Merhaba,
İlk kez motor alacağım için bilmiyorum. İkinci el motor alım-satım masrafları nelerdir ve toplam ne kadarı bulur? Motorun cc'sine ya da fiyatına göre değişir mi yoksa sabit midir?
Merhaba,
İlk kez motor alacağım için bilmiyorum. İkinci el motor alım-satım masrafları nelerdir ve toplam ne kadarı bulur? Motorun cc'sine ya da fiyatına göre değişir mi yoksa sabit midir?
sıfır motorda 120-150 arası
ikinci elde 250-300 arası oluyor
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
abı 2. elde bu fıyatlardan daha ucuza halletmenın 1yolu varmıBBRR adlı üyeden alıntı
var almamak
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
abı zaten balatayı sıyırmıs durumdayım ozaman iice manyah olurum
Çokmuş yaw.. Harbiden ikinci eldeki alım-satım masrafını daha ucuza getrimenin bir yolu yok mu?
Başka türlü nasıl soyacaklar Noter masrafı trafikte masraf plaka ruhsat derken 270 milyon buhar oluyor.30 milyarlık bir arabanın masarfı 1 milyarlık bi motorun masrafı kadar
Peki ikamet ettiğimiz ilden değil de başka bir ilden alım-satım masraflarını ödeyerek ikinci el plakalı bir motor aldık. Sanırım ikamet ettiğimiz ile göre bu plakayı değiştirmemiz gerekecek. Böyle bir durumda plaka değiştirme masrafı ne kadar?
bence öyle bir şeye pek gerek yok tabi yanlışta bilio olabilirim ama istediğin şehirden istediğin aracı alırsın ruhsatı üstüne alman yeterli bana kalırsa
0 Rh +
ozgur77, merhaba alacagın motorun markası cc sine göre noter masrafı degisir alacagın motoru belirlediysen gidib bir noterden masrafların ne tutacagını ögrene bilirsin
- mesela ben ikinci el bir honda xl200 almıstım satıcıyla notere gittik 170 ytl noter masrafı ödedim sonra 21ytl ye kendi adıma tırafık sigortası yaptırdım (satıstan 15 gün icinde tırafik sıgortası yaptırmak zorundasın) sonra motorun kayıtlı oldugu tırafık subesine ruhsatı üzerime almak icin gittim gerkli evraklar 2 adet ek-1 kagıdı subenin yakınındakı bir muameleciye 5ytl doldurttum , eski tescil belgesi , kendi adıma cıkartıgım tırafik sigortası policesi , noter satısı , yeni tescil belgesi tırafik subesinden veriyorlar 22ytl . kimlik , vatandaslık nosu toplam170+21+5+22+5(yol)=222ytl muameleciye vermedim bana bu kadara maloldu eger muanesi gecmisse 45ytl de maane masrafı tutar muanesi yapılmadanda yeni ruhsat cıkartamıyorsun ve satıstan 1 ay icinde ruhsatı kendi adına cıkarman gerekiyor umarım yardımcı olabilmisimdir
[img]http://img5.imageshack.us/img5/5658/atabayrak1dy.gif[/img]
Teşekkürler Kemal, bilgiler oldukça açıklayıcı oldu. Ben de ikinci el bir Vespa ET4 150 almayı düşünüyorum. Sanırım masrafı 250-300 YTL arası olarak hesaplayabiliriz.. Peki işlemler uzun sürüyor mu? Bir gün içinde halledilebilir mi?
Bir de şu var, ben motoru başka bir şehirden almayı düşünüyorum. Yani aldıktan sonra ikamet ettiğim ilin plaka numarasına göre plakayı değiştirmem gerekecek. Bunun bir masrafı olur mu, olursa ne kadar olur bilgin var mı? Teşekkürler..
ozgur77, merhaba noter satısı evraklar tamsa 15 dk sürüyor , tırafik sigortası 5dk , kendi adıma yeni ruhsat tırafık sbesinde sıra oldugundan 6 saat sürmüstü ben 1 gün icinde halledememistim cünkü motoru istanbul anadolu yakasından aldım ama motor avrupa yakasındaki tırafige kayıtlıydı o yüzden yetistirememiştim..
- baska bir ilden alım satım nasıl olur , yeni pilaka masrafı ne tutar bilmiyorum arkadasım.. herhangi bir tırafik subesinden ögrene bilirsin
- not: alacagın motorun muanesinin gecmemis olmasına cook dikkatet cünkü 1 günde muaneyle ugrasırsın ve 45 ytl patlar ve muane yapmadan ne kendi adına yeni rusat cıkartabilirsin nede pilaka cıkartabilirsin buna cok dikkatet
[img]http://img5.imageshack.us/img5/5658/atabayrak1dy.gif[/img]
kemal34;
özgür77'ye verdiğin bilgiler oldukça açıklayıcı, bizler de bilgilendik. Çok sağol.
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
Peki arkadaşlar sıfır motosikletin alım-satım masraflarıyla ikinci el motosikletin alım-satım masrafları arasında ortalama kaç YTL fark var?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)