motordaki en önemli unsurlar
Reklamlar
-
arkadaslar sizce motordaki en önemli unsurlar nelerdir ben bu motor piyasasinda yeniyim ama hastası oldum motorlarin bana göre şimdi hizi 150 160 km den fazla olsun az benzin yaksin yeter gibime geliyo sizce daha neler önemli bide bişi dicem Er-6f ABS tarzi motorlari beğeniyom sizce nasil bu motorlar
Reklamlar
-
Senin soyledigin abdestsiz namaz kilmak gibi , bu sorunun cevabi ne kadar ekmek o kadar kofte .
Neyi merak ettigini acik bir dille bize yazarsan bizde sana yardimci olmak isteriz.
-
mesela motor alınırken ne gibi unsurlara dikkat edilmeli onu soruyom beygir gücü cc hızı benzin yakmasi falan
-
Arkadaşım, Ben de daha motora yeni başladım.
Bu forum çok kaliteli ve nezih, güzel takip edersen yararlı, hatta hayat kurtaracak bilgiler edinebiliyorsun.3 ayda öğrendiğim bir kaç bilgiyi seninle paylaşayım;
1-Motora binerken önemli olan süratli gitmek, hızlanmak değil.Önemli olan: Motoru, gerektiğinde güvenli bir şekilde durdurabilmek.
2-Koruma ekipmanın, en azından kaskın mutlaka olacak.
3-Yeni başlangıç yapacaksan; 100-150 cc arası bir motorla başla, 160 Km hızdan bahsetmişsin, Sen SS falan düşünüyorsun sanırım.Hayatını tehlikeye atmış olursun.
4-Alacağın motorun servis ve parça sorunu olmamalı, bütçen uygunsa Japon ve Avrupa motorlardan şaşma, işçilik ve malzeme kaliteleri çok üstün.
5-Ne kadar çok sürat istersen; o kadar çok yakıt harcayan bir motora binersin
Ben 150 cc.lik scootere 35-YTL'lik benzin aldım, 265 Km yol yaptım, hala 1/4 depo benzin vardı(Göstergeye göre), buradan öğrendiğime göre; 600-650 cc.lik bir makina 1400 cc'lik araba kadar yakıyor.
Ben daha MOTORCU olmanın M'sindeyim, öğrendiklerim bu kadar.
Sana kazasız, belasız günler dilerim.
-
hizi 150 160 tan fazla olcak bide az yakacak pehhh....
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
motor kullanmaya yeni başladıysan 600 lük motorlara bakmamalısın seni kaybetmek istemeyiz...en fazla 250
-
saol arkdasım tesekkürler peki sorun cikarmicak güzel bi motor biliyonmu tavsiye edebileceğin sport tarzi
-
Yeni başlayan biri için 125 cc 5 vites bir motorsiklet en ideal motorsiklet olarak gösteriliyor benim tavsiyem uzman tv den motorsiklet eğitim videolarından ve burdaki tecrübeli arkdsaşların konularından yaralanabilirsin
-
Benim için önemli olan kullanım basitliği,ekonomik oluşudur. cbf150 bence güzel baslamak için.
-
arkadaşım sorun çıkarmayacak 250 lik motor olarak sana cbf 250 yi tavsiye ederim...
karaburuna katılıyorum hiç motor kullanmadıysan 150 lik motor en ideali... ama onları geçtim diyosan beni dinle:D
-
Madem hem spor olsun hem güzel olsun hem hızı 160 olsun diyorsun sana en ideal motor hyosung gt 250 olur
hem görüntü hem hızı hemde düşük cc
-
hmm iyimiş saol otomatik vitesmi
-
BU sitede arama motoruna hyosung hakkında herşey yaz sana herşeyi anlatır
-
Bütçe ne kadar? Yaş kaç? Trafik tecrüben ne kadar? Otomobil veya bisiklet kullanmayı biliyor musun? Tip spor olacak demişsin sadece hakkında bildiğimiz bu. Diğer sorulara cevap ver biz de sana daha rahat cevap verelim.
Cbr125 6 vites ama 6. niye koymuşlar bilmiyorum, uzun yolda dahi kullanmadım doğru düzgün.
-
Bende ilk defa motorsiklet kullanacak biri olarak seçimimi 125 lik ama büyük tekerlekli bir scooter dan yana kullandım. Çok kısa bir süre sonra alıyorum.
Motor seçiminizde önemli olan şey ihtiyaclarınızı belirlemekten geçer. Ama ondan önemlisi tecrübe edinmektir.
hepimiz arabalarımızla trafikte yol alabiliyoruz, ama motorsiklet ile trafikte seyretmek bambaşka, öncelikle bunun acemiliğini üstümüzden atmadan yüksek cc li bir motor almamalıyız bence.
Arkadasların tavsiye ettiği 250 cc lik motorlar bile bir acemi için tehlike olusturabilecek makinalardır.
-
Bende ilk tavsiyemde 125 lik vitesli bir motor olarak önermiştim arkadaş sadece motorları tanımak istiyor diye tavsiylerde bulundum
Aslında en önemlisi bilinçli kullanıcı olmak
-
ya otomatik almak istiyom ben vitesli işime gelmiyo otomatik daha hosuma gidiyo
-
fotografını koydugum motorsiklet otomatik viteslidir.
sizin için 125-150 cc lik bir scooter en iyi seçim olacaktır başlangıç olarak.
-
ya scooter tipi motorlar hosuma gitmiyo acaba spor tarzi ot0matikler yokmu hem bu fotodaki motor kac km yapar
-
Kaan, sen vakit geçirmeye mi geldin abicim, yukarı da bir şeyler sordum, cevap versen işimiz havanda su dövmek olmayacak. Gerçekten meraklı mısın bu işe, bir şeyler mi öğrenmek istiyorsun? Yoksa laf olsun diye takılıyorsun?
Otomatik şanzumanlı da, spor modellere yakın motosikletler var. Yok spor alıp öyle devam edeceğim diyorsan viteslide öğrenmelisin. O yüzden yukarıda bir kaç soru sordum. Hele bir cevapla öyle konuşalım da bari bir işe yarasın...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)