arkadaşlar yardımdımcı olursanız sevinirim
Reklamlar
-
motorun devrini üzerine almak nekadar acaba bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim bide şuan motor alcam bunu onun için soruyorum bi başka daha sorum olcak alcam motor krediyle alınmış motor ve borçları hala bitmemiş ve motoru ben alcam yani arkadaş satıyo acaba o taksitleri ödemesse motora el koyabilirlermi motor onun üzerindeyken ben üzerime alırsam ne olur çünkü durduk yere üzerime alma masrafına girmek istemiyorum bu yüzden soruyorum şimdiden teşekkürler biraz uzun oldu aama
Reklamlar
-
adalı18 adlı üyeden alıntı
motorun devrini üzerine almak nekadar acaba bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim bide şuan motor alcam bunu onun için soruyorum bi başka daha sorum olcak alcam motor krediyle alınmış motor ve borçları hala bitmemiş ve motoru ben alcam yani arkadaş satıyo acaba o taksitleri ödemesse motora el koyabilirlermi motor onun üzerindeyken ben üzerime alırsam ne olur çünkü durduk yere üzerime alma masrafına girmek istemiyorum bu yüzden soruyorum şimdiden teşekkürler biraz uzun oldu aama
üzerine alma masrafı noterde kayıtlı olan kasko fiyatlarıyla endeksli bn 150cc lik kewaye noterde 180 lira vermiştim 5-6 ay önce, emniyete 40lira sigortayı üzerine alman lazım 28 lira heralde bu kardardı. ayrıca bana kalırsa o motorun taksitleri bitmeden alma o motoru yada kalan taksitleri sen ödemeye devam et alacagın fiyattan düşersin. karısık işler bu kredi cart curt işleri o yüzden bn pek bulalmamaya calısıom
ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEYECEK BU VATAN BÖLÜNMEYECEK...
-
borcu warsa zaten ruhsatta satılamaz wardır !
borcunu kapatsın motorun öle al bence !!!
-
North_ adlı üyeden alıntı
borcu warsa zaten ruhsatta satılamaz wardır !
borcunu kapatsın motorun öle al bence !!!
doğru söylüyo bende aynı duruma düşmüştm 2 taksiti kalmış bi moorla benim motorumu takas etmiştim 3 ay geçmesine rağmen adam taksitlerini ödemedi bende motoru stüme alamadım gittim motorumu geri aldım
-
Devir almak için öncelikle temiz kağıtlarını almanız gerekiyor vergi dairesinden...
Sonrasında 250 ile 350 YTL arasında bir masrafı oluyor !
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
Motor banka kredisi ile alınmış ise kredi borcu kapatılıp bankadan borcunun bittigine dair yazı alınmaz ise satış yapılamaz.
-
AYGÜL adlı üyeden alıntı
Motor banka kredisi ile alınmış ise kredi borcu kapatılıp bankadan borcunun bittigine dair yazı alınmaz ise satış yapılamaz.
aynen öle
imzam yok ama çok isterseniz parmak basarım
-
Turkiye gibi ekonominin bu kadar dengesiz oldugu neyin ne zaman basimiza gelecegi belli olmayan bir ulkede cok yuksek risk bu sekilde motor almak sahsi kanaatim. Karsinizdaki ne kadar guvenilir de olsa risk.
Ruhsatta rehinlidir diye bir sey yazarsa yada internetten plakasini grdignde boyle bir sey cikiyorsa o motorun borcu vardir ama kredi kartiyla aldiysa ve borcunu odemesse bu seni alakadar etmez
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
-
sağolun arkadaşlar düşüncelerinizi paylaştığınız için zaten benimde kafam karışıktı galiba almaktan vazgeçtim teşekkürler
-
yardımcı olabildiysek ne mutlu bize
-
150 Cc MondiaL 150 Zat Noter Satışı 195 ytL... Ruhsat İçin Maliyet 39-41 ytL sigorta değşio Falan Yaklaşık toplam 160 Civarıda ruhsat tutuyo... Zaten Arkadaşların söylediği gibi Vergi Borcu banka kredi borcu Vs. varsa Noter satışını Yapılamaz o Yapılamadığı gibide Ruhsat işlemlerinde oLmaz Buda şu Demek Motora SAdece Parasını Ödemiş oLursun... Borcunu Bitirttirmeden aLma Derim...
-
peki beişey daha sormak istiyorum size ruhsatı üzrime alsam o borcu ödemse bana bi zararı olurmu sonuçta motor onun üzerinden çıkmış oluyo demiii
dediğiniz gibi borcu olduğundan dolayı motorun satışını yapamaz ozamn o motorada par vermenin bi anlamı yok çünkü ne olacağı belli değil burası türkiye birsürü sahtekarlık dönüyo iyi ki sizlere sordum sağolun arkadaşlar bu konularda bilgisiz olduğum için az kalsın cahilce pişman olcam bi karar alcaktım
-
Moturu Ruhsatında zaten Rehinlidir Yazar..Eger bu rehin banka tarafından konuldysa ve henuz borcu bıtmedıyse zaten satısı yapılmaz..Ancak borc bıttıgı takdırde Ruhsat sahıbı bankadan Temız kagıdı aldıgı takdırde ancak satıs yapılır ve motorun borcu odenmezse borc sahıbıne hacız gelır ve buyuk ıhtımal motoruda hacızz ederler..Bence bu tur bır motora hıc bulasma derım ben...
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
bu tür satışlar yapılıyor önce motorun sahibiyle bi kapıt imzalarsın borç verdiğine dair (motor satım işlemini yapamaycağı için bankaya kalan borcu kadar nakit ödersin noter onaylı imzalı bi kağıt karşılığı yada senet vs olarak) sonra gider bankaya motorun borcunu kapatırsınız ve rehinini kaldırmak için temiz kağıdını alırsınız vergiden vs olan temiz kağıtlarınıda aldıktan sonra noterden satışını çıkartıp emniyete gidersiniz böylece sorun halledilmiş olur hemde banka kredisini kapacağınız zaman çocuk ortadan kaybolma gibi bi lükse sahip olamaz elindeki senet vs 'den dolayı (senetide parayı verdiğin değerden biraz büyük tutarsınki ne olur ne olmaz...)
araba alım satımlarında çok kez uygulanan bir yöntemdir bu..
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
< iLk@yy > adlı üyeden alıntı
bu tür satışlar yapılıyor önce motorun sahibiyle bi kapıt imzalarsın borç verdiğine dair (motor satım işlemini yapamaycağı için bankaya kalan borcu kadar nakit ödersin noter onaylı imzalı bi kağıt karşılığı yada senet vs olarak) sonra gider bankaya motorun borcunu kapatırsınız ve rehinini kaldırmak için temiz kağıdını alırsınız vergiden vs olan temiz kağıtlarınıda aldıktan sonra noterden satışını çıkartıp emniyete gidersiniz böylece sorun halledilmiş olur hemde banka kredisini kapacağınız zaman çocuk ortadan kaybolma gibi bi lükse sahip olamaz elindeki senet vs 'den dolayı (senetide parayı verdiğin değerden biraz büyük tutarsınki ne olur ne olmaz...)
araba alım satımlarında çok kez uygulanan bir yöntemdir bu..
Evet mantıklı yanii
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
zaten bugün alıcaktım cocuk geldi bende vaz geçtimi söyledim sayenizde bilgi sahibi oldum ve yanlış bir işe girmemiş oldum teşekkürler arkadaşlar sağolun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)