Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kararsızım! İlk motor, hyosun gt250 comet. 0 km. mi? İkinci el mi alayım?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Evet, bende bazı forumlarda motor sahiplerinin olumsuz yorumlarına tanık oldum malesef. Krank kitleniyor denilmiş, kaza atlatan, hatta kolunu kıran arkadaşlar var.

Düşünsenize yüksek süratte motorun kızakladığını, çok korktum açıkçası. İyice kafam karıştı. Bütçe olarak 8000-8500 civarına çıksabilirim zorlarsam. Vitesli, sıralı 4 silindirli 250 cc üzeri ne önerirsiniz.

2-3 yıl kullanmak istiyorum sorunsuzca.

Saygılar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda CBR600F,Kanuni Windy S
    Alıntı codeguru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet, bende bazı forumlarda motor sahiplerinin olumsuz yorumlarına tanık oldum malesef. Krank kitleniyor denilmiş, kaza atlatan, hatta kolunu kıran arkadaşlar var.

Düşünsenize yüksek süratte motorun kızakladığını, çok korktum açıkçası. İyice kafam karıştı. Bütçe olarak 8000-8500 civarına çıksabilirim zorlarsam. Vitesli, sıralı 4 silindirli 250 cc üzeri ne önerirsiniz.

2-3 yıl kullanmak istiyorum sorunsuzca.

Saygılar.
    dediğim gibi sana en uygun motor gs 500,yakıt az bakımı kolay fazla masraf açmaz,bujisini hava filtresini bulursun,yağ filtresini bulursun,örnek verecek olursam bujileri normal 125 cc motor ile aynı,hava filtresi ford minübüslerle aynı,yağ filtresi mazda taksilerle aynı kolay kolay kırılmaz dökülmez dediğim motor sana ideal bi motor başkasını arama,1lt ile 20 25 km gidersin,ve güçlüde 49 beygir

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Beğendiğim bazı motorlar var 8000 ytl civarında ikinci elleri. Bunlar için yorumlarınız nedir, marka ve modelleri aşağıya listeliyorum;

-1999 Ducati Monster M Dark, 19.550 km, 8.000 YTL

-2003 Yamaha FZ6 Fazer (bir önceki kasa), 24.000 km, 8.250 YTL

-2006 Honda CBF 500, 20.000 km, 7.500 YTL

-2006 Kawasaki R6-N, 34.000, 8500 YTL

Bunlar dışında sizlerin öneriyeri benim için çok önemli, önümüzdeki hafta arktım motoru almış olmak istiyorum, kısmetse. Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda CBR600F,Kanuni Windy S
    Beğendiğim bazı motorlar var 8000 ytl civarında ikinci elleri. Bunlar için yorumlarınız nedir, marka ve modelleri aşağıya listeliyorum;

-1999 Ducati Monster M Dark, 19.550 km, 8.000 YTL

-2003 Yamaha FZ6 Fazer (bir önceki kasa), 24.000 km, 8.250 YTL

-2006 Honda CBF 500, 20.000 km, 7.500 YTL

-2006 Kawasaki R6-N, 34.000, 8500 YTL

Bunlar dışında sizlerin öneriyeri benim için çok önemli, önümüzdeki hafta arktım motoru almış olmak istiyorum, kısmetse. Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.

R6 N İLE CBF 500 İKİ SİLİNDİR OLDUĞU İÇİN NAPARSAN YAP SES ALAMAZSIN,YAKIT OLARAK AZ YAKARLAR,SES ALAMAYINCA BU SEFER 2 AY SONRA EKSOZ ALIRSIN NAPAR EDER SOĞURSUN SATMAK İSTERSİN.... BUNLARI SİL,DUCATİ HEM ESKİ HEM PİYASADA FAZLA YOK SATMAN VE BAKIMLARI PARÇA OLAYI ZOR OLUR,BUNUDA SİLERSEN EN MANTIKLISI YAMAHA KALIYOR,BENCE ÇOK ŞIK GÜZEL MOTOR FİYATI VE KM. DE UYGUN,ESKİ KASA YENİ KASADAN DAHA YAKIŞIKLI,BENCE YAMAHA

