Rüzgarın Oğulları 23 Ekim'de İstanbul'da piyasaya çıkıyor
Reklamlar
-
Admin
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Moto GP ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını, İstanbul’un, Formula 1’den sonra bu dev organizasyonu da başarıyla gerçekleştireceğini söyledi. İstanbul’un bir "çekim merkezi" haline geldiğini vurgulayan Topbaş, "Bu uluslararası organizasyonlara yoğun bir katılım sağlayarak başarıda büyük bir pay sahibi olan İstanbullulara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Büyük tanıtım imkanı
Formula 1’deki heyecanın Moto GP’de süreceğini belirten Topbaş, şunları söyledi: "Bu yarışı da bütün dünyanın hayranlığını ve takdirini kazanarak gerçekleştireceğimize inanıyorum. Motorsiklet sporunun en görkemli organizasyonu olan Moto GP’nin büyük bir tanıtım imkanı olduğuna inanıyorum. Bunu iyi değerlendirmek için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Yarışın Moto GP tutkunları için unutulmaz bir yarış olacağına inanıyorum. Damalı bayrağa doğru bütün hızlarıyla koşacak olan ‘rüzgarın oğullarına’ ve ekiplerine tek tek başarılar diliyorum. Moto GP heyecanına sizleri davet ediyorum." Başkan Topbaş, bu organizasyonlardan sonra, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına ve 2016 Olimpiyatları’na evsahipliği yapmak istediklerini de söyledi.
Sektör 1 milyar dolara koşuyor
Motosiklet sektörü 2005’te gaza bastı. İlk 8 ayda toplam 300 bin motosiklet satıldı. 2004 yılının tamamında satılan motosiklet sayısı ise 130 bindi.
Motosiklet sektörü 1 milyar dolarlık hacme koşuyor. 2005 yılının ilk 8 ayında 300 bin motosiklet satılan Türkiye’de bu rakamın 2006 yılında 1 milyon’a ulaşması bekleniyor. Uzakdoğu’dan ithal edilen ucuz scooter ve motosikletler ile bankaların motosiklet kredilerinde vadeyi 60 aya çıkarması pazarı canlandırdı. Kısa vadede 1 milyar dolarlık bir hacme ulaşacağı öngörülen sektör 2006’dan umutlu. 2004 yılının tamamında 130 bin motosiklet satılan Türkiye’de 2005 yılının 8 aylık döneminde bu sayı 300 bine ulaştı. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında yaşanan talep patlamasıyla bir anda 700 milyon dolarlık hacme çıkan sektör 1 milyar dolarlık hedefe kilitlendi. 2008 yılına kadar sektörün bu hızlı büyümeyi sürdürmesi bekleniyor. Sektördeki bu hareketliliğin tetikleyicileri ise fiyatların bisiklet düzeyine inmesi ve bankaların motosiklet kredilerinde vadeyi 60 aya kadar çıkarmaları oldu.
1 milyara motosiklet
Uzakdoğu’dan ithal edilen ucuz scooter ve motosikletlerin satışına başlanmasıyla birlikte canlanan sektörde, fiyatlar 1 milyar liraya kadar geriledi. Ayrıca, bankaların motosikletler için açtığı kredilerin vadesini 60 aya çıkartıp, aylık faiz oranlarını da yüzde 1.40’a kadar düşürmesi, pazarın büyümesinde önemli bir rol oynadı. Bunun sonucunda, 1 milyar liraya motosiklet alınabildiği gibi, uygun kredi imkanlarıyla da yüzde 50’si peşin 60 ay taksitle ayda 99 Euro’ya Harley Davidson alınabiliyor. Pazardaki hareketlilik nedeniyle hedeflerini yeniden gözden geçiren firmalar cazip kampanyalarla tüketiciye ulaşmaya çalışıyor. Uzakdoğu’dan cazip fiyatlarla yapılan ithalat, özellikle Scooter türü motosikletlerde talep patlaması yaratıyor. Satılan 300 bin motosikletin 200 binini scooter türü motosikletler oluşturuyor. 1 milyar lira ile 40 milyar lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan motosikletler arasındaki en büyük farkı, bu motor gücü ve marka oluşturuyor. Yüksek fiyatlı motosikletlerde ABS, elektrikli cam, uzaktan kumanda, CD player, ısıtmalı deri koltuk, sabit hız gibi bir çok özellik bulunabiliyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler