TRAFİK POLİSLERİYLE BARIŞAMADIK...
Reklamlar
-
Yolcu konusuna açıklık getireyim. İstihap haddinde belirtilen 1 kişi ibareti araçlarda da 4 tür ve bu araç sürücüsü dışındaki taşıma kapasitesini gösterir. Artçınız yasal olarak oraya binme hakkına sahiptir. Kaskını takmış olarak tabii. Kimse motorda 2 kişisiniz diye ceza kesemez. Kaldı ki o polis bunu bilmiyor veya yanlış değerlendiriyor. Bırakın kessin, cezayı orada ödemeyin ve gidip itiraz edin. Kesinlikle ceza ödemezsiniz. Zaten bu dediğim şekilde polise de anlatınca bunu anlayacaktır. Yasak olsa motora artçı koltuğu ve artçı pegi konulmazdı dimi arkadaşlar. Ya da araba 4 kişilik olsa kimi arabalarda olan 5. kişi için baş dayama yeri olmazdı. Aman diyim motor 1 kişilik diye ceza falan yeme gafletinde bulunmayın..
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
Reklamlar
-
viper_1 , bu ehliyet denilen şey bir karttan ibaret değil.onu aldığına göre bu basından öğrenmeyi beklediğin bilgileri bilmen gerekiyor. bence başından beri söylediğin herşey saçma.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
cenkmenderes, dostum açıklaman için çok sağol. Yıllardır arabanın istihap haddini de yanlış anlamışız meğerse. Neyse motorun terkisine hatunu atabileceğiz yani
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
-
ilk 3 uygulamada polis haklı sen haksızsın 4. uygulamada polis haksız motosiklet 2 kişiliktir sürücü hariç 1 kişidir
beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir
-
+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
PEŞPEŞE (FLOOD) MESAJ atarsanız UYARILMADAN içeriği ne olursa olsun biri hariç diğer mesajlarınız silinecektir..!!
Sonradan yazmanız gereken yazı olursa DÜZENLE butonunu kullanıp postunuza ekleme yapınız..!!..
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... info@motosiklet.net
Üye Imza ve Avatar(üye resmi) Kuralları:
Öncelikle forumun genel amacinin bilgi paylasimi oldugu unutulmamalidir.Bu yüzden çok yer kaplayan, fazla cafcafli, baskalarini kiskirtici ve gözü yorabilecek imzalardan kaçinalim.
Imzaya resim konulması yasaktır.
Imzada sadece yazi kullanilabilinir. Kullanılan yazının satir sayisi 3 den fazla, yazi boyutu aşırı büyük olamaz. ***************X******************X*********
-
Eyong +1
Vallaha şaşırdım ya nedir bu biLinçsizLik. Sen hem ters yonde git hem ehLiyetsiz oL hemde poLisin yaptıgını dogru buLma Viper_1 afedersin ama iLk yazdıkLarının hepsinde haksızsın. Kanun ne diyorsa o. Sen trafige cıkarak ve ehLiyetini aLarak kanunLarı kabuL etmiş sayıLıyorsun. Sana ters geLiyorsa hic girmicektin bu işe hocam. Kısaca ceza yemek istemiyorsanız kuraLLara uyacaksınız işinize geLir veya geLmez durum budur.
-
kanun bu. kimsenin mantığına bakmaz. mantıklı mantıksız herşeye uymak zorundasın. yoksa cezayı yersin
Kurallara uymalıyız yoksa cezayı yeriz. AMA bana en cok dokunan kask takmıyosun diye ceza kesen polislerin de kask takmaması. Yani bize ceza kesen niye takmıyo?
Mondial 125 MT > Mondial 250 MCT > Kawasaki EN 500 > Yamaha FZ 6 (naked) > Şu an Honda CBR 600 f
-
xTraP, sen 1 kişi binmeye devam et dostum. Uzun uzun açıkladım bir önceki mesajımda. Neyse..
Ayrıca, imza bölümünde 3 adet resim koymuşsun. Sence de biraz görüntü kirliliği ve sayfa açılma hızı açısından olumsuz bir durum yaratmıyor mu ?
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
-
-
Motor 1 kişiLiktir diye bişi dediğimi hatırLamıyorum. Sen 1 kişi binmeye devam et demişinde , önceLikLe 1 kişi binmiyorum ama ruhsatta 1 kişiLik diyorsa öLedir diyorum. ( Dikkatini cekeyim ruhsatta öLe yazıyorsa demişim motor 1 kişiLiktir diye birşey dememişim. )
İmza içinde modLar uygunsuz gorebiLirse siLebiLir benim icin sorun değiL. Ama senin bagLantında topLamda 9kb bişeyi zorLanarak acıyorsa benim yapabiLecek bişeyim yok.
-
!