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Alıntı KARDAĞ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R6 N İLE CBF 500 İKİ SİLİNDİR OLDUĞU İÇİN NAPARSAN YAP SES ALAMAZSIN,YAKIT OLARAK AZ YAKARLAR,SES ALAMAYINCA BU SEFER 2 AY SONRA EKSOZ ALIRSIN NAPAR EDER SOĞURSUN SATMAK İSTERSİN.... BUNLARI SİL,DUCATİ HEM ESKİ HEM PİYASADA FAZLA YOK SATMAN VE BAKIMLARI PARÇA OLAYI ZOR OLUR,BUNUDA SİLERSEN EN MANTIKLISI YAMAHA KALIYOR,BENCE ÇOK ŞIK GÜZEL MOTOR FİYATI VE KM. DE UYGUN,ESKİ KASA YENİ KASADAN DAHA YAKIŞIKLI,BENCE YAMAHA

çok teşekkürler moral verdiğiniz için. Bu aralar cidden kararsızlıktan iyice bunalmış durumdayım. Motordan fazla anlamadığım için mazur görün ama, 24.000 km için nedir yorumunuz? Başıma iş açarmı?

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    250 cc 29 hp gücünde motorlara bakarken şimdi 98 hp seviyesine birden çıkmayı düşünmek biraz tehlikeli.
    gs500, cbf500, er6 ve monster hepsi birbirinden güzel makineler ama hepsi de yeni başlayan biri için tehlikeli. benim tavsiyem yine comet ya da cbf250 olur.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

gokhand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sırfırını alma derim, Bence; hemacemisin hem motorun yabancısı, rodajı düzgün yapamayıp sıfır motoruda ziyan edersin, sonradan elin ayagın alıstıgındada bu motor niye böyle niye şöyle diye şikayet etmeye başlarsın, oyusden Rodajı düzgün tamamlanmış temiz bir ikinci el senin işini hertürlü görür.
    Safety First..!!!!
    Kaza Anında Seni Korur

Motosikleti
    Mondial 151Rs
    kardesım en guzelı bılıyormusun bak sana kendım alacak gıbı solıyeyım ..

1500 + olmasına bakmak zorlanırım napar eder verırım 2 erl aldıgımda her tarafı bozulur nasıl kullanıldıgı bellı degıl içini bilemezssin millet hayrına satmıyor zaten motosikletleri bir sorun oluyor satıor..

benım motosikletim suan 2 seneyı gectı ama halen millet yenımı aldın dıyor gormıyenler 2 seneyı gectı dıyınce şoke oluyorlar sen en ıyısı sıfır al derım temız bakarsın aa bu motor baskasından geldı zaten böle olacagı bellıdı demıyeceksın ben sıfır aldım kız gıbı motor ben bunu hep temız bakarım hiç bir yerını cizdirmem zorlamam motorumu aşındırmam ozaman benı hiç yolda bırakmaz motorumu tanıyorum dersın ama 2 elde bu oranlar % 70 duşer %30 sana kalır 1600 acıyıpta 2 el alma sıfırına git bnce ban sıfır almanın neşesi nasıl oluyor alda bak sonra yazarsın neşesini hadi kal salıcakla...
    [B][COLOR="DarkRed"]:queen:O Şimdi kütahya'Da:queen:[/COLOR][/B]

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Seve seve alırım gt250'yi 0 km. varken gidip 8000 liraya 2003 almak bende istemem, ama krank kilitlenmesinden bahsediyliyor. Kaza yapıp kolunu, bacağını kıranlar varmış. Bu çok korkuttu beni. O cüssede de başka 250 cc motor yok, bu yüzden mecburen 250 cc üstü ikinci ellere bakıyorum. Estetik çok önemli, lastik ebadı cüsse vs. 130'luk bir lastik hiç cezbetmiyor, mazur görün ama 160 ve ürezi lastik yakışıyor, bu önemli benim için açıkçası.

Bunları da göz önünde bulundurarak yorum yaparsanız çok sevinirim. Teşekkürler yorumlar için, cevaplarınızı bekliyorum yine.

