Arkadaşlar Cevapları Bekliyorum
Reklamlar
-
öncelikle Selam Aleyküm Hayırlı Ramazanlar Arkadaşlar.
Sorum şu Olacak
Ben Bi çelik 125 Lik Sports Age Aldım 4 Zamanlı Güzel Bir Scooter Daha Yeni Aldığım Için Herkes Diyorki Ilk 500 Km 20-30 U Geçmiceksin Motorun Açılması Lazım Falan Diyorlar Bu Scooter Mobylete Deilki Açma Diye Bişe Warmı Bu Motorlarda Eger öle Bişe Warsa Ben 2.günde 80-90 Km Hız Gördüm Bir Zararı Olurmu Cevapları Bekliyorum şimdiden...hız Yapmak Istiyorumda
Reklamlar
-
aleykümselam kardşim
hoşgeldin
sen ikinci gün motoru 80 90 a zorlarsan motorun rodajını ii tamam lamamış olursun ve ilerde sana preblam yaratır ilk 500 km sen 50 60 geçme yani motorru zorlama derim basma fzla yoksa alırsın motoru eline
imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:
-
Bana kalsa hiçbirşey olmaz benim bir arkadaş ybr aldı yeni onada çok bilenler çok basma motoru üzme demişler şimdi 100 üstüne çıkamıyormuş oda ayrı bir olay
-
Hız mı yapmak istiyorsun ??? Ama bu günlerde yapma, son birkaç ay içinde bu forumda kaza haberleri ile canımız çok yandı. Şöyle bi rahatlayalım da, senin kaza haberini Ekim'de falan okuyalım. Bi zahmet o aylarda hız yap, hem de hala acemi olarak.
Rodaj içinse şu başlık sana fikir verebilir http://www.motosiklet.net/forum/fayd...rda-rodaj.html
-
41calamity41 adlı üyeden alıntı
aleykümselam kardşim
hoşgeldin
sen ikinci gün motoru 80 90 a zorlarsan motorun rodajını ii tamam lamamış olursun ve ilerde sana preblam yaratır ilk 500 km sen 50 60 geçme yani motorru zorlama derim basma fzla yoksa alırsın motoru eline
ABİ BEN 80 KM HIZ YAPTIM 2 KERE SADDECE ODA SÜREKLİ GTMEDİM 80 İ GÖRDÜM İNDİM 5 DK SONRA YAWAŞ YAWAŞ Bİ ZARARI OLUCAKMI İLERDE ÇOK PİŞMAN OLDUM YAA :s:s
-
Abi bende 125 lik makina var 2. gün 120yi gördüm halada görüyor bir zararını görmedim basmak motoru iyi açar ama ömrü az olur oda bir gerçek
Aslında burada çok tecrübeli arkadaşlardan yararlanabiliriz yeni motor kullanımı hakkında cevaplarını bekliyoruz
-
evet motoru açar tabikide ömrü azaltmadan açmak daha iyi acelesi yok yani 500 km bekleriz sabreden derviş muradına ermişş motoru ilk aldığımda baktırdığım ustada diyorki 4 zamanlı motorda hiç bişe olmaz dior ne bu mobylete mi dior istedigin gibi sürebilirsin. diyor ama bende burdaki arkadaşlara danışmak istedim birde..!
-
bende senın gibi yaptım motoru yeni aldım 2. gün bastım motorda mondial 150 hs ondan sonra hiç 60'ı geçmedim şimdi 230kmde 1,5 haftalık motoru alıp 2. gün basmamak daha iyi ama daha sonra 50 60 geçmezsen motoru fazla sıkıştırmazsan 500km 1000km kadar senin için daha iyi olur sonra motorla ugraşmazsın
-
teşekkür ederim bende ilk 500 km de 60 ı geçmicem!! hepinizden güzel bilgiler edindim saolasınız.!
-
motordun yeni olduğu için normal olarak hız denemeleri yapmak istersin ama
8-9 gün kadar hız yapma daha sonra kısa aralıklarla hızlanır motoru açarsın 0 km makinaların hepsinde bu böyledir şimdiden sabredemeyip 80-90 yaparsan ileride son hızın 70 olur ama ii açarsan hızın dahada arttığını görürsün (hayırlı olsun)
-
Rodaj süresince, yapaılacak sıkıştırma veya basma işlemi nasıl olurda size ileride 1-2bg. olarak geri dönebilir. Mantıklı bir açıklması olan varsa yazsın. Evet motorun veya sizin ömrünüzü kısaltabileceği bir gerçektir fakat motorun ileriki performansında gözle görülür bir artış sağlamayacağı da.
Rodaj hem sürücünün yeni motosikletine, hem de motosiklet parçalarının birbirine alışmasını sağlayacak bir dönemdir, bu yüzden önemlidir. Pistonun-silindire, lastiğin-asfalta, balataların-disklere vs... Bu süreçte ayrıca motorunuzda rodaj yağı diye de tabir edilen normalde kullanacağınız yağdan daha ince bir yağ da bulunmaktadır ve rodaj süresi bitince bu yağ regular bir yağ ile değiştirilir.
Her motosikletin rodaj süresi farklıdır ve ilk 500km şu hızı geçmeyeceksin diye bir kaide de yoktur. Şimdi madem motoru sıfır aldın, kullanma klavuzunu da almışsındır, aç bak bakalım rodaj için ne yazıyor. Orada belli bir km. verilir o km. dolana kadar motrunu sürekli olarak sıkıştırmaktan ve zorlamaktan kaçın, hararet yaptırma vs. Zaten klavuz da herşey açıklanmıştır bunlara uy ki, uzun süre sorunsuz binebilesin...
Not: Bir arkadaş rodajla ilgili link de vermiş orada da faydalı bilgiler bulabilirsin... Linki incelenmedim ama muhtemelen benzer şeyler söylüyordur.
-
dgrmr gayet açıklayıcı yzmış. olay budur.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
motrun kullama klavusu ingiilzce aa ben alğım bilgiler kadarıyla ilk 400-500 km zorlamıycam.!:: teşekkürler.
-
Aramıza hoşgeldin.. Diğer msj ına da cevap vermiştim.. Buraya da yazıyorum... ilk 1000 km Rodaj süresi dediğimiz süredir.. Özellikle bu süre boyunca Hız'ı bırak motora yüklenme bile olmamalı... Ani kalkıs ani durus yapmamalısın ; arkana ağır yüklerle hızlanmamalısın !
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)