Selam Arkadaşlar : Ben yazdığım yazıda hatalarım olduğunu kabul ediyorum ; ama SİZLERİ ESKİŞEHİR de TRAFİĞE DAVET EDİYORUM... Sizlerin haklı bulduğu trafik polisleri , herkes tarafından normal bulunan kanunları bir de Eskişehir'deki Trafikte görelim bakalım...
-
Yazdıklarınızı başından beri okudum. Türk Dil Kuumu'nun yaptığı tarife göre ehliyet ; "Ustalık ve Yeterlilik" demek. Nasıl ki lise veya üniversiteden mezun olduğunuzda size bir belge veriliyorsa, sürücü kursları da sizlere ehliyet alabilmeniz için yeterlilik diploması verir. Bu, sizin motor veya araba kullanabilmeniz için gerekli eğitimi almış, tamamlamış, sınavları geçmiş olduğunuzu gösterir. Buna istinaden Emniyet Müdürlüğü de size ehliyet verir. Yani ehliyetiniz yoksa bu eğitimleri almamış, sınava girmemişsiniz demektir.
Varsayalım bir firma Endüstri meslek Lisesi Torna Tesviye mezunu bir eleman almak istiyor. Ben normal lise mezunuyum. Gidip bu işe başvurabilirmiyim ? Hadi başvurdum diyelim hatta bir şekilde kabul edildiğimi düşünelim. İşe başladığım andan itibaren hem kendim hem de çevremdeki iş arkadaşlarım için bir tehlike olmamın yanısıra, firma için fazla maliyete neden olurum. Bu diplomasız doktorluk, avukatlık, öğretmenlik v.s. yapmak gibi birşey.
Her meslek dalında görevini kötüye kullanan yada bulunduğu mevkiyi farklı amaçlar için kullanan insanlar mevcuttur. Bu, o meslek dalında görev yapan bütün insanların artniyetli olduğunu göstermez. Polisler de ellerindeki kurallar ne diyorsa yada amirlerinden aldıkları emir neyse onu uygulamakla yükümlüdürler. Haksız yere yazılan cezalar, haksız olduğu ispatlandığında iptal edilebilmektedir. Bu işlemin geçerli olabilmesi için de yukarıda yazdıklarımın yapılmış olması ve kurallara uyulmuş olması gerekmektedir.
Hepinize kazasız ve cezasız günler dilerim
-
Re: !
viper_1 adlı üyeden alıntı
Selam Arkadaşlar : Ben yazdığım yazıda hatalarım olduğunu kabul ediyorum ; ama SİZLERİ ESKİŞEHİR de TRAFİĞE DAVET EDİYORUM... Sizlerin haklı bulduğu trafik polisleri , herkes tarafından normal bulunan kanunları bir de Eskişehir'deki Trafikte görelim bakalım...
-
Eskişehirli arkadaşlar... (Hepsi değil burada polislerden ve kanunlardan şikayetçi olanlar )
Yazdığınız tüm konularda haksızsınız. Üstelik bu haksızlığınızı okadar arkadaş size anlatmaya çalıştığı halde halen ısrarla üsteliyorsunuz. Hiçbir polis herşeyi tamam kurallara uyan yani dört dörtlük bir sürücüye ceza yazamaz. Eğer yazıyorsa o işini bilmiyor cezayi yiyen de neye hakkı olup neye olmadığını bilmiyor demektir.
Yazdıklarınıza göre hem suçlusunuz hem de polis ceza yazıyor diye şikayet ediyorsunuz. Bence az bile yapıyorlar sizi ömür boyu motorlu araç kullanmaktan men etmeleri lazım. (Burda yazdıklarınızı okusalar ederler zaten sanırım.)
Ayrıca bize nasıl davranmamız gerektiğini basından anlatsalar diyorsun. E be kardeşim elinin altında internet var. İnternette chat yapıp abuk sabuk yerlerde gezineceğine girip araştırsan neye hakkın olup olmadığını öğrenirdin. Bunu sana kimse anlatmak zorunda değil sen araştırıp bulmak zorundasın. Aradığın her türlü kanun ve kural internet ortamında mevcut. yeterki kafanı doğru şeylere kullan.
Umarım artık böyle abuk sabuk düşünceleri bırakırsınız da şu motorlarınıza örnek birer motorcu şeklinde binmeye devam edersiniz. Bakın ozaman değil eskişehirdeki polisler türkiyedeki tüm polisler size bulaşıyorlarmı...
Hadi bakalım göreyim sizi.
-
xTrap niye polemik yaratıyorsun kardeşim. Ruhsatta yazan şey İstihap haddi:1. Bu durumda arkana yolcu alabilir misin? alamaz mısın?
İstihap haddi taşıyacabileceğin YOLCU sayısını gösterdiği için arkana 1 tane yolcu alabilirsin. Bu kadar işte.
