Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

kazıkçı servisler

REKLAM ALANI

Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O contayı sökmek için grenajları alıyorsun ki tamırcılerın en sevmedıgı iş grenajdır..
    Sonra önünde külbütör kapağını söküyosun subaplar falan ortaya cıkıyo
    Neyse eksantrik dişlisini tutan 4 adet vidayı söküyosun
    Kapağı alıyosun yerine yeni conta takıyosun sonra yine eksantrik milini v.s. takıyosun motoru senteye getırıyosun sonra yenıden külbütör kapağını takıyosun
    Sonunda da grenajları takıyosun..
    Çok basitmiş dimi
    10 ytl çöpe at ustaya verme haramdır çünkü o para ona
    Sen arkadaşına söyle o yapsın sentesinide ayarlamasın belki çalıştırırsınız sonra
    eminmisin 10lira bayıldım yaptırdım sadece 4 vida soküp silindir kapağını cıkarıp contayı deiştirip tekrar 4 civatayı sıktı bukadar bn bile yapardım ama anahtarım yoktu 5 dk sürmedi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    servislerden şikayet edeceğinize motor alırken servisi uygun parçası bol hesaplı, motorları tercih edin. ilk tercih sizde sonuçta.

üst kapak contası vidaları çok narindir usta eli haricinde sıkıştırdığınızda kısa zamanda daha çok problem yaşarsınız.

OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O contayı sökmek için grenajları alıyorsun ki tamırcılerın en sevmedıgı iş grenajdır..
    Sonra önünde külbütör kapağını söküyosun subaplar falan ortaya cıkıyo
    Neyse eksantrik dişlisini tutan 4 adet vidayı söküyosun
    Kapağı alıyosun yerine yeni conta takıyosun sonra yine eksantrik milini v.s. takıyosun motoru senteye getırıyosun sonra yenıden külbütör kapağını takıyosun
    Sonunda da grenajları takıyosun..
    Çok basitmiş dimi
    10 ytl çöpe at ustaya verme haramdır çünkü o para ona
    Sen arkadaşına söyle o yapsın sentesinide ayarlamasın belki çalıştırırsınız sonra
    süpersin abi
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

Arkadaş bence bizle biraz kafa bulmuş 10 ytl ye kazık diyosan o kadar iş karşılığı
    bahsettiğin arkadaşa beleşe yaptır
    tüm motorcu dostlara Allah hata kaza vermesin
    [

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Bence Fıyat gayet normal o kadar sokecek takacak 10 Ytl hıc bısı kazık falan yok ortada ha su ıslem ıcın senden 30 - 40 bısı ıstese eyvallah da burda kazıklık bır durum yok...
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    daha geçenlerde yaşadığım bir olayı anlatacağım..

Motorumu 5000km bakımı için servise götürmem gerekliydi. Internet sitesinden daha önce 3000km bakımını yaptırdığım servisin telefonunu bulup bakımın bana maliyeti ne kadar olacak diye sordum. Yağ değişecek, buji değişecek ve gerekliyse hava filtresi değişecek dedi usta. Toplamda 65 lira istedi. "Peki kendi yağımı getirirsem kaç para olur?" diye sorduğumda "Hayır, kabul etmiyoruz! Kendi yağınızı getiremezsin!" dediler.. Hangi yağı kullandıklarını sorduğumda adı sanı duyulmamış bir yağ söylediler. Bende peki tamam deyip kapadım ve Kymco'a mail attım bu yağ konusuyla ilgili. Castrol 10-40 Scooter yağı kullanmak istediğimi ama servisin bunu kabul etmediğini söyledim. Ertesi gün mailıma cevap geldi. Servisin -uygun olduğu sürece- benim götürdüğüm yağı kullanmak zorunda olduğunu ve belirttiğim yağın uygun olduğunu söylediler. Başka bir servisi aradım. Aynı işlemleri 35 liraya yaptıklarını söylediler. Ve üstelik Castrol yağ kullandıklarından bahsettiler. Bende haliyle gidip orada yaptırdım bakımı.

Şimdi sorarım size. Adı sanı duyulmamış bir yağ içeren bakıma 65 lira vermek mi, yoksa en iyi kalitede yağ içeren bakıma 35 lira vermek mi?

30 lira benim için 2 depo benzin ve yaklaşık 350-400km yol ediyor.
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    nick e bak mesaja bak motora bak hizaya gel bazen bu site üyelerinin sabrına hayran kalıyorum 50 yaşından adamda geliyo motora başlayacam diyor ybr mi fazermi diyor 15 yaşında delikanlıda geliyo 151 rs le 140 yaptım diyor conta yandı diyor oy anam oy
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

perishte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    maalesef...
    Alıntı manyaq151rs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorumun silindir kapağı contası az ya akıtıoo servise gittim 10 liraya yaparız dediler bnim arkide bn sana beleşe yaparım sen contayı al gel dedi napiim arkime güveniom kazıkçı bu servisler conta 1 lira bile deil 9 lira işçilik alınırmı bide ramazandayız yuhh dedim içim den fikirlerinizi beqliom
    bazı servisler kazıkçı olabilir bilemem de türkçen çok kötü be hocam. yani konuşurken de böyleysen adamın yüz lira istemediğine dua et.
    Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
    Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı perishte adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bazı servisler kazıkçı olabilir bilemem de türkçen çok kötü be hocam. yani konuşurken de böyleysen adamın yüz lira istemediğine dua et.
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Alıntı perishte adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuşurken böyle değil yazarken sadece

motorumun silindir kapağı contası az ya akıtıoo servise gittim 10 liraya yaparız dediler bnim arkide bn sana beleşe yaparım sen contayı al gel dedi napiim arkime güveniom kazıkçı bu servisler conta 1 lira bile deil 9 lira işçilik alınırmı bide ramazandayız yuhh dedim içim den fikirlerinizi beqliom
    4 vida mı söktü? senin motorunda grenaj ve koltuk yok galiba =)) Tamam kazıkçı tamirciler yok demiyorum ama adam yaptığı iş için 10 ytl az istemiş bence.

Alıntı kaskşart adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10-15 ytl insanın gelir düzeyine göre gözüne para görünür
    10-15 ytlye fazla diyen binmesin motora, veya mobilete binsin.

Motosikleti
    honda cbr1000
    o kadar kolaysa kendin yap dostum bence cokta uygun yaniii

OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    bu düşüncelerine göre seni o motora binmemen lazım bence
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

ninjet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    ben yeni bir kulllanıcı olduğumdan çok bilmiyorum ne ne kadar kazıktır ama tek Parça Ninja sticker ına 50 Lira fatura kesebilebiliyorsa 10 Lira 15 Lira banada yapılan işleme göre az geldi.

Ayrıca olaya işçilik olarak bakmamak motor herşeyi ile zaten pahalı bir aşk bunu bilerek yola devam etmek lazım diye düşünüyorum...

whiteeagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GRAND EAGLE 250
    "10 lira aldılar, kazıklandım" gibi ibareler banada komik geldi.
    ancak ülkemizde özellikle motosiklet servislerinde bir standartın olmadığı kesin. işler biraz ikili ilişkilerle yürüyor. Şirket merkezlerini bile aradığınızda bazı bakımlar ve parça değişimleri için standart bir fiyat veremiyorlar. Kim kime ne tutturursa yaniii. Ustanın o anki psikolojisine bağlı
    Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.- MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kendisi o ustanın yerinde olsaydı acaba ne yapardı? kaç ytl isterdi?

biraz empati arkadaşlar....

Motosikleti
    TVS APACHE RTR 150
    Arkadaşlar motorumun karbüratör hortumu yarılmıştı servise gittim çok sıra war dedi günlerden cuma idi pazartesi salı biter ben sana haber weririm dedi adam bende kabul ettim tabi garanti kapsamında olduğu için bıraktım motoru. tabi bi uyanıklık yaptım motorun son km sini aldım bide kaskımı motorun üzerine bıraktım ustaya söledim bıraktığımıda tamam dedi. SALI günü gel motoru al dediler gittim bir baktım motorun km si bıraktığımda 642 iken 671 olmuş dedim ki kardeşim bu motorla 30 km yol yapılmış dedim abi denedik arızayı dedi kardeşim dedim hadi 3 bilemedin 5 km denesen anlarım dedim sonra köşeye sıkıştı terbiyesizlik yaptı köyüme gitmedim ya dedi ben de belki gitmişindir babamın oğlu değilsin ya dedim neyse ben bunu motoru aldığım yere bide asya motorun fabrikasına şikayet ettim bide kaskı çaldırmışlar yeni bir kask werdiler bana yani arkadaşlar siz siz olun yetkili servis diye fazla güvenmeyin derim tabi hepsini kast etmiyorum aralarında işini ahlakıyla yapanlar da war. bir yağ değişimine gidiyordum 15 lira para alıyodu asya motorun yağı diye dandik bir yağ koyuyodu. ben şimdi motorumun garantisi olmasına rağmen servise gitmiyorum başka bi yere gidiyorum adam hem paracı değil hem insan ewladı

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dünyanın en ağır vergileri bizde.
    Dünyanın en pahalı doğal gazını biz alıyoruz.
    Dünyanın en pahalı Benzinini biz kullanıyoruz.
    Dünyanın en yüzsüz , basiretsiz yöneticileri bizde

Dünyanın en dandik servislerinin bizde olması kadar doğal bir şey varmı ?

eeraktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar ns 200
    gözüm yenisi 99 ytl lik 37 ekran televizyonun atan sigortasını değiştiren usta,

kapak açma işçiliği 25 ytl alıyo,, 10 kuruşluk sigorta takıyo,,
    sonra 1 saat işçilik yapan sezonda 7 ay çalışan motorsiklet tamircisi
    onca emeğe, montaja 10 ytl yazınca aman usta tüü kaka oluyo..
    ama yolda kaldımı aman usta gel yolda kaldım yardım et denıyo..
    3 ytl ye yapsın ustalar sıze o işleri ..

en basitinden dizel mazot pompasının 4 eleman degişim ücreti 250 ytl...

bu mudur yanı ..
    size hızmet eden ustaya 10 ytl vermek zor geliyosa yapmayın bu motorculuğu
    farkimi farketmedin ya artik farketsende farketmez

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    Alıntı digi_boy26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi bak servisçilikte işçilik esastır. müşterisini memnun etme çabası vardır. el emeği ön plandadır. o yüzden bana makul bi fiyat sölediklerinde ben içime sine sine veriyorum. bi conta değiştirmek için 10 lira hiçbişey değil. çok biliyosan kendin yap da diyebilir yani
    zamanında sölemişim zaten

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)