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Seve seve alırım gt250'yi 0 km. varken gidip 8000 liraya 2003 almak bende istemem, ama krank kilitlenmesinden bahsediyliyor. Kaza yapıp kolunu, bacağını kıranlar varmış. Bu çok korkuttu beni. O cüssede de başka 250 cc motor yok, bu yüzden mecburen 250 cc üstü ikinci ellere bakıyorum. Estetik çok önemli, lastik ebadı cüsse vs. 130'luk bir lastik hiç cezbetmiyor, mazur görün ama 160 ve ürezi lastik yakışıyor, bu önemli benim için açıkçası.

Bunları da göz önünde bulundurarak yorum yaparsanız çok sevinirim. Teşekkürler yorumlar için, cevaplarınızı bekliyorum yine.
    bi kere motoruna gözün gibi bakar önemsersen onu onu hırpalamadan canını yakmadan kullanırsan oda senin canını yakmayacak seni hırpalamaycaktır.bir söz vardır arabana yada motoruna ne kadar iyi bakarsan oda sana o kadar iyi bakacaktır... bu bahsettiğin krank kilitleme olayıda motorunu haddiden fazla zorlayarak kullanan arkadaşlar için geçerli bi durum gidip 250 cclik bir motordan 600 cc motor performasnı almak istersen zorlarsan olacağı budur görünüşü 600 gibi ama motoru önemsemiyorlar işte görünüşe bakıp..2 sene ve üstünde hyo kullanan bi kaç kişiyle tanıştım ve hiç bir sorun yaşamamışlar şimdiye kadar beni 1 kere bile yolda bırakmadı diyorlar hiç bir şekilde motorunun yağını suyunu benzinini eksik etme fazla zorlama gazlamak herşeye çare olmuyor egonu tatmin etmeye çalışıpta basarsan bu motor sana bakmaz(hiç bir motor bakmaz sıralı 4 baca motorlar bile dağılıyorlar bi süre sonra) bu her motor için geçerlidir sen onu ne kadar sever sayar o kadar iyi bakarsan oda sana o kadar iyi bakar.... yani krank kırılıyormuş vs olmuyormuş dert etme sen kendini ve motorunu bilerek kullan başka birşeye gerek yok gözünü fazla korkutmasınlar...

unutma bu söylediklerim her motorsiklet için geçerlidir sadece hyo sorun yapıyor diye birşey yok en sağlam motoru bile alsan sen o motoru düzgün kullanmazsan oda bu sorunları yapacaktır bi süre sonra he hyo 1 günde yapar o motor 4 5 gün sonra yapar...

ayrıca her lastik motoruna göre konur kawa ninja 250'lierde de 130 luk lastik bulunmakta adamlar bu kadar tanınmış marka ama kıçı kırık hyo bile 150lilik lastik takmış nasıl oluyor diyeceksiniz kimileriniz ama adamlar motora göre lastik takmışlar işte güvenlik ve sürüş konforu açısından makul olan seçenek buymuş demekki... unutma büyük lastik senin hızını kesecektir azda olsa yolla olan sürtünme katsayın artıcağından motorun daha çok zorlanacak ve daha çok yakıt sarfedecektir senin istediğin gibi gitmesi için....
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Motosikleti
    Gt250 Comet
    GT 250'yi çok beğeniyorum, ekonomik olarak ta bana tam anlamıyla uygun. Dediğiniz gibi gazlabak gibi bir düşüncem yok, keyif almak istiyorum. 14 senedir hayalim olan motor sahibi olmakkısmet bu günlereymiş. Motorun üzerine titreyeceğimden gözüm gibi bakacağımdan emin olabilirsiniz, ancak bu sonuçta bir makine olduki ben 80-90 km sürat ile seyir halindeyken lastiklerim kilitlendi. Kulağa çok korkunç geliyor, hayatıma mal olabulur sonuçta. Önemli olan bu yoksa gözüm 600 cc motorlarda değil, bu konuyu gt250'yi gerçekten çok beğendiğim için açtım. Sorumda 0 km mi? İkinci el mi? şeklinde idi. Ancak can güvenliği herşeyden önce geliyor, sizlerin de hak vereceği gibi.

0 km bir hyosung alayım mı, yoksa ikinci el mi diyorsunuz sonuç olarak? Rodajı beceremezsen motor ziyan olur diyenler var, 0 el diyenler var, can güvenliği var....

Ne yapmalıyım, iyice kafam karıştı.

hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    ilk motora başlayan bir kimse ybr veya cbf 150 ile başlamalı ve bu motorları rahatlıkla 2. el alabilir satarkende hem rahat satar hemde cok buyuk kayıp yasamaz neredeyse bindiği donemi amorti bile eder bu motorlarla

fakat konu hyo olunca 2. ele ben olsam hayatta bulaşmam sıfır alırsanda aksesuarlara ole bole 500-1000ytl gıdıcek bunuda hesaba kat!!bence 5000-5500 e ikinci el CBF 250 al için rahat etsin ustunede aksesuarlarını alırsn
    Ride your way

Motosikleti
    Mondial 151Rs
    gercekten bu krank sorunu baya kımsede varmı yahuu gercekten kırank kırlıyormu oyle ıse bende almıyayım gt250r uzun yola gıdıyorum aman ama.
    [B][COLOR="DarkRed"]:queen:O Şimdi kütahya'Da:queen:[/COLOR][/B]

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Kararsızlığa devam...

ShowDown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    sadece rx 125 mi ne öyle bir motor vardı o yolda kırmış krankını bi tek öyle bir kaza haberi duymuştum...
    codeguru sana diyeceğim kesinlikle yüksek cc lere bakma.Bakacaksan da al birinden binmeye çalış.Ben 10 bg lik motora bindim.Debriyaj filan fazla bir bırakıyon motor rodeo beygiri gibi oluyor
    facebook.com/kaskafa

Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    arkadaşlar bütün yazılanları baştan sona okudum.krank problemi dipgaz uzun süre kullanılan bütün motorlarda olabilecek bir problemdir.fakat illede olacak diye bir kural yoktur.bir veya birkaç kişinin başına gelmesi o markanın kötü olduğu anlamına gelmez.HFC forumunda bir arkadaş 2-3 saat boyunca dipgaz kullandığını ve krank problemi yaşadığını yazmıştı.ama kendiside itiraf ediyor çok zorladım acımadan diye.benim şuan 7000 km.de olan 7 ay önce sıfır aldığım hyosung cometim var.haziranda MARMOK festivaline gittim geldim.zerre kadar bir sorun yaşamadım.şuana kadar beni üzmedi.çok çok memnunum.marmok'a giden gurubumuzda benimkinin aynısı vardı arkadaşın.o da sorun yaşamadı ve o da çok memnun.bilip bilmeden yada kulaktan dolma bilgilerle insanları yanıltmamak lazım.hepinize sevgilerimle.

Motosikleti
    bakın arkadaşlar bu gün istanbulmotorlar mailleştim ve soruyu sordum ve cevap 2007 yışında motorların sadece renk olarak değil krank'larıda revize olduğu yönündeydi ve bu problemi yaşayan kişi sayısının artık yok denecek kadar az olduğuymuş bana bu şekilde bir geri dönüş yaptılar saolsunlar...

benim sana tavsiyem bulabilirsen 2. elden temiz az km yapmış bir motor tavisyemdir kullanıcısınıda tanıyorsan yada motoru nasıl kullandığına dair bişeler örenebilecein çevredense fazla zorlanmamışsa kesinlikle 2. el al derim yoksa vitesli motorlara alışkınsan 0 km al derim ama bunada alışkın değilsin gerçi fazla yüksek devirler attırmadan alıştırırsan kendini 0 km motorda bi sorun yapmaz en fazla debriyajı ve frenleri çabuk eskitirsin normal kullanıma göre buda parana mal olur az ama değer...

sofuoglu-54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlana bi bakarmısınız bana fiyat çok uygun geldi km side az makinede bi problem yoksa eğer kaza vs gibi bence süper...

http://www.sahibinden.com/ihtiyactan...yword=gt%20250

Motosikleti
    oynanmamış bir motor ama km'si gerçekmidir bilmem lastiklerine bakmak lasım bunun için sanayide gidip arka lastiği söktürüp matkapla gece sabaha kadar km'yi tersine çalıştıran akıllılar var bi gecede 10000 km geri atabiliyormuş motor sanırım neyse konu bu değil ama alınabilir bir motor ihtiyaçtan satılık demiş zaten...

motoru incele derim

ShowDown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    yazık be! ben bile bisikletle 1000 km yi geçtim 1 senede
    facebook.com/kaskafa

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)