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
-
ankarada millet plakasız motorla dolaşıyor.
-
gaffar adlı üyeden alıntı
xTrap niye polemik yaratıyorsun kardeşim. Ruhsatta yazan şey İstihap haddi:1. Bu durumda arkana yolcu alabilir misin? alamaz mısın?
İstihap haddi taşıyacabileceğin YOLCU sayısını gösterdiği için arkana 1 tane yolcu alabilirsin. Bu kadar işte.
Arkadaşım ben sadece -Ruhsatta motor 1 kişiLiktir yazıyor- Lafına ithaben söLedim o kadar. ( Polisin arkadaşa dediii cumLeye yani ) CumLede istihap feLan gecmediiiği icin öLe dedim. Polis istihap haddini motor tek kişiLiktir diye anLadıysa benm sucum yok siz hakLısınızdr ozaman sadece ruhsatta oLanı onayLadım o kadar.Kısaca ben İstihap Haddi yoktur yada motosikLet tek kişiLiktir gibi bişi savunmuyorum ruhsatta ne yazıyosa dogrudur diyorum. Olay bundan ibaret
-
xTraP, motor 1 kişiliktir diye hiç bir ruhsatta yazmaz..!!
"istihap haddi= 01 kişi" diye yazar buda sürücü hariç 1 kişi demektir..(sürücüyle beraber 2 kişi olur)
gereksiz tartışma ortamına girmesek??
Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!
-
PSİKOLOJİ
Ben viper_1 in yazdıklarını tamamen yanlış buluyorum.Galiba kendisi Trafik polislerinin biraz sert olmasından yakınıyor.Ama tabiki böyle olması gerekli.
Ama bu sözler belki de bir anlık öfke veya yapılan bir hatalı davranışın sonunda yazılmış olabilir.İnsan psikolojisinin önüne geçilemez.
Zaten bu forum sitelerinin amacı da o dur.Eğer birisinin bilgisi varsa herkesle paylaşır.Sorusu varsa herkese sorar.İşte bu da hatasının herkes tarafından düzeltilmesi olarak görüyorum.
Yinede yazılan bu yazıdan bile birkaç ipucu alıyoruz ; kendimize.
Örn: Ruhsattaki belirtilen istihap haddi?
Ben trafik polisine sordum.Senin dışında 1 yolcu daha alabilir dedi.Tabiki onda da gerekli güvenlik donanımları olmak şartıyla...
Bir de lütfen forumlarda tartışmayalım.(kendi aramızda)Bence hiç gerek yok...Zaten herşey doğru olarak ifade ediliyor.
-
shadow-vt adlı üyeden alıntı
xTraP, motor 1 kişiliktir diye hiç bir ruhsatta yazmaz..!!
"istihap haddi= 01 kişi" diye yazar buda sürücü hariç 1 kişi demektir..(sürücüyle beraber 2 kişi olur)
gereksiz tartışma ortamına girmesek??
Arkadaşım Ben ruhsatta oLe yazıyor diye bişey iddia etmedim zaten. Polis oLe demiş ben demedim.Dikkatini cektiyse iLk msg'a bakın Polis arkadaşa öLe demiş , İstihap haddini poLis motosikLete 1 kişi biniLecek diye anLamış ve ceza yazmaya kaLkmış bende ona göre konuşuyorum. Ruhsatta ne yazıyosa o dur diyorum. Motor 1 kişiLiktir diye bişi demiyorum bunuda en az 10 kez söLedim hakLısınızda dedim ama haLa uzatma diyosunuz e zaten hakLısınız dedim. Bir daha söLeyeyim motor 1 kişiLiktir , istihap haddi diye bişi yoktur gibisinden bişi demedim umarım anLatabiLmişimdir. Ben sadece poLisin arkadaşa dediigiiyLe yoLa cıktım. Demekki poLis yanLış anLamış bende onun yanLışına uydum. İstiyosanız bir daha anLatayım ; Polis Arkadaşa Ruhsatta 1 kişi yazıyor niye 2 kişi bindiniz diye ceza yazmaya kaLkmış. Bende Ruhsatta ne yazıyosa odur dedim. İstihap haddine biLe girmedim sadece ruhsatta ne yazıyorsa odur dedim. Bana haLa motor 1 kişiLik değiL 2 kişiLiktir diyosunuz ben sadece poLisin dediğine gore yoLa cıkıyorum Ruhsatta ne yazıyosa odur diyorum ( dogru yada yanLış oLabiLir ) umarım anLatabiLmişimdir konu hakkındaki son yorumum oLsun. Gene diyorum ruhsatta ne yazıyosa odur. ( biLiyom fazLa dik kafaLıyım ) istemeden ortamı gerdiysem özür diLerim şimdiden.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler