet tırsmış, kurallara uymaya başlamış. Polis bu çocukları çevirip ne desin?
Ehliyet var mı? (muhtemelen yok) Lütfen ehliyetsiz kullanmayın mı desin?
Ehliyet varsa "lütfen kasksız kullanmayın " mı desin?
Yoksa "Lütfen kırmızı ışıkta geçmeyin" mi desin?
Ben olsam cezaların en büyüğünü yazar, bir de onlar kendi kafalarını kırmadan ve başka insanlara hasar vermeden eşşek sudan gelene kadar sopalardım yani. Şaka bir yana, gerçekten bu işi polisin çok sıkı tutmasında fayda var, biz motorcuların da onlara yardımcı olmamız lazım ve yollarda diğer motorculara örnek olmamız lazım.
Kusura bakmayın ama yazdığınız yazıya hiç ama hiç katılmıyorum ve tam tersini savunuyorum, Polis doğru bir uygulama yapıyor.
Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
-
kesinlikle yanlış düşünülüyor, trafik kanunları neyse o yapılmalıdır, hatta şu anki cezaların daha da katı halde uygulanması lazım..özellikle büyük şehirlerde..
ceza "A2siz binilmez" ise bu budur olay bitmiştir. yok benim B var vay efendimle olmaz bu işler..
Bu zihniyetle hiçbiryere gidilmez, çok iyi yapmış polisler sonuna kadar da yapılmalı, vatandaşın görevi kurallara uymaktır, sorgulamak değil..
gidip bir avrupa şehrinde bikaç gün dolaşıp çevrenizi gözlemleyin ne demek istediğimi anlarsınız...
-
nouma, aynen katılıyorum.
Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
evet arkadaslar.eskısehırde trfıkcı amcaların motorculara karsı bı antıpatısı var.ya bı cekıcı polıs aracı onune bı ekıp arabasını alıp onune cıkan motoru sorgu sulasız cekıcıye atabılırmı??? nası yapılır bu yaa.vıper abının anlattıkları dogru seyler. ama bıseyı unutmus.ceza yıyenlerın nerdeyse hepsını bıde mahkemeye cıkarıyolar.ayrıca polısler kendılerıde uymuyolar kurallara.ben artık kıl oldugum ıcın ozellıkle motorıze polıslerı kural ıhlalı sırasında gounce acımıyom kontore arıyom sıkayet edıyom.bıgun eve bısıkletle donerken arkamdan bı motor sesı geldı.daha donmeye bıle vakıt kalmadan yanımdan ıkı tane su bmw polsı motorlarından gectı.surat belkı 140 tan fazlaydı belkıde.ve ondekı arkadakıne hadi leyynnnn hadiiiii.... dıye bagırarak gıdıyodu.plakalarını alamadım.ama yınede arayıp sıkayet ettım.su saatte surda bulunan ıkı motorıze dıye.ınanın eskısehırde motosıklet surucusu olmak ıstemezsınız.ınsanı bezdırıyo bunlar.
-
_Si_BeMoL_, kardeş onlar sorgusuz sualsiz çekiciye yüklemiyorlardır. Ortada bir suç yokken de mahkemeye çıkartmıyorlardır. Biraz abartılı olmuş bu dediğin. Peki mahkemede ne ile suçluyor? Demek ki ortada bir suç var. Ya kaskı yoktur, ya ehliyeti, ya da kurallara uymamıştır. Ama sizin "küçük şeyler" olarak gördüğünüz suçlar aslında suçtur, küçüğü büyüğü olmaz. Gerekenin yapılması çok normal ve yapılmalıdır da. Helal olsun o polislere, keçke istanbul'daki polisler de gözünün yaşına bakmadan gerek motor sürücüsü, gerek araba sürücüsü gerek yayalara katı bir şekilde kuralları uygulasalar. Ben yeşil ışıkta geçen yayalara da ceza kesilmesini istiyorumm, onlar da kazatya sebebiyet veriyor. Mesela ben bir kere 10 yul önce kırmızı ışıkta geçen bir yayayı ezmemek için ani fren yapan bir arabaya çarpıyordum neredeyse, 2 cm kala durabildim ama altımdaki arabaydı. Motor olsa çarpardım. Kurallara uymayı öğrenmeliyiz. nouma nın dediği gibi Avrupa'da bu işlerin nasıl yürüdüğünü görseniz şaşarsınız. Orada trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde bile yaya yola adımını attığı anda arabalar durmak zorunda. Durmazsa ceza yazılır. Burada sıkıyorsa bir yaya yola adımını atsın, hiçbir araç durmaz. Hatta yayaya yeşil yandığında bile araçlar hala kırmızıda geçiyor. Aynı şey yayalar için de geçerli. Sonuçta her konuda caydırıcı bir şekilde Eskişehir'deki uygulama devam ederse herkes rahatlar. Kurallara uyulsun, ayıtrım olmasın, bu kafaları değiştirmemiz lazım ki hepimiz trafikte motorla güvenle dolaşabilelim.
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
SuperDude, tamam haklısınızda uygulama boyle.. gozumun onunde plakası olmayan bı mobıletı bagla oldugu dırekten kılıtını keserek cekıcıye koydular.bunu yapmaya hakları varmı pekı.plakası olmasa bıle oylece alıp gıdemezler bence.yasaların buna ızın vermemesı gerekır. hocam mahkeme olayı abartı degıl. vıper abı bılır.valılıgın onunde mınıbuslerce adamı ındırıp adlıyeye soktular.sonradan ogrendıgıme gorede motoru baglanan herkes mahkemeye cıkmıs.aynı sey benımde basıma geldı.hem ters yonde hemde ehlıyetsız polıse yakalandım.kımlıgıme el koydu yarın mahkemeye cıkcaksın gıt adlıyeden ogrensaatını dedı.sonra rıca mınnet aldım kımlıgı motoru vınnn...durum boyle.
-
Ya sevgili kardeşim bak kendin diyorsun; "hem ters yonde hemde ehlıyetsız polıse yakalandım.kımlıgıme el koydu " diyorsun ve bunu şikayet ediyorsun.... Adam haklı ... Hem ters yöndesin hem ehliyetin yok, tabii ki polis kesecek cezanı... Nasıl böyle konuşabiliyorsunuz haklıymışsınız gibi anlamıyorum sizi yaw. :
Plakası olmayan motora gelince... Sana hemen bir senaryo yazabilirim; Mesela O götürdükleri plakasız motor çalıntı olabilir, daha önce kural ihlali tespit edip plakası olmadığı için takip etmeye çallışmış olabilirler, sahibi de yakalanmadan hemen durup zincirleyip kaçmış olabilir, Polislerin bu aracı daha önce bir yerlerde tespit edip yakalayamadıkları için orada görünce araca el koymadıklarını, o aracın daha önce bir suçu olmadığını nereden biiliyorsun? Daha bir sürü senaryo yazabilirim. Şüpheli bulduğu herşeyi çekiciye koyar, götürür, istediğini yapar. Öncesini bizler bilemeyiz, forumlarda polisleri genelleyip birbirimize şikayet etmemeliyiz bence.
-
YANLIŞ ANLAMAYALIM...
Arkadaşlar sanırım ben sorunu çok iyi ifade edemedim :
Ülkemizdeki kanunlar o kadar sert ki!
Eğer trafikte ilerliyorsan herşeyin tam olacak.Hiçbir eksiğin olmayacak.Eksiğin varsa hemen ceza geliyor.Cezanın gelmesi önemli değil, tabiki olmalı ama hiçbir görsel ve yazılı basında hatalarımızı göremiyoruz.
Yani emniyet müdürlüğü basın kuruluşları aracılığı ile bizlere birşeyler hatırlatsa.Şöyle yaparsanız , böyle olur , şu cezayı ödersiniz...dese bizlerde tedbirli trafiğe çıkarız.
Ama ansızın yakalayıp , hemen makbuzu elimize tutuşturursa , biz de sessiz bir şekilde boynumuzu bükeriz.
Trafik polisleri diye ifade ettiğim budur.Yani bana cezayı yazan trafik memuru suçlu değil.Bizim kanunlarla problemimiz var...
-
Süper Moderatör
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
kanun bu. kimsenin mantığına bakmaz. mantıklı mantıksız herşeye uymak zorundasın. yoksa cezayı yersin.
-
kanunlarda hiçbir problem yok sadece biz işimizi kuralla değil rica minnetle halletmeye çok alışık bir milletiz.başka ülkelerde ehliyetsiz polis sizi çevirirse yanınızdakine tüh yedik cezayı başımız dertte dersin.bizde ise dur bakalım belki hallederiz deyip araçtan iner muhabbete gireriz "patron sen nerelisin hee bende karadenizliyim yaw acelemiz vardı cüzdanı almamışız yengem gil dooruyoda ona yetişecektik bi güzellik yapsan bak bu mutlu günümüzde ehehe kem küm" diye uzar gider.
polis yada asfalt tarafından hatırlatılmadan kaskımızı kafamıza takmak çook basit birşey.her nekadar alması çok kolay olsada A2 yerine alternatif ehliyetle motora binmemek te öyle.
ben hergün emniyet şeridinden işe geliyorum.polislede göz gözeyim.sağolsunlar şimdiye kadar hep hoş görüyle davrandılar.bir gün durdururlarsada insan bi uyarır bööle pat diye ceza kesilmezki yüreğime indiriyodun vaalaa demem
-
arkadaslar soforler odasının yayınlattıgı kucucuk bır kıtapcık var bı zahmet edınıp kuralların ıhlalınde ne kadar ceza odeyecegınızı ogrenın sadece cezaların oldugu bu kıtapcıktakılerı yapmayarak hem kendınıze hem sevdıklerınıze hemde cevrenızdekı ınsanlara zarar verme ıhtımalınızı coook cok azaltacagınızdan emınım
superdude nın dedıgı gıbı ulkemızdekı trafık kuralları bence yeterınce uygulama bulamıyor ve ab ye gırmeye calıstıgımız bugunlerde bılmelısınız kı ordakı cezalar cok ama cok daha agır umarım yakında bızde de oradakı gıbı uygulama da kesın ve keskın olmaya baslar ( en azından saygısız taksı dolmus suruculerı bır mıktar azalır bu da ayrı bır dert)
-
taksi ve minibüslermi imkansız altlarında 150 milyarlık araçla binlercesi var ve bu adamlar tehlikeli.yani biri ben bu hatta tramvay yapacam kaldırıyorum dolmuşları derse öldürecek kadar tehlikeliler kimse onlara bihalt yapamaz.kadıköyün göbeğine trafik polisinin önüne kahya koyup ekstra minibüs sırası/durağı yapıyorlar adamlar yaa
o adamlar minibüsüne binince annemize otursana yaa ne dikiliyon da der hadi yaa binceksek bin senimi bekliycezde der kafalarına göre takılırlar.sizin yapacağız kendinizi ve ailenizi bu adamlardan uzak tutmak...
-
-
viper bende eskişehir de kaldım ve dediğini çok iyi anlıyorum jant osman wardı orda yaz kış yüzü yanık kıpkırmızı gezerdi sanırım sen ona rastlamışsın hiç affetmez yazar walla bi de cumhur abi wardı tabi bunlar genel de kızılcıklı doktorlarda gezenler gerçi şimdi nerdeler bilmiyom 4 senedir pek uğramıyom ama cumhur abi ye benden selam götürürsen sana kıyak geçer hayat zor dostum kimse sana bişeyi hatırlatmak zorunda diil sorunun warsa kendin bulcan araştırcan mevzuatı okuycan çözcen yoksa bitmişsin :
-
-
Benim ruhsatta da istihap haddi 1 yazıyor. Motorum Honda CBR 125. Butun motorlarda isihap haddi 1 midir. Kullanma kılavuzunda motor 2 yolcu taşıyacak şekilde tasarlanmıştır diyor. Ruhsat niye böyleki. İlk gördüğümde şok olmuşrum zaten de bir de bunun için ceza yazıldığını duyunca iyice dumur oldum.
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
-
çok mu zor geliyo kurallara uymak anlamıyorumki..??
arabalarda da 4 yazar. ama maşşallah 10 kişi sokup düğüne bile gider yurdum insanı..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler